Volhouden maar met die Dagen zonder vlees. Als je niet elke dag zelf in de poten moet roeren, wordt het een stuk gemakkelijker, daarom wijst [naar artikel]
Petra Moes (55), ervaringsdeskundige, schreef een boek over wat drinken op dieper niveau met je doet; zonder opgeheven vingertje, zonder de bekende zelfhulptrucs. “Ik identificeerde me niet als alcoholist, maar voelde wel dat er iets niet klopte. Dat ik me een leven zonder drank niet kon voorstellen.” [naar artikel]
Het is een merkwaardig fenomeen: het gros van de Belgen legt elke avond een stuk vlees op zijn bord, maar vindt tegelijkertijd dat dieren niet zouden mogen lijden. Een opvallende tegenstelling dus. [naar artikel]
De Belg houdt van 'gewoon', van traditie en structuur. Elke dag boterhammen, één warme maaltijd per etmaal - vlees-aardappelen-groenten - en één... [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Woensdag 1 maart, het is zo ver. Angstig hielden we de kalender in de gaten en telden we af naar het begin van 40 dagen zonder vlees. Jawel, angstig. Want het team van HBvL zet nu eenmaal al wel eens graag zijn tanden in een ‘stukske vlees’. We worden er helaas elke dag op attent gemaakt welke impact dat heeft op onze planeet, en schuiven daarom vanaf vandaag de steak bearnaise aan de kant en zetten onze tanden in een ander stuk vegetarisch ‘vlees’. [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
Toen corona mij zonder smaak en zonder fut in de zetel hield, was daar gelukkig Netflix en Nadiya Hussain die met al haar vrolijkheid mijn smaakpapillen op hun bestaan probeerde te wijzen. De jackfruitcurry met tien tenen knoflook, de hartige wentelteefjes: nog voor ik dit boek in handen had, had ik er al uit gekookt. Had ik me ook al vergist en in de curry een eetlepel cayennepeper gedaan en geen theelepel kaneel, maar dat proefde ik niet. En mijn man, die spuwde het uit. Ik heb dus iets goed te maken, maar met mijn herwonnen mogelijkheid tot voorproeven en het juiste recept netjes op papier, kan maar weinig misgaan. En dat gun ik dit boek, dat prikkelt omdat het lichtjes anders naar avondeten doet kijken. [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
Marc Van Ranst is het beu dat hij elke avond tot ’s nachts talrijke telefoons van veella dronken mensen krijgt die hem verwensingen naar het hoofd slingeren. Dat schrijft de viroloog op Twitter, nadat hij ook al politiebewaking kreeg na bedreigingen. [naar artikel]
Marc Van Ranst is het beu dat hij elke avond tot ’s nachts talrijke telefoons van veelal dronken mensen krijgt die hem verwensingen naar het hoofd slingeren. Dat schrijft de viroloog op Twitter, nadat hij ook al politiebewaking kreeg na bedreigingen. [naar artikel]
Marc Van Ranst is het beu dat hij elke avond tot ’s nachts talrijke telefoons van veelal dronken mensen krijgt die hem verwensingen naar het hoofd slingeren. Dat schrijft de viroloog op Twitter, nadat hij ook al politiebewaking heeft gekregen na bedreigingen. [naar artikel]
'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]
Minder vlees, meer thuis, gezonder en zonder gluten. Kort samengevat is dat hoe vooral de jonge generatie eet, ook in België. Dat blijkt uit het rapport 'Food Trends België 2017' dat communicatiebureau Weber Shandwick opstelde. [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]
De campagne ‘Dagen Zonder Vlees’ slaat in 2018 een jaartje over. Voor wie toch iets goeds wilt doen voor het milieu tijdens de vastendagen is er een alternatief gelanceerd: ‘Try Vegan’. “De ideale ondersteuning die je nodig hebt om met je vork de wereld te veranderen.” [naar artikel]
De boerenorganisatie ABS is de onophoudelijke negatieve berichtgeving over vlees en meer in het bijzonder rood vlees meer dan beu. De ‘dagen zonder vlees’, die vanaf volgende week weer massaal zullen gevolgd worden, zijn voor ABS een stap te ver. De organisatie waarschuwt ook voor de financiële gevolgen voor de landbouwers en prijsstijgingen van voedsel. [naar artikel]
Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]
Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.