Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶Live - N-VA verlaat Kamer uit protest, De Croo sneert: ‘Weglopen is het dieptepunt van de democratie’

12/10/2021 - 15:00
"De federale regering heeft een finaal akkoord bereikt over de begroting en de gekoppelde dossiers. Daar was deze ochtend nog veel onduidelijkheid over na berichten dat de onderhandelingsgesprekken vast waren gelopen. De laatste ontwikkelingen volgt u in deze liveblog. Sinds 14 uur kunt u hieronder ook de regeerverklaring van premier De Croo in de Kamer volgen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶Live - Volg hier de State of the Union van premier De Croo: N-VA verlaat Kamer uit protest (12/10/2021 - De Morgen)

De federale regering heeft een finaal akkoord bereikt over de begroting en de gekoppelde dossiers. Daar was deze ochtend nog veel onduidelijkheid over na berichten dat de onderhandelingsgesprekken vast waren gelopen. De laatste ontwikkelingen volgt u in deze liveblog. Vanaf 14 uur kunt u hieronder ook de regeerverklaring van premier De Croo in de Kamer volgen. [naar artikel]


2. ▶ Live. Premier De Croo heeft ‘volste vertrouwen’ in Lahbib, minister ‘geeft straks duidelijkheid’ in de Kamer (29/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. KIJK LIVE. Volg hier de 'State of the Union' van premier De Croo - N-VA krijgt meteen sneer: “Weglopen is dieptepunt van democratie” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers hebben vanochtend het begrotingsakkoord dat ze een paar uur eerder finaal hadden afgeklopt voorgesteld aan de pers. De details van de meer dan honderd maatregelen zijn voorbehouden voor het parlement, tijdens de State of the Union van de premier. Die kan u hier live volgen. [naar artikel]


4. ▶ Live - ‘Geld is blijkbaar belangrijker dan onze strijd’: Zelensky sneert naar Belgische diamantsector (31/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Dit was de 'State of the Union' van premier De Croo - N-VA krijgt meteen sneer: “Weglopen is dieptepunt van democratie” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Premier Alexander De Croo en zijn vicepremiers hebben vanochtend het begrotingsakkoord dat ze een paar uur eerder finaal hadden afgeklopt voorgesteld aan de pers. De details van de meer dan honderd maatregelen waren voorbehouden voor het parlement, tijdens de State of the Union van de premier. Hoe die verliep, kan u hieronder lezen. [naar artikel]


6. Live | N-VA-fractie vertrekt nog voor verklaring De Croo: ‘Gebrek aan respect’ (12/10/2021 - De Standaard)

De federale regering-De Croo heeft dinsdagochtend een akkoord bereikt over de begroting. ‘We investeren in economische groei, maar ook in de groei van mensen’, aldus Alexander De Croo (Open VLD). U kunt hier de regeerverklaring van de premier live vanuit de Kamer volgen. [naar artikel]


7. ▶ Live - Regering bereikt akkoord over begrotingscontrole, De Croo spreekt dadelijk Kamer toe (30/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Misnoegde N-VA-fractie verlaat de Kamer: ‘Hypocrisie wordt hier bevorderd tot meerderheidsbeleid’ (12/10/2021 - De Standaard)

De N-VA-fractie heeft de plenaire Kamer verlaten vlak voor de beleidsverklaring van premier Alexander De Croo (Open VLD). De oppositiepartij is misnoegd om de persconferentie die De Croo en zijn vicepremiers dinsdagvoormiddag al gaven, nog voor het parlement de details over het begrotingsakkoord te zien kreeg. [naar artikel]


9. ▶ ‘Terugslaan, weglopen, alles ontkennen: Conner Rousseau reageert nu nog enkel vanuit zijn ego’ (05/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ▶ Live - Pro-Palestijns protest in Kamer, militaire politie moet ingrijpen • Aanval op Al-Shifa-ziekenhuis duurt voort (21/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


11. ▶ Live. De Croo verwijt oppositie ‘politieke spelletjes’ over gelekt Whatsapp-verkeer over begroting (14/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. N-VA verlaat halfrond vlak voor ‘State of the Union’ van premier De Croo (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De N-VA-fractie heeft de plenaire Kamer verlaten vlak voor de beleidsverklaring van premier Alexander De Croo. De grootste oppositiepartij is misnoegd om de persconferentie die De Croo en zijn vicepremiers dinsdagvoormiddag al gaven, nog voor het parlement de details over het begrotingsakkoord te zien kreeg. [naar artikel]


13. ▶ Live - Minister Van Quickenborne verantwoordt zich in de Kamer voor het ‘plasincident’: volg het hier (07/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


14. ▶ Live - Negen Palestijnen gedood door Israël op de bezette Westoever • Pro-Palestijns protest in Kamer, militaire politie moet ingrijpen (21/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


15. N-VA verlaat halfrond vlak voor ‘State of the Union’ van premier De Croo: “Hypocrisie wordt hier bevorderd tot meerderheidsbeleid” (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)

De N-VA-fractie heeft de plenaire Kamer verlaten vlak voor de beleidsverklaring van premier Alexander De Croo. De grootste oppositiepartij is misnoegd om de persconferentie die De Croo en zijn vicepremiers dinsdagvoormiddag al gaven, nog voor het parlement de details over het begrotingsakkoord te zien kreeg. [naar artikel]


16. De Croo: ‘Onze democratische grondwaarden niet laten afpakken door extreemrechts en hun geknuffel met Poetin’ (23/04/2022 - De Standaard)

De democratie zoals we die vandaag kennen, ligt onder vuur, zo waarschuwde premier Alexander De Croo in Gent, op het eerste van vier congressen die zijn partij organiseert. Figuren als Vladimir Poetin en Marine Le Pen tonen volgens hem aan ‘dat onze Westerse waarden en onze democratie nooit verworven zijn’. [naar artikel]


17. ▶ Politicoloog Fouad Gandoul is pessimistisch: ‘Uiteindelijk zal de democratie sterven’ (16/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - Premier De Croo vraagt vertrouwen Kamer: ‘Hervorming zal inzet vragen van iedereen’ (12/10/2021 - De Morgen)

De federale regering heeft een finaal akkoord bereikt over de begroting en de gekoppelde dossiers. Daar was deze ochtend nog veel onduidelijkheid over na berichten dat de onderhandelingsgesprekken vast waren gelopen. Om 14 uur heeft premier Alexander De Croo de zijn regeerverklaring voorgelezen in de Kamer. De laatste ontwikkelingen volgt u in deze liveblog. [naar artikel]


19. ▶ Minister Van Quickenborne verantwoordt zich in de Kamer voor het ‘plasincident’: ‘Kan plasbeweging of luchtgitaar zijn’ (07/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Live - Protest nog niet voorbij: blokkades op snelwegen naar Nederland • De Croo: ‘Moment om de blokkeringen op te heffen’ (02/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Live - De Croo vraagt om ‘boerenverstand’ te gebruiken • Partijen spelen elkaar zwartepiet toe in de Kamer (01/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Herman De Croo stort 210.819 euro, gekregen via onwettige pensioenextra’s, terug aan de Kamer (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) heeft vandaag 210.819 euro teruggestort aan de Kamer. Die som geld kreeg hij via extra pensioenvergoedingen, die volgens juristen ‘onwettig’ zijn. “Ik wens zo een voorbeeld te stellen”, reageert hij. [naar artikel]


23. Live | De Croo geeft uitleg in Kamer over gelekte berichten (14/12/2022 - De Standaard)

Premier De Croo moet straks het parlement trotseren na gelekte Whatsapp-berichten. Dinsdag weigerde hij nog om naar de commissie Financiën af te zakken maar rond 10.30 uur geeft De Croo vandaag wel tekst en uitleg in de Kamer. De zitting begint om 10 uur, u kunt het debat hierboven live volgen.  [naar artikel]


24. De ‘yes we can’-premier in Alexander De Croo (04/10/2022 - De Standaard)

Het college van Alexander De Croo aan de UGent leek bij momenten een try-out voor de verkiezingscampagne die in 2024 wacht. Het niet doorpakken door zijn verdeelde Vivaldi-regering boog hij om naar een toonbeeld van democratie. ‘Weet je waar er snel kan beslist worden? In Rusland en China.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!