Het leek een moeilijke bevalling, maar de nieuwe arbeidsdeal is afgeklopt. Door werk en privéleven beter op elkaar af te stemmen, wil de regering tegen 2030 80% van de actieve bevolking aan het werk krijgen. “Afwachten of dát lukt”, zegt professor arbeidseconomie Stijn Baert. [naar artikel]
Hoe is het met de werkzaamheidsgraad in ons land gesteld? Arbeidseconoom Stijn Baert publiceerde cijfers op X (Twitter). Business AM liep samen met hem door de conclusies. Beluister hier het volledige interview met Stijn Baert: Drastische hervormingen nodig (evb) [naar artikel]
Lang had arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) niet nodig om de pensioenhervorming met de grond gelijk te maken. Minder dan drie uur nadat premier Alexander De Croo het akkoord bekendmaakte, stuurde Baert al een reeks tweets de wereld in om zijn teleurstelling te uiten. “Het lijkt nu al dat deze schijnvorming dé ontgoocheling is van de bijna vijf jaar dat ik het sociaal-economisch beleid op de voet volg. En dat wil wat zeggen.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenplan Lalieux: “Dit is budgettair een luchtkasteel” Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) vindt het voorstel van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) niet betaalbaar en vraagt dat het Planbureau de effecten ervan wetenschappelijk in kaart brengt. “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”, zegt Baert. Hij roept de Vlaamse partijen in de federale regering op om een onderbouwde studie af te wachten, alvorens inhoudelijke […] Lees dit artikel: Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenplan Lalieux: “Dit is budgettair een luchtkasteel” [naar artikel]
Open Vld-parlementslid Vincent Van Quickenborne wil toelaten dat werknemers via vrijwillige en voordelige overuren tot 48 uren per week kunnen werken. Kan dat helpen om de krapte op de arbeidsmarkt te counteren? En welke invloed zou deze maatregel hebben op je loon? Arbeidseconoom en HLN-werkexpert Stijn Baert fileert het voorstel. “Hier schuilt een gevaar in.” [naar artikel]
Hoe gaat het er echt aan toe op een staatsbanket van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51)? Arbeidsconoom Stijn Baert mocht het aan aan den lijve ontdekken toen hij recent werd uitgenodigd op het staatsbanket van het koningspaar en de groothertog en groothertogin van Luxemburg. Hij weet dus als geen ander wat er aan tafel gezegd wordt en welke regels er gevolgd moeten worden. “In dat opzicht is het een goede zaak dat je je partner niet mag meebrengen”, vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]
Open Vld-parlementslid Vincent Van Quickenborne wil toelaten dat werknemers via vrijwillige en voordelige overuren tot 48 uren per week kunnen werken. Kan dat helpen om de krapte op de arbeidsmarkt te counteren? En welke invloed zou deze maatregel hebben op je loon? Arbeidseconoom en HLN-werkexpert Stijn Baert fileert het voorstel. “Hier schuilt een gevaar in.” [naar artikel]
De inflatie, die aangeeft hoe snel het leven duurder wordt, is opnieuw licht gestegen. En dat na een pauze van enkele maanden. De gemiddelde prijzen stegen in februari met 6,7 procent. Dat is 0,1 procent meer dan vorige maand. Opnieuw ligt voeding aan de basis van het probleem. Zo werd fruit op één maand tijd 7,3 procent duurder. “Onze voedingsprijzen zijn meer niet onder controle”, klinkt het bij econoom Stijn Baert. [naar artikel]
Veel Vlamingen hebben tegen het einde van het jaar meer vakantiedagen over dan ze nog kunnen of mogen opnemen. Worden die resterende dagen sowieso uitbetaald? Of kan je ze ook overdragen naar volgend jaar? Professor arbeidseconomie en HLN-werkexpert Stijn Baert schept klaarheid: “Of je vakantiedagen kan overhevelen en of ze worden uitbetaald, hangt af van één ding.” [naar artikel]
Stijn Baert (39), de professor arbeidseconomie die zelden een dag overslaat op Twitter en even vaak in de media verschijnt als een viroloog in tijden van corona, lijkt al twee weken in rook opgegaan. Fans moeten zich niet ongerust maken, haters moeten niet juichen, Baert is gewoon met vakantie, in het zuiden van Italië. En HLN.be mocht op bezoek. “Dat sommige mensen mij niet mogen, trek ik mij al lang niet meer aan.” [naar artikel]
Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet mals voor het pensioenakkoord dat de federale regering vannacht heeft bereikt. “Het zijn koterijen bovenop de koterijen die er al waren”, reageert Baert teleurgesteld bij ‘VTM Nieuws’. Hij vindt dat er een bijkomend akkoord nodig is, maar erg hoopvol klinkt de expert niet. “Een schijnhervorming”, zo noemt Baert het nieuwe pensioenplan. [naar artikel]
Een zomerse middag in Antwerpen. We hebben met professor arbeidseconomie Stijn Baert afgesproken in brasserie Ciro’s, en dat blijkt een populaire plek onder mediafiguren. Op het terras laten Gert Verhulst en Jonas Van Geel zich een flesje Pomerol smaken. Luk Alloo komt er bijzitten, en achterin het restaurant zit Herbert Flack. “Voor Gert Verhulst heb ik veel respect”, zegt Stijn Baert. “Hij doet waar hij goesting in heeft, het plezier straalt ervan af. En ik heb als kind nog de start van Gert en Samson meegemaakt.” Het is Stijn Baert ten voeten uit: hij praat met hetzelfde gemak over het effect van RSZ-kortingen op de tewerkstelling als over FC De Kampioenen. [naar artikel]
Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Deze zaak duwde fors richting een 10/10.” [naar artikel]
De Belgische inflatie bedroeg afgelopen maand liefst 12,3 procent. “Dit zijn de meest schokkende cijfers sinds ik in de Indexcommissie zit”, zegt professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). Hij beantwoordt de prangendste vragen: Wat betekenen deze cijfers voor je loon? Wordt dat mee verhoogd? En wat zijn de gevolgen voor onze bedrijven en mogelijke ontslagrondes? “Op één maand tijd is het leven 2,4 procent duurder geworden. Dat wil zeggen: een verhoging van de prijzen die hoger is dan hoe ze normaal stijgen... op een jaar.” [naar artikel]
Arbeidseconoom Stijn Baert (39) wil als professor aan de Universiteit van Gent wegen op het beleid in Vlaanderen. Dat vertelt hij in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “Wij zijn bezig met belastinggeld”, merkt Baert op. “En die belastingbetaler wil dat ik goed onderwijs geef en dat mijn onderzoek tot iets dient waar hij zelf beter van wordt.” [naar artikel]
Arbeidseconoom Stijn Baert (39) wil als professor aan de Universiteit van Gent wegen op het beleid in Vlaanderen. Dat vertelt hij in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “Wij zijn bezig met belastinggeld”, merkt Baert op. “En die belastingbetaler wil dat ik goed onderwijs geef en dat mijn onderzoek tot iets dient waar hij zelf beter van wordt.” [naar artikel]
Op vakantie hoeft het voor Stijn Baert allemaal niet zo moeilijk te zijn. Een klein appartement met een gezellig terras dat uitkijkt op de Westendse zee zijn het decor van “de mooiste vakantie die hij ooit had”. Ook omdat je in een plaatselijke brasserie misschien wel de beste steak-friet van het land kunt eten. “Niet elke professor wil een culturele vakantie: wij kiezen ook al eens graag voor een klassieke all-in”, vertelt Stijn aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]
Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Een zomerse middag in Antwerpen. We hebben met professor arbeidseconomie Stijn Baert afgesproken in brasserie Ciro’s, en dat blijkt een populaire plek onder mediafiguren. Op het terras laten Gert Verhulst en Jonas Van Geel zich een flesje Pomerol smaken. Luk Alloo komt er bijzitten, en achterin het restaurant zit Herbert Flack. “Voor Gert Verhulst heb ik veel respect”, zegt Stijn Baert. “Hij doet waar hij goesting in heeft, het plezier straalt ervan af. En ik heb als kind nog de start van Gert en Samson meegemaakt.” Het is Stijn Baert ten voeten uit: hij praat met hetzelfde gemak over het effect van RSZ-kortingen op de tewerkstelling als over FC De Kampioenen. [naar artikel]
In plaats van een echte pensioenhervorming heeft onze regering extra koterijen gebouwd, dat zegt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent). “Dit is ruimschoots onvoldoende.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.