De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Pence stelt gerust: “Amerikaans engagement in Navo is onwrikbaar”

Het Belang van Limburg

18/02/2017 - 11:02

Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Europese bondgenoten zaterdag op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München verzekerd dat de Verenigde Staten nog geloven in de Navo. Ook Pence verwacht wel meer investeringen in defensie, wat Duits bondskanselier Angela Merkel ook meteen beloofde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pence stelt gerust: "Blijven NAVO steunen" (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans engagement in de NAVO is "onwrikbaar". Met die boodschap heeft vicepresident Mike Pence op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in
  [naar artikel]
 2. Pence verzekert in naam van Trump "onwrikbaar" Amerikaans engagement in NAVO (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans engagement in de NAVO is "onwrikbaar". Met die boodschap heeft vicepresident Mike Pence vandaag op de jaarlijkse
  [naar artikel]
 3. Vice-president Mike Pence stelt Europese NAVO-leden gerust (18/02/2017 - De Tijd)
  14:47 De Verenigde Staten blijven zich engageren binnen de NAVO, zo verzekerde Pence. Maar de andere landen zullen wel meer moeten investeren.
  [naar artikel]
 4. Amerika en de NAVO: de loyaliteit blijft, tenminste als het geld komt (18/02/2017 - Knack)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence bevestigde dit weekend andermaal het engagement van zijn land in de NAVO. President Trump is ook niet zo vijandig voor de NAVO als gedacht. Maar dan moet Europa wel uit haar pijp komen.
  [naar artikel]
 5. “Onwrikbaar” Amerikaans engagement in de NAVO (02/10/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten zullen hun “onwrikbare vastberadenheid” in het Amerikaanse engagement voor de NAVO bewijzen. Dat beloofde de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Franse ambtsgenote Florence Parly in Parijs. “Daden zeggen meer dan woorden”, aldus Mattis, aan de vooravond van de vergadering van de NAVO-ministers van Defensie in Brussel. Sinds zijn verkiezing had president Donald Trump meermaals kritiek geuit op de lidstaten die volgens hem niet voldoende investeren in defensie en rekenen op de Verenigde Staten om hen te beschermen. De NAVO-lidstaten gingen in 2014 ermee akkoord om tegen 2024 de defensie-uitgaven op te trekken naar 2 procent van het bbp. Enkele landen, zoals België, zijn nog ver verwijderd van dat doel. “De NAVO is de fundering van onze collectieve defensie. De Verenigde Staten maken een prioriteit van de lastenverdeling, dat is ook een Franse prioriteit”, aldus Parly. “Europa is niet een deel van het probleem, Europa is een deel van de oplossing.” Na Parijs trekt Mattis naar Brussel, waar hij morgen en donderdag de NAVO-vergadering op het hoofdkwartier van de verdragsorganisatie bijwoont. De lastenverdeling tussen de verschillende bondgenoten staat daar op de agenda. Bron: Belga   Het bericht “Onwrikbaar” Amerikaans engagement in de NAVO verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Pence: "Amerika zal NAVO en Europa blijven steunen" (18/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Spence heeft tijdens zijn toespraak voor de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München zoals verwacht een sussende boodschap gebracht voor de NAVO en zijn bondgenoten. De nieuwe wind in Washington zal niets veranderen aan het huidige Amerikaanse engagement, aldus Pence.
  [naar artikel]
 7. Trump bevestigt Amerikaanse engagement in NAVO (12/07/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse engagement in de NAVO bevestigd tijdens een persconferentie op de top in Brussel. Eerder had nog een buitengewone vergadering plaatsgevonden na nieuwe financiële eisen van Trump bij de NAVO.
  [naar artikel]
 8. 9 zaken die u moet weten over de NAVO (27/02/2017 - Express)
  Sinds de verkiezing van Donald Trump tot president dan de Verenigde Staten is de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) nog amper uit het nieuws geweest. Verschillende keren noemde de New Yorkse miljardair  de NAVO ‘verouderd’ en maakte hij zijn beklag over de gebrekkige financiering er van, wat maakt dat de VS het grootste gedeelte van de kosten voor de werking ervan op zich moeten nemen. Zijn vice-president Mike Pence deed vorig weekeinde Brussel aan en verklaarde daar dat “de Verenigde Staten onwrikbaar zullen zijn in hun engagement jegens het trans-Atlantische bondgenootschap.” Wat weet u over de NAVO? 1. In welke context is de Navo opgericht? © NATO De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) werd opgericht bij het begin van de Koude Oorlog. 12 landen ( België, Canada, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) tekenden daartoe op 4 april 1949 in Washington een akkoord, met een collectief verdedigingsprincipe als basis: een aanval op een van de leden zou voortaan beschouwd worden als een aanval op alle leden, die dan de verdediging van het aangevallen land op zich zouden nemen. De 12 wilden hun voorzorgen nemen tegen de groeiende rol van de USSR in Oost-Europa en in Tsjechoslowakije.  Later zouden ook Turkije en Griekenland (februari 1952), de Bondsrepubliek Duitsland (1955) en Spanje (1982) tot de NAVO toetreden. The post 9 zaken die u moet weten over de NAVO appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 9. Kerry bevestigt NAVO-engagement van VS na uitspraken Trump (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft gisteren de regels van het engagement van zijn land in de NAVO bevestigd. Hij
  [naar artikel]
 10. Canadase premier herbevestigt engagement in NAVO (25/05/2017 - De Redactie)
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft het engagement van zijn land herbevestigd, na een ontmoeting met de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in Brussel.
  [naar artikel]
 11. Historische speech van NAVO-baas, Jan Balliauw: "Signaal dat niet iedereen achter taal van Trump staat" (04/04/2019 - VRT NWS)
  NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft voor het Amerikaans Congres in Washington opgeroepen tot meer eenheid tussen de NAVO-landen. Een vingerwijzing naar de Amerikaanse president Donald Trump die de NAVO zelf in vraag stelt. Dat de NAVO-baas het verzamelde Congres toespreekt, is uniek. "Een signaal dat niet alle Amerikanen achter de uitspraken van Trump staan", stelt VRT-journalist Jan Balliauw. 
  [naar artikel]
 12. “We steunen jullie tot democratie is hersteld”: Amerikaans vicepresident Pence roept Venezolanen op tot protest tegen regering (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Venezolaanse bevolking opgeroepen zich tegen president Nicolás Maduro te keren en oppositieleider Juan...
  [naar artikel]
 13. [VIDEO] - Toekomstig Amerikaans vicepresident Mike Pence zwaar uitgejouwd (19/11/2016 - De Redactie)
  De Republikein Mike Pence, die als running mate van Donald Trump verkozen is tot vicepresident van de VS , is gisterenavond zwaar uitgejouwd op straat. Bij het verlaten van een voorstelling op Broadway werd Pence opgewacht door tientallen manifestanten. "Mike Pence, go away!", was hun duidelijke boodschap.
  [naar artikel]
 14. Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van Dachau (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben zondagochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste officiële bezoek van Pence aan Duitsland. Later zondag reist de vicepresident verder naar ons land.
  [naar artikel]
 15. Mike Pence spreekt zich krachtig uit tegen Donald Trump (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence zegt dat zijn vroegere baas Donald Trump het bij het verkeerde eind heeft als hij zegt dat Pence de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 had kunnen blokkeren. Dat zei hij tijdens een toespraak in Florida.
  [naar artikel]
 16. Twitter lacht met ‘Eigen kweek’-Engels van Stephanie D’Hose in brief gericht aan Amerikaans vicepresident: “Pence zal zwaar onder de indruk zijn” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een brief van Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose gericht aan Amerikaans vicepresident Mike Pence, waarin de bestorming van het Capitool veroordeeld wordt, leidt tot heel wat spottende reacties over het gebruikte Engels.
  [naar artikel]
 17. FBI doorzoekt huis Mike Pence (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vondst van geheime regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag gemeld. Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana.
  [naar artikel]
 18. Stoltenberg twijfelt niet aan NAVO-engagement van Trump (25/05/2017 - De Redactie)
  Dat de Amerikaanse president Trump tijdens de NAVO-vergadering niet expliciet zijn steun heeft uitgesproken voor het artikel 5, dat de collectieve defensie van de NAVO-lidstaten inhoudt, verontrust de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg niet.
  [naar artikel]
 19. Vlieg steelt show tijdens Amerikaans verkiezingsdebat tussen Pence en Harris (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de Democratische running mate Kamila Harris gingen afgelopen nacht met elkaar in debat. Na afloop werd in de Amerikaanse media veel aandacht besteed aan een vlieg die neerstreek op het hoofd van Pence en daar een hele tijd bleef zitten.
  [naar artikel]
 20. Amerikaans ex-vicepresident Pence maakt geen bezwaar om te getuigen over Trump (06/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Niets staat een getuigenis van Mike Pence, de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten, over de bestorming van het parlement (Capitool) in Washington nog in de weg. Pence heeft immers geen beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter dat hij onder ede moet getuigen voor een jury. Wanneer dat zal gebeuren, is niet bekend.
  [naar artikel]
 21. Pence: "Europa moet budget voor defensie opdrijven" (20/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft deze namiddag een bezoek gebracht aan de NAVO, waar hij werd ontvangen door secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Pence zei dat de Amerikaanse regering van Europa verwacht dat het zijn budget voor defensie opdrijft.
  [naar artikel]
 22. Amerikaans vicepresident Pence brengt verrassingsbezoek aan troepen in Irak (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zaterdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Amerikaanse troepen in Irak. Pence bezocht de Amerikaanse legerbasis van Ain al-Assad, in het westen van het land.
  [naar artikel]
 23. Vlieg steelt show tijdens Amerikaans verkiezingsdebat tussen Pence en Harris (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de Democratische running mate Kamila Harris gingen afgelopen nacht met elkaar in debat. In een nagenoeg lege zaal in Salt Lake City werden Harris en Pence op het podium van elkaar gescheiden door plexiglas en bleven ze op geruime afstand van elkaar. Na afloop werd in de Amerikaanse media veel aandacht besteed aan een vlieg die neerstreek op het hoofd van Pence en daar een hele tijd bleef zitten.
  [naar artikel]
 24. Navo bereidt zich voor op meer betrokkenheid bij antiterreurstrijd (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO bereidt zich voor op een sterker engagement in internationale antiterreuroperaties. De ministers van Defensie van de NAVO-lidstaten
  [naar artikel]
 25. Amerikaans oud-vicepresident Pence: "Trump was fout. Ik had het recht niet om de verkiezingsuitslag te veranderen" (05/02/2022 - VRT NWS)
  De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft fel uitgehaald naar zijn vroegere baas, oud-president Donald Trump. Die had hem opgedragen om de verkiezing van Joe Biden nietig te verklaren. "Hij was mis. Ik had het recht niet om dat te doen", zegt Pence.
  [naar artikel]
 26. Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.
  [naar artikel]
 27. Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.
  [naar artikel]
 28. Pence stelt reis naar Midden-Oosten uit (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence stelt zijn geplande reis naar het Midden-Oosten uit. De Republikein blijft voor de zekerheid in de VS,...
  [naar artikel]
 29. Witte Huis bevestigt: Trump komt naar Brussel voor NAVO-top op 25 mei (22/03/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal op 25 mei deelnemen aan de NAVO-top in Brussel. "De president kijkt ernaar uit zijn NAVO-collega's te ontmoeten om ons sterk engagement tegenover de NAVO te herbevestigen", aldus het Witte Huis.
  [naar artikel]
 30. Donald Trump: 'Ik geloof in de NAVO' (12/07/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse engagement in de NAVO bevestigd tijdens een persconferentie op de top in Brussel. Eerder had nog een buitengewone vergadering plaatsgevonden na nieuwe financiële eisen van Trump bij de NAVO.
  [naar artikel]
 31. John Kerry: "Nieuwe administratie verandert Amerikaans engagement in NAVO niet" (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is ervan overtuigd dat de toekomstige regering onder Donald Trump zich zal houden aan
  [naar artikel]
 32. Pence bezoekt Europese instellingen, straks volgt de NAVO (20/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse vicepresident heeft vanmorgen Europees voorzitter Donald Tusk ontmoet, en Federica Mogherini, verantwoordelijk voor het buitenlandbeleid van de EU. Volgens Tusk heeft Pence laten verstaan dat hij goed met Europa wil samenwerken.
  [naar artikel]
 33. Powell stelt beurzen gerust (24/02/2021 - De Tijd)
  06:11 De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, stelt de markten gerust. Brussel wacht een cijferlawine.
  [naar artikel]
 34. Stoltenberg: "Bezoek van Trump aan NAVO in Brussel is belangrijk" (15/05/2017 - De Redactie)
  De NAVO-secretaris-generaal is overtuigd van het engagement van de Amerikaanse president voor het trans-Atlantische bondgenootschap.
  [naar artikel]
 35. Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van Dachau (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben vanochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste
  [naar artikel]
 36. Nieuwe Amerikaanse minister van Defensie brengt eerste bezoek aan NAVO (15/02/2017 - De Redactie)
  Voor het eerst sinds James Mattis is aangesteld tot Amerikaans minister van Defensie ontmoet hij zijn collega's van het bondgenootschap. Hij verzekert hen het Amerikaanse engagement, maar wil ook een eerlijke verdeling van de lasten.
  [naar artikel]
 37. Stoltenberg over Belgische defensie in aanloop naar NAVO-top: "Niet aan NAVO om te beslissen welk type Belgische F-16's vervangt" (06/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, verwacht dat België het engagement nakomt om tegen 2024 twee procent van het bbp aan defensie...
  [naar artikel]
 38. Mike Pence gedagvaard door speciale aanklager vanwege onderzoek naar Trump (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence is gedagvaard door de speciale aanklager die zich bezighoudt met lopende onderzoeken naar oud-president Donald Trump. Dat meldt nieuwszender ‘ABC News’ op basis van bronnen. Onduidelijk is welke informatie de aanklager hoopt te krijgen van Pence.
  [naar artikel]
 39. Michel verwelkomt Amerikaans vicepresident Pence: "Welkom in het mooie Brussel" (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese
  [naar artikel]
 40. Van een ultimatum voor Pence tot een nieuwe afzettingsprocedure voor Trump: dit mag u deze week verwachten (11/01/2021 - VRT NWS)
  Amerikaans vice-president Mike Pence heeft een heus ultimatum gekregen van de Democraten: als hij niet binnen de 24 uur het 25e amendement inroept om president Donald Trump onbekwaam te verklaren om te regeren, wordt een nieuwe afzettingsprocedure gelanceerd. Voelt u het ook? Het wordt weer een intense week vol Amerikaans politiek theater. Dit mag u verwachten.
  [naar artikel]
 41. Amerikaans president Joe Biden verspreekt zich tijdens speech op NAVO-top (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaans president Joe Biden liet zich tijdens de NAVO-top in Madrid even betrappen op een verspreking. Gedurende zijn speech vermeldde hij plots Zwitserland als land dat tot de NAVO zou willen toetreden. Gelukkig had Biden zijn misser snel in de gaten en corrigeerde hij zich. Zweden en Finland hebben namelijk wél een uitnodiging gekregen om toe te treden tot de alliantie.
  [naar artikel]
 42. Europese NAVO-landen voeren militaire uitgaven op, België hinkt achterop met voorlaatste plaats (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese NAVO-landen en Canada hebben in 2020 hun militaire uitgaven opgevoerd. Dat was een eis van voormalig Amerikaans president Donald Trump en die eis werd door zijn opvolger Joe Biden herhaald. Tien landen hebben intussen het engagement gehaald om 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uit te geven aan defensie. België blijft vooralsnog achterop hinken en staat met 1,07 procent op de voorlaatste plaats.
  [naar artikel]
 43. Stoltenberg wil steviger engagement van NAVO in Zwarte Zee (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO is van plan om zich sterker te gaan engageren in de regio van de Zwarte Zee, zo heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg benadrukt. Het...
  [naar artikel]
 44. Pence gaat Hillary achterna (12/04/2019 - De Morgen)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence gebruikte zijn privéadres om e-mails te sturen over gevoelige onderwerpen. Die e-mails werden afgelopen zomer ook gehackt. Zijn situatie lijkt op die van Hillary Clinton, maar is wel minder erg. Ann De Boeck en Lieven Desmet
  [naar artikel]
 45. Voormalig vicepresident Pence uit kritiek op huiszoeking bij Trump: “Ondermijnt vertrouwen in rechtssysteem” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de huiszoeking in de woning van oud-president Donald Trump in Mar-a-Lago, in de staat Florida, bekritiseerd. “Ik deel de diepe bezorgdheid van miljoenen Amerikanen over de niet eerder vertoonde huiszoeking in de privéwoning van president Trump”, aldus Pence op Twitter.
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse vicepresident Pence belooft militaire steun aan Baltische staten (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft tijdens een bezoek aan Estland de militaire steun van de Verenigde Staten en de NAVO voor de
  [naar artikel]
 47. NAVO-baas: "Ik verwacht dat België woord houdt" (06/07/2018 - De Morgen)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, verwacht dat ons land het engagement nakomt om tegen 2024 twee procent van het bbp aan defensie uit te geven. "België heeft nog een heel lange weg af te leggen", aldus Stoltenberg in aanloop naar de NAVO-top van 11 en 12 juli in Brussel. 
  [naar artikel]
 48. Vertrekt Trump uit de NAVO? Zenuwen zijn gespannen (29/01/2019 - De Morgen)
  Op het Brusselse NAVO-hoofdkwartier heerst grote onrust. Tot in de hoogste kringen leeft de vrees dat Amerikaans president Trump het vertrek van de Verenigde Staten uit de NAVO wil aankondigen. Misschien al in zijn State of the Union.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy