De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Yves Lampaert: “Ik denk dat ik de beste man in koers was, drie maal lek op een verkeerd moment en dat met zo’n koppel benen”

Het Laatste Nieuws

03/10/2021 - 18:04

Yves Lampaert (30) baalde na Parijs-Roubaix. Onze landgenoot werd vijfde in op de piste na tonnen pech. “Het is jammer, maar het hoort bij Parijs-Roubaix.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alec Segaert krijgt Kristallen Fiets voor Beste Belofte uit handen van Yves Lampaert: “Op het WK trapte Alec betere wattages dan ik” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Is het West-Vlaamse wielerrijk van Yves Lampaert (31) in gevaar? De farmer’s son uit Ingelmunster krijgt concurrentie van Alec Segaert (19) uit Lendelede: burgerlijk ingenieur in spe en zilver op het WK tijdrijden U23. Dat verdient de Kristallen Fiets van Beste Belofte en een dubbelgesprek: “Op zijn leeftijd kon ik maar drie procent van wat Alec nu al kan.”
  [naar artikel]
 2. Supporters uitzinnig nadat Lampaert geel pakt in de Tour: “Yves in Ingelmunster verwelkomen in een gele Cadillac!” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Yves is erin geslaagd om een man van 1.90 meter een traantje te doen laten.” In Ingelmunster vierden de emoties hoogtij kort na de knalprestatie van Yves Lampaert in de eerste rit van de Tour de France. Onmiddellijk na zijn indrukwekkende tijdrit sijpelden z’n fans binnen in supporterslokaal Den Bockor. Onder hen ook broer Jens Lampaert. “Dat Yves geel zou pakken, had ik nooit verwacht en hijzelf al zeker niet”, zegt hij.
  [naar artikel]
 3. Yves Lampaert is Belgisch kampioen wielrennen, voor ploegmaat en beste man in koers Philippe Gilbert (24/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert heeft in Binche het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg gewonnen. Het is de eerste Belgische titel voor de 27-jarige West-Vlaming van Quick Step Floors, die na een spannende titelstrijd in de finale wegsprong van een groepje van drie. Ploegmaat Philippe Gilbert was de beste man in koers en werd tweede, Jasper Stuyven mocht als derde mee op het podium.
  [naar artikel]
 4. Verkleumde Lampaert: “Kunnen niet 100% tevreden zijn over onze koers” (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Het was ‘bereweer’, ik ben volledig leeg”, vertelde een verkleumde Yves Lampaert na afloop. “Na mijn val van woensdag in de tijdrit was het...
  [naar artikel]
 5. Yves Lampaert staat voor de dag van de waarheid: “Winnen in Roubaix is de kers die ik nog mis” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In een klassiek voorjaar waarin zijn team van de regen in de drop is beland, hoopt Yves Lampaert dat hij Quick-Step op Pasen kan helpen verrijzen. ‘Ik kom met een klein hartje aan de start, maar denk wel te kunnen meedoen voor de overwinning.’
  [naar artikel]
 6. Lampaert: “Val van Benoot hielp mijn koers om zeep” - Tim Wellens droomt van de Ronde van Vlaanderen (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Heel content”, toonde ook Belgisch kampioen Yves Lampaert zich. “Collectief hebben we een hele sterke koers gereden en… (lacht) er wint iemand van...
  [naar artikel]
 7. Yves Lampaert wil droom realiseren in Parijs-Roubaix: “Dit is een unieke koers” (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert droomt van succes in Parijs-Roubaix. De West-Vlaming van Deceuninck - Quick-Step heeft zelfs een eigen minidocumentaire in ‘Iedereen Beroemd’ op tv over de kasseiklassieker. “Misschien is er wat meer druk door die reportages, maar eerlijk gezegd, ik laat mijn slaap er niet voor. Bij deze ploeg is er altijd druk in de klassiekers.”
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Nu al uitkijken naar de thuiskomst: buren herschilderen woonstraat van hun tourheld Yves Lampaert (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gele verf, een strakke hand en een boodschap van felicitatie: meer hadden de buren van Yves Lampaert in Hulste niet nodig om hun tourheld in de bloemetjes te zetten. “Proficiat Yves”, schilderden ze op het wegdek. “Tour Tijdrit 2022”. En de chrono van 15’17”. Voor Lampaert is het nu alweer uitkijken naar zijn thuiskomst in West-Vlaanderen, eind juli.
  [naar artikel]
 9. Ex-winnaar Peter Van Petegem blikt vooruit naar de Omloop: “Yves Lampaert is mijn favoriet” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het komende wielervoorjaar blikt HLN.be bij elke wedstrijd terug en vooruit met een ex-winnaar van de koers. Peter Van Petegem bijt de spits af voor de Omloop - de ‘Zwarte van Brakel’ is mederecordhouder met drie overwinningen. Dat hij een zwak heeft voor de openingsklassieker, hoeft dan ook niet te verbazen. “Ik kijk er enorm naar uit.” Voor komende zaterdag schuift Van Petegem één naam naar voren: “Yves Lampaert. Hij is vroeg in vorm en kijkt uit naar een klassieke zege.”
  [naar artikel]
 10. Kostte foute bandenkeuze Lampaert de zege in Roubaix? “Reed Yves op binnenbandjes? Dat vind ik een flater” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Yves Lampaert (30) voelde de kasseien niet in Parijs-Roubaix, maar werd maar liefst drie keer teruggeslagen door een lekke band op een slecht moment. Oliver Naesen wijt die pech in HLN Sportcast aan de bandenkeuze van Deceuninck-Quick.Step.
  [naar artikel]
 11. Patrick Lefevere: “Onvergeeflijk wat die supporter deed, bij Yves Lampaert is de morele schade groot” (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgende episode in het noodlottige voorjaar van Quick-Step Alpa Vinyl: Yves Lampaert die valt na een contact met een toeschouwer. Patrick Lefevere is not amused: “Dat kalf gaat vanavond gewoon naar huis, maar bij Yves Lampaert is de morele schade groot.”
  [naar artikel]
 12. Yves Lampaert zet de toon: “Jumbo-Visma moet de Omloop controleren” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste dagen voor de start van de Omloop. De voorbereidingskoersen zitten erop. Wie heeft zich laten zien en is in vorm? Wie moet straks het gewicht van de koers dragen. Yves Lampaert legt druk op de schouders van de concurrentie. “Ze hebben goeie transfers gedaan bij Jumbo-Visma, maar als ze het ook zelf zeggen, mogen ze dat ook bewijzen.”
  [naar artikel]
 13. Yves Lampaert over anonieme wedstrijd van Soudal - Quick-Step: “Er is nog werk aan de winkel” (25/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Soudal - Quick-Step reed weinig in beeld tijdens de Omloop het Nieuwsblad. Een eerlijke Yves Lampaert mocht het komen uitleggen voor de televisiecamera’s. “Het was onze dag niet.”
  [naar artikel]
 14. “Schandalig" en "Wat een kalf": kritiek Quick.Step snoeihard nadat podiumrijpe Yves Lampaert tegen de grond werd gewerkt door onoplettende fan (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een pech voor Yves Lampaert in Parijs-Roubaix. Zelf sprak hij van een podiumplaats, voor Patrick Lefevere werd het zeker top vijf. Maar door een onoplettende en te enthousiaste fan werd het een tiende plaats. “Wat een kalf”, sprak Lampaert in een eerste reactie op Radio 1. Ook bij VTM Nieuws was Lampaert, meteen getroost door zijn partner Astrid die zoontje Aloïs had meegebracht, niet mals: “Zo’n supporter blijft beter thuis.” Lefevere: “En weer staat er zo’n ezel met een cameraatje.” Herbeleef HIER de Helleklassieker.
  [naar artikel]
 15. Yves Lampaert blij met sterke benen, maar ontgoocheld met tweede plaats: “Had ‘beirekoers’ van Declercq graag verzilverd” (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tweede. Yves Lampaert (28) finishte in de Omloop op de meest ondankbare plaats. Achter zijn goeie maat Jasper Stuyven dan nog. “We waren elkaar...
  [naar artikel]
 16. Patrick Lefevere gepikeerd na andermaal pech voor één van z’n renners: “Bij Lampaert is de morele schade groot” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgende episode in het noodlottige voorjaar van Quick-Step Alpa Vinyl: Yves Lampaert die valt na een contact met een toeschouwer. Patrick Lefevere is not amused: “Dat kalf gaat vanavond gewoon naar huis, maar bij Yves Lampaert is de morele schade groot.”
  [naar artikel]
 17. “Miljaar, miljaar, wa ne coureur. Mo vint toh!” Evenepoel wint het WK, maar Yves Lampaert de Vlaamse harten (25/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De regenboogtrui voor Remco Evenepoel, de eeuwige sympathie voor Yves Lampaert. Met zijn dolenthousiaste felicitaties – in het West-Vlaams, zoals het een ‘farmer’s son from Belgium’ past – verzekerde Lampaert zich van een plaatsje in de harten van de wielerfans.
  [naar artikel]
 18. De ‘rollercoaster’ van Yves Lampaert, Astrid en ‘Wieske’ in Parijs-Roubaix: “Van de hel naar de hemel. En terug naar de hel” (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jongens, toch. Wat was dát allemaal! Diep ontgoocheld na de crash bereikte Yves Lampaert de piste in Roubaix. Maar hey, daar stonden ze, zijn schatten, na drie weken afzondering: Astrid en ‘Wieske’. Relaas van een emotionele rollercoaster.
  [naar artikel]
 19. Yves Lampaert hoopt op gepaste beloning na drie weken uithuizigheid: “Een duif in weduwschap vliegt ook snel” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Dwars door Vlaanderens inruilen voor één Parijs-Roubaix? Ja, dat ziet Yves Lampaert (31) wel zitten. Drie weken verplichte uithuizigheid verdienen een gepaste beloning. “Ik wil Astrid en Aloiske zondag op de piste een keer dichte pakken.”
  [naar artikel]
 20. Lampaert: “Ik was er quasi van overtuigd dat ik weg was” (11/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb een mooie prestatie neergezet vandaag”, vertelt Yves Lampaert met de zilveren EK-medaille rond z’n nek. “Ik had graag gewonnen. Ik heb er...
  [naar artikel]
 21. Yves Lampaert kan het amper geloven: “Zot, ik heb de grote renner Van Aert geklopt” (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik begrijp het echt niet.” Dat was de eerste reactie toen Yves Lampaert naar de hot seat ging en de felicitaties van Wout van Aert kreeg.
  [naar artikel]
 22. Yves Lampaert kan het amper geloven: “Zot, ik heb de grote renner Van Aert geklopt” (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik begrijp het echt niet.” Dat was de eerste reactie toen Yves Lampaert naar de hot seat ging en de felicitaties van Wout van Aert kreeg.
  [naar artikel]
 23. “Schandalig" en "Wat een kalf": kritiek Quick.Step snoeihard nadat podiumrijpe Yves Lampaert viel door onoplettende fan (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een pech voor Yves Lampaert en het al zo geplaagde Quick.Step - Alpha Vinyl in Parijs-Roubaix. Zelf sprak hij van een podiumplaats, voor Patrick Lefevere werd het zeker top vijf. Maar door een onoplettende en te enthousiaste fan werd het slechts een tiende stek. “Wat een kalf”, sprak Lampaert in een eerste reactie op Radio 1. Ook bij VTM Nieuws was Lampaert, meteen getroost door zijn partner Astrid die hun zoontje Aloïs had meegebracht, niet mals: “Zo’n supporter blijft beter thuis.” Lefevere: “En weer staat er zo’n ezel met een cameraatje.” Herbeleef HIER de Helleklassieker.
  [naar artikel]
 24. Yves Lampaert hoopt op nieuwe klassieke zege: “Maar winnen is niet makkelijk” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert (30) begint aan z’n zevende seizoen bij de formatie van Patrick Lefevere. Hij is einde contract, maar laat zich niet opjagen. “Ik zal gewoon mijn best doen, zoals ik dat altijd doe”, aldus de West-Vlaming op de mediadag van Quick Steph-Alpha Vinyl.
  [naar artikel]
 25. De vriendin van Yves Lampaert over zijn Roubaix-droom: “We slapen al anderhalve maand apart, dat hoort erbij” (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naast het wielrennen beleeft Yves Lampaert (30) al een droom sinds de geboorte van zoon Aloïs. Na een zevende plaats in 2015 en een derde plek in 2019 probeert hij zondag op de kasseien tussen Compiègne en Roubaix ook zijn droom op de fiets waar te maken. Vriendin Astrid Demeulemeester (27) neemt daarom met plezier voorlopig alle zorg voor Aloïs op zich en plaveit zo de weg voor de ultieme zege van Lampaert. “Het zijn hoogdagen voor hem, hij moet met de koers bezig zijn.”
  [naar artikel]
 26. Wielrenner Yves Lampaert wint weddenschap en dat zullen zijn oud-leerkrachten geweten hebben (04/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De leerkrachten van de hogeschool Vives gingen een weddenschap aan met profwielrenners Yves Lampaert en Frederik Backaert. Lampaert slaagde inmiddels al in de opdracht. “Ik denk dat de leerkrachten mogen beginnen trainen voor de Belcanto Classic.”
  [naar artikel]
 27. Yves Lampaert begint laatste maand in driekleur met eerste zege (05/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Jaaa, eindelijk!” Het kwam van erg diep bij Yves Lampaert, die voor eigen volk voor de tweede keer in drie jaar tijd Gullegem Koerse won. “Het was ook mijn allerlaatste koers in eigen land als Belgisch kampioen. Ik ben héél blij.”
  [naar artikel]
 28. “Ik heb niet goed geslapen”: Yves Lampaert likt zijn wonden na aanrijding met loslopende hond (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Yves Lampaert werd de 12de etappe in deze Tour de France met aankomst op Alpe d’Huez een moeizame onderneming. Niet alleen door de lastige beklimmingen onderweg, maar ook door de gevolgen van een valpartij door een loslopende hond in het begin van de rit. Een dag later ondervindt Lampaert nog steeds last: “Mijn rug is heel stijf en mijn bil ligt goed open.”
  [naar artikel]
 29. Yves Lampaert verrast iedereen en zichzelf nog het meest: “Nu is mijn carrière geslaagd” (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet Wout van Aert, wel Yves Lampaert heeft een stukje Tourgeschiedenis geschreven.? Niemand die het had verwacht, hijzelf nog het minst, maar op zijn 31ste staat Yves Lampaert in de gele trui aan de start van de tweede rit in de Tour. Wereldkampioen Ganna, Van Aert, Pogacar, allemaal beten ze in de openingstijdrit de tanden stuk op de tijd van Lampaert. Die moest in zijn arm knijpen om te beseffen dat dit écht gebeurde. Ritzege, groen, geel… Alles voor hem. “Hiermee is mijn carrière geslaagd.”
  [naar artikel]
 30. Yves Lampaert moet zich niet bewijzen: “Dit is mijn beste voorjaar ooit” (06/04/2019 - Metro)
  Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) leek de voorbije dagen een beetje onder vuur te liggen, maar zelf ontkende hij dat twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen. “Ik denk dat de woorden van Patrick een beetje verkeerd begrepen zijn”, vertelde hij. “Ik koers mijn wedstrijden en doe mijn werk voor de ploeg. Uiteraard zou ik graag zelf eens winnen, maar zoveel kansen zijn er nu eenmaal niet.” Lampaert start in zijn vijfde Ronde van Vlaanderen. Hij verzamelde er nog geen topresultaat, maar hoopt daar zondag verandering in te brengen. “We willen gewoon met de ploeg een goede koers rijden”, legde hij uit. “We moeten er zijn in de finale en zonder pech denk ik ook dat we er met vier kopmannen een mooie koers van kunnen maken. We gaan proberen om de wedstrijd in onze richting te doen kantelen. Wij maken graag koers, dat zal hopelijk zondag niet anders zijn.” Lampaert won al twee keer Dwars door Vlaanderen, is Belgisch kampioen, maar behaalde nog niet echt een topresultaat in het voorjaar. Ja, hij werd zevende in de Omloop en vijfde in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar voorts reed hij vooral in dienst van anderen of zat hij gevangen in de tactiek. “Ik heb al een goed voorjaar achter de rug”, zei hij zelf. “Zelfs mijn beste voorjaar ooit, alleen is die overwinning er nog niet. Tuurlijk wil ik dat graag, maar ik denk dat de ploeg niet ontevreden kan zijn. Ik heb al veel werk verricht voor anderen.” Is zijn voorjaar wel geslaagd zonder zege? “Ik wil zo niet denken”, besloot hij. “Er zijn nog kansen in de Ronde en in Roubaix, een wedstrijd die me nog beter ligt. Win ik niet, dan is dat zo, er zijn nu eenmaal niet veel kansen in dat voorjaar en met de ploeg hebben we al veel gewonnen. Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar en ik hoef me niet te bewijzen. Als alles meezit, maak ik zondag ook een kans op de zege, al zijn er renners die meer favoriet zijn dan ik.” Bron: Belga   Het bericht Yves Lampaert moet zich niet bewijzen: “Dit is mijn beste voorjaar ooit” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Yves Lampaert moet zich niet bewijzen: “Dit is mijn beste voorjaar ooit” (05/04/2019 - Metro)
  Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) leek de voorbije dagen een beetje onder vuur te liggen, maar zelf ontkende hij dat twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen. “Ik denk dat de woorden van Patrick een beetje verkeerd begrepen zijn”, vertelde hij. “Ik koers mijn wedstrijden en doe mijn werk voor de ploeg. Uiteraard zou ik graag zelf eens winnen, maar zoveel kansen zijn er nu eenmaal niet.” Lampaert start in zijn vijfde Ronde van Vlaanderen. Hij verzamelde er nog geen topresultaat, maar hoopt daar zondag verandering in te brengen. “We willen gewoon met de ploeg een goede koers rijden”, legde hij uit. “We moeten er zijn in de finale en zonder pech denk ik ook dat we er met vier kopmannen een mooie koers van kunnen maken. We gaan proberen om de wedstrijd in onze richting te doen kantelen. Wij maken graag koers, dat zal hopelijk zondag niet anders zijn.” Lampaert won al twee keer Dwars door Vlaanderen, is Belgisch kampioen, maar behaalde nog niet echt een topresultaat in het voorjaar. Ja, hij werd zevende in de Omloop en vijfde in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar voorts reed hij vooral in dienst van anderen of zat hij gevangen in de tactiek. “Ik heb al een goed voorjaar achter de rug”, zei hij zelf. “Zelfs mijn beste voorjaar ooit, alleen is die overwinning er nog niet. Tuurlijk wil ik dat graag, maar ik denk dat de ploeg niet ontevreden kan zijn. Ik heb al veel werk verricht voor anderen.” Is zijn voorjaar wel geslaagd zonder zege? “Ik wil zo niet denken”, besloot hij. “Er zijn nog kansen in de Ronde en in Roubaix, een wedstrijd die me nog beter ligt. Win ik niet, dan is dat zo, er zijn nu eenmaal niet veel kansen in dat voorjaar en met de ploeg hebben we al veel gewonnen. Ik ben heel tevreden over mijn voorjaar en ik hoef me niet te bewijzen. Als alles meezit, maak ik zondag ook een kans op de zege, al zijn er renners die meer favoriet zijn dan ik.” bron: Belga Het bericht Yves Lampaert moet zich niet bewijzen: “Dit is mijn beste voorjaar ooit” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. REACTIES. Lampaert: “Niet wat we ervan verwacht hadden” - Philipsen: “Moest te voet op de Muur nadat ze mij in de kant kwakten” (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op Arnaud De Lie na was het niet echt de koers van de Belgen. Soudal-Quick.Step bijvoorbeeld kwam amper in het stuk voor. “Samenloop van omstandigheden”, aldus Yves Lampaert. Jasper Philipsen van Alpecin-Deceuninck moest dan weer van de fiets op de Muur.
  [naar artikel]
 33. “Miljaar, miljaar, wa ne coureur. Mo vint toh!” Remco Evenepoel wint het WK, maar Yves Lampaert wint de Vlaamse harten (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De regenboogtrui voor Remco Evenepoel, de eeuwige sympathie voor Yves Lampaert. Met zijn dolenthousiaste felicitaties – in het West-Vlaams, zoals het een ‘farmer’s son from Belgium’ past – verzekerde Lampaert zich van een plaatsje in de harten van de wielerfans.
  [naar artikel]
 34. “Miljaar, miljaar, wa ne coureur. Mo vint toh!” Remco Evenepoel wint het WK, maar Yves Lampaert wint de Vlaamse harten (25/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De regenboogtrui voor Remco Evenepoel, de eeuwige sympathie voor Yves Lampaert. Met zijn dolenthousiaste felicitaties – in het West-Vlaams, zoals het een ‘farmer’s son from Belgium’ past – verzekerde Lampaert zich van een plaatsje in de harten van de wielerfans.
  [naar artikel]
 35. Emotionele Yves Lampaert kan het amper geloven: “Ik ben gewoon een boerenzoon uit België” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Yves Lampaert heeft op de eerste dag van de Ronde van Frankrijk voor een geweldige verrassing gezorgd door de openingstijdrit te winnen én de eerste gele trui te veroveren. “Ik dacht nochtans dat ik het in de bochten liet liggen.”
  [naar artikel]
 36. ‘Yves is veel meer dan de skartende West-Vlaamse boerenzoon.’ De vrouw van wielrenner Yves Lampaert (18/04/2021 - De Morgen)
  Op een dag wint Yves Lampaert (29) Parijs-Roubaix, de koers die op zijn lijf en geest is geschreven. Vroeg of laat, dat maakt niet uit, maar het zal gebeuren. Dat komt omdat hij een vechter is en elke tegenslag hem sterker maakt. Zeg dat Astrid Demeulemeester (28), de charmante mevrouw Lampaert, het gezegd heeft. ‘Yves is veel meer dan de skartende West-Vlaamse boerenzoon.’
  [naar artikel]
 37. Yves Lampaert is Belgisch kampioen wielrennen, Quick Step domineert BK in Binche met Gilbert als sterke tweede (24/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Yves Lampaert heeft in Binche het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg gewonnen. Het is de eerste Belgische titel op de weg voor de 27-jarige West-Vlaamse hardrijder van Quick Step Floors, die na een spannende titelstrijd in de finale wegsprong van een groepje van drie. Ploegmaat Philippe Gilbert was misschien wel de beste man in koers en werd tweede, Jasper Stuyven mocht als derde mee op het podium.
  [naar artikel]
 38. Yves Lampaert uit koers gezet na elleboogwerk in Baloise Belgium Tour (19/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Yves Lampaert is zondag na de slotrit nog uit koers gezet door de wedstrijdjury van de Baloise Belgium Tour. Die oordeelde dat de renner van Quick-Step Alpha Vinyl in een duel met Tim Wellens over de schreef was gegaan in de Gouden Kilometer.
  [naar artikel]
 39. Yves Lampaert hoopt bij de beste twintig te eindigen (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Yves Lampaert kroonde zich zondag met zijn team Etixx - Quick-Step tot wereldkampioen in de ploegentijdrit. Morgen moet hij in de individuele
  [naar artikel]
 40. KOERS KORT. Lampaert kan tot Roubaix niet naar huis - Van Aert laat nog eens van zich horen (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’ volgt ook dit jaar Yves Lampaert in zijn queeste naar de zege in Parijs-Roubaix. “Onze voorjaarskoersen zijn dramatisch”, beseft de renner van Quick-Step. Maar Lampaert kreeg na de Ronde Van Vlaanderen daar bovenop nog eens slecht nieuws van het thuisfront. “Astrid (zijn vriendin, red.) heeft corona. Ze heeft het serieus zitten. De dokter van de ploeg heeft gezegd dat het misschien beter is om alle risico’s uit te sluiten en tot Roubaix niet naar huis te gaan.” Lampaert was eerder dit jaar zelf ziek en miste daardoor Milaan- San Remo en de E3. (FDZ)
  [naar artikel]
 41. Yves Lampaert denkt nog aan nieuwe gele trui, maar beseft dat het lastig wordt: “Mij maak je niet wijs dat Wout zich vandaag moet opofferen voor Roglic of Vingegaard” (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn weg naar Roubaix eindigde met een pijnlijke koprol. Zijn weg naar de Tour de France begon met de gele trui. Op zijn geliefkoosde kasseien kan Yves Lampaert (Quick.Step Alpha Vinyl) het geel heroveren, maar dan moet hij wel voorbij Wout van Aert: “Hopelijk heeft hij zere benen van gisteren, maar dat betwijfel ik.”
  [naar artikel]
 42. Yves Lampaert begint aan laatste maand in driekleur met eerste zege: “Ik was een waardige kampioen” (05/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Jaaa, eindelijk!” Het kwam van erg diep bij Yves Lampaert, die voor eigen volk voor de tweede keer in drie jaar tijd Gullegem Koerse won. “Het was ook mijn allerlaatste koers in eigen land als Belgisch kampioen. Ik ben héél blij.”
  [naar artikel]
 43. Yves Lampaert moest geboorte van zijn zoontje via Facetime volgen: “Ik was hopeloos te laat” (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij vertrok in allerijl vanuit Denemarken, waar hij al de eerste etappe van de Ronde van Denemarken achter de kiezen had. Maar uiteindelijk kwam Yves Lampaert toch nog te laat voor de geboorte van zijn eerste kindje. “Toch een uur of zeven”, laat Lampaert aan Radio 2 West-Vlaanderen weten. “Ik heb de bevalling live gevolgd via Facetime.”
  [naar artikel]
 44. INTERVIEW. Yves Lampaert ziet kansje om geel te heroveren, maar is niet naïef: “Mij maak je niet wijs dat Wout zich vandaag moet opofferen voor Roglic of Vingegaard” (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn weg naar Roubaix eindigde met een pijnlijke koprol. Zijn weg naar de Tour de France begon met de gele trui. Op zijn geliefkoosde kasseien kan Yves Lampaert (Quick.Step Alpha Vinyl) het geel heroveren, maar dan moet hij wel voorbij Wout van Aert: “Hopelijk heeft hij zere benen van gisteren, maar dat betwijfel ik.”
  [naar artikel]
 45. “Het was erover” vs. “Er is al veel erger gebeurd”: Wellens en Lampaert reageren op elleboogincident, UCI kan Lampaert nog schorsen (20/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Baloise Belgium Tour kende een scenario dat bij een verfilming best wel eens een kans maakt op een Oscarnominatie. Mauro Schmid won uiteindelijk met vijf honderdsten ten nadele van Tim Wellens. Dankzij bad guy Yves Lampaert.
  [naar artikel]
 46. Yves Lampaert voor WK tijdrijden: “Ik hoop op de top tien” (23/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert start woensdag als eerste van de drie Belgen aan de tijdrit. De West-Vlaming van Deceuninck-Quick Step won zaterdag nog de Ronde van Slovakije en kwam zondagavond na een lange reis via Amsterdam aan in Yorkshire. “Ik voel mij nog een beetje moe, maar ik denk dat die vermoeidheid tegen woensdag wel zal weg zijn. Voor mij is de wegrit op dit WK belangrijker dan de tijdrit.”
  [naar artikel]
 47. OPROEP. Bent u de supporter die Yves Lampaert ten val bracht? (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dylan Van Baarle won zondag de snelste editie van Parijs-Roubaix uit de geschiedenis, maar na afloop ging het toch vooral over wat er zich op 7 kilometer van de finish had afgespeeld. Op de ‘secteur pavéé Willems à Hem’, de voorlaatste kasseistrook van de dag, kwam Yves Lampaert ten val. Hij botste tegen een supporter die hem met enthousiast applaus aanmoedigde, maar die vergat zijn armen weer in te trekken op het moment dat Lampaert voorbijreed. Lampaert viel, en zag zich een mogelijke podiumplaats door de neus geboord.
  [naar artikel]
 48. Remco Evenepoel bekoopt één minder moment in Lombardije: “Ik had vijf minuten slechte benen” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  (Nog) geen eerste zege in een Monument voor Remco Evenepoel (21). Onze landgenoot kon het tempo bergop in de finale niet bijbenen en finishte uiteindelijk op ruim drie minuten van Tadej Pogacar. “In een koers als deze draait het om de benen. Als je die niet hebt op het goeie moment, moet je dat aanvaarden”, klonk het eerlijk.
  [naar artikel]
 49. In de volgwagen met de madammen van Van Aert, Lampaert en Stuyven: “Kan die nu niet voor één keer chill in het peloton blijven zitten?” (01/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Wout van Aert voor de foto nooit een kus op de mond geeft. Dat er onderweg gestopt moét worden om een kaarsje te branden. En dat Yves Lampaert na de koers blij is met ‘verse soep met vlees en stutjes’. Een mens leert nog eens iets bij als hij de koers volgt met drie rennersvrouwen op de achterbank: Sarah De Bie, Astrid Demeulemeester en Elke Bleyaert, respectievelijk mevrouw Van Aert, Lampaert en Stuyven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy