Ben je een liefhebber van Cara Pils en ga je graag creatief te werk in de keuken? Dan heeft de Hasseltse arts in opleiding Dorian Coppenrath (26) het ideale eindejaarsgeschenk voor u op de markt gebracht. In ‘Koken met Cara Pils’ worden 26 recepten beschreven waarmee liefhebbers van het huismerkbier van Colruyt aan de slag kunnen. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grap”, lacht Dorian. [naar artikel]
Binnenkort kunnen prettig gestoorde koks aan de slag met het recept voor een ‘Pasta Carabonara’, of een ‘Chili con Cara’. U leest het goed: deze recepten zijn terug te vinden in het kookboek ‘Koken met Cara Pils’. [naar artikel]
Oké, nu zit u nog met uw gedachten bij champagne en kreeft. Maar zodra die feestdagen voorbij zijn, gaan we terug naar het echte leven. Mogelijk met de vinger op de knip om die dure feesten letterlijk en figuurlijk te verteren. Het perfecte moment dus om te testen of je ook lekker kookt met budgetbier in plaats van met een goeie trappist. En dan hebben we het over Cara Pils ofwel de keizer van de huismerkbieren. 4,41 euro tel je neer voor een bak en nu is er ook een kookboek met Cara-recepten. Bedacht door een arts in opleiding. Dus zit het boek ook vooral in de studentikoze sfeer. [naar artikel]
Het keukentalent van actrice Laurence Roothooft vond het creatieve brein van Martena Duss in ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Het hoofdingrediënt? Toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. “Het is geen kookboek voor dummies”, zegt Martena. “De liefde voor eten zit er duidelijk in.” Laurence: “Iedereen die een beetje graag kookt, kan ermee weg.” Wij geven alvast een voorproefje. [naar artikel]
Het is zo goed als onmogelijk om een droog stokje spaghetti in slechts twee delen te breken door de beide uiteinden naar elkaar toe te bewegen. De spaghetti zal bijna altijd in drie stukken of meer breken. Wiskundigen van MIT hebben nu ontdekt dat spaghetti toch in tweeën zal breken, als je het stokje eerst verdraait, en daarna de uiteinden buigt. Hun bevindingen kunnen ook toepassingen hebben buiten de keuken, zo zeggen ze. [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Halloween is in aantocht en dat betekent dat er binnenkort heel wat gegriezeld gaat worden. Nog enger dan Freddy Krueger of de clown van IT? Een... [naar artikel]
Een 55-jarige Hasselaar hangt 24 maanden cel boven het hoofd voor de verkoop van speed en xtc. Volgens het parket gebruikte de man codetaal. “De spaghetti staat klaar.” De man ontkende, maar in een spaghettidoos troffen de speurders speed tijdens een huiszoeking aan. [naar artikel]
Het studentenrestaurant De Brug van de universiteit van Gent ziet dezer dagen teleurgestelde studenten: de iconische spaghetti bolognese staat niet meer iedere dag op het menu. Het restaurant verandert om de 4 jaar het menu om wat meer variatie aan te bieden. Maar dat valt dus niet bij iedereen in goede aarde. [naar artikel]
Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.