De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eerste afleveringen ‘Sex and the City’-reboot zijn ‘erg woke’

Het Laatste Nieuws

10/12/2021 - 06:36

Vanaf vandaag kan je de nieuwe vervolgserie van ‘Sex and the City’, ‘And Just Like That’, op Streamz bekijken. In Amerika gingen de afleveringen 24 uur vroeger in première en konden de fans al zien hoe het vertrek van Samantha (Kim Cattrall) werd opgevangen en hoe kritiek op de vorige reeks wordt gepareerd. Al liggen de goede bedoelingen er soms wel iets té dik op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Willie Garson krijgt emotioneel afscheid in ‘SATC’-reboot ‘And Just Like That...’ (23/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  And just like that nemen de makers van de ‘Sex and the City’-reboot afscheid van één van hun meest geliefkoosde personages. Willie Garson, die Stanford Blatch speelt in de reeks, kwam om het leven gedurende de opnames voor de reboot. Garson zelf is nog te zien in de eerste drie afleveringen, maar in de vierde episode moet de kijker afscheid nemen van zijn personage. Opgepast: dit artikel bevat spoilers voor ‘And Just Like That’.
  [naar artikel]
 2. ‘Sex and the City’-acteur John ‘Aidan’ Corbett maakt opwachting in reboot ‘And Just Like That...’ (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  John Corbett (61), beter bekend als Aidan Shaw uit ‘Sex & The City’, zal te zien zijn in het tweede seizoen van ‘And Just Like That...’, de reboot van de populaire reeks. Dat maakte de Amerikaanse entertainmentsite ‘Deadline’ op vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 3. Opnieuw onverwachte wending in ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie al naar de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ gekeken heeft, heeft het wellicht al door: de makers hebben heel wat verrassingen in petto voor fans van de reeks. En dat is ook in de vierde aflevering niet anders. Opgelet: dit artikel bevat spoilers.
  [naar artikel]
 4. Dit weten we al over ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That ...’ (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  December. Dat is de maand die elke cosmopolitan drinkende citygirl rood moet omcirkelen in de agenda. Meer dan twintig jaar na de allereerste aflevering keert ‘Sex and the City’ dan terug met een nieuw seizoen. ‘And Just Like That...’ zal die reboot heten en is straks, gelijktijdig met de States, te zien op Streamz. Dat wordt er eentje mét Mr. Big en een ‘Grey’s Anatomy’-actrice in de plaats van de in onmin geraakt Kim Catrall. Alles wat we tot nu toe weten.
  [naar artikel]
 5. Dit weten we al over ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That ...’ (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van ‘Sex and the City’ moeten nog héél even geduld uitoefenen. In december verschijnt ‘And Just Like That ...’, de reboot van de populaire reeks, op Streamz. Tegelijkertijd met de Verenigde Staten. Dit is wat we al weten over de reeks.
  [naar artikel]
 6. “Belangrijk personage komt om het leven in eerste aflevering van ‘Sex And The City’-reboot” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De opnames van de ‘Sex And The City’-reboot ‘And Just Like That’ zijn momenteel volop aan de gang. Eerder deze week deelde Sarah Jessica Parker (56) nog een setfoto op haar sociale media en ondertussen wordt er ook volop gespeculeerd over de verhaallijn van de reeks. Verschillende bronnen beweren namelijk dat er een belangrijk personage om het leven komt in de allereerste aflevering van de reboot.
  [naar artikel]
 7. Wie vervangt Samantha en wat met Mr. Big? Dit weten we al over ‘Sex and the City’-reboot (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  December. Dat is de maand die elke cosmopolitan drinkende citygirl rood moet omcirkelen in de agenda. Meer dan twintig jaar na de allereerste aflevering keert ‘Sex and the City’ dan terug met een nieuw seizoen. ‘And Just Like That...’ zal die reboot heten en is straks, gelijktijdig met de States, te zien op Streamz. Dat wordt er eentje mét Mr. Big en een ‘Grey’s Anatomy’-actrice in de plaats van de in onmin geraakt Kim Catrall. Alles wat we tot nu toe weten.
  [naar artikel]
 8. Chris ‘Mr. Big’ Noth vond afwezigheid van Kim Cattrall in ‘Sex and the City’-reboot “erg ongemakkelijk” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur Chris Noth (67), die in ‘Sex and the City’ jarenlang de rol van Carrie’s partner Mr. Big vertolkte, had er naar eigen zeggen moeite mee dat actrice Kim Cattrall niet in de reboot van de reeks te zien was. ‘And Just Like That...’ is vanaf morgen te zien op Streamz, zonder het bekende personage Samantha.
  [naar artikel]
 9. Belangrijk personage komt om het leven in eerste aflevering van ‘Sex and the City’-reboot (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij ons staat de eerste aflevering van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’ pas vanaf vrijdag op Streamz, maar in de Verenigde Staten kunnen ze vanaf vandaag al naar de eerste twee episodes kijken. Kijkers kregen meteen ook een verrassing van formaat voorgeschoteld, want er sterft wel degelijk een belangrijk personage in het begin van de reeks. Opgepast: dit artikel bevat spoilers.
  [naar artikel]
 10. Reboot ‘Sex and the City’ vanaf december te zien (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De langverwachte reboot van de hitserie ‘Sex and the City’ is vanaf december te zien op streamingdienst HBO Max. Dat heeft HBO vandaag bekendgemaakt tijdens een digitaal evenement. Wanneer de serie, die ‘And Just Like That...’ heet, precies verschijnt, is nog niet aangekondigd.
  [naar artikel]
 11. ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ krijgt eerste trailer (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kippenvelmoment voor de die-hard ‘Sex And The City’-fans: er is een trailer van het vervolg ‘And Just Like That...’. De nieuwe beelden tonen vertrouwde gezichten en nieuwe personages. Anno 2021 praten Carrie en co over dating apps, non-binariteit en gracieus ouder worden. De New Yorkse skyline op de achtergrond, Cosmopolitans in de hand en Manolo’s aan de voeten...
  [naar artikel]
 12. Een jas van Dries Van Noten en ‘revenge dressing’: wat we nu al weten over opvallendste looks in ‘Sex and the City’-reboot (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al maanden wachten fans van ‘Sex and the City’ op de reboot van hun geliefde reeks. Deze week is het eindelijk zover: ‘And Just Like That’ is vanaf 10 december te zien op Streamz. Over de plot is weinig bekend, want iedereen wil vooral weten in welke outfits hoofdpersonage en überfashionista Carrie Bradshaw zal verschijnen. Passen ze bij haar personage en bij de tijdgeest? Spotten we knipogen naar de oorspronkelijke serie? NINA’s modejournalist David Devriendt bespreekt nu al vijf opvallende looks.
  [naar artikel]
 13. Dood van Willie Garson (Stanford) komt niet aan bod in ‘Sex and the City’-reboot (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Patrick King (67), de regisseur en schrijver van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’, heeft in een interview laten weten dat het overlijden van Willie Garson niet aan bod komt in de reeks. Dat maakte hij duidelijk in een gesprek met The New York Times.
  [naar artikel]
 14. And just like that: waarom we dit personage uit ‘Sex and the city’ heel hard zullen missen (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de eerste twee afleveringen van And just like that…, de reboot van Sex and the city, doet Carrie een schokkende ontdekking die haar leven voorgoed verandert. Opgelet: spoilers!
  [naar artikel]
 15. Opnames reboot ‘Sex and the City’ zitten erop: “Het was een groot avontuur” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cast en crew van de ‘Sex and the City’-reboot zijn klaar met draaien. Hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (56) deelt in haar Instagram Stories een video waarin ze een laatste keer door de gang van de studio loopt.
  [naar artikel]
 16. Cynthia Nixon acteert én regisseert bij reboot ‘Sex & The City’ (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cynthia Nixon (55), die de rol van Miranda Hobbes speelt in de ‘Sex & The City’-reboot ‘And Just Like That...’, zal niet alleen in de huid van haar alter-ego kruipen maar ook plaatsnemen op de stoel van de regisseur. De actrice maakte via sociale media bekend een aflevering van de nieuwe show te gaan regisseren en is daar naar eigen zeggen 'ontzettend blij' mee.
  [naar artikel]
 17. ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’ vanaf midden december te zien op Streamz (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  And just like that kennen we de startdatum voor de gelijknamige reboot van ‘Sex and the City’. De nieuwe reeks is vanaf 10 december wekelijks te zien op Streamz. Vanaf dan kunnen we dus ontdekken hoe het leven van Carrie Bradshaw en haar vriendinnen er anno 2021 uitziet.
  [naar artikel]
 18. Fietsenmerk is boos over sterfscène in ‘And Just Like That’ (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het fietsenmerk Peloton is niet gelukkig met ‘And just like that’, de reboot van ‘Sex and the City’ die nu te zien is op Streamz. In de eerste aflevering overlijdt een personage namelijk na een fietsritje op een hometrainer van dat merk.
  [naar artikel]
 19. Belangrijk personage begaat een slippertje in ‘SATC’-reboot ‘And Just Like That…’ (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Sex and the City’-reboot zit duidelijk vol met verrassingen. In de eerste aflevering van de reeks kwam er een belangrijk personage om het leven. Daarnaast zagen we nog een ander personage richting het buitenland vertrekken. En in de vijfde episode van de serie begaat er ook nog eens iemand een slippertje…
  [naar artikel]
 20. Xavier als Zwarte Piet of scènes met veroordeelde acteur: intussen al 19 afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ geschrapt (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  VRT blijft rustig in het aanbod van ‘F.C. De Kampioenen’ schrappen. Nadat maandag bekend raakte dat er al zestien afleveringen op de schop moesten wegens ‘ongepast’ en ‘stereotiep’, zijn intussen nog drie afleveringen gesneuveld. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.
  [naar artikel]
 21. “Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.
  [naar artikel]
 22. Belangrijk personage sterft meteen in eerste aflevering van ‘Sex and the city’-reboot (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fans van ‘Sex and the city’ kijken er al lang naar uit, maar morgen is het eindelijk zover: dan kunnen ze kijken naar de eerste aflevering van de reboot van de populaire televisiereeks. In de Verenigde Staten werden de eerste twee episodes woensdag al gelost, en schrokken fans toen een belangrijk personage al meteen het loodje legde. Opgelet: spoilers!
  [naar artikel]
 23. Tv-avondje met vriendinnen? Deze series zetten de juiste toon (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nodig je beste vriendin uit en zet de popcorn klaar, want dankzij de langverwachte release van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (10/12 op Streamz) staat onze Kijkgids deze week helemaal in het teken van een onvervalste ‘girls night’. Op het menu voor ieder wat wils, met onder andere nieuwe ‘roomies’ in ‘New Girl’ (Disney+), een medische blunder in ‘Jane the Virgin’ (Netflix), de emotionele rollercoaster van ‘This Is Us’ (Prime Video) en nog zoveel meer.
  [naar artikel]
 24. Carrie Bradshaw en Mr. Big zoenen passioneel in eerste beelden van ‘Sex and the City’-reboot (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tv-zender HBO heeft de eerste beelden gedeeld van de reboot van ‘Sex and the City’. In een korte trailer van aankomende producties van de zender is onder meer te zien dat het hoofdpersonage Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) haar man Mr. Big (Chris Noth) een innige knuffel en een passionele zoen geeft. De beelden wakkeren de hoop onder fans op een liefdevolle verzoening van het koppel meteen weer aan.
  [naar artikel]
 25. Britney Spears’ verloofde Sam Asghari heeft auditie gedaan voor de ‘SATC’-reboot ‘And Just Like That…’ (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Asghari (27), de verloofde van Britney Spears (40), heeft auditie gedaan voor de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That…’. De vriend van de zangeres had zijn zinnen gezet op de rol van Travis, de fysiotherapeut van Carrie, maar uiteindelijk kozen de makers voor iemand anders.
  [naar artikel]
 26. Drama, mode en heel veel humor: onze zeven streamingtips voor de ultieme ‘girls night’ (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nodig je beste vriendin uit en zet de popcorn klaar, want dankzij de langverwachte release van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (10/12 op Streamz) staat onze Kijkgids deze week helemaal in het teken van een onvervalste ‘girls night’. Op het menu voor ieder wat wils, met onder andere nieuwe ‘roomies’ in ‘New Girl’ (Disney+), een medische blunder in ‘Jane the Virgin’ (Netflix), de emotionele rollercoaster van ‘This Is Us’ (Prime Video) en nog zoveel meer.
  [naar artikel]
 27. ‘Sex and the City’-reboot op Streamz vanaf deze week: wat we nu al weten over Carries meest opvallende looks (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al maanden wachten fans van ‘Sex and the City’ op de reboot van hun geliefde reeks. Deze week is het eindelijk zover: ‘And Just Like That’ is vanaf 10 december te zien op Streamz. Over de plot is weinig bekend, want iedereen wil vooral weten in welke outfits hoofdpersonage en überfashionista Carrie Bradshaw zal verschijnen. Passen ze bij haar personage en bij de tijdgeest? Spotten we knipogen naar de oorspronkelijke serie? NINA’s modejournalist David Devriendt bespreekt nu al vijf opvallende looks.
  [naar artikel]
 28. Disney lanceert reboot van favoriete kerstfilm ‘Home Alone’ (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Disney heeft een eerste trailer gedeeld van hun gloednieuwe ‘Home Alone’-film: ‘Home Sweet Home Alone’. Het gaat om een reboot van de bekende komedie met Macaulay Culkin in de hoofdrol.
  [naar artikel]
 29. ‘Sex and the City’-reboot krijgt tweede seizoen (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Sex and the City’-sequel ‘And Just Like That...’ krijgt een vervolg. Streamingdienst HBO Max heeft dinsdag een tweede seizoen aangekondigd. Wanneer dat verschijnt, is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 30. Makers hopen op mogelijke terugkeer Kim Cattrall in 'Sex and the City'-reboot: "Samantha is niet dood” (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de fans van Samantha Jones. Hoewel het personage van Kim Cattrall (65) niet te zien zal zijn in de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’, blijft de deur op een kier voor een mogelijke terugkeer. Dat vertellen insiders aan de Daily Mail.
  [naar artikel]
 31. RECENSIE. ‘Harlem’: “‘Sex and the City’-doorslagje met een eigen stem” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier succesvolle en stijlvolle vriendinnen die seks, liefde en vriendschap bestieren in New York. Het klinkt als de synopsis van ‘Sex and the City’, zij het met een uitsluitend zwarte cast, Whoopi Goldberg in een terugkerende rol en gesitueerd in het cultuurmekka van New York. Of ‘Harlem’ op Prime Video meer dan een amuse-bouche voor de SATC-reboot kan zijn die deze maand op Streamz verschijnt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 32. ‘Sex and the City’-reboot start opnames tweede seizoen: is Kim Cattrall er straks wel bij? (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De opnames voor het tweede seizoen van ‘And Just Like That’, het vervolg op ‘Sex and the City’, zijn begonnen. Dat maakt hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (57) bekend via Instagram. Maar over de mogelijke terugkeer van actrice Kim Cattrall (66) hullen cast en crew zich nog in stilte.
  [naar artikel]
 33. Na de serie krijgt ‘And Just Like That’ nu ook een documentaire (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ben jij ook iemand die de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’ al helemaal heeft gebingewatcht? Geen probleem, want vrijdag komt er ook een documentaire uit van de serie. In de docu krijgen fans een blik achter de schermen bij de opnames van de reboot en exclusieve interviews met de cast: “Zelfs na 23 jaar vind ik het nog spannend”, aldus Sarah Jessica Parker. “Spannend, maar ook doodeng.”
  [naar artikel]
 34. Fietsenmerk slaat terug met parodie op sterfscène uit ‘And Just Like That’ (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Opgelet, spoilers! Wie ‘And Just Like That’, de langverwachte reboot van ‘Sex and the City’ al heeft bekeken op Streamz, kon zien hoe op het einde van de eerste aflevering een belangrijk personage overleed tijdens een work-out op een hometrainer van het merk Peloton. Daar was het in eerste instantie niet zo blij mee, maar nu heeft het bedrijf er toch voor gekozen om een graantje mee te pikken van het succes van de reeks.
  [naar artikel]
 35. Fietsenmerk Peleton slaat terug met parodie op sterfscène uit ‘And Just Like That’ (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Opgelet, spoilers! Wie ‘And Just Like That’, de langverwachte reboot van ‘Sex and the City’ al heeft bekeken op Streamz, kon zien hoe op het einde van de eerste aflevering een belangrijk personage overleed tijdens een work-out op een hometrainer van het merk Peloton. Daar was het in eerste instantie niet zo blij mee, maar nu heeft het bedrijf er toch voor gekozen om een graantje mee te pikken van het succes van de reeks.
  [naar artikel]
 36. Oude bekende maakt intrede in reboot ‘Sex and the City’ (en het gaat er wild aan toe) (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van ‘Sex and the City' opgelet! Want een oude bekende, met name de 61-jarige John Corbett (bekend door zijn rol als Aidan Shaw), maakt zijn comeback in de reboot van de reeks uit 1998. Dat deelt hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (57) op Instagram.
  [naar artikel]
 37. Reboot ‘Frasier’ komt dichterbij: “Toen ik het eerste script las, moest ik huilen” (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hey baby, I hear the blues a-callin’. Er lijkt schot te komen in de reboot van ‘Frasier’, de legendarische sitcom over de gelijknamige psychiater. Hoofdrolspeler Kelsey Grammer (67) vertelt in Amerikaanse media dat het eerste scenario bijna af is en dat de opnames wel eens voor het najaar zouden kunnen zijn.
  [naar artikel]
 38. Duistere reboot van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ krijgt eerste trailer (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Deze stad zal proberen om uit te wissen wie je bent en waar je vandaan komt, maar dat mag je niet laten gebeuren”, klinkt het bij aanvang van de trailer van ‘Bel-Air’, de reboot van de populaire sitcom ‘The Fresh Prince of Bel-Air’. Wat volgt, is een opeenvolging van een reeks spannende en meteen ook erg veelbelovende beelden.
  [naar artikel]
 39. De ‘Saints Row’-reboot is een klunzig, misdadig lolletje (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door terug te keren naar de basis van hun reeks hebben de makers van ‘Saints Row’ ook de meest kwalijke kwaliteit van hun allereerste games teruggebracht: hun reboot van de serie is opnieuw een ‘Grand Theft Auto’ van de Aldi. Maar in al zijn klunzigheid is het zo’n sympathieke, sfeervolle game dat we ons er tòch kostelijk in hebben geamuseerd.
  [naar artikel]
 40. Zo lossen de makers van ‘And Just Like That’ de afwezigheid van Kim Cattrall op (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was al langer bekend: Kim Cattrall (65) zal niet terugkeren naar ‘And Just Like That’, de reboot van ‘Sex and the City’ die in december te zien zal zijn op Streamz. Nu denkt de Daily Mail te weten hoe de makers met die afwezigheid zullen omgaan.
  [naar artikel]
 41. Dan toch een reboot van ‘Lizzie McGuire’? (Als het aan Hilary Duff ligt alvast wel) (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hilary Duff (35) heeft er vertrouwen in dat er toch een reboot van de ‘Lizzie McGuire’-serie gaat komen voor Disney+. Dat zei de Amerikaanse actrice bij de talkshow ‘Watch What Happens Live’. Zo’n drie jaar geleden zou al een reboot van de serie worden gemaakt, maar dat ging toen toch niet door.
  [naar artikel]
 42. Twee vrouwen beschuldigen ‘Sex & the city’-acteur Chris North van seksueel misbruik (17/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Acteur Chris Noth, vooral bekend voor zijn vertolking van Mr. Big in ‘Sex & the city’ en de recente reboot ‘And just like that’, wordt door twee vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Dat meldt The Hollywood Reporter.
  [naar artikel]
 43. And just like that: ‘Sex and the city’-reboot krijgt tweede seizoen (23/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor de fans: streamingdienst HBO Max heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen komt van And just like that …, de reboot van Sex and the city.
  [naar artikel]
 44. Kim Cattrall speelt hoofdrol in reboot van ‘How I Met Your Mother’ (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Cattrall (65) gaat de hoofdrol spelen in een reboot van de serie ‘How I Met Your Mother’. De reeks, die streamingdienst Hulu volgend jaar uitbrengt, krijgt ‘How I Met Your Father’ als titel mee.
  [naar artikel]
 45. Na commotie over het ‘verbannen’ van afleveringen van ‘FC De Kampioenen’: zo beslist VRT wat u al dan niet mag zien (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een selecte club specialisten binnenshuis, omschreven als ‘de programmacharterraad’, en met het 36 bladzijden dikke ‘Programmacharter’ in de hand, beslist maandelijks wat al dan niet nog kan of mag worden uitgezonden op de publieke omroep. Wie die dames en heren zijn wil de VRT niet bekend maken. Dat zij, na het schrappen van liefst negentien afleveringen van ‘FC De Kampioenen’, voor commotie zorgen is een feit.
  [naar artikel]
 46. Controverse rond ‘woke’ nieuw broekpak Minnie Mouse (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney ligt onder vuur nadat het de nieuwe, ‘woke’, look van Minnie Mouse onthulde. Het geliefd personage onderging voor het 30-jarig bestaan van Disneyland Parijs een hele make-over waarbij ze een blauw broekpak kreeg, exclusief ontworpen door Stella McCartney. Maar daar zijn heel wat fans niet mee opgezet: “De ‘woke’-maatschappij verpest echt alles.”
  [naar artikel]
 47. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
  [naar artikel]
 48. RECENSIE. ‘Queer as Folk’: “De ‘thumpa thumpa’ gaat onverminderd voort” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Was ‘Sex and the City’ vlak voor de eeuwwisseling de serie bij uitstek voor heterovrouwen die wilden smullen van de sekscapades van een handvol vriendinnen, dan was ‘Queer as Folk’ het onomfloerste equivalent voor de homoman. Nadat die eerste vorig jaar een reboot kreeg, is nu ook de laatste aan een heropleving begonnen. Eén waar -in tegenstelling tot ‘And Just Like That…’- Kim Cattrall wél in wou meespelen. Maar heeft deze nieuwe versie van ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY nog iets te zeggen wat de twee voorgaande versies niet deden? En heeft het tussen een overdaad aan reeksen die steeds meer met LGBTQ+-thema’s uitpakken eigenlijk nog wel impact? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 49. Kristin Davis barst in tranen uit wanneer overleden ‘Sex and the City’-collega Willie Garson ter sprake komt: “Wou dat hij hier was” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Over twee dagen is het zover. Vanaf 10 december staat de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’ bij ons op Streamz en naar aanleiding van de release hebben leading ladies Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) een interview gegeven tijdens ‘The Late Show’. Een gesprek dat een emotionele wending kreeg toen hun overleden collega Willie - Stanford Blatch - Garson ter sprake kwam.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy