De beste préparé van het land? Die vind je vanaf vandaag bij Keurslager Ben Somers uit Boechout. Somers won gisteren voor de derde keer de kristallen kroon, een vakwedstrijd voor keurslagers. Een prima combinatie van smaak, structuur en kruiden zo oordeelde jurylid en 3-sterrenchef Peter Goossens. En uiteraard is de slager fier op zijn prijs. [naar artikel]
Huismerken doen steeds meer hun best om zo goed mogelijk op het originele product te lijken. Ook onze favoriete hazelnootpasta ontsnapt daar niet aan. Maar is een pasta van een huismerk wel net zo lekker als Nutella? Dominique Persoone, Best Chocolatier of 2023 by Gault&Millau, proeft, vergelijkt én deelt zijn recept om zelf de allerlekkerste hazelnootpasta te maken. “De ingrediënten van Nutella zijn geen geheim.” [naar artikel]
Sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne is beroemd omwille van zijn garnaalkroketten die hij nog steeds maakt volgens het recept van zijn “bomma”. Geen betere persoon dus om de beste verse garnaalkroket te zoeken voor op de feesttafel. “Dit is met voorsprong de beste van allemaal.” [naar artikel]
Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
Na vijf jaar is er een nieuwe nummer één in de lijst van “beste paspoort”. En ook ons land doet het helemaal niet slecht. [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
De opvallendste figuur van de Dodentocht straks? Dat is zonder twijfel Hendrik Dupont, die met zijn 94 lentes als oudste deelnemer aan de start zal staan. Voor de 34ste keer. Met maar één goed oog. Wat is het geheim van deze krasse Brasschatenaar, die je 70 zou schatten? Een verhaal over véél patatten en véél biergistpillen. En oh ja, ook superveel stappen. “Blaren heb ik al 25 jaar niet meer.” [naar artikel]
Sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne is beroemd omwille van zijn garnaalkroketten die hij nog steeds maakt volgens het recept van zijn “bomma”. Geen betere persoon dus om de beste verse garnaalkroket te zoeken voor op de feesttafel. Hij vond twee goeie, maar ook “een obus die naar haring smaakt én een die in zijn leven nooit garnaalkroket mag genoemd worden.” [naar artikel]
José De Cauwer (71) en Patrick Lefevere (66) komen overeen als het over de koers gaat. Eén keer niet, maar dat is ondertussen uitgepraat. Nu knijpt de één aan tafel zonder gêne in de bil van de ander. “Patrick en ik spreken dezelfde koerstaal”, zegt De Cauwer. “Dan begrijp je elkaar altijd.” Over de koerstactiek van de Belgen zitten ze al helemaal op één lijn: “Wout is de troef. Maar onze andere goeie kaarten gaan we toch niet zomaar in de beek gooien?” [naar artikel]
Sébastien Courtoy (48), advocaat van Smail Farisi tijdens het terreurproces, is thuis onverwacht overleden na hartfalen. De flamboyante raadsman met gouden zonnebril en Lucky Strike-sigaret tussen de vingers werd vooral bekend als ‘advocaat van de onverdedigbaren’. Volgens sommigen een antisemiet en een Vlamingenhater, door velen geroemd voor zijn dossierkennis. “Hij was één van de beste pleiters van ons land”, klinkt het bij vriend en collega Michel Degrève. [naar artikel]
Je gebruikt een snijmes elke dag in de keuken, en toch kiezen veel mensen voor één klein aardappelmesje dat zijn beste tijd heeft gehad. “Met twee soorten messen kan je nochtans 80 procent van het werk in de keuken aan,” tipt Pascal Vervaeke van messenwinkel Couteaux & Co. Hoe kies je de ‘juiste' messen? En hoe onderhoud en bewaar je ze het best? De specialist beantwoordt 12 vragen. “Koop geen mes omdat het merk een goede naam heeft.” [naar artikel]
“Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.” [naar artikel]
Sébastien Courtoy (48), advocaat van Smail Farisi tijdens het terreurproces, is thuis onverwacht overleden na hartfalen. De flamboyante raadsman met gouden zonnebril en Lucky Strike-sigaret tussen de vingers werd vooral bekend als ‘advocaat van de onverdedigbaren’. Volgens sommigen een antisemiet en een Vlamingenhater, door velen geroemd voor zijn dossierkennis. “Hij was één van de beste pleiters van ons land”, klinkt het bij vriend en collega Michel Degrève. [naar artikel]
“Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.” [naar artikel]
“Voor ons is er maar één weg naar succes, wij zullen onze stijl nooit verloochenen. Ook niet tegen de beste ploeg van het land”, glunderde een trotse Miron Muslic na het gelijkspel tegen KRC Genk. [naar artikel]
Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
Overtollige kilo’s, stramme spieren na (te) veel thuiswerk? Te koud buiten om nu al te fietsen? Dan is een hometrainer dé oplossing. Nikolas Van der Veken, general manager van FitnessKing in Dendermonde, geeft uitleg: “Ik raad aan om er drie keer in de week ruim een half uur op te rijden. En kies een model dat past bij wat je kan en wil” [naar artikel]
Zondag mag het géén zilver zijn: de favorietenrol van Wout van Aert schreeuwt om WK-goud. “Iedereen beseft dat ik de beste kans heb”, zegt Van Aert in een interview aan HLN. Hij looft hoe de Belgische ploeg hem als één man naar een unieke titel in eigen land wil helpen: “(lacht) Dan kan ik op pensioen gaan.” [naar artikel]
De beste mixologisten uit Limburg shaken een hele zomer lang gepersonaliseerde cocktails voor bekende Vlamingen. Deze week: zangeres Olivia Trappeniers houdt van héél erg zoete drankjes. “Zolang er maar geen kokos inzit.” [naar artikel]
Het laatste overlegcomité heeft de cultuur- en entertainmentsector écht kwaad gemaakt. Dat theaters, cinema’s en concertzalen opnieuw dicht moeten, terwijl we wel op café mogen, een plek waar het risico op besmetting met corona veel groter is, is voor entertainers en kunstenaars het ultieme bewijs dat ze helemaal onderaan de ladder staan. Stany Crets is één van de gangmakers van een protestactie, nu zondag in Brussel. “Als we nu niet opstaan, laten we ons helemaal afslachten.” [naar artikel]
Dat hij niet één maar twee zoontjes heeft, is niet het enige goed bewaarde geheim van Romelu Lukaku. Hoe hij voetbalt, weet iedereen. Hoe de Rode Duivel leeft, dat weet niemand. Een bewuste keuze, zegt de man die hem leerde hoe kostbaar een privéleven is. [naar artikel]
13% van alle zwangerschappen in ons land wordt vrijwillig afgebroken. In absolute cijfers betekent dat 17.000 tot 18.000 abortussen per jaar in België. Dat zijn er buitengewoon weinig. Ons land heeft immers één van de laagste abortuscijfers ter wereld. The post Het recept voor minder abortussen appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Wie zin heeft in Paséis de nata moet daar vandaag niet per se meer voor naar Portugal reizen, aangezien de bakkers, supermarkten en koffiebars bij ons de lekkernij ook verkopen. Maar wie in Portugal zelf is, rijdt toch met plezier rond voor de échte Pastéis de Belém in Lissabon, waar ze het gebakje al 186 jaar op traditionele wijze maken. Wat maakt het tot zo’n succes? Wat is het geheim van de ultieme pastel de Belém? En waar vind je het gebakje in eigen land van kwaliteit? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.