De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Merkel en Macron bellen met Loekasjenko en Poetin over migranten aan grens Polen-Wit-Rusland

Het Belang van Limburg

16/11/2021 - 06:44

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar de Russische president Poetin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Merkel en Macron zoeken diplomatieke oplossing voor spanningen aan Wit-Russische grens (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gisteren met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar Rusland.
  [naar artikel]
 2. President Loekasjenko geeft toe: dat Wit-Rusland migranten grens hielp oversteken is "absoluut mogelijk" (20/11/2021 - VRT NWS)
  In een interview met de Britse openbare omroep BBC heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko toegegeven dat het "absoluut mogelijk" is dat zijn troepen migranten hielpen om de grens met Polen over te steken. Maar dat de migranten doelbewust naar Wit-Rusland werden gehaald, ontkent hij dan weer.
  [naar artikel]
 3. Zolang Poetin over hem waakt, zal hij niet stoppen: hoe duizenden mensen de speelbal van een Wit-Russische dictator zijn geworden (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen neemt de spanning hand over hand toe. Ruim vierduizend migranten zijn er het slachtoffer van de politieke wraak op de EU van de laatste Europese dictator, Alexander Loekasjenko. Al maanden vliegt hij mannen, vrouwen en kinderen uit Azië en het Midden-Oosten naar zijn Wit-Rusland om ze vervolgens over de Europese grens te duwen. De EU beticht Wit-Rusland van “gangsterpraktijken”. Maar zolang Poetin over hem waakt, zal Loekasjenko niet stoppen.
  [naar artikel]
 4. Loekasjenko stuurt opnieuw honderden migranten richting Poolse grens (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe migrantenkaravaan is vanuit Wit-Rusland op weg naar de grens met Polen. Op sociale media circuleerden filmpjes van honderden migranten die vanuit Wit-Rusland richting Poolse grens stappen om vervolgens de Europese Unie binnen te komen. De EU beschuldigt het regime van president Aleksandr Loekasjenko er al maanden van migranten uit het Midden-Oosten en Afrika naar hoofdstad Minsk te laten overvliegen en hen vervolgens richting Polen en Litouwen te sturen. De Wit-Russische dictator neemt volgens Brussel op die manier wraak voor de sancties die de landen van de EU tegen zijn regime afkondigden wegens schendingen van de mensenrechten en het vervalsen van de verkiezingen.
  [naar artikel]
 5. Polen vreest conflict met Wit-Rusland, Loekasjenko stelt gerust maar verwacht wel dat EU 2.000 migranten opvangt (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Polen vreest conflict met Wit-Rusland, Loekasjenko stelt gerust maar verwacht wel dat EU 2.000 migranten opvangt De Poolse eerste minister Mateusz Morawiecki heeft zijn zorgen uitgedrukt dat de migratiecrisis tussen Polen, Litouwen en Wit-Rusland een voorbode kan zijn voor “iets veel erger”. Daarmee spoort hij op de mogelijkheid van een rechtstreekse gewapend aanval van Rusland. Wit-Russische president Loekasjenko reageerde maandag dat hij een gewapend conflict absoluut wil vermijden, hij verwacht wel […] Lees dit artikel: Polen vreest conflict met Wit-Rusland, Loekasjenko stelt gerust maar verwacht wel dat EU 2.000 migranten opvangt
  [naar artikel]
 6. Staatssecretaris Mahdi scherp voor "misdadig spel" van Loekasjenko aan grens Wit-Rusland met Polen (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een "misdadig spel" aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten "pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen".
  [naar artikel]
 7. Loekasjenko vraagt dat Duitsland migranten opneemt: “Tweeduizend mensen, dat is niet veel voor Duitsland” (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tweeduizend migranten die aan de grens van Wit-Rusland met Polen gestrand zijn, zouden tot Duitsland moeten worden toegelaten, zo heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 8. Ook Polen bouwt op de grens met Wit-Rusland een hek om vluchtelingen en migranten tegen te houden (24/08/2021 - VRT NWS)
  Polen zal aan de grens met Wit-Rusland een hoog hek oprichten. Dat kondigt de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak aan op Twitter. Het hek komt er als reactie op het stijgende aantal migranten en vluchtelingen dat Wit-Rusland naar Polen stuurt.
  [naar artikel]
 9. Waarom Loekasjenko migranten als politieke hefboom gebruikt: 'Europa is gemakkelijk te chanteren' (18/11/2021 - Knack)
  Door migranten naar de grens met Polen te zenden speelt de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko in op de Europese zwakheden.
  [naar artikel]
 10. Staatssecretaris Mahdi scherp voor “misdadig spel” Loekasjenko aan grens Polen-Wit-Rusland (08/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een “misdadig spel” aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten “pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen”.
  [naar artikel]
 11. Staatssecretaris Mahdi scherp voor “misdadig spel” Loekasjenko aan grens Polen-Wit-Rusland (08/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) speelt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko een “misdadig spel” aan de grens met Polen. Het regime in Minsk stuurt al langer migranten de grens over om de Europese Unie onder druk te zetten, maar die mensen worden steevast teruggestuurd, waardoor velen vast zijn komen te zitten op de grens. Maandag lijkt de situatie in het grensgebied te escaleren. Mahdi noemt de migranten “pionnen op een schaakbord die nu verhongeren in Wit-Russische bossen”.
  [naar artikel]
 12. Ook Polen wil migrantenstroom aan banden leggen met hek (23/08/2021 - De Tijd)
  20:33 Na Litouwen is ook Polen begonnen met de bouw van een hek langs de grens met Wit-Rusland. De afsluiting moet de vele door de Wit-Russische president Loekasjenko gestuurde migranten tegenhouden.
  [naar artikel]
 13. Spanning grens Wit-Rusland en Polen: tientallen migranten breken door grenshek, Wit-Rusland bouwt tentenkamp (14/11/2021 - VRT NWS)
  Zo’n 50 vluchtelingen en migranten hebben de barricade doorgebroken aan de grens met Wit-Rusland en zijn zo in Polen geraakt. Dat heeft de Poolse politie gemeld. Daarbij werden 22 Irakezen aangehouden. Intussen circuleren beelden op het internet waarop te zien is hoe Wit-Russische militairen tentenkampen bouwen voor de migranten aan de andere kant van de grens.
  [naar artikel]
 14. Vijf migranten overleden aan Poolse grens: "Regering spint hier garen bij" (24/09/2021 - VRT NWS)
  Vandaag is alweer een migrant gestorven aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat brengt het totaal aantal doden daar op vijf. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko stuurt migranten bewust richting Baltische staten en Polen en zet zo de Europese grenzen onder druk. Al wekenlang zitten honderden mensen vast in de grensregio.
  [naar artikel]
 15. Irak repatrieert migranten die vastzitten voor EU-grens in Wit-Rusland (15/11/2021 - VRT NWS)
  Irak gaat migranten die vastzitten voor de Poolse grens in Wit-Rusland terughalen. Donderdag stuurt het land een eerste vliegtuig om Irakezen die dat willen, te repatriëren. De voorbije maanden en weken zijn duizenden migranten uit Irak, Syrië en andere landen in het Midden-Oosten naar Wit-Rusland gereisd. Het regime van president Loekasjenko wil hen doorsturen naar de Europese Unie, maar Polen houdt de migranten tegen. De EU onderhandelt met de landen van herkomst om de vluchtenlingenstroom stil te leggen.
  [naar artikel]
 16. Polen wil 'barrière' bouwen aan grens met Wit-Rusland (13/10/2021 - De Tijd)
  16:20 Een grensmuur met bewakingscamera's en bewegingssensoren moet het aantal migranten terugdringen dat Polen bereikt via Wit-Rusland. Almaar meer migranten komen binnen langs de Wit-Russische grens.
  [naar artikel]
 17. 4.000 migranten aan grens met Wit-Rusland volgens Polen, aanwijzingen dat Turkish Airlines meer mensen aanvliegt (12/11/2021 - De Morgen)
  Europa wordt met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd nu Polen een grensovergang met Wit-Rusland sluit. Het Wit-Russische leger brengt duizenden migranten samen aan de Poolse grens. Er zijn aanwijzingen dat Russisch president Poetin en zijn Turkse collega Erdogan mensen uit Turkije naar de Europese grenzen brengen om zo druk op de Unie te zetten.
  [naar artikel]
 18. Loekasjenko probeert EU te sussen in conflict over migranten (22/11/2021 - De Tijd)
  14:18 De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko roept de EU op 2.000 vluchtelingen op te vangen die vastzitten aan de grens met Polen.
  [naar artikel]
 19. Tiental vluchtelingen doorbreekt grens tussen Polen en Wit-Rusland, Duitsland roept op tot extra sancties: “EU kan niet worden gechanteerd” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van dinsdag op woensdag zijn verschillende groepen migranten erin geslaagd om de grens tussen Wit-Rusland en Polen over te steken. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP. Intussen pleit Duitsland voor sancties tegen iedereen die betrokken is bij de smokkel van migranten naar Wit-Rusland. "Niemand mag ongestraft deelnemen aan de onmenselijke activiteiten van president Aleksander Loekasjenko", aldus de ontslagnemende minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas deze nacht.
  [naar artikel]
 20. Loekasjenko lijkt stap terug te doen: ‘We willen de Polen laten zien dat wij geen barbaren zijn’ (22/11/2021 - De Morgen)
  President Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland heeft verzekerd dat hij niet uit is op een confrontatie met Polen. Volgens hem is zijn land bezig een tweede vlucht te organiseren om migranten uit het grensgebied met Polen terug te brengen naar hun land. Wel meent hij dat de Europese Unie over de brug moet komen door tweeduizend migranten op te nemen.
  [naar artikel]
 21. Confrontaties aan Pools-Wit-Russische grens door migrantenmanipulatie Loekasjenko (08/11/2021 - Knack)
  Opnieuw zijn er honderden migranten zijn op weg van Wit-Rusland naar Polen. Dat blijkt uit beelden die circuleren op sociale media. De mensen worden door zelfverklaard Wit-Russisch president Aleksandr Loekasjenko als drukkingsmiddel ingezet.
  [naar artikel]
 22. Wit-Rusland duwt opnieuw honderden migranten richting Poolse grens (08/11/2021 - Knack)
  Opnieuw zijn er honderden migranten zijn op weg van Wit-Rusland naar Polen. Dat blijkt uit beelden die circuleren op sociale media. De mensen worden door zelfverklaard Wit-Russisch president Aleksandr Loekasjenko als drukkingsmiddel ingezet.
  [naar artikel]
 23. Situatie aan Poolse grens dreigt te escaleren: migranten groeperen zich om grens over te steken (08/11/2021 - VRT NWS)
  Polen heeft nog eens extra veiligheidstroepen naar de grens met Wit-Rusland gestuurd om vluchtelingen en migranten tegen te houden die het land (en dus de Europese Unie) in willen. De spanning in het grensgebied loopt op nu honderden migranten en vluchtelingen in groep naar de grens zijn gestapt. Polen vreest dat ze het grenshek zullen bestormen.
  [naar artikel]
 24. Grens Wit-Rusland en Polen: enkele duizenden migranten en vluchtelingen tussen hamer en aambeeld (10/11/2021 - VRT NWS)
  De enkele duizenden migranten en vluchtelingen die vastzitten aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen, zitten tussen hamer en aambeeld. Er zijn verschillende pogingen geweest om de grens over te steken. Mensen worden opgepakt of teruggestuurd. Intussen laait de politieke ruzie op tussen Polen en de Europese Unie aan de ene kant en Wit-Rusland en Rusland aan de andere kant.
  [naar artikel]
 25. Polen houdt 200-tal migranten vanuit Wit-Rusland tegen (27/11/2021 - De Standaard)
  De grensbewaking in Polen heeft vrijdag meer dan 200 pogingen geregistreerd van migranten die uit Wit-Rusland illegaal de grens van Polen wilden oversteken. Die pogingen zijn verhinderd, aldus de autoriteiten zaterdag. Zes buitenlanders, uit Georgië en Rusland, zijn opgepakt.
  [naar artikel]
 26. Gerommel aan EU-grens met Wit-Rusland over migranten: Polen stuurt 900 militairen (19/08/2021 - De Morgen)
  Polen stuurt 900 militairen naar de grens met Wit-Rusland om te voorkomen dat mensen illegaal de grens oversteken. De laatste weken is het aantal vluchtelingen dat via Wit-Rusland de EU binnentrekt flink gestegen.
  [naar artikel]
 27. Bewapent Wit-Rusland migranten met traangas? Polen zou zich voorbereiden op inval aan grens (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Polen verwacht dat er vanuit het Wit-Russische kamp zondag wel eens een grote inval zou kunnen plaatsvinden. Dat schrijft Daily Mail die lokale bronnen citeert. Volgens hen zou Wit-Rusland migranten, die op de grens vastzitten, bewapenen met traangas.
  [naar artikel]
 28. Polen bouwt hek aan grens met Wit-Rusland (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Polen bouwt een 2,5 meter hoog hek aan de grens met oostelijk buurland Wit-Rusland. Reden is het grote aantal migranten dat vanuit Wit-Rusland illegaal het land binnenkomt.
  [naar artikel]
 29. Groep migranten zit al twee weken vast aan grens tussen Polen en Wit-Rusland (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse autoriteiten blijven de toegang weigeren aan een groep migranten die wegens bureaucratische beslommeringen vastzitten aan de grens met Wit-Rusland. Een woordvoerster van het Poolse grensbewakingsagentschap vertelde vrijdag aan persbureau PAP dat de migranten blijkbaar bevoorraad worden vanuit Wit-Rusland om het langer uit te houden.
  [naar artikel]
 30. Jonge Syriër dood teruggevonden aan grens Wit-Rusland en Polen, spanningen aan grens houden aan (13/11/2021 - VRT NWS)
  Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, is in een bos het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat heeft de Poolse politie bekendgemaakt. Volgens de Poolse politie hebben ook een honderdtal mensen opnieuw geprobeerd om de grens over te steken richting Polen. Maar ze zijn er niet in geslaagd. Aan de grens zitten enkele duizenden migranten en vluchtelingen vast. De situatie veroorzaakt een politieke ruzie tussen de Europese Unie en Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 31. Polen trekt omheining op aan grens met Wit-Rusland (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Polen is dinsdag gestart met de bouw van een nieuwe omheining aan de grens met Wit-Rusland. Polen wil zo verhinderen dat migranten illegaal de grens oversteken. De metalen omheining zal 186 kilometer lang zijn, bijna de helft van de totale lengte van de grens van 418 kilometer. De omheining moet 5,5 meter hoog worden en zal ongeveer 353 miljoen euro kosten. Tegen juni moeten de werkzaamheden afgerond zijn.
  [naar artikel]
 32. Wit-Rusland probeert migranten naar huis te doen terugkeren, zegt Loekasjenko: “Maar ze zijn koppig” (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wit-Rusland werkt er actief aan om de migranten die vast zitten aan de grens met de EU, naar hun landen terug te doen keren. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Volgens hem zijn de migranten echter “koppig” en willen ze niet vertrekken.
  [naar artikel]
 33. Kilometers lang Pools hek op grens met Wit-Rusland klaar (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Polen heeft de bouw van een hek van 187 kilometer op de grens met Wit-Rusland afgerond. Het hekwerk kostte 366 miljoen euro en moet migranten weren, die door de Wit-Russische autoriteiten richting Polen worden gestuurd.
  [naar artikel]
 34. Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland Russisch president Vladimir Poetin en de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko zaten donderdagavond samen in de aanloop naar grootscheepse gezamenlijke militaire oefeningen. Zij verklaarden achteraf dat er vooruitgang werd geboekt bij de integratie van de economieën van de twee landen. Poetin zei donderdagavond laat dat de twee leiders waren overeengekomen het macro-economisch beleid van de landen […] Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland
  [naar artikel]
 35. Vluchtelingencrisis aan grens Polen met Wit-Rusland: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilleshiel” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Europa wordt met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd nu Polen een grensovergang met Wit-Rusland sluit. Het Wit-Russische leger brengt uit wraak voor Europese sancties duizenden vluchtelingen en transmigranten samen aan de Poolse grens, van waar die Duitsland hopen te bereiken. Polen vreest voor een gewapend conflict en wil een muur bouwen, Duitsland vindt dat Europa daarbij moet helpen. Intussen zijn er aanwijzingen dat Russisch president Poetin en zijn Turkse collega Erdogan migranten uit Turkije naar de Europese grenzen brengen om zo druk op de Unie te zetten.
  [naar artikel]
 36. Poolse grenswacht verhindert honderden migranten om Polen binnen te komen (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, nabij het plaatsje Dubicze Cerkiewne, hebben vrijdagavond grote groepen migranten geprobeerd de grens over te steken. Die pogingen werden succesvol verhinderd door de Poolse grenswachten, melden ze zaterdag. Wit-Rusland is intussen van tactiek veranderd, zegt de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak: ze sturen nu kleinere groepen naar verschillende plaatsen langs de grens.
  [naar artikel]
 37. Moet EU deuren openen voor vluchtelingen in Wit-Rusland, aan de grens met de Polen? Vivaldi zegt ‘ja’, Duitsland zegt ‘neen’ (16/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Moet EU deuren openen voor vluchtelingen in Wit-Rusland, aan de grens met de Polen? Vivaldi zegt ‘ja’, Duitsland zegt ‘neen’ De gemoederen lopen hoog op bij het conflict tussen de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko en de EU-landen, in de eerste plaats Polen en Litouwen, buurlanden van Wit-Rusland. Die eerste gebruikt systematisch vluchtelingen als wapen: Loekasjenko vliegt hele ladingen Afghanen, Syriërs, Irakezen en anderen over, en brengt ze naar de EU-grens met Polen. Daar troepen verschillende duizenden vluchtelingen nu […] Lees dit artikel: Moet EU deuren openen voor vluchtelingen in Wit-Rusland, aan de grens met de Polen? Vivaldi zegt ‘ja’, Duitsland zegt ‘neen’
  [naar artikel]
 38. Wit-Rusland sluit grens met Polen en Litouwen (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wit-Rusland heeft de westgrenzen met de buurlanden Polen en Litouwen gesloten en de grenscontroles met Oekraïne opgevoerd. President Aleksandr Loekasjenko (66) zei donderdag zich daartoe genoodzaakt te voelen.
  [naar artikel]
 39. Polen waarschuwt: “Wit-Rusland organiseert invasie van vluchtelingen aan onze grens” (08/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Poolse overheid vreest een kolossaal incident aan de grens met Wit-Rusland. Ze beweert dat duizenden migranten langs daar het land trachten binnen te geraken. De vluchtelingenstroom is een provocatie van de Wit-Russische president als represaille voor de Westerse sancties. Er zijn al migranten van de honger en kou omgekomen. Polen vreest nog meer slachtoffers, maar dan door kogels.
  [naar artikel]
 40. Polen pakt honderdtal migranten op aan grens met Wit-Rusland, Irak vliegt onderdanen terug naar huis (18/11/2021 - VRT NWS)
  De Poolse politie heeft vannacht een honderdtal migranten opgepakt aan de grens met Wit-Rusland. Daar zitten nog altijd enkele duizenden mensen in de vrieskou vast in de hoop om via Polen de EU binnen te geraken. Intussen vliegt Irak enkele honderden mensen terug naar huis. Ook andere landen treffen maatregelen om de stroom migranten via Wit-Rusland in te dijken.
  [naar artikel]
 41. Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland Het conflict tussen Polen en Wit-Rusland is nog lang niet gaan liggen. Tsjechië gaat namelijk in op de Poolse vraag voor militaire hulp aan de grens. Zo’n 150 Tsjechische soldaten zullen daarom hun buurland bijstaan om de migrantenstroom vanuit Wit-Rusland tegen te gaan. Hulp met monitoring Polen wordt nog steeds geconfronteerd met migranten die de […] Lees dit artikel: Tsjechië stuurt legertroepen naar de grens tussen Polen en Wit-Rusland
  [naar artikel]
 42. Tientallen migranten breken door hek aan grens met Polen (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 50 migranten zijn Polen binnengekomen nadat ze door een barricade aan de grens met Wit-Rusland braken. Dat gebeurde zaterdagavond in de buurt van Dubicze Cerkiewne, zegt de Poolse politie. Die meldt zondag dat 22 Irakezen zijn aangehouden.
  [naar artikel]
 43. Polen is begonnen met bouw van  omstreden "migrantenmuur" langs de grens met Wit-Rusland  (27/01/2022 - VRT NWS)
  In Polen zijn de eerste onderdelen geplaatst van de grensmuur met Wit-Rusland. Met die muur wil Polen verhinderen dat er nog migranten illegaal vanuit Wit-Rusland het land -en dus de EU- binnenkomen. De muur is omstreden, niet enkel wegens de migranten, maar ook omdat die door het beroemde oerbos van Bialowieza loopt, een van de laatste ongeschonden wildernissen van Europa.
  [naar artikel]
 44. Poolse grenswacht verhindert migranten om Polen binnen te komen (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, nabij het plaatsje Dubicze Cerkiewne, hebben vrijdagavond grote groepen migranten geprobeerd de grens over te steken. Die pogingen werden succesvol verhinderd door de Poolse grenswachten, melden ze zaterdag. De grootste groep bestond, nog volgens de Polen, uit ruim 200 mensen, bij andere groepen waren dat een paar tientallen.
  [naar artikel]
 45. Momenteel ongeveer 7.000 migranten in Wit-Rusland, zegt Minsk (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er bevinden zich op dit moment ongeveer 7.000 migranten in Wit-Rusland, onder wie ruim 2.000 aan de Poolse grens, het epicentrum van de huidige migratiecrisis. Dat heeft het kabinet van president Aleksandr Loekasjenko donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. 'Poetin vindt hem een boerenpummel': waarom Loekasjenko meer is dan een cartoonfiguur (03/06/2021 - Knack)
  Ondanks de onverminderde steun voor Wit-Rusland raakt ook in Rusland het geduld met Aleksandr Loekasjenko stilaan op. 'Vladimir Poetin zou hem het liefst van al afzetten, maar dat gaat niet - en hij weet het.'
  [naar artikel]
 47. Schermutselingen tussen migranten en Poolse politie aan grens met Wit-Rusland (16/11/2021 - De Tijd)
  14:14 Aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland lopen de spanningen op. Poolse agenten zetten dinsdag traangas en het waterkanon in tegen migranten nadat die hen met projectielen bekogeld hadden.
  [naar artikel]
 48. Poetin en Loekasjenko verklaren crisis in betrekkingen als beëindigd (03/04/2017 - Knack)
  De presidenten van Rusland en Wit-Rusland hebben naar eigen zeggen alle onderlinge twistpunten opgelost. Dat verklaarden Vladimir Poetin en Alexander Loekasjenko na urenlange onderhandelingen maandag in Sint-Petersburg.
  [naar artikel]
 49. Jonge Syriër dood aangetroffen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland, honderd migranten wagen opnieuw oversteek (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een bos op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat maakte de Poolse politie bekend. Zijn doodsoorzaak is nog niet uitgeklaard. Het aantal dodelijke slachtoffers van de migratiecrisis aan de grens tussen de EU en Wit-Rusland stijgt zo tot elf, volgens schattingen in de media.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy