De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

LIVE. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan viroloog Steven Van Gucht

Het Laatste Nieuws

04/11/2021 - 19:08

De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Van Gucht beantwoordt uw vragen in de VTM NIEUWS-studio.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? En werken de vaccins zoals het moet? Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, zei viroloog Steven Van Gucht eerder al. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Hij beantwoordde vandaag de meest prangende vragen bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 2. Zijn zelftesten voor kerst- en nieuwjaarsfeesten de oplossing? Viroloog Van Gucht reageert bij VTM Nieuws (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op de vier Vlamingen is van plan om een zelftest te doen voor het kerst- en nieuwjaarsfeest. Dat blijkt uit een peiling van VTM Nieuws. Veel mensen willen vieren met familie, maar er is nog veel onduidelijk. Zijn zelftesten voor privéfeestjes de oplossing? Viroloog Steven van Gucht reageert bij VTM Nieuws en beantwoordt ook uw andere vragen. Volg het hieronder.
  [naar artikel]
 3. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij fors stijgende coronacijfers (23/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen blijft stijgen naar meer dan 4.000 nieuwe coronagevallen per dag. En ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 22 procent naar 203,7 opnames per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de coronacijfers. U kunt hierboven de analyse van viroloog Steven Van Gucht live volgen.
  [naar artikel]
 4. Live | Dalen de coronacijfers snel genoeg? Steven Van Gucht legt uit (27/04/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens licht dalen, stijgt het aantal besmettingen met 2 procent. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 5. Zijn stijgende coronacijfers een gevaar voor vakantie-uittocht? Viroloog Steven Van Gucht legt uit (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nauwelijks een week voor de grote vakantie-uittocht liggen opnieuw meer dan duizend coronapatiënten in ziekenhuizen. Wordt het weer een zomer met restricties? We legden het voor aan viroloog Steven Van Gucht. En welke coronaregels gelden er nog in de populairste vakantiebestemmingen?
  [naar artikel]
 6. ZO ZIT DAT. Steven Van Gucht legt uit hoe rioolwater ons tegenwoordig aan de coronacijfers helpt (24/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers evolueren gunstig, maar dat ligt misschien aan het feit dat mensen zich niet meer zo snel laten testen. Hoe komen we dan aan correcte coronacijfers? Eigenlijk al een hele tijd door rioolwater te testen. Viroloog Steven Van Gucht legt uit hoe dat net werkt.
  [naar artikel]
 7. Heb je vragen over vaccinatie of corona? Stel ze hier aan viroloog Steven Van Gucht (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag krijgt Jos Hermans (96) als eerste in ons land een prik met het coronavaccin van BioNTech/Pfizer. Woensdagmiddag om 12 uur is viroloog Steven Van Gucht van Sciensano te gast in HLN LIVE. Hij beantwoordt al jouw vragen over de geplande vaccinaties, de gevolgen, etc. Welke vragen heb jij voor Van Gucht? Je kan ze hieronder stellen.
  [naar artikel]
 8. Live | Maakt Steven Van Gucht zich zorgen over stijgende coronacijfers? (26/02/2021 - De Standaard)
  Net als de voorbije dagen gaat het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames verder de hoogte in. Moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht geeft om 11 uur meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 9. Live | Steven Van Gucht analyseert de coronacijfers (08/06/2021 - De Standaard)
  Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld 1.371 per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 10. Kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot? Geert Molenberghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord ‘versoepeling’ in de mond te nemen. Maar hoe ‘intiem’ gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. “Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen.”
  [naar artikel]
 11. Geert Molenberghs en Steven Van Gucht blikken vooruit nu cijfers zakken: kunnen scholen weer open? Wat met kerst? En hoelang blijft horeca nog op slot? (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord ‘versoepeling’ in de mond te nemen. Maar hoe ‘intiem’ gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. “Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen”
  [naar artikel]
 12. Viroloog Van Gucht over stijgende coronacijfers: "Drastische maatregelen, zoals een soort lockdown, kunnen nodig zijn" (22/03/2021 - VRT NWS)
  "Als de coronacijfers blijven stijgen, dringen drastische maatregelen zich op." Dat zegt viroloog en professor Steven Van Gucht aan VRT NWS, nu de coronacijfers fors de hoogte in gaan. De politiek mag volgens de viroloog ook niet te lang wachten om extra maatregelen te nemen. En wat die extra maatregelen kunnen zijn? "We zouden naar een soort lockdown kunnen gaan."
  [naar artikel]
 13. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Britse variant zorgt niet voor een ergere ziekte dan we gewoon zijn’ (19/01/2021 - De Morgen)
  Het gaat nog steeds de goede kant uit met de coronacijfers in ons land, ondanks de komst van virusvarianten. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht, al benadrukt hij dat we het virus goed moeten blijven bestrijden. ‘De Britse variant zorgt niet voor een ergere ziekte dan we gewoon zijn. De gekende maatregelen blijven dus ook werken tegen deze nieuwe varianten.’
  [naar artikel]
 14. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties” (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT...
  [naar artikel]
 16. Steven Van Gucht: “Nog altijd positieve evolutie in de cijfers, als ze verder dalen zullen we maatregelen kunnen versoepelen” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de dagelijkse briefing van de overheid rond...
  [naar artikel]
 17. Neen, er is geen stijging van coronabesmettingen bij jongeren: viroloog Steven Van Gucht legt uit (29/06/2020 - VRT NWS)
  Na het gestegen weekgemiddelde in de coronacijfers afgelopen zaterdag werd er vooral naar de jongeren gekeken, die procentueel een groot aandeel hebben in het totaal aantal besmettingen. Maar een groot aandeel betekent nog niet dat daar ook écht een stijging is. Viroloog Steven Van Gucht legt uit.
  [naar artikel]
 18. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (13/04/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal bevestigde besmettingen en nieuwe ziekenhuisopnames daalt, stijgt wel het aantal overlijdens. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de persconferentie met viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 19. Steven Van Gucht: “Stabiele coronacijfers voor deze periode goed nieuws” (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers blijven relatief stabiel, en dat is - voor deze periode - goed nieuws. Met die woorden stak viroloog Steven Van Gucht van wal op het wekelijks persmoment van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. Hij waarschuwde wel dat het belangrijk is dat mensen zich blijven laten testen.
  [naar artikel]
 20. Van Gucht: “Stijgende trend lijkt te kalmeren, maar nog hoog besmettingsniveau” (23/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De besmettingscijfers nemen minder snel toe dan enkele dagen geleden, de stijgende trend lijkt te kalmeren”, zei viroloog Steven Van Gucht woensdag tijdens de persconferentie over de coronacijfers.
  [naar artikel]
 21. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag in VRT NWS. “We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Vanaf het voorjaar zullen we nog weinig over corona horen’ (23/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf donderdag bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 23. Viroloog Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: "Ik wil iedereen bedanken en wens jullie een mooie en veilige zomer toe" (12/06/2020 - VRT NWS)
  Nee, viroloog Steven Van Gucht heeft geen ontslag genomen bij Sciensano, maar we zien hem voorlopig niet meer elke week terug op de persconferenties van het gezondheidsinstituut. Vandaag was het de laatste keer dat de coronacijfers werden bekendgemaakt tijdens een live persconferentie. Het verleidde Van Gucht tot een prozaïsche opstoot van nostalgie.
  [naar artikel]
 24. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (12/02/2021 - De Standaard)
  Er liggen opnieuw minder dan 300 covid-patiënten op de intensieve zorgafdelingen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht een nieuwe stand van zaken op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 25. Viroloog Steven Van Gucht: “We evolueren deze week richting 20.000 besmettingen per dag” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven onrustwekkend toenemen in ons land en volgens viroloog Steven Van Gucht gaan we deze week waarschijnlijk nog richting 20.000 gevallen per dag. En nog meer slecht nieuws is dat het aantal besmettingen bij de oudsten steil de hoogte ingaat.
  [naar artikel]
 26. Steven Van Gucht: “Virus circuleert sterker, maar we kunnen stijgende trend nog doen keren” (26/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het feit dat er zich meer besmettingen zijn terwijl er minder getest wordt, wijst erop dat het coronavirus sterker circuleert in België. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdagmorgen op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “We kunnen er echter nog steeds voor zorgen dat de stijgende trend keert”, stelt hij.
  [naar artikel]
 27. Van Gucht: “Mensen passen hun gedrag nog steeds aan” (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We kunnen vandaag hoopvol nieuws brengen”, zegt Steven Van Gucht (Sciensano). De viroloog is blij met de dalende trend in de coronacijfers. “De besmettingen en ziekenhuisopnames blijven verder dalen, en de vaccinatiecampagne komt stilaan op kruissnelheid.
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht kondigt aan hoe we de feestdagen dit jaar moeten vieren (13/11/2020 - Metro)
  Door het coronavirus moeten we ons afvragen hoe we de feestdagen dit jaar zullen beleven. Viroloog Steven Van Gucht was daar erg duidelijk over tijdens de persconferentie van Sciensano. Het goede nieuws is dat de coronacijfers verder dalen. Het minder leuke nieuws is dat de feestdagen er dit jaar wellicht anders zullen uitzien dan normaal. Dat bevestigde Steven Van Gucht vanmorgen. “De komende maanden moeten we nog extra goed zorg dragen voor elkaar en voor elkaars gezondheid. Dat geldt in het bijzonder voor de komende feestdagen. Die brengen we best in onze kleine kring door. Deze feestdagen zullen uniek en eenmalig zijn. Als alles goed gaat, komen er in het voorjaar goede vaccins. Dan gaat de controle van het virus een stuk gemakkelijker worden. Dus blijf volhouden, want dit gaat voorbij”, vertelde hij. Richtlijnen Van Gucht legt uit dat de politiek binnenkort uitsluitsel zal geven over hoe we op een veilige manier de feestdagen kunnen vieren. Maar hij benadrukt dat een kleine kring de enige manier is om het virus niet opnieuw zijn gang te laten gaan. “Het spreekt voor zich dat die richtlijnen voor een stuk ook zullen afhangen van de cijfers die nog in volle evolutie zijn, maar weliswaar mogen we er gerust van uitgaan dat het verstandig is om dit jaar kerst en Nieuwjaar vooral in onze kleine kring te vieren. Dat is het meest veilige. Een risico zal er altijd zijn.” Oppassen met opeenvolgende feesten “Het zal zaak zijn om het in kleine kring te vieren, maar we moeten ook opletten met de opeenvolging van de feestdagen. Het is niet zo dat het veilig is om meerdere feesten te organiseren in heel kleine kring na elkaar. Om een voorbeeld te geven: als we Kerstmis met onze groep vieren en het virus gaat rond, we zitten dicht bij elkaar, we praten veel, we eten en drinken samen. De gemiddelde incubatieperiode is zes dagen. Dat wil zeggen dat, wanneer het virus rondgaat met Kerstmis, die personen erg besmettelijk gaan worden gemiddeld gezien ongeveer zes dagen later. Dat is met oudjaar. Als we dan wéér samenzitten, en stel dat dit een andere groep zou zijn, dan kan het virus heel gemakkelijk beginnen spreiden en gaan we dat één à twee weken na Nieuwjaar bekopen. We moeten hier dus heel voorzichtig mee zijn. Hou de kring heel klein en het liefst ook vast”, besluit hij. Lees ook: CORONACIJFERS. Ziekenhuisopnames blijven dalen, laagste aantal sinds 19 oktober Het bericht Steven Van Gucht kondigt aan hoe we de feestdagen dit jaar moeten vieren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers op café niet zouden werken (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, is tevreden met de uitbreiding van de mondmaskerplicht. “Het is een heel stuk duidelijker nu ze verplicht...
  [naar artikel]
 30. Steven Van Gucht heeft enkel goed nieuws: “Daling volgt meest optimistische van de voorspellingen” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We zitten goed op schema om de drempels te halen die de overheid heeft opgelegd om op 9 juni - over drie weken - te kunnen versoepelen. Dat heeft Steven Van Gucht, viroloog bij het gezondheidsinstituut Sciensano, laten verstaan op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de coronacijfers in ons land.
  [naar artikel]
 31. Hoe kunnen cijfers verder zakken? Steven Van Gucht: “Met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 32. Wat wil u nog weten over de coronacijfers? Stel uw vraag hier aan Steven Van Gucht (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 33. Viroloog Steven Van Gucht: “We evolueren deze week waarschijnlijk richting 20.000 besmettingen per dag” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven onrustwekkend toenemen in ons land en volgens viroloog Steven Van Gucht gaan we deze week waarschijnlijk richting 20.000 gevallen per dag. En nog meer slecht nieuws is dat het aantal besmettingen bij de oudsten steil de hoogte ingaat.
  [naar artikel]
 34. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (19/02/2021 - De Standaard)
  De daling in het aantal nieuwe besmettingen is zichtbaar over alle leeftijdsgroepen. Dat blijkt vrijdagochtend uit het dashboard van Sciensano. Ook de andere coronaparameters dalen verder. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live bekijken.
  [naar artikel]
 35. Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Komende weken met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 36. Viroloog Steven Van Gucht: 'Na mijn pensioen wil ik wel figurant worden in Bokrijk' (18/07/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 13 minuten en 57 seconden nodig.
  [naar artikel]
 37. Coronacijfers opnieuw verkeerde kant uit: “Stijgende trend moet dringend stabiliseren” (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Er waren zaterdag 152 nieuwe ziekenhuisopnames. “Verleden zaterdag was dat cijfer met 111 nieuwe opnames nog veel lager”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De stijgende trend zet zich dus jammer genoeg door.” Ook op zondag stijgen de meeste coronacijfers verder. Enkel het aantal overlijdens aan Covid-19 daalt.
  [naar artikel]
 38. Waarom eerst de ouderen vaccineren en wat met mensen die al corona gehad hebben? Steven Van Gucht beantwoordt uw coronavragen (23/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren deden wij een oproep om al uw vragen omtrent corona en vaccins in te sturen. Honderden vragen stroomden daarover binnen. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordde vandaag de vragen die het vaakst terugkwamen in HLN LIVE. Herbekijk het gesprek hieronder.
  [naar artikel]
 39. Van Gucht positief over coronacijfers: code geel is in zicht (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alle coronacijfers blijven dalen, ook het aantal overlijdens. Volgens viroloog Steven Van Gucht dalen de cijfers zo goed dat we binnen minder dan een maand aan alle criteria zullen voldoen om te kunnen overschakelen van code oranje naar code geel op de coronabarometer.
  [naar artikel]
 40. Hoe kunnen we cijfers verder doen dalen? Steven Van Gucht: “Met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 41. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik dacht: volgend jaar gaan ze me niet meer voor ‘De slimste mens’ vragen, dit is ‘once in a lifetime’’ (28/10/2021 - De Morgen)
  Of hij de slimste mens ter wereld is, mag hij vanaf vanavond bij Erik Van Looy bewijzen. Nu houdt viroloog Steven Van Gucht de snel stijgende besmettingscijfers tegen het licht. ‘Ik ben het wel beu om over dat virus te praten.’
  [naar artikel]
 42. Viroloog Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Ze stijgen minder snel. Dat is een goed teken” (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, maar volgens viroloog Steven Van Gucht is er mogelijk beterschap op komst. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. “Het zou kunnen dat we over één of twee weken een kentering zien, maar het is nog wat te vroeg om dat te zeggen. Zoiets is moeilijk te voorspellen, omdat elke golf zich weer wat anders gedraagt. Maar het feit dat de cijfers wat minder snel beginnen te stijgen, is op zich wel een goed teken.”
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch over dalende coronacijfers, maar: “Een kus buiten is even gevaarlijk als een kus binnen” (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De langverwachte daling van de coronacijfers is ingezet, maar we moeten voorzichtig blijven. Dat was de boodschap van viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 44. Steven Van Gucht: ‘Ik zou persoonlijk niet gaan skiën’ (11/10/2020 - De Standaard)
  Is het met de stijgende coronacijfers straks verantwoord om naar de sneeuw te gaan? ‘Ik zou persoonlijk niet gaan skiën’, zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 45. Coronacijfers gaan opnieuw verkeerde kant uit: “De stijgende trend moet dringend stabiliseren of keren” (28/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Er waren zaterdag 152 nieuwe ziekenhuisopnames. “Verleden zaterdag was dat cijfer met 111 nieuwe opnames nog veel lager”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De stijgende trend zet zich dus jammer genoeg door.”
  [naar artikel]
 46. Viroloog Steven Van Gucht: “Coronacijfers gedaald tot relatief laag niveau” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  November dient zich voorlopig rustig aan en de coronacijfers zijn gedaald tot een relatief laag niveau. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het wekelijks bulletin Volksgezondheid. Hij voegt er wel aan toe dat de nieuwe BQ.1 en XBB omikronvarianten nu ongeveer de helft van de besmettingen vertegenwoordigen, wat een nieuwe stijging kan inluiden.
  [naar artikel]
 47. Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden voor volgens Steven Van Gucht? (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 48. Steven Van Gucht: “Coronacijfers stijgen weer, maar geen reden tot grote ongerustheid” (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemie afkondigde, maar die mijlpaal kan niet herdacht worden met het goede nieuws dat de coronacijfers in ons land verder dalen. Toch is er geen reden tot grote ongerustheid. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 49. Steven Van Gucht: “Coronacijfers stijgen weer, maar geen reden tot grote ongerustheid” (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemie afkondigde, maar die mijlpaal kan niet herdacht worden met het goede nieuws dat de coronacijfers in ons land verder dalen. Toch is er geen reden tot grote ongerustheid. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy