De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Alexander Schallenberg, de handpop van Sebastian Kurz die zijn kanseliersstoel warm houdt in Oostenrijk

VRT NWS

11/10/2021 - 14:21

Oostenrijk heeft sinds vanmiddag een nieuwe kanselier: Alexander Schallenberg. Na een week laveren tussen de schandalen, besloot de vorige kanselier Sebastian Kurz zaterdag af te treden. De kans dat de nieuwe kanselier de Oostenrijkse geschiedenisboeken gaat halen, is erg klein. Uiteindelijk heeft de wissel maar 1 doel: Kurz uit de wind zetten, zodat hij na de volgende verkiezingen gewoon opnieuw kanselier wordt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oostenrijkse politieke crisis: Alexander Schallenberg legt eed af als kanselier (11/10/2021 - Knack)
  Alexander Schallenberg (ÖVP) heeft maandag de eed afgelegd als nieuwe kanselier van Oostenrijk. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt partijgenoot Sebastian Kurz op, die aftrad omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 2. Conservatieve Sebastian Kurz mag een regering proberen te vormen in Oostenrijk (19/10/2017 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen gaat Sebastian Kurz vrijdag benoemen tot informateur na zijn verkiezingsoverwinning. Kurz won afgelopen zondag met zijn partij ÖVP de verkiezingen in Oostenrijk met 31,5 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 3. Alexander Schallenberg legt eed af als nieuwe Oostenrijkse kanselier na corruptieschandaal Kurz (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alexander Schallenberg van de Oostenrijkse christendemocratische partij ÖVP heeft de eed afgelegd als nieuwe kanselier van het land. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op. Die trad afgelopen weekend af omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 4. Kurz vertrekt als kanselier maar houdt greep op macht (11/10/2021 - De Tijd)
  17:22 Na zijn vertrek als Oostenrijks bondskanselier is de rol van Sebastian Kurz nog niet uitgespeeld. In de coulissen blijft hij aan de touwtjes trekken, met steun van zijn opvolger Alexander Schallenberg...
  [naar artikel]
 5. Oostenrijks bondskanselier Alexander Schallenberg stapt na anderhalve maand op (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) stapt op, amper anderhalve maand nadat hij zijn voorganger Sebastian Kurz had opgevolgd. Ook die laatste kondigde eerder vandaag aan dat hij zich uit de politiek terugtrekt. Kurz kwam in opspraak wegens corruptie.
  [naar artikel]
 6. Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bondspresident van Oostenrijk Alexander Van der Bellen heeft de conservatieve leider Sebastian Kurz aangesteld om een stabiele regering te vormen...
  [naar artikel]
 7. Deze man wordt de nieuwe bondskanselier van Oostenrijk (11/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze man wordt de nieuwe bondskanselier van Oostenrijk Alexander Schallenberg (ÖVP), tot voor kort minister van Buitenlandse Zaken, wordt maandag officieel tot bondskanselier van Oostenrijk benoemd. Hij volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op, die verwikkeld is in een corruptiezaak. De 52-jarige Schallenberg heeft de steun van vicekanselier Werner Kogler (Groenen) gekregen, waardoor de regeringscoalitie tussen de ÖVP en de Groenen verder kan gaan. […] Lees dit artikel: Deze man wordt de nieuwe bondskanselier van Oostenrijk
  [naar artikel]
 8. Nieuwe Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg stapt na anderhalve maand al op (02/12/2021 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) treedt af als regeringsleider, amper anderhalve maand nadat hij zijn in opspraak geraakte voorganger Sebastian Kurz was opgevolgd. Zijn aankondiging volgt luttele uren nadat zijn voorganger Kurz zijn volledige vertrek uit de politiek had bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 9. Schallenberg legt maandag eed af als Oostenrijks kanselier (11/10/2021 - De Tijd)
  09:43 Alexander Schallenberg legt maandagmiddag de eed af als Oostenrijks regeringsleider. Hij volgt Sebastian Kurz op, die door een corruptieonderzoek het vertrouwen van de groene coalitiepartner kwijt is.
  [naar artikel]
 10. Is Oostenrijk klaar met Kurz? (26/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz? Het imago van de voormalige Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz heeft de afgelopen dagen een ferme deuk gekregen. Kurz (ÖVP) moest aftreden als bondskanselier naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek over corruptie. Het schandaal kan de nagel aan Kurz’ politieke doodskist worden. Corruptieschandaal Is er een einde gekomen aan de politieke carrière van Sebastian Kurz (ÖVP)? […] Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz?
  [naar artikel]
 11. Oostenrijkse kanselier Kurz treedt af na beschuldigingen van corruptie (09/10/2021 - De Morgen)
  Achtervolgd door beschuldigigen van corruptie, maakt de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zaterdagavond zijn aftreden bekend, melden Oostenrijkse media. De coalitiepartner in zijn regering, De Groenen, willen niet meer met hem verder. Een minister uit het kabinet, Alexander Schallenberg, zou Kurz gaan opvolgen.
  [naar artikel]
 12. Oostenrijkse regeringsleider Kurz treedt af na corruptieschandaal (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Achtervolgd door beschuldigingen van corruptie, maakt de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz vanavond zijn aftreden bekend, melden Oostenrijkse media. De coalitiepartner in zijn regering, de Groenen, willen niet meer met de bondskanselier verder. Een minister uit het kabinet, Alexander Schallenberg, zou Kurz gaan opvolgen.
  [naar artikel]
 13. Opgestapte Kurz zal niet aan touwtjes blijven trekken in Oostenrijk: “Ik word geen schaduwkanselier” (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 14. Derde bondskanselier in twee maanden treedt aan in Oostenrijk (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Derde bondskanselier in twee maanden treedt aan in Oostenrijk Karl Nehammer (ÖVP) is op maandag officieel benoemd tot bondskanselier van Oostenrijk. Nehammer volgt Alexander Schallenberg op die eind vorige week zijn ontslag aankondigde. Nehammer is de derde bondskanselier in twee maanden tijd. De Oostenrijkse politiek heerst in een schandaalsfeer met voormalig bondskanselier Sebastian Kurz als hoofdrolspeler in allerlei corruptieaffaires. Loodzware opdracht Oostenrijks president Alexander […] Lees dit artikel: Derde bondskanselier in twee maanden treedt aan in Oostenrijk
  [naar artikel]
 15. Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 16. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt. Tot in mei 2019 regeerde hij met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 17. Karl Nehammer officieel benoemd tot nieuwe Oostenrijkse bondskanselier (06/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Oostenrijk heeft Karl Nehammer (49) maandag de eed afgelegd als de nieuwe bondskanselier. Hij volgt daarmee Alexander Schallenberg op, die de functie anderhalve maand heeft waargenomen na het ontslag van Sebastian Kurz.
  [naar artikel]
 18. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Knack)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt.
  [naar artikel]
 19. Sebastian Kurz begint aan zoektocht naar nieuw kabinet (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sebastian Kurz is officieel aangesteld als formateur in Oostenrijk. De jonge conservatieve partijleider won de verkiezingen van 15 oktober. Vandaag...
  [naar artikel]
 20. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Metro)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt. Tot in mei 2019 regeerde hij met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen. “We zijn erin geslaagd om het beste van twee werelden samen te brengen”, verklaarde de leider van de ÖVP op een persconferentie in Wenen. Werner Kogler, leider van de ecologische partij, wordt vicekanselier van de nieuwe regering onder leiding van Kurz. Hij is verheugd dat de twee partijen erin geslaagd zijn “bruggen te bouwen” voor “de toekomst van Oostenrijk”. Bron: Belga   Het bericht Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz verliest vertrouwensstemming daags na triomf bij EU-verkiezingen (27/05/2019 - VRT NWS)
  In Oostenrijk heeft het parlement een motie van wantrouwen tegen de conservatieve kanselier Sebastian Kurz goedgekeurd. Die was ingediend door de linkse oppositie, maar kreeg de steun van de extreemrechtse FPÖ, tot voor kort de coalitiepartner van Kurz. De president moet nu een nieuwe kanselier aanwijzen.
  [naar artikel]
 22. Oostenrijk: piepjonge conservatief Kurz in pole position (15/10/2017 - De Tijd)
  09:33 De 31-jarige conservatief Sebastian Kurz kan de jongste regeringsleider ooit worden in Oostenrijk.
  [naar artikel]
 23. Kurz gaat regeren met groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse conservatieve leider Sebastian Kurz heeft met de Groenen overeenstemming bereikt over een regeringscoalitie. Kurz en een...
  [naar artikel]
 24. Oostenrijkse parlementsverkiezingen: Sebastian Kurz en rechts aan de winst (16/10/2017 - Knack)
  De parlementsverkiezingen in Oostenrijk zijn uitgedraaid op een overwinning voor de rechtse partijen. De Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) van Sebastian Kurz wordt de grootste partij.
  [naar artikel]
 25. Wordt Sebastian Kurz (31) de nieuwe regeringsleider van Oostenrijk? (14/10/2017 - VRT NWS)
  Morgen trekken de Oostenrijkers naar de stembus voor de vervroegde parlementsverkiezingen. Volgens de peilingen is de 31-jarige Sebastian Kurz goed op weg om zijn partij de Christendemocraten naar de overwinning te leiden. Kurz heeft een harde campagne gevoerd over een streng asielbeleid. Zo heeft hij de uiterst rechtse partij de FPÖ de wind uit de zeilen genomen.
  [naar artikel]
 26. Waarom Sebastian Kurz na een schandaalcampagne moet kiezen tussen radicaal-rechts en groen (28/09/2019 - Knack)
  Oostenrijk staat zondag opnieuw voor vervroegde parlementsverkiezingen. Gaat Sebastian Kurz in zee met radicaal-rechts of met de ecologisten?
  [naar artikel]
 27. Conservatieve Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van voormalig Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz (33) en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten. Dat luidt de terugkeer als kanselier in van de jonge christendemocratische leider, die tot in mei 2019 regeerde met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 28. Sebastian Kurz, de wonderboy van de Oostenrijkse politiek, stopt ermee: "Toen hij zijn zoon zag, maakte hij de klik" (02/12/2021 - VRT NWS)
  Sebastian Kurz, de oud-kanselier van Oostenrijk, stopt met politiek. Dat schrijven verschillende Oostenrijkse en Duitse kranten. Kurz trad begin oktober af, nadat hij genoemd was in een corruptieschandaal. Ook eerder was hij al genoemd in verschillende affaires. Volgens de Kronen Zeitung zou Kurz meer tijd in zijn gezin willen en is zijn zin om veel energie in de politiek te steken, verdwenen. Kurz zelf heeft nog niets bevestigd. Eind 2017 werd Kurz, toen 31, de jongste regeringsleider in Europa ooit. Hij leidde twee Oostenrijkse regeringen.
  [naar artikel]
 29. Conservatieve Kurz gaat regeren met groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - VRT NWS)
  Oostenrijk krijgt een regering van conservatieven én groenen, want ÖVP-leider Sebastian Kurz heeft een akkoord bereikt met Die Grünen. Dat heeft een woordvoerder van de groenen laten weten, die voor het eerst in hun geschiedenis gaan regeren in Oostenrijk.
  [naar artikel]
 30. Nieuwe Oostenrijkse minister van Onderwijs krijgt al meteen kritiek op zijn uiterlijk: “Dit is geen voorbeeld voor de jeugd” (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Oostenrijk heeft Karl Nehammer (49) maandag de eed afgelegd als de nieuwe bondskanselier. Hij volgt daarmee Alexander Schallenberg op, die de functie anderhalve maand heeft waargenomen na het ontslag van Sebastian Kurz. Kritiek was er meteen op zijn nieuwe minister van Onderwijs die geen voorbeeld zou zijn voor de jongeren.
  [naar artikel]
 31. Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz: 'Ik laat me niet in de rechtse hoek duwen' (19/09/2018 - Knack)
  Van juli tot december is Oostenrijk voorzitter van de Europese Unie. Bondskanselier Sebastian Kurz wil vooral het migratiebeleid in andere banen leiden. 'We moeten verhinderen dat er überhaupt nog boten met vluchtelingen uit Noord-Afrika vertrekken.'
  [naar artikel]
 32. Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan (18/05/2019 - Metro)
  De Oostenrijkse regering is gevallen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangekondigd dat hij zo snel als mogelijk nieuwe verkiezingen wil. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak. bron: Belga Het bericht Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Sebastian Kurz, een nette en jonge verpakking van een streng Oostenrijks asielbeleid (13/10/2017 - Knack)
  Zondag vinden in Oostenrijk vervroegde nationale verkiezingen plaats, omdat de regeringspartijen niet meer door een deur kunnen. De kans is groot dat zondag de conservatieve Sebastian Kurz van de Österreichische Volkspartei de jongste Europese leider wordt.
  [naar artikel]
 34. Oostenrijkse parlementsverkiezingen: Sebastian Kurz stevent af op winst (15/10/2017 - Knack)
  Volgens de eerste exitpolls stevent de Osstenrijkse Volkspartij (ÖVP) af op winst in de parlementsverkiezing in Oostenrijk. De conservatieve partij van de 31-jarige Sebastian Kurz lijkt daardoor de grootste partij te worden, net voor de extreemrechtse FPÖ.
  [naar artikel]
 35. Karl Nehammer, Oostenrijks bondskanselier: 'Verplichte vaccinatie is voor ons een laatste redmiddel' (25/01/2022 - Knack)
  Na het aftreden van de kanseliers Sebastian Kurz en Alexander Schallenberg is Karl Nehammer (49) de derde Oostenrijkse regeringsleider in enkele maanden tijd. Een gesprek over Europa, Nord Stream 2 en verplichte vaccinatie.
  [naar artikel]
 36. Partij Kurz (31) op weg naar winst in Oostenrijk (15/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De partij van Sebastian Kurz zou 30,2 procent van de stemmen halen.
  [naar artikel]
 37. Ex-kanselier Kurz verliest nu ook onschendbaarheid (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De weg is vrij­gemaakt voor een eventuele vervolging van Sebastian Kurz, die onlangs moest aftreden als kanselier van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 38. Oostenrijkse ÖVP van Kurz aan kop bij parlementsverkiezingen, FPÖ verliest fors (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De centrumrechtse partij ÖVP van de huidige bondskanselier Sebastian Kurz wint de parlementsverkiezingen in Oostenrijk. Dat blijkt uit exitpolls....
  [naar artikel]
 39. Conservatief Kurz wil Oostenrijkse regeringscoalitie afblazen (14/05/2017 - Knack)
  In Oostenrijk wil de conservatieve minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz de regeringscoalitie met de sociaaldemocraten voortijdig beëindigd zien.
  [naar artikel]
 40. Oostenrijkse president benoemt conservatieve Kurz tot formateur (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De conservatieve winnaar van de verkiezingen in Oostenrijk, Sebastian Kurz (31), krijgt de opdracht een nieuwe regering te vormen, zo heeft het...
  [naar artikel]
 41. Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk (07/10/2019 - Metro)
  Bondspresident van Oostenrijk Alexander Van der Bellen heeft de conservatieve leider Sebastian Kurz vandaag aangesteld om een stabiele regering te vormen die prioriteit zal geven aan de milieuproblematiek. De 33-jarige voormalige bondskanselier en zijn Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) kwamen op 29 september als duidelijke winnaars uit de bus bij de parlementsverkiezingen, maar om een meerderheid in het parlement te vormen hebben ze minstens één andere partij nodig. Kurz zou een coalitie met De Groenen kunnen afsluiten, maar ook een coalitie met de Sociaaldemocratische Partij (SPÖ) of met de extreemrechtse Vrijheidspartij (FPÖ) wordt niet uitgesloten. Hoewel het klimaat voor de president een prioriteit is, geeft Kurz de voorkeur aan economisch beleid en migratiepolitiek. Het klimaat is voor de conservatieve leider ook een hoofdthema, maar volgens hem zouden oplossingen een win-winsituatie moeten creëren voor milieu en economie. Kurz zal eerst verkennende gesprekken houden met alle partijen in het parlement. De SPÖ liet nog niet blijken dat ze een rol in de regering wil, de FPÖ verklaarde dat ze de oppositie in wil. Volgens politieke commentators en mediaverslaggevers worden De Groenen vermoedelijk Kurz’ coalitiepartner, maar zij eisen wel dat klimaatbeleid een prioriteit wordt, en dat de conservatieve partij zich richt op armoede. Indien er geen coalitie gevormd kan worden, sluit Kurz een minderheidsregering niet uit. Er wordt verwacht dat de gesprekken en onderhandelingen meerdere maanden zullen duren. Zolang er geen nieuwe regering is, blijft de interim-regering van bondskanselier Brigitte Bierlein aan de macht. Bron: Belga   Het bericht Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Oostenrijk sluit scholen en winkels (14/11/2020 - De Tijd)
  18:16 Oostenrijk gaat dinsdag opnieuw in lockdown tot begin december, zo heeft kanselier Sebastian Kurz aangekondigd.
  [naar artikel]
 43. Sebastian Kurz begint aan zoektocht naar nieuw kabinet (20/10/2017 - Metro)
  Sebastian Kurz is officieel aangesteld als formateur in Oostenrijk. De jonge conservatieve partijleider won de verkiezingen van 15 oktober, en werd door president Alexander Van der Bellen officieel gevraagd om een nieuwe regeringsploeg samen te stellen. De 31-jarige ÖVP-leider kan de onderhandelingen nu officieel opstarten. Verwacht wordt dat hij in zee gaat met de extreemrechtse FPÖ. Dat is met 26 procent van de stemmen nipt de derde partij van Oostenrijk, na de sociaaldemocratische SPÖ van uittredend kanselier Christian Kern. Kurz verklaarde voor de camera’s nogmaals dat hij een “nieuwe stijl” van regeren wil voorstellen. Hij verzekerde de verzamelde pers er ook van dat hij met alle partijen zou praten. Een alliantie met de SPÖ lijkt wel erg onwaarschijnlijk. De sociaaldemocraten gooiden tijdens de campagne geregeld met modder naar de toekomstige kanselier. Bovendien staan de standpunten van beide partijen mijlenver uit elkaar, vooral op vlak van immigratie. Heinz-Christian Strache, de leider van FPÖ, kreeg Kurz woensdag al over de vloer voor een privé-onderhoud. Dat was volgens hem “erg vriendschappelijk” verlopen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 44. Oostenrijk: Wie is Sebastian Kurz? (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  OOSTENRIJK: WIE IS SEBASTIAN KURZ?
  [naar artikel]
 45. Oostenrijk: Wie is Sebastian Kurz? (16/10/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. De corruptie in de Oostenrijkse politiek is een ‘publiek geheim’ (10/10/2021 - De Morgen)
  De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz legde zaterdagavond zijn functie neer na beschuldigingen van corruptie. Justitie verdenkt Kurz’ naaste medewerkers ervan tabloidmedia te hebben betaald voor gunstige opiniepeilingen en berichtgeving, met als doel Kurz naar het hoogste ambt te helpen. Hoe corrupt is Oostenrijk?
  [naar artikel]
 47. “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz kondigde op een persconferentie zijn afscheid van de politiek aan. Hij treedt af als voorzitter en fractieleider van de conservatieve ÖVP. Kurz zegt dat de begeestering en de arbeidsvreugde die hij in zijn tienjarige politieke loopbaan steevast had, de voorbije maanden afgenomen was. Dat heeft te maken met het onderzoek […] Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek
  [naar artikel]
 48. Politieke crisis Oostenrijk: regering Kurz weg na motie van wantrouwen (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse minderheidsregering is gevallen nadat in het parlement een motie van wantrouwen tegen het kabinet van bondskanselier Sebastian Kurz...
  [naar artikel]
 49. Sebastian Kurz overspeelt hand met Europese vaccins (26/03/2021 - Knack)
  Wie hoog klimt, kan laag vallen. Dat ondervindt Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy