De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wiam: ‘In ‘De slimste mens’ heb ik niet gepraat over thema’s als woke. Ik ben niet altijd ‘de activiste’’

De Morgen

22/10/2021 - 11:02

Op de benedenverdieping van het DPG-gebouw lacht Wiam zich, ook al zijn de gespreksonderwerpen niet altijd makkelijk, een interview bij elkaar. Het belangrijkste probleem dat van tafel moet: de uitspraak van haar uit het Arabisch afkomstige roepnaam.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De winnaar van ‘De slimste mens’ is bekend: ‘Rustig blijven is de truc om ver te geraken’ (23/12/2021 - De Morgen)
  (Opgelet: dit artikel bevat spoilers) De finale van ‘De slimste mens’ werd een spannende Nederland-België, met Merol, Arjen Lubbach en Geert Meyfroidt. Maar er kan er natuurlijk maar eentje echt ‘De slimste mens’ zijn. Het geheim van de winnaar? Kalmte. ‘Na alle coronadrukte voelde ‘De slimste mens’ als vakantie.’
  [naar artikel]
 2. De vechtersbaas in Serine Ayari en de strafste filmpjesronde van het seizoen: dit was ‘De slimste mens’ (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het geluk zit soms in een heel kleine hoek. Of in een jaartal. Indien Arjen Lubach ‘1935' had gegokt in plaats van ‘1936' was hij dinsdagavond de winnaar geweest van ‘De slimste mens’. Maar met ‘indien’, ‘als’ en ‘zouden’ ben je niks. En dus won intensivist Geert Meyfroidt voor de vijfde keer op rij.
  [naar artikel]
 3. Dé ontdekking van het seizoen en een flater in de finale: dit was de vierde aflevering van ‘De Slimste Mens’ (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze kon haar eerste deelname aan ‘De Slimste Mens’ niet met een overwinning afsluiten, maar de 20-jarige Gloria Monserez won met haar frisse en jong volwassen verschijning wél meteen de harten van zowat één miljoen kijkers. Basketbalspeler Mwema haalde een tweede overwinning op rij binnen, terwijl Gloria overleefde met een ongewilde portie hulp van Wiam en een liedje over ‘de drie wijzen’.
  [naar artikel]
 4. 7 ‘Slimste Mensen’ willen nu ook ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ worden: deze kandidaten quizzen mee in het jubileumseizoen (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het jubileumseizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ - dat voor de gelegenheid ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ heet - start uitzonderlijk al op maandag 5 september. Dat doet presentator Erik Van Looy met een indrukwekkende verzameling kandidaten, waarvan zeven voormalige ‘Slimste Mensen’ uit de voorbije tien edities.
  [naar artikel]
 5. 7 ‘Slimste Mensen’ willen nu ook ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ worden: deze kandidaten quizzen mee in het jubileumseizoen (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het jubileumseizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ - dat voor de gelegenheid ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ heet - start uitzonderlijk al op maandag 5 september. Dat doet presentator Erik Van Looy met een indrukwekkende verzameling kandidaten, waarvan zeven voormalige ‘Slimste Mensen’ uit de voorbije tien edities.
  [naar artikel]
 6. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik dacht: volgend jaar gaan ze me niet meer voor ‘De slimste mens’ vragen, dit is ‘once in a lifetime’’ (28/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 7. WIAM blijkt op bekend tv-personage te lijken en het wondermiddel van Pascal Braeckman in ‘De slimste mens’ (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nieuwkomer Gloria Monserez maakte het medekandidaten Jean-Marc Mwema en WIAM niet simpel in De slimste mens vanavond. De spelers bleken aan elkaar gewaagd, toch moest er eentje afdruipen na een tactische fout. Natuurlijk werd er ook veel gelachen, zeker wanneer WIAM haar beste Friends-imitatie bovenhaalde.
  [naar artikel]
 8. "Je kan moeilijk je brein breken als er een tailleband in je vlees duwt": de kleren maken de quizzer in ‘De slimste mens’ (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze scoren niet enkel met hun kennis, maar ook met hun kleding. Door de jaren heen zien de kandidaten van ‘De slimste mens ter wereld’ er steeds bedachtzamer uitgedost uit. Niet verwonderlijk, als er gemiddeld een miljoen mensen naar je kijken, weet styliste Farah El Bastani. Zij verklapt in ‘De Morgen’ hoe de ideale ‘Slimste mens’-outfit eruitziet en wat de kracht is van kledij bij het quizzen. “Ella Leyers heeft het tij echt gekeerd.”
  [naar artikel]
 9. Niels Destadsbader over zware concurrentie in ‘De slimste mens’: “Dat is wat anders dan een Vlaamse zanger” (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de tweede aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ schuiven Niels Destadsbader en Dorianne Aussems een zeteltje op voor nieuwkomer en influencer Wiam. Ze weten meteen dat ze hun tenen zullen mogen uitkuisen: Wiam – spreek uit als “Wie-em” is bio-ingenieur. “Dat is wat anders dan een Vlaamse zanger.”
  [naar artikel]
 10. De luidste mens is al bekend en soa’s in ‘Hotel romantiek’: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (26/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De luidste mens ter wereld is al gekend. Prem Radhakishun maakte zijn rentree in ‘De slimste mens’ en deed dat verre van onopgemerkt. Opnieuw acht afleveringen Vlaanderen inpalmen met zijn brutale charme zat er niet in. Maar de Surinaams-Nederlands columnist maakte ook nu een onuitwisbare indruk.
  [naar artikel]
 11. De luidste mens is al bekend en soa’s in ‘Hotel romantiek’: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (26/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De luidste mens ter wereld is al gekend. Prem Radhakishun maakte zijn rentree in ‘De slimste mens’ en deed dat verre van onopgemerkt. Opnieuw acht afleveringen Vlaanderen inpalmen met zijn brutale charme zat er niet in. Maar de Surinaams-Nederlands columnist maakte ook nu een onuitwisbare indruk.
  [naar artikel]
 12. “Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.
  [naar artikel]
 13. Filmpjesronde doet zijn ding en zorgt op drie seconden tijd voor andere winnaar: dit was ‘De Slimste Mens’ (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kort en krachtig samengevat: de twintigste aflevering van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ was er eentje om snel te vergeten. Nieuwkomer Jaouad Alloul, kunstenaar en ondernemer, kwam, zag en mocht weer vertrekken. Hoe hij in ‘De Slimste Mens’ sukkelde, zal een raadsel blijven. Hij werd aangekondigd als ‘primus van de klas’ of als ‘prutser van de avond’. Uiteindelijk werd het dat laatste. Zijn concurrenten, Arjen Lubach en Merol, plaatsten zich moeiteloos voor de finaleweken.
  [naar artikel]
 14. Het ‘wonderlijke’ jury-duo en het geheime liefdesleven van Merol: dit was ‘De Slimste Mens’ (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook dit seizoen is het vrouwen boven in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Dat mocht Glints, de verrassende nieuwkomer gisteren, bij zijn tweede deelname aan ‘den lijve’ ondervinden. Hij moest eerst de duimen leggen voor de Iraans-Belgische Dena Vadhani en verloor in de finale van Hollandse kampioen finale-spelen Merol.
  [naar artikel]
 15. ‘Girlpower’ bij de deelnemers en juryleden en grapjes over K3: dit was ‘De Slimste Mens’ (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst dit seizoen vierde de ‘girlpower’ hoogtij in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De dames waren aan de macht met revelatie Gloria Monserez (20) en toekomstig ex-K3'tje Klaasje Meijer (26) als deelnemers en Jennifer Heylen (30) en Serine Ayari (30) als juryleden. Joachim Coens (55) liet zich echter niet intimideren door al dat vrouwelijk geweld. Al ging op het einde wel opnieuw een dame met de overwinning aan de haal.
  [naar artikel]
 16. ‘Snackmaster’ Marcelo Ballardin doet een bekentenis in ‘De Slimste Mens’: “Ik was vroeger een wildebras, drank en drugs waren me niet vreemd” (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse zangeres Merol (30) was woensdagavond dé grote verrassing in ‘De Slimste Mens’. Zij zorgde voor een straf debuut en belandde met haar eindscore van 598 seconden meteen op plaats 5 in de top 10 van beste scores aller tijden. Vanavond is het de beurt aan ‘Snackmaster’-winnaar Marcelo Ballardin (39). En die heeft wat op te biechten.
  [naar artikel]
 17. ‘De studio van ‘De slimste mens’ verschilt amper van een Aalsterse cafétoog’: welkom bij ‘de meest diverse jury ter wereld’ (20/12/2021 - De Morgen)
  Niet alleen het deelnemersveld van De slimste mens ter wereld oogde dit seizoen diverser dan ooit, ook achter de jurytafel doken een aantal opvallende nieuwe gezichten op. In de laatste rechte lijn naar de finale blikken zij terug.
  [naar artikel]
 18. Wie wordt ‘De Slimste Mens’? Deze kandidaten maken (geen sikkepit) kans (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagavond start de zoektocht naar ‘De slimste mens ter wereld’ opnieuw. Maar wie mag zich uiteindelijk tot ‘Slimste mens’ kronen? Wordt het een topsporter, een politicus of zelfs een buitenlander? Een analyse van de voorbije achttien seizoenen en de kandidaten: op deze deelnemers zet u beter niét uw geld in.
  [naar artikel]
 19. Er zaten eens twee Hollanders en een Belg in de finale van ‘De slimste mens’: de kandidaten gewikt en gewogen (23/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet het begin van een goede mop, wel een simpele vaststelling: er zitten twee Nederlanders in de finale van ‘De slimste mens’ aan de zijde van één Belg. Het is aan professor-intensivist Geert Meyfroidt (50) om die vaderlandse eer te verdedigen. Waarom kan hij ‘De slimste mens’ worden en waarom niet? En hoe zit het met de tegenstand: cabaretier Arjen Lubach (42) en zangeres en laatste terugkeerder Merol (30)?
  [naar artikel]
 20. Erik was zes keer bijna dood en kandidaat zorgt voor topscore: dit was aflevering twee van ‘De Slimste Mens’ (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ticket voor een derde aflevering in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ lag zomaar voor het grijpen, maar een compleet blokkerende Niels Destadsbader verprutste zijn finale hopeloos. Het kostte hem dan ook even om de nederlaag door te slikken. Voordien was nieuwkomer Wiam, de Antwerpse internet-sensatie, duidelijk veel te sterk voor haar tegenstanders. Ze haalde haast moeiteloos de derde hoogste Slimste Mens-score ooit.
  [naar artikel]
 21. ‘Ik wil een kind’ kan niet op tegen ‘Klopjacht’ en ‘De Slimste Mens’ (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 22. Es ist passiert: ‘De slimste mens’ is verkocht aan Duitsland, en een Oostenrijker zal presenteren (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De slimste mens’, de kennisquiz die in Vlaanderen al jaren een kijkcijferhit is, gaat naar Duitsland. Dat vertelde quizmaster Erik van Looy, die het programma sinds 2004 presenteert, in het Nederlandse programma ‘De Avondshow met Arjen Lubach’.
  [naar artikel]
 23. “Es ist passiert”: ‘De slimste mens’ verkocht aan Duitsland (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De slimste mens’, de kennisquiz die in Vlaanderen al jaren een kijkcijferhit is, gaat naar Duitsland. Dat vertelde quizmaster Erik van Looy, die het programma sinds 2004 presenteert, in het Nederlandse programma ‘De Avondshow met Arjen Lubach’.
  [naar artikel]
 24. Wie tipt Erik Van Looy als eindwinnaar voor ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’? (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagavond start de twintigste editie van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. Zeven voormalige ‘Slimste Mensen’ uit de voorbije tien edities nemen het tegen elkaar op in de populaire quiz. Hoe schat Erik Van Looy hun kansen in en wie gaat volgens hem lopen met de begeerde titel? Bekijk het in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 25. Wie tipt Erik Van Looy als eindwinnaar voor ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’? (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagavond start de twintigste editie van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. Zeven voormalige ‘Slimste Mensen’ uit de voorbije tien edities nemen het tegen elkaar op in de populaire quiz. Hoe schat Erik Van Looy hun kansen in en wie gaat volgens hem lopen met de begeerde titel? Bekijk het in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 26. “Jullie lijken wel De Romeo's 2.0”: strijd der titanen barst lost in ‘De allerslimste mens’ (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een pure horror-aflevering”, zo omschreef quizmaster Van Looy ‘the battle of the giants’. Op woensdag namen twee oud-winnaars van ‘De slimste mens’ het namelijk op tegen de man die zich stilaan opwerpt als de te kloppen favoriet voor de titel van ‘Allerslimste mens’.
  [naar artikel]
 27. De professoren delen de lakens uit en Bockie De Repper verklapt een geheim: dit was ‘De slimste mens’ (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De slimste mens ter wereld’ heeft met de komst van professor-intensivist Geert Meyfroidt een ferme upgrade gekregen. Nu ook diens collega Steven Van Gucht meespeelt en de quiz als ‘pure ontspanning’ ervaart, is het niveau van weleer helemaal terug. Het is duidelijk grote kanonnentijd.
  [naar artikel]
 28. ‘Na ‘De slimste mens’ dacht ik dat iedereen me zou haten’: 21 spraakmakende interviews van 2021 (23/12/2021 - De Morgen)
  Alsof dat virus nog niet genoeg was, kregen we er dit jaar een stevige inflatie bij, moeten VRT-kijkers het zonder Linda De Win stellen én gaat het restaurant van Willem Hiele dicht. Gelukkig was er in 2021 ook mooi nieuws te rapen. Zoals ‘De Slimste Mens’-revelatie Jennifer Heylen en Jeroen Perceval die zich met ‘Dealer’ naar Belgische filmhoogtes schoot. Een selectie van onze meest spraakmakende interviews vindt u hier.
  [naar artikel]
 29. Acid vergeet wel eens dat opnames ‘De Slimste Mens’ niet live zijn (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  YouTuber en ‘De Slimste Mens’-finalist Acid (22) is het gewend om video’s op te nemen voor zijn YouTubekanaal en die dan meteen online te posten. Hij is dus nog niet helemaal thuis in de wereld van tv, waar afleveringen vaak op voorhand opgenomen worden.
  [naar artikel]
 30. Acid vergeet wel eens dat opnames ‘De Slimste Mens’ niet live zijn (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  YouTuber en ‘De Slimste Mens’-finalist Acid (22) is het gewend om video’s op te nemen voor zijn YouTubekanaal en die dan meteen online te posten. Hij is dus nog niet helemaal thuis in de wereld van tv, waar afleveringen vaak op voorhand opgenomen worden.
  [naar artikel]
 31. Bart Cannaerts brengt opvallende ode aan Lisbeth Imbo bij ‘De slimste mens’ (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een bijzondere muzikale noot dinsdagavond bij ‘De slimste mens ter wereld’. Bart wil zich graag op passende wijze excuseren bij Lisbeth, nadat hij haar ‘baby’ had genoemd. En hoe kan dat beter, dan met een speciale versie van een Britney Spears-lied?
  [naar artikel]
 32. Volop kerstsfeer en een gevaarlijke outsider met een baaldag: dit was ‘De slimste mens’ (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een presentator die de filmpjesronde met een kerstmuts op het hoofd presenteert, juryleden in kersttruien en sneeuwvlokken in de ‘bumpers’ om de spelcategorieën aan te kondigen. Willen of niet, ‘De slimste mens’ is voor z’n laatste finaleweek compleet in kerstmodus. Met donderdag wellicht een bezoek van de kerstman als ultiem geschenk voor de mogelijke winnaar. Dat zou wel eens intensivist Geert Meyfroidt kunnen zijn, want die blijft erg goed scoren. Al weet je met dit tv-spelletje uiteraard nooit...
  [naar artikel]
 33. Ook Eddy Planckaert haakt af voor ‘De slimste mens’: “Veiligheid boven alles” (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen Eddy Planckaert (63) in ‘De slimste mens ter wereld’. De pater familias van ‘Château Planckaert’ zou aanschuiven in de aflevering van woensdag, maar moest afhaken na een mogelijke coronabesmetting.
  [naar artikel]
 34. ‘Heel bizar, hoe het een ding werd dat ik mijn baard laat staan’: Steven Van Gucht is klaar voor ‘De slimste mens’ (28/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 35. Philippe Geubels waagt z'n kans in Nederlandse ‘De slimste mens’ (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij ons nam hij al twee keer deel, en nu doet Philippe Geubels (41) ook bij onze noorderburen een gooi naar de titel van ‘De slimste mens’. De komiek zal het komende seizoen deelnemen aan de Nederlandse versie van het programma, schrijft het ‘AD’.
  [naar artikel]
 36. Klaasje werd op speciale manier gevraagd voor ‘De Slimste Mens’ (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze avond maakt Klaasje haar opwachting in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Dat Erik Van Looy soms heel wat moeite moet doen om kandidaten te overtuigen om deel te nemen aan zijn quizprogramma, is geen geheim. Ook het voormalige K3'tje werd op een bijzondere manier gevraagd voor ‘De Slimste Mens’.
  [naar artikel]
 37. Vieze schoenen, een bijzondere kus en binnenkort een nieuw jurylid: VRT-kanonnen spelen sterk in ‘De allerslimste mens’ (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het stond in de sterren geschreven: Otto-Jan Ham moest wijken voor het duo Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen. De twee kunnen zo straks in de laatste ‘gewone’ aflevering van ‘De allerslimste mens’ hun grote finale uit 2015 tegen Tom Waes overdoen. Destijds won die laatste het pleit van Danira ‘met de vingers in de neus’. Kobe eindigde derde. Kan de ‘Slimste Mens der Slimste Mensen’, zoals Erik Van Looy Tom Waes omschrijft, die stunt overdoen? Of wacht alweer de beruchte vloek?
  [naar artikel]
 38. Anne-Laure Vandeputte debuteert in ‘De Slimste Mens’: ‘Je wilt als meisje niet opgroeien in een omgeving die gefascineerd is door centimeters’ (09/12/2021 - De Morgen)
  Actrice Anne-Laure Vandeputte (28) maakt vandaag haar intrede in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De Morgen maakte in 2019 dit portret van haar. We bieden het u vandaag opnieuw aan.
  [naar artikel]
 39. Stress hakt erin bij de nieuwkomer, terwijl jonkie fluitend verder speelt: dit was de 5de aflevering van ‘De Slimste Mens’ (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Topmodel Cesar Cassier moest na 1 aflevering ‘De Slimste mens’ verlaten. Exact één week later is kookboekfenomeen Sandra Bekkari hetzelfde lot beschoren. Geen echte tegenpartij voor basketfenomeen Jean-Marc Mwema en nog minder voor jong geweld Gloria Monserez, een naam die u dit ‘Slimste Mens’-seizoen zal onthouden.
  [naar artikel]
 40. Joke Emmers en Bart Cannaerts breken bijna de studio af: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (19/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Joke Emmers, die je kent uit ‘Beau séjour’ en ‘Billie vs. Benjamin’, maakte vanavond haar intrede in ‘De slimste mens’. Net zoals bij haar eerste deelname, intussen al vijf jaar geleden, ging dat gepaard met veel lachstuipen. Het werd al helemaal mooi toen zij en de andere kandidaten hun beste dronkenmanspose moesten bovenhalen tijdens een doe-opdracht. Bart Cannaerts brak nog net de studio niet af.
  [naar artikel]
 41. Joke Emmers en Bart Cannaerts breken bijna de studio af: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Joke Emmers, die je kent uit ‘Beau séjour’ en ‘Billie vs. Benjamin’, maakte vanavond haar intrede in ‘De slimste mens’. Net zoals bij haar eerste deelname, intussen al vijf jaar geleden, ging dat gepaard met veel lachstuipen. Het werd al helemaal mooi toen zij en de andere kandidaten hun beste dronkenmanspose moesten bovenhalen tijdens een doe-opdracht. Bart Cannaerts brak nog net de studio niet af.
  [naar artikel]
 42. ‘Battles of the Barbies’ en een minister die ‘De Slimste Mens’ wil worden: het beste uit aflevering 23 (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog eens een ‘good old’-afleveringetje van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, met drie kandidaten die tot het allerlaatste moment van het laatste...
  [naar artikel]
 43. Er zaten eens twee Hollanders en een Belg in de finale van ‘De slimste mens’… de kandidaten gewikt en gewogen (23/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is niet het begin van een goede mop, wel een simpele vaststelling: er zitten twee Nederlanders in de finale van ‘De slimste mens’ aan de zijde van één Belg. Het is aan professor-intensivist Geert Meyfroidt (50) om die vaderlandse eer te verdedigen. Waarom kan hij ‘De slimste mens’ worden en waarom niet? En hoe zit het met de tegenstand: cabaretier Arjen Lubach (42) en zangeres en laatste terugkeerder Merol (30)? De kandidaten gewikt en gewogen.
  [naar artikel]
 44. Nederlandse kijkers stellen zich vragen bij ‘foutje’ van Erik Van Looy in ‘De slimste mens’ (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Erik Van Looy heeft donderdag voor het eerst zijn opwachting gemaakt in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Van een man die dat populaire quizprogramma bij ons al bijna 20 jaar presenteert, zou je misschien mogen verwachten dat hij de regels kent, maar toch ergerden sommige Nederlandse kijkers zich aan een ‘foutje’ van onze landgenoot.
  [naar artikel]
 45. De terugkeer van ‘die gast naast Acid’ en de unieke remake van ‘Zomerbeelden’: dit was ‘De slimste mens ter wereld’ (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is gebeurd: voor het eerst in De slimste mens ter wereld zitten er twee professoren naast elkaar in een aflevering. Viroloog Steven Van Gucht schuift aan naast intensivist Geert Meyfroidt en actrice Anne-Laure Vandeputte. Wie dacht dat alleen het niveau van de antwoorden woensdagavond hoog zou liggen, heeft het mis. Ook dat van het aantal lachsalvo’s was op z’n hoogst. Vooral Steven Van Gucht was in een ludieke bui.
  [naar artikel]
 46. Zo zocht en vond Erik Van Looy de Slimste Mens-kandidaten (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijzonder reclamespotje in de eerste ‘onderbreking’ van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waarin Herr Seele zijn opmerkelijke opwachting maakte. Als we...
  [naar artikel]
 47. Merol zet alles op alles in finale ‘Slimste Mens’: “Blij dat ik niet meer alleen ‘dat meisje dat over seks zingt’ ben” (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Of ik wil winnen? Natuurlijk, ik ben retefanatiek.” De Nederlandse Merol maakt donderdagavond zelfzeker haar rentree in de arena van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. De 30-jarige zangeres behaalde dit seizoen het meeste aantal deelnames (negen om precies te zijn) en kon zich zo rechtstreeks plaatsen voor de finale. Daar neemt ze het op tegen landgenoot Arjen Lubach en intensivist Geert Meyfroidt. “Ik vind het niet erg dat er grapjes gemaakt worden over ‘Hou je bek en bef me’. Al zou ik nu minder snel zo’n song uitbrengen.”
  [naar artikel]
 48. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 49. Gênant moment in ‘De allerslimste mens’: niemand weet iets over 'Memory', Erik Van Looys verfilming van 'De Zaak Alzheimer’ (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pijnlijk moment in de vaak alles bepalende filmpjesronde van de ‘Allerslimste mens’. Geen enkele kandidaat kon iets zinnigs vertellen over ‘Memory’, de remake van ‘De Zaak Alzheimer’ en - naast ‘Loft’ - de meest succesvolle film van regisseur Erik Van Looy. De trefwoorden ‘Memory’, ‘De Zaak Alzheimer’, ‘Liam Neeson’, ‘Guy Pearce’ en ‘Martin Campbell’ deden geen enkel belletje rinkelen. Dat belletje had nieuwkomer Peter van de Veire overigens toch niet kunnen redden. Hij was geen partij voor het duo Cannaerts-Van Impe.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy