De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Haar stem, haar lach, haar geur... Ik ben bang dat ik die dingen zal vergeten”: ouders van Sharon Gruwez hoorden dit jaar hoe ex veroordeeld werd voor moord

Het Laatste Nieuws

21/12/2021 - 08:57

In de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 verloren Vannessa Deroo en James Gruwez hun dochter Sharon (22), toen haar ex-vriend met haar aan boord crashte tegen een geparkeerde schoolbus. Dat het om een ongeval zou gaan, hebben ze nooit geloofd. En in oktober van dit jaar gaf een assisenjury hen gelijk: ex-vriend Davy werd schuldig verklaard aan moord. “Ons leven is als een puzzel in duizend stukjes uiteen gevallen. De ene dag kunnen we een stukje terugleggen, de andere dag zien we het geheel niet meer.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vader Sharon Gruwez (22) op assisenproces van haar doodrijder: “Hij gebruikte zijn auto als moordwapen” (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Sharon heeft een paar keer geprobeerd de relatie met hem gedaan te maken. Maar hij bleef haar maar stalken en lastigvallen.” Op het assisenproces rond de dodelijke crash met Sharon Gruwez (22) hebben haar ouders aan de jury uitgelegd hoe machteloos zij zich voelden tegenover beschuldigde Davy Kesteman. “Als hij in haar buurt was, was het altijd ongeluk”, zegt haar papa James.
  [naar artikel]
 2. “Ze mag nooit vergeten worden”: emotionele herdenking van vermoorde Sharon (22) tijdens ‘haar’ eerste festival (16/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Goa mor ekki, zou Sharon Gruwez gezegd hebben op ‘haar’ eerste festival. Deze en andere typische uitspraken en foto’s hingen uit op de festivalweide van Infinity, afgelopen zondag in Poperinge. Met een lach en een traan haalden familie en vrienden herinneringen op aan de betreurde jonge vrouw, die vermoord werd door haar ex. Het festival en andere toekomstige initiatieven moeten de ‘overlevenden’ van Sharon een hart onder de riem steken, en hen verenigen met lotgenoten. “Samen zorgen we dat ze nooit vergeten worden.”
  [naar artikel]
 3. Vrienden van vermoorde Sharon adopteren pups van haar hond Benz: “Door hen is ze nog altijd een beetje bij ons” (24/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Enkele vrienden van de in 2018 vermoorde Sharon Gruwez (22) worden al een jaar getroost door de pups van haar trouwe viervoeter. Ook na de veroordeling van haar moordenaar, blijven de pijn en het gemis, maar Benz, Sky, Sézar en Schari toveren toch een lach op hun gezicht “zoals alleen Sharon dat ook kon”.
  [naar artikel]
 4. Vrienden van vermoorde Sharon Gruwez (22) uit Boezinge vinden troost in pups van haar hond (24/12/2021 - VRT NWS)
  Enkele vrienden van Sharon Gruwez (22) uit Boezinge vinden al een jaar troost in de pups van haar trouwe viervoeter. Sinds ze in 2018 is vermoord, ondergaan haar vrienden een lijdensweg. Hondjes Benz, Sky, Sézar en Schari toveren toch een lach op hun gezicht. "Zoals alleen Sharon dat kon."
  [naar artikel]
 5. Ouders Sharon (22) in tranen na vonnis: “Dit was het laatste wat we voor haar konden doen” (16/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geen doodrijder, maar een moordenaar. Davy Kesteman (32) zat in afwachting van zijn proces twee jaar vrij thuis met een enkelband. Maar vrijdagmiddag hoorde hij zich veroordeeld worden tot 23 jaar effectieve opsluiting voor de moord op Sharon Gruwez (22). Een mokerslag en een keihard verdict voor de eerste verkeerszaak ooit in het hof van assisen. Maar een enorme opluchting bij de vader en moeder van het slachtoffer. “Hiervoor strijden was het laatste wat we voor haar konden doen.”
  [naar artikel]
 6. ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomstige moordenaar” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze liep ooit een kapot trommelvlies op, een gekwetste pols en werd eens de kleren van haar lijf gescheurd. Davy Kesteman (32) sloeg Sharon Gruwez (22) meermaals tijdens hun relatie, maar toch bleef de jonge vrouw bij hem. “Ze zag hem graag en wilde hem veranderen", vertelde haar vader James (49) in het Brugse assisenhof. Hij en de mama van Sharon dienden destijds klacht in tegen Kesteman voor doodslag. “Hij heeft z'n auto als moordwapen gebruikt.”
  [naar artikel]
 7. Eerste verkeersdossier ooit naar assisen: doodrijder van Sharon Gruwez (22) moet zich verantwoorden voor moord (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al lang de wens van haar familie en vrienden, ook het parket en de raadkamer willen het zo. Nu vindt ook de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dat Davy K. (31) uit Vleteren de volksjury in de ogen moet kijken voor zijn rol in de crash die twee jaar geleden in de Allerheiligennacht het leven kostte aan zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22). Uit het onderzoek blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat K. het ongeval met opzet veroorzaakte, door zijn roekeloos rijgedrag. Kort voor de fatale klap had het ex-koppel hevige ruzie gehad toen hij haar ging opzoeken in café The Sunset, op de Paardenmarkt in Poperinge. De vrienden waarmee Sharon op uitstap was, waren getuige van die ruzie. K. eiste dat de jonge vrouw met hem mee zou gaan. Om de ruzie niet te laten escaleren, stapte ze in zijn wagen. Daarmee tekende Sharon Gruwez haar doodvonnis.
  [naar artikel]
 8. ASSISEN. “Een kroniek van een aangekondigde moord”: familie van Sharon (22) is ervan overtuigd dat Davy haar dood wilde (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Davy Kesteman wist wat de gevolgen zouden zijn als hij bijna een minuut lang zijn gaspedaal vol induwde en die bocht indook, met Sharon zonder gordel naast hem op de passagierszetel.” De burgerlijke partijen vroegen donderdagvoormiddag aan de volksjury om de beschuldigde schuldig te verklaren aan moord op Sharon Gruwez (22). Voor de jonge vrouw zelf waren er niets dan mooie woorden, die enkele juryleden zelfs tot tranen toe bewogen. “De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Sharon”, klonk het uit de mond van de advocaten.
  [naar artikel]
 9. ASSISEN. “Kroniek van een aangekondigde moord”: familie van Sharon (22) is ervan overtuigd dat Davy haar dood wilde (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Davy Kesteman wist wat de gevolgen zouden zijn als hij bijna een minuut lang zijn gaspedaal vol induwde en die bocht indook, met Sharon zonder gordel naast hem op de passagierszetel.” De burgerlijke partijen vroegen donderdagvoormiddag aan de volksjury om de beklaagde schuldig te verklaren aan moord op Sharon Gruwez (22). Voor de jonge vrouw zelf waren er niets dan mooie woorden, die enkele juryleden zelfs tot tranen toe bewogen. “De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Sharon”, klonk het uit de mond van de advocaten.
  [naar artikel]
 10. ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaanden: “Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals enigszins verwacht werd, heeft Karien Kesteman (57) tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof flink uitgehaald naar het slachtoffer. De moeder van de beschuldigde stelde onomwonden dat Sharon Gruwez (22) haar zoon bedrogen heeft. “Ze was soms heel lief, maar kon ook plots helemaal omkeren”, vertelde ze over haar voormalige schoondochter. En ook over de zoektocht naar de dashcam van haar zoon gaf moeder Kesteman haar eigen versie.
  [naar artikel]
 11. Assisenproces Sharon Gruwez (22) neemt bijzondere wending: “Ik vermoed dat Davy ontploft is toen hij onze berichten las” (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijke wending dinsdagavond op het assisenproces: plots kwam een fervente rallypiloot (26) getuigen dat hij al drie maanden intiem was met slachtoffer Sharon Gruwez (22). Ze maakten plannen om verder te gaan in een relatie, maar Davy Kesteman - die haar sloeg - blééf haar volgens hem maar achtervolgen. “Als hij ooit haar gsm bekeek, kon hij zien welke goeie band wij hadden. Ik vermoed dat hij ontploft is toen hij onze berichten heeft gezien.”
  [naar artikel]
 12. Geen doodrijder, maar moordenaar: Davy Kesteman krijgt 23 jaar cel voor moord op Sharon (22) (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het hof van assisen in Brugge heeft Davy Kesteman veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor de moord op Sharon Gruwez (22). “Het is enorm hard wat ik te horen kreeg. Maar wat de beslissing ook is. Ik aanvaard de beslissing van de jury”, waren zijn laatste woorden. Het hof houdt rekening met de “ernst, zwaarwichtigheid en gruwelijkheid van de feiten”. Het openbaar ministerie vordert zijn onmiddellijke aanhouding.
  [naar artikel]
 13. Moordenaar (32) van Sharon Gruwez moet volgende week naar de gevangenis (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer drie weken nadat hij door het hof van assisen in Brugge veroordeeld werd tot 23 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Sharon Gruwez, moet Davy Kesteman (32) uit Vleteren zich in de loop van volgende week aanbieden in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten. Hij gaat niet in cassatie tegen het arrest.
  [naar artikel]
 14. Advocaten doodrijder Sharon Gruwez (22): “Davy zei ons dat hij niet kan leven met etiket van moordenaar” (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het assisenproces rond de dodelijke crash waarbij drie jaar geleden Sharon Gruwez (22) om het leven kwam, hebben de advocaten van haar ex-vriend Davy Kesteman voor het eerst de jury aangesproken. “Davy heeft ons gezegd dat hij onmogelijk kan leven met het etiket van moordenaar op zijn voorhoofd. Hij zegt dat hij dat feit niet heeft gepleegd.”
  [naar artikel]
 15. Ex-vriend van verongelukte Sharon Gruwez blijft aangehouden (15/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het parket bevestigt dat de ex-vriend van de overleden Sharon Gruwez (22) aangehouden blijft. Het meisje werd op 31 oktober uit de wagen van haar ex-vriend geslingerd en overleed. De feiten gebuerden in Boezinge (West-Vlaanderen).
  [naar artikel]
 16. Waarom Davy Kesteman veroordeeld kon worden voor moord, en welke gevolgen dat heeft voor toekomstige verkeersmisdrijven (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst is in ons land een verkeersrechtelijk dossier voor het hof van assisen behandeld. Davy Kesteman (32) werd veroordeeld tot 23 jaar cel voor de moord op Sharon Gruwez (22): volgens de jury veroorzaakte hij moedwillig het ongeval waarbij Gruwez om het leven kwam door enorm snel en roekeloos te rijden. Volgens experts zal deze zaak er niet toe leiden dat we plots meer ongevallen behandeld zullen zien voor assisen. “Maar ik denk wel dat bepaalde verkeerssituaties nu anders benaderd zullen worden.”
  [naar artikel]
 17. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 kilometer per uur uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.
  [naar artikel]
 18. PODCAST. Als de dood van Sharon (22) gewoon een ongeval was, waar zijn gegevens van dashcam en gsm dan naartoe? (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een enorme knal, een BMW die in vlammen opging, en het levenloze lichaam van een vrouw in de gracht: de dood van Sharon Gruwez (22) werd aanvankelijk geklasseerd als een “spijtig ongeval”. Maar al snel stapt haar familie naar het gerecht, want zij zijn er rotsvast van overtuigd dat Sharon vermoord is. Ze hebben daar goede redenen voor, want de laatste uren van haar leven werden gekenmerkt door een destructieve ruzie. En ook de technische analyse van het ongeval roept veel bizarre vragen op.
  [naar artikel]
 19. Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag (06/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De familie van Sharon Gruwez, die vorige donderdag om het leven kwam bij een auto-ongeluk in het West-Vlaamse Vleteren, heeft een klacht ingediend tegen haar ex-vriend. De man, die achter het stuur zat van de gecrashte wagen, werd enkele maanden voor de feiten al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan Sharon. Het parket is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 20. Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De familie van Sharon Gruwez, die vorige donderdag om het leven kwam bij een auto-ongeluk in het West-Vlaamse Vleteren, heeft een klacht ingediend tegen haar ex-vriend. De man, die achter het stuur zat van de gecrashte wagen, werd enkele maanden voor de feiten al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan Sharon. Het parket is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 21. Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag (06/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De familie van Sharon Gruwez, die vorige donderdag om het leven kwam bij een auto-ongeluk in het West-Vlaamse Vleteren, heeft een klacht ingediend tegen haar ex-vriend. De man, die achter het stuur zat van de gecrashte wagen, werd enkele maanden voor de feiten al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan Sharon. Het parket is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 22. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
  [naar artikel]
 23. ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan bij de familie van Sharon Gruwez (22). De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.
  [naar artikel]
 24. ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan bij de familie van Sharon Gruwez (22). De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.
  [naar artikel]
 25. ASSISEN. Ongeval of moord? “Sharon had geen enkele kans om het er levend van af te brengen” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een opgefokte BMW316 en een steevast op dezelfde plek geparkeerde schoolbus langs de steenweg in Vleteren. Die combinatie is volgens de familie van Sharon Gruwez — en hun advocaten — het moordwapen waarmee het slachtoffer in deze zaak is omgebracht. Motief van de dader: jaloezie. Beschuldigde Davy Kesteman kon niet verkroppen dat zijn ‘knipperlichtrelatie’ met Sharon op haar laatste benen liep. Reed hij écht moedwillig in op een geparkeerde schoolbus?
  [naar artikel]
 26. Doodrijder Davy Kesteman schuldig bevonden aan moord op Sharon Gruwez (22) (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het assisenproces rond de fatale crash waarbij Sharon Gruwez (22) om het leven kwam, is beschuldigde Davy Kesteman zonet schuldig verklaard aan moord. Hij riskeert levenslange opsluiting. De nabestaanden van het slachtoffer barstten in tranen uit na het horen van de uitspraak.
  [naar artikel]
 27. Doodrijder Davy Kesteman schuldig bevonden aan moord op Sharon Gruwez (22) (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het assisenproces rond de fatale crash waarbij Sharon Gruwez (22) om het leven kwam, is beschuldigde Davy Kesteman zonet schuldig verklaard aan moord. Hij riskeert levenslange opsluiting. De nabestaanden van het slachtoffer barstten in tranen uit na het horen van de uitspraak.
  [naar artikel]
 28. COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “We kunnen altijd teruggrijpen naar stukjes Lara. Maar haar geur, die zal vervagen” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Deze week schrijft ze over de dingen die Lara achterliet en die haar nu in leven houden. Een bomvolle Google Drive, een boek en haar stem. Maar één iets moet Ine koesteren nu het nog kan: Lara’s geur, want die zal vervagen. “Het beige huispak dat ik aantrek komt vers uit Lara’s dressing.”
  [naar artikel]
 29. ASSISEN. Kesteman dreigde al eerder: “Ik ga mij zat drinken en tegen een boom rijden” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee vrouwen die korte tijd het leven van Davy Kesteman deelden voor Sharon Gruwez in beeld kwam, hadden een gevoel van déjà vu toen ze het verhaal van het slachtoffer hoorden. “Ik herken echt heel mijn verhaal in het verhaal van Sharon”, getuigde Annabeth (31).
  [naar artikel]
 30. ASSISEN. Tien jaar na veroordeling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisenzaal: “We leerden elkaar in gevangenis kennen” (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar nadat ze in het Brugse assisenhof veroordeeld werd tot 15 jaar opsluiting voor de moord op haar pasgeboren dochtertje, zakte Lieselot D. (37) woensdagmorgen opnieuw af naar diezelfde assisenzaal. Ze kwam er getuigen over haar hobbelige relatie met Pascal Bauwens (40). “Onze ouders brachten ons met elkaar in contact, terwijl we in de gevangenis zaten”, vertelde D. Pascals vader en moeder drukten dan weer hun onmacht uit tegenover de drugsverslaving van hun zoon.
  [naar artikel]
 31. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Van ongeval is geen sprake” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. De verdediging had gevraagd om de beschuldigde enkel te veroordelen voor onopzettelijke doding. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 32. ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash van die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z’n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. “Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?”, vroeg de voorzitter zich meermaals af. “Ik heb er geen verklaring voor”, antwoordde Kesteman evenveel keer. “Van de crash herinner ik me niets.”
  [naar artikel]
 33. ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z’n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. “Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?”, vroeg de voorzitter zich meermaals af. “Ik heb er geen verklaring voor”, antwoordde Kesteman evenveel keer. “Van de crash herinner ik me niets.”
  [naar artikel]
 34. Deze lerares schoot in de lach tijdens een feestje. Het werd haar dood (20/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vijftigjarige lerares is vorige week om het leven gekomen in Mexico. Sharon Regoli Ciferno was aanwezig op een feestje op een dakterras toen ze plots in de lach schoot. En die lach kostte haar het leven.
  [naar artikel]
 35. Ouders van Natacha de Crombrugghe: “We zijn bang dat de echte klap nog moet komen” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de woonkamer hangen foto’s waarop ze breed glimlachend poseert. Op een tafeltje in het salon staat de urne met haar assen. De ouders van Natacha de Crombrugghe (28) blikken terug op het jaar dat hun leven stilstond. Natacha vertrok een jaar geleden naar Peru voor de reis van haar leven, maar ze stierf er in de Colcakloof. “Ik heb in haar rugzak haar reisdagboek gevonden. Ik zou haar reis graag voortzetten.”
  [naar artikel]
 36. ASSISEN. Dochter Silke getuigt: “Vroeger knuffelden mijn ouders elkaar, later werden dat ruzies en slagen” (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een emotionele voormiddag op het assisenproces van de B&B-moord. Dochter Silke werd ondervraagd over haar jeugd, haar relatie met haar ouders en over haar versie van de feiten, die bewuste fatale zondagavond, toen moeder Christel Troffaes haar man Dirk Zegers doodstak met een slagersmes. De moeder kreeg aan het einde de kans om haar dochter toe te spreken over wat er gebeurd is: “Silke, het spijt mij verschrikkelijk. Ik had u dat nooit mogen aandoen.”
  [naar artikel]
 37. Advocaten familie Sharon (22) snoeihard voor Davy Kesteman: “Kroniek van aangekondigde moord” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het einde van het assisenproces tegen Davy Kesteman nadert, nadat donderdagochtend de advocaten van de familie van de omgekomen Sharon Gruwez (22) kwamen pleiten. Zij zijn rotsvast overtuigd van moord en waren snoeihard voor beschuldigde. “Als het noodlot toeslaat, kan je als familie daarin berusten. Maar hier sloeg het noodlot niet toe. Het was Kesteman. Ja, dit was moord.”
  [naar artikel]
 38. Veroorzaakte vriend van Sharon (22) ongeval dat haar het leven kostte met opzet? Jury buigt zich vanaf vrijdag over moordvraag (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier mannen en acht vrouwen zullen vanaf vrijdag zetelen in de volksjury op het assisenproces tegen Davy Kesteman (32) uit Vleteren. Dat werd dinsdagnamiddag beslist in het Brugse gerechtsgebouw. Kesteman staat er terecht voor moord op z’n ex-vriendin Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. De vrouw kwam drie jaar geleden om het leven bij een zware crash in Oostvleteren.
  [naar artikel]
 39. Ouders van ernstig verwaarloosd meisje (16) dat overleed krijgen tot 7 jaar cel voor ‘doodslag’: “Eten, slapen, haar gevoeg doen… Alles gebeurde in haar bed” (02/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Wales zijn een moeder en een vader veroordeeld tot respectievelijk zes en zeven jaar cel wegens de verwaarlozing van hun dochter. Kaylea Titford, hun 16-jarige dochter met een fysieke beperking, werd in 2020 dood aangetroffen in haar bed. Alle signalen wezen erop dat de ouders al weken niet naar haar hadden omgekeken.
  [naar artikel]
 40. “Mijn ouders hebben me verlaten”: politie redt kind dat door ouders werd opgesloten in watertank (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Mexicaanse politie heeft een driejarig meisje kunnen redden dat door haar ouders werd achtergelaten in een watertank. De agenten trokken naar het huis nadat enkele buren het geschreeuw van het meisje hoorden. “Mijn ouders hebben me verlaten”, riep ze toen de politie haar uit de watertank hielp.
  [naar artikel]
 41. Iraniër die echtgenote (17) onthoofdde krijgt slechts 8 jaar cel, nadat haar ouders hem “vergeven” (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran is een man die zijn zeventienjarige vrouw vorig jaar onthoofdde, veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Volgens een woordvoerder van het gerecht is de straf zo licht omdat de ouders van het slachtoffer hem hadden “vergeven” voor de moord.
  [naar artikel]
 42. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22) (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. De volksjury oordeelde eerder op de dag dat de Poperingenaar had moeten weten dat de jonge vrouw kon sterven toen hij aan een snelheid van meer dan 191 kilometer per uur de bewuste bocht in Oostvleteren indook.
  [naar artikel]
 43. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 44. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
  [naar artikel]
 45. Moeder van Davy Kesteman gelooft niet dat haar zoon een moordenaar is: “Sharon kreeg niet altijd slagen. Davy wou altijd praten. Maar zij liep steeds weg” (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Ik vind absoluut niet dat mijn zoon een moordenaar is. Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft.” Nadat tal van vriendinnen van Sharon Gruwez (22) en ex-liefjes van hem een gewelddadig beeld schetsten over Davy Kesteman, probeerde zijn eigen moeder als enige dit proces het tegenoverstelde te doen. “Sharon kreeg niet altijd slagen. Davy wilde het vaak uitpraten. Maar zij liep altijd weg.”
  [naar artikel]
 46. ? ‘Stem niet op die moordenaar’: Sharon Stone ziedend op overheid nadat Covid-19 toeslaat in haar familie (18/08/2020 - De Morgen)
  Sharon Stone (62) getuigt op Instagram hoe haar familie getroffen wordt door Covid-19. De actrice verloor haar grootmoeder en haar meter, terwijl haar zus Kelly Stone en Kelly’s man vechten voor hun leven. Stone haalt uit naar de overheden in de VS: ze roept op om in november te stemmen op Biden en Harris en ‘niet op die moordenaar’.
  [naar artikel]
 47. Lore (34) verloor haar vader aan corona, toen de pandemie nét begon: “Tot de laatste dag hield ik geen rekening met de optie dat hij zou sterven” (19/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Lore (34) fietst het kerkhof op en komt aan onze koffietafel zitten. Nog voor ze een slok van haar koffie heeft gedronken, begint ze over haar vader die ze twee jaar geleden onverwachts verloor.“Ik ben bang dat ik dingen over hem vergeet.”
  [naar artikel]
 48. ASSISEN. 29 jaar na moord 15 jaar cel gekregen: “Kans van 1 op 1 miljard dat ze er niet bij was” (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alinda Van der Cruysen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. Het beantwoorden van de vraag of ze schuldig was of niet, vroeg een hele dag beraad. Het was een dubbeltje op zijn kant. Slechts één stem scheelde het of Van der Cruysen was vrij. Binnen de jury was er de kleinst mogelijke meerderheid, 7 tegen 5, zodat het hof de beslissende stem kreeg. De beroepsmagistraten sloten zich aan bij die meerderheid.
  [naar artikel]
 49. DE STEM VAN DE MOORDENAAR – Afl 2. “De stem was niet van Benny. Ik ben er zeker van” (29/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na het verschrikkelijke nieuws van haar ouders, krijgt Lindsay nog een schok te verwerken: ook haar broer Benny is overleden. Hij is allicht op dezelfde dag om het leven gekomen, en werd gevonden in de Schelde. Wat is er die dag in Thimougies gebeurd? En hebben de twee overlijdens met elkaar te maken?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy