De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vreselijke stank teistert stad in Californië: “Net de geur van lijken”

Het Laatste Nieuws

30/10/2021 - 20:38

Carson, een stad in het zuiden van Californië, wordt al enkele weken geteisterd door een vreselijke geur. De stank - die door inwoners wordt omschreven als “de geur van lijken” - is zo hardnekkig dat men er onwel van wordt. De oorzaak? De ontbindende vegetatie rondom het kanaal waardoor waterstofsulfide (H2S) vrijkomt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? De Amerikaanse president Joe Biden haastte zich naar Californië om gouverneur Gavin Newsom te steunen, die voor een referendum staat, om hem in functie te houden. Op papier riskeert Gavin Newsom niet veel. Het moet gezegd worden dat Californië al vele jaren een blauwe staat is, vooral Democratische kandidaten besturen het. Toch is er wat […] Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen?
  [naar artikel]
 2. Lommelse wijk geteisterd door irriterende geur: civiele bescherming onderzoekt oorzaak (08/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Al twee dagen teistert een penetrante geur Lommel Barrier en omstreken. De stank is afkomstig van het waterzuiveringsstation. Omwonenden klagen over irriterende ogen en problemen aan de luchtwegen. De brandweer heeft intussen de civiele bescherming ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen.
  [naar artikel]
 3. Californië roept noodtoestand uit vanwege hitte: “Records zullen sneuvelen”, tot 43 graden verwacht (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen wegens de hitte die de Amerikaanse staat dezer dagen teistert. Naar verwachting zullen de komende week temperaturen worden gemeten van meer dan 43 graden en zullen hitterecords sneuvelen.
  [naar artikel]
 4. Stank trekt weg, oorzaak blijft voorlopig mysterie (08/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De mysterieuze geur die sinds dinsdag een 15-tal straten in Aalst teistert, was ook afgelopen weekend nog hier en daar present. Het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. Intussen krijgt de stad kritiek op de aanpak van de overlast. “Riolen spoelen was niet de oplossing”, meent Stéphane Santy, dienstchef bij de brandweer gevaarlijke stoffen.
  [naar artikel]
 5. Hevige stank teistert Liefkenshoektunnel: al drie weken “lijkgeur” (13/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tot aan de Liefkenshoektunnel hangt een vieze geur van enkele bedrijven in de Waaslandhaven. Mestverwerker Fertikal is de mogelijke dader, maar die ontkent noch bevestigt.
  [naar artikel]
 6. “Waar komt die geur toch vandaan?”: Mechelaar vindt dode hagedis in … zijn hoofdkussen (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Waar komt die geur toch vandaan?” Een man uit Muizen (Mechelen) brak zich dagenlang het hoofd over een vreemde stank in zijn slaapkamer, tot hij in zijn hoofdkussen keek. “Ik moet hem hebben doodgeslapen.” Hoe was de hagedis - die normaal niet in Vlaanderen voorkomt - daar terechtgekomen?
  [naar artikel]
 7. Russen rukken op in Sjevjerodonetsk: “Hier hangt de vreselijke stank van de dood” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russische troepen zijn het centrum van Sjevjerodonetsk binnengetrokken. Na een dag strijd controleren ze de helft van de grotendeels verwoeste stad. Dinsdag werd ook nog eens een chemische fabriek getroffen, waardoor salpeterzuur vrijkwam.
  [naar artikel]
 8. Antwerpen opnieuw geplaagd door mysterieuze stank, oorzaak nog onbekend (12/06/2021 - De Standaard)
  In Antwerpen hangt zaterdagmiddag opnieuw een onaangename geur. De brandweer ontving al tientallen meldingen en laat weten samen met de milieudienst van de stad op zoek te zijn naar de oorzaak van de stank.
  [naar artikel]
 9. Kaaswinkel in Australië krijgt 9.000 dollar boete voor “onredelijke geur” die buurt terroriseert (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische kaasmaker heeft een boete gekregen van meer dan 9.000 dollar (8.405 euro) voor een onaangename geur die lijkt op die van “zure melk met aardse kenmerken”. De geur zou volgens de autoriteiten de buurt terroriseren.
  [naar artikel]
 10. Experts waarschuwen voor rampzalige overstromingen in Californië: “Meer schade dan bij zware aardbeving” (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de klimaatverandering is de kans op een rampzalige overstroming in Californië in de komende vier decennia verdubbeld. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Science Advances. “De laagvlakten van de staat zouden in een enorme binnenzee kunnen veranderen.”
  [naar artikel]
 11. "Extreem actieve" Aziatische springworm teistert Californische bossen met zijn "vraatzuchtige eetlust” (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amynthas agrestis of Aziatische springworm is een ringworm die vele namen draagt. De worm is gekend voor zijn vraatzuchtigheid en zijn vermogen om bijna een halve meter hoog te springen. Momenteel teistert de worm Californië en dat maakt wetenschappers ongerust.
  [naar artikel]
 12. Inwoners Evergem en Assenede halen opgelucht adem: stank Gents schip is eindelijk weg (27/12/2021 - VRT NWS)
  Inwoners uit Evergem en Oost-Eeklo, bij Assenede, zijn af van een vervelende stank die er gisteren opdook. De geur was afkomstig van een zeeschip dat in het Kluizendok in de Gentse haven lag. Door het vochtig weer en weinig wind, bleef de vieze geur lang hangen. Inwoners moesten deuren en ramen dan ook gesloten houden. De hinder is nu voorbij.
  [naar artikel]
 13. ‘Halkakker’ teistert Runksts flatgebouw: “Maar hij gebruikt wel wc-papier” (09/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Boomkensstraat in Runkst heeft iemand een grote boodschap achtergelaten in de inkomhal van een appartementsgebouw. “Toen ik de meterstand wilde opnemen, werd ik een geweldige stank gewaar. En toen zag ik plots die hoop liggen”, zegt bewoonster Sylvia de Fossé.
  [naar artikel]
 14. Van de geur van rozemarijn en hete teer tot het reukwater van Napoleon: wetenschappers zijn op zoek naar de stank van het verleden (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De geur van rozemarijn en hete teer, in de strijd tegen de pest in het Londen van de 17de eeuw. De stank van de bruinkool die daarna in heel Europa opgestookt werd. Of het reukwater van Napoleon. De geuren van het verleden zijn lang vervlogen, maar een internationaal team wetenschappers wil ze nu reconstrueren. Met Odeuropa gaan ze na hoe het continent vroeger rook. “Geur is ons meest fragiele erfgoed, maar het zegt veel over onze identiteit.”
  [naar artikel]
 15. Begraafplaatsen vol, niemand wil Mexicaanse truck met 157 lijken van bendeleden (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een koelcontainer vol met lijken in de Mexicaanse stad Guadalajara is al drie keer verplaatst, nadat omwonenden hadden geklaagd over de stank. Er...
  [naar artikel]
 16. Noodweer eist al zeker 14 mensenlevens in Californië, woonplaats van Oprah, prins Harry en Meghan Markle geëvacueerd (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De aanhoudende winterstormen sinds eind december in Californië hebben tot nu toe aan 14 mensen het leven gekost. Dat is een zwaardere tol dan bij de bosbranden van de afgelopen twee jaar samen, zei gouverneur Gavin Newsom maandagavond lokale tijd in een verklaring. “Onze boodschap aan Californiërs is eenvoudig: wees uiterst waakzaam”, zei hij. Er staan nog enkele dagen met zwaar winterweer voor de boeg.
  [naar artikel]
 17. “Waar komt die geur toch vandaan?”: Mechelaar vindt dode hagedis op een wel heel bizarre plek (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Waar komt die geur toch vandaan?” Een man uit Muizen (Mechelen) brak zich dagenlang het hoofd over een vreemde stank in zijn slaapkamer. Die bleek uiteindelijk afkomstig van een dode hagedis die wel een heel bijzondere plek had uitgezocht om te overwinteren. Dat het beestje in Muizen terechtkwam, heeft bovendien te maken met het feit dat hagedissen fervente treinreizigers blijken te zijn.
  [naar artikel]
 18. Californië roept noodtoestand uit vanwege hitte: tot 43 graden verwacht (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen wegens de hitte die de Amerikaanse staat dezer dagen teistert. Naar verwachting zullen de komende week temperaturen worden gemeten van meer dan 43 graden en zullen hitterecords sneuvelen.
  [naar artikel]
 19. “De geur van vocht en mazout krijg je op tv niet mee”: met de SolidariTeams van Peter Mertens (PVDA) naar Verviers (11/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna twee maanden na de overstromingen lijkt het leven in Verviers, een van de zwaarst getroffen regio’s in Wallonië, opnieuw zijn gewone gang te gaan. Maar schijn bedriegt. In de armste wijken van de stad zijn talloze huizen onbewoonbaar, in andere wordt nog volop puin geruimd en proberen de bewoners te overleven tussen de schimmels en de stank van vocht en mazout. Samen met PVDA-voorzitter Peter Mertens en een tiental vrijwilligers van zijn SolidariTeams trekken we naar Verviers. “De nood aan hulp blijft groot”, zegt hij. “De wederopbouw moet federaal worden aangestuurd, anders wacht de slachtoffers een hele zware winter.”
  [naar artikel]
 20. Onze reporter trok naar de Oekraïense stad waar zopas een massagraf met 450 lijken werd ontdekt: "De geur van de dood is overal” (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de bossen van de Oekraïense stad Izjoem zijn recent minstens 450 lichamen ontdekt. Het onderzoek is nog volop bezig. Het Laatste Nieuws trok naar de verwoeste stad en sprak er met overgebleven inwoners. “We waren doodsbang dat de Russen ons zouden meenemen naar het politiekantoor, daar waren de martelruimtes.”
  [naar artikel]
 21. Koolwaterstoffen zijn oorzaak van stank in Aalst (05/05/2017 - De Redactie)
  Volgens het stadsbestuur vormen de stoffen geen gevaar voor de volksgezondheid of op ontploffing, maar de stad raadt burgers wel aan hun woning te verluchten als ze een vreemde geur ruiken.
  [naar artikel]
 22. Stank teistert Antwerpen, maar niemand weet precies waarom: moeten we ongerust zijn? (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen wordt de laatste tijd geregeld geteisterd door een indringende petroleumgeur. Zondag en maandag waren er opnieuw meldingen van sterke geurhinder. Waar komt die stank vandaan? Zijn de walmen ongezond? En worden ze voldoende tegengehouden?
  [naar artikel]
 23. Experts staan voor een raadsel: wat veroorzaakt de stank in Aalst? (05/05/2017 - De Redactie)
  In een tiental straten in Aalst hangt een mysterieuze stank die uit de rioleringen lijkt te komen. Rioolspoelingen bieden echter geen soelaas. "De geur lijkt zich na de spoeling gewoon te verplaatsen."
  [naar artikel]
 24. Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen” (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. ‘Smellness’ heet die trend, een samentrekking van ‘smell’ (geur) en ‘wellness’. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.
  [naar artikel]
 25. “Die geur van chemicaliën en verbrand vlees. Wie er niet bij was, kan zich dat nooit inbeelden”: Myriam overleefde aanslagen, en probeert nu andere slachtoffers te helpen (05/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Die prachtige, diamanten vuurbol, die dikke zwarte rook, die geur van chemicaliën en verbrand vlees. Wie er niet bij was, kan zich dat nooit inbeelden.” Myriam Gueuning was er wel bij. Ze raakte gewond, vecht nog altijd met de gevolgen. Maar tegelijk hebben die aanslagen haar ook een nieuw doel gegeven: zorgen voor de andere slachtoffers. “Onbezorgd zijn, dat mis ik echt.”
  [naar artikel]
 26. Californië verbiedt ‘stealthing’ of stiekem je condoom uitdoen. Hoe zit dat in België? (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Californië is de eerste staat in Amerika die ‘stealthing’ verbiedt. Dat is de praktijk waarbij een sekspartner ongevraagd een condoom uitdoet. Hoe zit het bij ons: is dat strafbaar? Strafrechtspecialist Erik Schellingen, van Advocaat.be, geeft uitleg. “Het is niet omdat je A wil doen, dat je B ook ziet zitten.”
  [naar artikel]
 27. Opnieuw teistert stank Antwerpen, maar niemand weet precies waarom: moeten inwoners ongerust zijn? (20/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerpen wordt de laatste tijd geregeld geteisterd door een indringende petroleumgeur. Zondag en maandag waren er opnieuw meldingen van sterke geurhinder. Waar komt die stank vandaan? Zijn de walmen ongezond? En worden ze voldoende tegengehouden?
  [naar artikel]
 28. Daar kwam die stank dus vandaan: vlak boven hun hoofd waren ze in ijltempo onstabiele bommen aan het maken (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van het flatgebouw in Schaarbeek waar de terreurcel zich schuilhield hadden al een tijdje last van een vreemde stank. Maar de geur was niet hun grootste probleem, zo bleek tijdens het terreurproces. Op de bovenste verdieping van het flatgebouw leefden de terroristen in een levensgevaarlijke bommenfabriek.
  [naar artikel]
 29. Russen rukken op naar centrum Severodonetsk: “Hele stad ligt in puin, overal hangt de geur van de dood” (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen rukken op naar het centrum van Severodonetsk, de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Na weken van belegeringen ligt de stad helemaal in puin, volgens de burgemeester. En overal hangt de geur van de dood.
  [naar artikel]
 30. Junior Planckaert zet zijn eerste stappen na ongeval: “Mijn spieren zijn bijna volledig weg, maar volgende maand wil ik racen in Zolder” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier maanden na zijn zwaar motorongeval zette Junior Planckaert (29) deze week zijn eerste stappen zonder krukken. “Ik heb wel nog veel pijn” vertelt de jongste Planckaert-zoon, die eind mei werd opgenomen voor een spoedoperatie. Hij geeft ook een update over de verhuis richting Frankrijk en de situatie in de Ardennen na de vreselijke overstromingen. “Er is nog bijna niets opgeruimd. En de stank die hier hangt...”
  [naar artikel]
 31. Californië klaagt Amazon aan om oneerlijke concurrentie (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië heeft webwinkelreus Amazon aangeklaagd. Volgens de openbaar aanklager drijven contracten die Amazon sluit met externe verkopers en groothandelaren de prijzen op. Dat zou concurrentieverstikkend werken en gaat in tegen de antitrustregels van Californië.
  [naar artikel]
 32. Dode bij schietpartij in Shishabar in Californië (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een onbekende man heeft vrijdagavond plaatselijke tijd op een feestje in de stad San Bernardino in de Amerikaanse staat Californië een persoon doodgeschoten, zo meldden verschillende Amerikaanse media. Negen andere mensen zouden gewond zijn geraakt, maar hun leven is niet in gevaar.
  [naar artikel]
 33. Daar kwam die stank dus vandaan: vlak boven hun hoofd waren ze in ijltempo onstabiele bommen aan het maken (12/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De bewoners van het flatgebouw in Schaarbeek waar de terreurcel die de aanslag op Zaventem pleegde zich schuilhield, hadden al een tijdje last van een vreemde stank. Maar de geur was niet hun grootste probleem, zo bleek tijdens het terreurproces. Op de bovenste verdieping van het flatgebouw leefden de terroristen in een levensgevaarlijke bommenfabriek.
  [naar artikel]
 34. Benzineprijzen stijgen niet alleen in België: weldoener betaalt benzine voor vreemden in Californië (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De benzineprijzen in België gaan door het dak, maar ook in de Amerikaanse staat Californië zijn de prijzen aan de pomp duur. Wilde weldoener Ray Walter helpt daarom verschillende mensen aan het tankstation. Hij tankt hun wagen vol en betaalt daarna ook de rekening. “De reacties zijn overweldigend”, vertelt Walter. “Eerst hielpen we één persoon per week. Nu werken we zelfs niet meer per dag, maar per uur.
  [naar artikel]
 35. "Stealthing" of stiekem je condoom uitdoen tijdens seks kan je in Californië voor de rechtbank brengen (08/10/2021 - VRT NWS)
  Californië is de eerste Amerikaanse staat waar “stealthing” je voor de burgerlijke rechter kan brengen: tijdens het vrijen stiekem je condoom uitdoen zonder dat je daarover mondeling met je partner overlegd hebt. De nieuwe wet wil daarmee het belang van wederzijdse toestemming voor seks onderstrepen, want stealthing haalt die onderuit. Slachtoffers kunnen in Californië voortaan naar de rechtbank stappen en schadevergoeding eisen.
  [naar artikel]
 36. Brand in Californië blijft woeden: bijna 6.800 hectare bos afgebrand (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Californië is al bijna 6.800 hectare bos afgebrand. De brand is nog niet onder controle en groeit snel. “Het vuur verplaatst zich heel snel en de tijd om mensen te evacueren is beperkt”, zegt brandweercommandant Jon Heggie.
  [naar artikel]
 37. ‘Witste strand ter wereld’ plots bloedrood door stinkende massa vol maden (11/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hyams Beach in Australië staat wereldwijd te boek als het ‘witste strand op aarde’. Maar sinds kort is het schitterende zand bedekt met rode algen, die het strand inpalmden na een stevige storm die overstromingen en hoge golven veroorzaakte. Bovendien trekken de algen en rottend zeewier ook duizenden maden aan, waardoor de stank op het idyllisch plekje niet te harden is. “We wonen hier al 25 jaar en hebben nog nooit zoiets gezien”, aldus bewoners die beelden maakten van de algen. “We waren in shock toen we het strand zagen en de geur opsnoven.”
  [naar artikel]
 38. Warenhuizen in Californië krijgen verplicht een genderneutrale afdeling met speelgoed (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Grote supermarkten in Californië moeten vanaf 2024 speelgoed en kinderverzorgingsproducten op een ‘genderneutrale’ afdeling aanbieden. Californië is de eerste Amerikaanse staat die dit bij wet regelt.
  [naar artikel]
 39. Taliban: “Vrouwen die zich niet volledig bedekken proberen op dieren te lijken” (16/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Zuid-Afghaanse stad Kandahar heeft de religieuze politie van de taliban borden in de stad geplaatst waarop staat dat moslimvrouwen die geen boerka dragen of zich niet volledig bedekken “op dieren proberen te lijken”. Dat meldt het Franse persagentschap AFP.
  [naar artikel]
 40. Helchteren moet neus dichtknijpen voor vreselijke geur, maar niemand kent de oorzaak (16/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners van Laak en Helchteren in Houthalen-Helchteren werden dinsdagavond geplaagd door een sterke geurhinder. Wat die geur veroorzaakte is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 41. Vrouwen die zich niet volledig bedekken “proberen op dieren te lijken”, zo zegt de taliban (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Zuid-Afghaanse stad Kandahar heeft de religieuze politie van de taliban borden in de stad geplaatst waarop staat dat moslimvrouwen die geen boerka dragen of zich niet volledig bedekken “op dieren proberen te lijken”. Dat schrijft het Franse persagentschap AFP donderdag.
  [naar artikel]
 42. Zes doden bij schietpartij in Californië, onder wie tienermoeder en haar baby van 6 maanden: “Vermoedelijk bendegerelateerd” (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zes mensen, onder wie een 17-jarige moeder en haar 6 maanden oude baby, zijn omgekomen bij een schietpartij in een huis in Californië. De autoriteiten zijn op zoek naar minstens twee verdachten.
  [naar artikel]
 43. Stank door recyclagepark Brasschaat steekt weer de kop op: “In de tuin zitten soms onmogelijk” (09/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van de officierenwijk in Maria-ter-Heide klagen over de sterke geur die de compostering op het recyclagepark verspreidt. Volgens hen is gezellig in de tuin zitten of de ramen open zetten soms onmogelijk.
  [naar artikel]
 44. Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië De Democratische gouverneur Gavin Newsom mag van de Californische kiezers zijn mandaat voortzetten. Hij wint de zogeheten recall election, een referendum dat moest uitmaken of hij blijft ofwel vervangen moest worden. Volgens de projecties van CNN stemde 67 procent van de kiezers “nee” op de vraag of Newsom weg moet. Dat betekent dat de 53-jarige […] Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië
  [naar artikel]
 45. Geen foto, maar een geur is de beste manier om herinneringen op te slaan: “Geur is het enige zintuig dat rechtstreeks verbonden is met hersenen” (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een luchtje dat je in één klap terugslingert naar je kindertijd. Een geur die je meteen aan je oma doet denken. Parfum heeft de unieke gave om ervaringen te versterken en herinneringen op te roepen. Kristof Lefebre, parfumeur bij het Belgische parfummerk MIGLOT legt uit hoe dat komt. Onze beautyjournalist Sophie tipt de lekkerste parfums waarmee je in een handomdraai nieuwe herinneringen creëert.
  [naar artikel]
 46. Ook in Californië stijgen prijzen aan de pomp: wilde weldoener betaalt benzine voor vreemden (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De benzineprijzen in België gaan door het dak, maar ook in de Amerikaanse staat Californië zijn de prijzen aan de pomp duur. Wilde weldoener Ray Walter helpt daarom verschillende mensen aan het tankstation. Hij tankt hun wagen vol en betaalt daarna ook de rekening. “De reacties zijn overweldigend”, vertelt Walter. “Eerst hielpen we één persoon per week. Nu werken we zelfs niet meer per dag, maar per uur.
  [naar artikel]
 47. Politie in Californië arresteert vermoedelijke seriemoordenaar (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie in Stockton in de Amerikaanse staat Californië heeft zaterdag een 43-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van het plegen van zes moorden. Vijf slachtoffers werden dit jaar in de stad doodgeschoten, één in 2021 ongeveer 80 kilometer verderop. Eén vrouw overleefde de moordpoging.
  [naar artikel]
 48. Noodweer eist minstens 12 mensenlevens in Californië, woonplaats van Oprah, prins Harry en Meghan Markle geëvacueerd (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Californië zijn door het aanhoudende stormweer al zeker twaalf doden gevallen. Vanwege verhoogd risico op modderstromen en overstromingen zijn maandag 25.000 mensen geëvacueerd, onder wie alle inwoners van de rijke sterrenenclave Montecito. De luxueuze villa’s in de stad worden bedreigd door modderstromen.
  [naar artikel]
 49. Britse krant blundert: “Dat ben ik niet...” (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse krant The Mirror heeft zich moeten verontschuldigen bij Kwasi Kwarteng, de nieuwe minister van Financiën in de regering van premier Liz Truss. “Dit was een vreselijke fout”, zo stond te lezen in The Mirror. “Onze excuses.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy