De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Opgestapte Kurz zal niet aan touwtjes blijven trekken in Oostenrijk: “Ik word geen schaduwkanselier”

Het Belang van Limburg

11/10/2021 - 20:27

De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 2. Is Oostenrijk klaar met Kurz? (26/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz? Het imago van de voormalige Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz heeft de afgelopen dagen een ferme deuk gekregen. Kurz (ÖVP) moest aftreden als bondskanselier naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek over corruptie. Het schandaal kan de nagel aan Kurz’ politieke doodskist worden. Corruptieschandaal Is er een einde gekomen aan de politieke carrière van Sebastian Kurz (ÖVP)? […] Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz?
  [naar artikel]
 3. Kurz vertrekt als kanselier maar houdt greep op macht (11/10/2021 - De Tijd)
  17:22 Na zijn vertrek als Oostenrijks bondskanselier is de rol van Sebastian Kurz nog niet uitgespeeld. In de coulissen blijft hij aan de touwtjes trekken, met steun van zijn opvolger Alexander Schallenberg...
  [naar artikel]
 4. Conservatieve Sebastian Kurz mag een regering proberen te vormen in Oostenrijk (19/10/2017 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen gaat Sebastian Kurz vrijdag benoemen tot informateur na zijn verkiezingsoverwinning. Kurz won afgelopen zondag met zijn partij ÖVP de verkiezingen in Oostenrijk met 31,5 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 5. Oostenrijk: piepjonge conservatief Kurz in pole position (15/10/2017 - De Tijd)
  09:33 De 31-jarige conservatief Sebastian Kurz kan de jongste regeringsleider ooit worden in Oostenrijk.
  [naar artikel]
 6. Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bondspresident van Oostenrijk Alexander Van der Bellen heeft de conservatieve leider Sebastian Kurz aangesteld om een stabiele regering te vormen...
  [naar artikel]
 7. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt. Tot in mei 2019 regeerde hij met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 8. Wordt Sebastian Kurz (31) de nieuwe regeringsleider van Oostenrijk? (14/10/2017 - VRT NWS)
  Morgen trekken de Oostenrijkers naar de stembus voor de vervroegde parlementsverkiezingen. Volgens de peilingen is de 31-jarige Sebastian Kurz goed op weg om zijn partij de Christendemocraten naar de overwinning te leiden. Kurz heeft een harde campagne gevoerd over een streng asielbeleid. Zo heeft hij de uiterst rechtse partij de FPÖ de wind uit de zeilen genomen.
  [naar artikel]
 9. Kurz gaat regeren met groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse conservatieve leider Sebastian Kurz heeft met de Groenen overeenstemming bereikt over een regeringscoalitie. Kurz en een...
  [naar artikel]
 10. Conservatieve Kurz gaat regeren met groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - VRT NWS)
  Oostenrijk krijgt een regering van conservatieven én groenen, want ÖVP-leider Sebastian Kurz heeft een akkoord bereikt met Die Grünen. Dat heeft een woordvoerder van de groenen laten weten, die voor het eerst in hun geschiedenis gaan regeren in Oostenrijk.
  [naar artikel]
 11. Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan (18/05/2019 - Metro)
  De Oostenrijkse regering is gevallen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangekondigd dat hij zo snel als mogelijk nieuwe verkiezingen wil. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak. bron: Belga Het bericht Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Oppositie reageert na corruptieschandaal in Oostenrijk: “Motie van wantrouwen indien Kurz niet aftreedt” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse Groenen, de kleine coalitiepartner van de regerende conservatieve partij ÖVP, hebben donderdag hun twijfels geuit over de toekomst van het kanselierschap van Sebastian Kurz. De kanselier kwam in opspraak nadat hij beschuldigd werd betrokken te zijn in een corruptieschandaal. De Groenen hebben het ontslag van de coalitiepartner wel nog niet gevraagd. De oppositie daarentegen heeft aangekondigd een motie van wantrouwen in te dienen als Kurz niet zou aftreden
  [naar artikel]
 13. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Knack)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt.
  [naar artikel]
 14. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Metro)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt. Tot in mei 2019 regeerde hij met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen. “We zijn erin geslaagd om het beste van twee werelden samen te brengen”, verklaarde de leider van de ÖVP op een persconferentie in Wenen. Werner Kogler, leider van de ecologische partij, wordt vicekanselier van de nieuwe regering onder leiding van Kurz. Hij is verheugd dat de twee partijen erin geslaagd zijn “bruggen te bouwen” voor “de toekomst van Oostenrijk”. Bron: Belga   Het bericht Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Alexander Schallenberg, de handpop van Sebastian Kurz die zijn kanseliersstoel warm houdt in Oostenrijk (11/10/2021 - VRT NWS)
  Oostenrijk heeft sinds vanmiddag een nieuwe kanselier: Alexander Schallenberg. Na een week laveren tussen de schandalen, besloot de vorige kanselier Sebastian Kurz zaterdag af te treden. De kans dat de nieuwe kanselier de Oostenrijkse geschiedenisboeken gaat halen, is erg klein. Uiteindelijk heeft de wissel maar 1 doel: Kurz uit de wind zetten, zodat hij na de volgende verkiezingen gewoon opnieuw kanselier wordt.
  [naar artikel]
 16. Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk (07/10/2019 - Metro)
  Bondspresident van Oostenrijk Alexander Van der Bellen heeft de conservatieve leider Sebastian Kurz vandaag aangesteld om een stabiele regering te vormen die prioriteit zal geven aan de milieuproblematiek. De 33-jarige voormalige bondskanselier en zijn Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) kwamen op 29 september als duidelijke winnaars uit de bus bij de parlementsverkiezingen, maar om een meerderheid in het parlement te vormen hebben ze minstens één andere partij nodig. Kurz zou een coalitie met De Groenen kunnen afsluiten, maar ook een coalitie met de Sociaaldemocratische Partij (SPÖ) of met de extreemrechtse Vrijheidspartij (FPÖ) wordt niet uitgesloten. Hoewel het klimaat voor de president een prioriteit is, geeft Kurz de voorkeur aan economisch beleid en migratiepolitiek. Het klimaat is voor de conservatieve leider ook een hoofdthema, maar volgens hem zouden oplossingen een win-winsituatie moeten creëren voor milieu en economie. Kurz zal eerst verkennende gesprekken houden met alle partijen in het parlement. De SPÖ liet nog niet blijken dat ze een rol in de regering wil, de FPÖ verklaarde dat ze de oppositie in wil. Volgens politieke commentators en mediaverslaggevers worden De Groenen vermoedelijk Kurz’ coalitiepartner, maar zij eisen wel dat klimaatbeleid een prioriteit wordt, en dat de conservatieve partij zich richt op armoede. Indien er geen coalitie gevormd kan worden, sluit Kurz een minderheidsregering niet uit. Er wordt verwacht dat de gesprekken en onderhandelingen meerdere maanden zullen duren. Zolang er geen nieuwe regering is, blijft de interim-regering van bondskanselier Brigitte Bierlein aan de macht. Bron: Belga   Het bericht Sebastian Kurz zal klimaatgerichte coalitiegesprekken leiden in Oostenrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Oostenrijk sluit skigebieden voor toeristen, Mortselse uitbaters teleurgesteld (02/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Oostenrijk sluit de grens voor het skitoerisme. Hotels en pensions blijven dicht tot 7 januari. Wie het land in wil en afkomstig is uit een rode zone, moet in quarantaine. “We willen vermijden dat het coronavirus opnieuw het land binnenkomt”, zegt bondskanselier Sebastian Kurz. “Een spijtige zaak”, vindt Ruth Dillen, een Antwerpse met een gastenverblijf in Oostenrijk.
  [naar artikel]
 18. Partij Kurz (31) op weg naar winst in Oostenrijk (15/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De partij van Sebastian Kurz zou 30,2 procent van de stemmen halen.
  [naar artikel]
 19. “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz kondigde op een persconferentie zijn afscheid van de politiek aan. Hij treedt af als voorzitter en fractieleider van de conservatieve ÖVP. Kurz zegt dat de begeestering en de arbeidsvreugde die hij in zijn tienjarige politieke loopbaan steevast had, de voorbije maanden afgenomen was. Dat heeft te maken met het onderzoek […] Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek
  [naar artikel]
 20. Ex-kanselier Kurz verliest nu ook onschendbaarheid (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De weg is vrij­gemaakt voor een eventuele vervolging van Sebastian Kurz, die onlangs moest aftreden als kanselier van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 21. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz verliest vertrouwensstemming daags na triomf bij EU-verkiezingen (27/05/2019 - VRT NWS)
  In Oostenrijk heeft het parlement een motie van wantrouwen tegen de conservatieve kanselier Sebastian Kurz goedgekeurd. Die was ingediend door de linkse oppositie, maar kreeg de steun van de extreemrechtse FPÖ, tot voor kort de coalitiepartner van Kurz. De president moet nu een nieuwe kanselier aanwijzen.
  [naar artikel]
 22. Conservatief Kurz wil Oostenrijkse regeringscoalitie afblazen (14/05/2017 - Knack)
  In Oostenrijk wil de conservatieve minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz de regeringscoalitie met de sociaaldemocraten voortijdig beëindigd zien.
  [naar artikel]
 23. Oostenrijkse ÖVP van Kurz aan kop bij parlementsverkiezingen, FPÖ verliest fors (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De centrumrechtse partij ÖVP van de huidige bondskanselier Sebastian Kurz wint de parlementsverkiezingen in Oostenrijk. Dat blijkt uit exitpolls....
  [naar artikel]
 24. Oostenrijkse president benoemt conservatieve Kurz tot formateur (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De conservatieve winnaar van de verkiezingen in Oostenrijk, Sebastian Kurz (31), krijgt de opdracht een nieuwe regering te vormen, zo heeft het...
  [naar artikel]
 25. Sebastian Kurz, de wonderboy van de Oostenrijkse politiek, stopt ermee: "Toen hij zijn zoon zag, maakte hij de klik" (02/12/2021 - VRT NWS)
  Sebastian Kurz, de oud-kanselier van Oostenrijk, stopt met politiek. Dat schrijven verschillende Oostenrijkse en Duitse kranten. Kurz trad begin oktober af, nadat hij genoemd was in een corruptieschandaal. Ook eerder was hij al genoemd in verschillende affaires. Volgens de Kronen Zeitung zou Kurz meer tijd in zijn gezin willen en is zijn zin om veel energie in de politiek te steken, verdwenen. Kurz zelf heeft nog niets bevestigd. Eind 2017 werd Kurz, toen 31, de jongste regeringsleider in Europa ooit. Hij leidde twee Oostenrijkse regeringen.
  [naar artikel]
 26. Sebastian Kurz begint aan zoektocht naar nieuw kabinet (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sebastian Kurz is officieel aangesteld als formateur in Oostenrijk. De jonge conservatieve partijleider won de verkiezingen van 15 oktober. Vandaag...
  [naar artikel]
 27. Geen après-ski in Oostenrijk deze winter (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie deze winter van plan is om naar Oostenrijk af te zakken om te skiën, zal het dit jaar moeten stellen zonder après-ski. Kanselier Sebastien Kurz...
  [naar artikel]
 28. De corruptie in de Oostenrijkse politiek is een ‘publiek geheim’ (10/10/2021 - De Morgen)
  De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz legde zaterdagavond zijn functie neer na beschuldigingen van corruptie. Justitie verdenkt Kurz’ naaste medewerkers ervan tabloidmedia te hebben betaald voor gunstige opiniepeilingen en berichtgeving, met als doel Kurz naar het hoogste ambt te helpen. Hoe corrupt is Oostenrijk?
  [naar artikel]
 29. Regeringscrisis Oostenrijk – “Zo goed als zeker nieuwe verkiezingen” (18/05/2019 - Metro)
  Oostenrijk stevent af op nieuwe verkiezingen. Volgens berichten van Oostenrijkse nieuwssites is dat zo goed als zeker. Bondskanselier Sebastian Kurz zal om 19.45 uur een toespraak houden. Na het ontslag van Heinz-Christian Strache van de extreemrechtse FPÖ zou de partij van Kurz, de ÖVP, ook het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl hebben geëist. Zo zou die belangrijke post weer bij de ÖVP terechtkomen. Daar zou de extreemrechtse partij echter niet op in willen gaan. bron: Belga Het bericht Regeringscrisis Oostenrijk – “Zo goed als zeker nieuwe verkiezingen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Conservatieve Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van voormalig Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz (33) en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten. Dat luidt de terugkeer als kanselier in van de jonge christendemocratische leider, die tot in mei 2019 regeerde met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 31. Voormalig Oostenrijks kanselier Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige kanselier van Oostenrijk Sebastian Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek. Dat melden de Duitse krant Bild en verschillende Oostenrijkse media donderdag. Kurz stapte in oktober op na beschuldigingen van corruptie.
  [naar artikel]
 32. Oostenrijk sluit scholen en winkels (14/11/2020 - De Tijd)
  18:16 Oostenrijk gaat dinsdag opnieuw in lockdown tot begin december, zo heeft kanselier Sebastian Kurz aangekondigd.
  [naar artikel]
 33. Politieke crisis Oostenrijk: regering Kurz weg na motie van wantrouwen (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse minderheidsregering is gevallen nadat in het parlement een motie van wantrouwen tegen het kabinet van bondskanselier Sebastian Kurz...
  [naar artikel]
 34. Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz: 'Ik laat me niet in de rechtse hoek duwen' (19/09/2018 - Knack)
  Van juli tot december is Oostenrijk voorzitter van de Europese Unie. Bondskanselier Sebastian Kurz wil vooral het migratiebeleid in andere banen leiden. 'We moeten verhinderen dat er überhaupt nog boten met vluchtelingen uit Noord-Afrika vertrekken.'
  [naar artikel]
 35. Kurz start gesprekken met extreemrechtse partij (24/10/2017 - De Standaard)
  Sebastian Kurz van de conservatieve ÖVP heeft de extreemrechtse Vrijheidspartij uitgenodigd voor coalitiegesprekken. In Oostenrijk ligt zo de weg open voor een nieuwe regering met extreemrechts.
  [naar artikel]
 36. Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan (18/05/2019 - Metro)
  De Oostenrijkse regering is gevallen. Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) heeft aangekondigd dat hij zo snel als mogelijk nieuwe verkiezingen wil. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak. Strache bood zijn ontslag aan nadat in Duitse media een video uit 2017 was opgedoken waarin te zien is hoe hij een zogezegde Russische miljonair openbare aanbestedingen beloofde in ruil voor politieke steun. “Het was dom, onverantwoordelijk en fout”, zei Strache. “Het was typisch door alcohol veroorzaakt machogedoe.” Tegelijk noemde de politicus de gelekte video “een gerichte politieke aanslag”. De reactie van bondskanselier Kurz liet lang op zich wachten, maar kort voor 20.00 uur verscheen hij toch op een persconferentie. Hij legde uit dat hij geen andere oplossing zag dan aan de president nieuwe verkiezingen voor te stellen, 516 dagen na de start van zijn regering. Met de FPÖ gaat het niet meer, zei hij, en de sociaaldemocratische SPÖ ziet Kurz om inhoudelijke redenen niet zitten als nieuwe partner. bron: Belga Het bericht Regeringscrisis Oostenrijk – Kurz kondigt nieuwe verkiezingen aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Oostenrijk en Duitsland zoeken oplossing voor migranten aan gezamenlijke grens (20/06/2018 - Knack)
  Kurz wil strengere controles aan de Europese grenzen en ziet Oostenrijk vanaf juli als 'bruggenbouwer'.
  [naar artikel]
 38. Lieve staat er tijdelijk alleen voor in ‘Ik Vertrek uit Vlaanderen’: “Maar ik word hier niet altijd serieus genomen” (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lieve staat er tijdelijk alleen voor in Oostenrijk en dat is niet altijd een makkelijke opdracht. Zo moet ze op haar eentje naar de bank en daar willen ze haar niet alle informatie geven als haar man er niet bij is. “Dat heb ik het verleden ook al gemerkt hier”, zucht Lieve. “Ik word hier niet altijd serieus genomen als vrouw.”
  [naar artikel]
 39. Sebastian Kurz, een nette en jonge verpakking van een streng Oostenrijks asielbeleid (13/10/2017 - Knack)
  Zondag vinden in Oostenrijk vervroegde nationale verkiezingen plaats, omdat de regeringspartijen niet meer door een deur kunnen. De kans is groot dat zondag de conservatieve Sebastian Kurz van de Österreichische Volkspartei de jongste Europese leider wordt.
  [naar artikel]
 40. Migratie is dé prioriteit voor kersvers EU-voorzitter Kurz (03/07/2018 - VRT NWS)
  Oostenrijk staat vanaf dinsdag zes maanden lang aan het roer van de Europese Raad. Kanselier Sebastian Kurz mocht zijn prioriteiten voor het komende halfjaar dinsdagochtend uit de doeken doen in het Europees parlement in Straatsburg.
  [naar artikel]
 41. Oostenrijkse bondskanselier niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen in zijn land. “Ik ben niet van mening dat we nog meer mensen moeten opvangen in Oostenrijk, wel integendeel”, zegt hij zondag in een televisie-interview. Oostenrijk heeft met meer dan 40.000 Afghanen nu al de op één na grootste Afghaanse gemeenschap in de Europese Unie, in verhouding tot het totaal aantal inwoners.
  [naar artikel]
 42. Wie in Oostenrijk naar de winkel wil, moet nu dit doen (31/03/2020 - Metro)
  In Oostenrijk moeten de inwoners bij het doen van inkopen een mondmasker dragen in de strijd tegen corona. Dat heeft kanselier Sebastian Kurz  in Wenen bekendgemaakt. Wanneer de supermarkten de mondmaskers ter beschikking hebben, moeten ze aan elke shopper eentje overhandigen bij het binnenkomen van de winkel. Op middellange termijn worden de maskers ook verplicht wanneer mensen in nauw contact komen met anderen. “Het maakt geen deel uit van onze cultuur, en het zal een aanpassing vergen, maar we moeten die stap zetten om de besmetting een halt toe te roepen”, aldus Kurz. Strengste maatregelen Oostenrijk is een van de eerste landen met de strengste anti-coronamaatregelen in Europa. Er zijn net iets meer dan 9.000 besmetten en een honderdtal doden. Lees ook : “Vaccin tegen coronavirus volgend jaar beschikbaar” Het bericht Wie in Oostenrijk naar de winkel wil, moet nu dit doen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Oostenrijkse parlementsverkiezingen: Sebastian Kurz en rechts aan de winst (16/10/2017 - Knack)
  De parlementsverkiezingen in Oostenrijk zijn uitgedraaid op een overwinning voor de rechtse partijen. De Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) van Sebastian Kurz wordt de grootste partij.
  [naar artikel]
 44. Football Talk. Ralf Rangnick volgend seizoen dan toch geen raadgever bij Manchester United - Dessers scoort eerste goal voor Nigeria (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ralf Rangnick zal naast zijn nieuwe baan als bondscoach van Oostenrijk niet als raadgever bij Manchester United blijven. “In onderling overleg is besloten dat het raadgeverscontract niet in werking zal treden”, aldus de 63-jarige Rangnick op een persconferentie zondag. “Ik kan en zal me de komende dagen, weken en maanden volledig op mijn taak hier in Oostenrijk concentreren.”
  [naar artikel]
 45. Vandaag trekken de Oostenrijkers naar de stembus: wat staat er op het spel?' (15/10/2017 - Knack)
  Vandaag vinden in Oostenrijk vervroegde nationale verkiezingen plaats, omdat de regeringspartijen niet meer door een deur kunnen. De kans is groot dat de conservatieve Sebastian Kurz van de Österreichische Volkspartei de jongste Europese leider wordt.
  [naar artikel]
 46. Waarom Sebastian Kurz na een schandaalcampagne moet kiezen tussen radicaal-rechts en groen (28/09/2019 - Knack)
  Oostenrijk staat zondag opnieuw voor vervroegde parlementsverkiezingen. Gaat Sebastian Kurz in zee met radicaal-rechts of met de ecologisten?
  [naar artikel]
 47. Vooral Open Vld en PS trekken aan de touwtjes (11/04/2019 - De Morgen)
  De NMBS, Brussels Airport, FPIM, de Nationale Loterij, Belgocontrol en het Europees Rekenhof: overal trekt een liberale topman mee aan de touwtjes. Alleen de PS kan daarmee concurreren.
  [naar artikel]
 48. Oostenrijk versterkt nationalisme in Europa (17/10/2017 - VRT NWS)
  Sebastian Kurz, de nieuwe sterke man in Oostenrijk, bekent zich tot Europa, maar het is een EU waar de soevereiniteit van de lidstaten nog iets moet te betekenen hebben. Dus niet het Europa van Emmanuel Macron of Angela Merkel.
  [naar artikel]
 49. Onderzoek naar betrokkenheid van  Oostenrijkse bondskanselier Kurz in "Ibiza-corruptieschandaal" (12/05/2021 - VRT NWS)
  In Oostenrijk is een onderzoek geopend naar de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz voor zijn mogelijk valse getuigenis over de "Ibizagate". Het schandaal rond de toenmalige vicekanselier Heinz-Christian Strache bracht twee jaar geleden de Oostenrijkse regering ten val. Kurz zou volgens de oppositie gelogen hebben over de aanstelling van een vertrouweling in een overheidsbedrijf.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy