De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Oostenrijks ex-kanselier Kurz wordt manager in Silicon Valley

Gazet van Antwerpen

25/12/2021 - 15:31

De afgetreden Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Het zou gaan om een baan als manager in Silicon Valley, melden Oostenrijkse media.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oostenrijks ex-kanselier Sebastian Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Dat berichtten verscheidene Oostenrijkse media zaterdag. Volgens de Kronen Zeitung gaat het om een baan als manager in Silicon Valley. In die regio ten zuiden van San Francisco hebben veel grote hightech-, IT- en internetbedrijven hun zetel.
  [naar artikel]
 2. Oostenrijks ex-kanselier wordt manager in Silicon Valley (30/12/2021 - De Standaard)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 3. 'Sebastian Kurz trekt naar Silicon Valley' (25/12/2021 - De Tijd)
  14:52 De 35-jarige Oostenrijkse oud-kanselier wordt manager bij 'een techbedrijf'.
  [naar artikel]
 4. Ex-Oostenrijks bondskanselier Kurz heeft een nieuwe baan bij een techondernemer in Silicon Valley (30/12/2021 - VRT NWS)
  Het gonsde al een tijd van geruchten dat Sebastian Kurz in Silicon Valley een nieuwe baan gevonden zou hebben. In enkele Oostenrijkse media bevestigt Kurz dat hij gaat werken voor Peter Thiel. Miljardair Thiel is een techondernemer die bekend staat voor zijn conservatieve standpunten en als ondersteuner van Donald Trump.
  [naar artikel]
 5. Oostenrijks kanselier Kurz stapt op na verdenkingen van corruptie (09/10/2021 - De Tijd)
  20:12 Sebastian Kurz treedt af als Oostenrijks kanselier na verdenkingen van corruptie. 'We moeten chaos voorkomen', klinkt het op een persconferentie.
  [naar artikel]
 6. Voormalig Oostenrijks kanselier Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige kanselier van Oostenrijk Sebastian Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek. Dat melden de Duitse krant Bild en verschillende Oostenrijkse media donderdag. Kurz stapte in oktober op na beschuldigingen van corruptie.
  [naar artikel]
 7. De opkomst en ondergang van kanselier Sebastian Kurz: kan hij dit schandaal overleven? (22/10/2021 - Knack)
  Nooit maakte een toppoliticus sneller carrière dan voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz. Nu blijkt hoe die snelheid illegaal en kunstmatig werd opgedreven, is zijn carrière mogelijk alweer voorbij.
  [naar artikel]
 8. Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz kondigt afscheid van politiek aan (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz trekt zich uit de politiek terug. Dat heeft hij donderdag nu ook zelf aangekondigd op een persconferentie. Eerder hadden de Duitse krant Bild en verscheidene Oostenrijkse media het nieuws gebracht.
  [naar artikel]
 9. Sebastian Kurz overspeelt hand met Europese vaccins (26/03/2021 - Knack)
  Wie hoog klimt, kan laag vallen. Dat ondervindt Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz.
  [naar artikel]
 10. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz verliest vertrouwensstemming daags na triomf bij EU-verkiezingen (27/05/2019 - VRT NWS)
  In Oostenrijk heeft het parlement een motie van wantrouwen tegen de conservatieve kanselier Sebastian Kurz goedgekeurd. Die was ingediend door de linkse oppositie, maar kreeg de steun van de extreemrechtse FPÖ, tot voor kort de coalitiepartner van Kurz. De president moet nu een nieuwe kanselier aanwijzen.
  [naar artikel]
 11. Kurz vertrekt als kanselier maar houdt greep op macht (11/10/2021 - De Tijd)
  17:22 Na zijn vertrek als Oostenrijks bondskanselier is de rol van Sebastian Kurz nog niet uitgespeeld. In de coulissen blijft hij aan de touwtjes trekken, met steun van zijn opvolger Alexander Schallenberg...
  [naar artikel]
 12. Schallenberg legt maandag eed af als Oostenrijks kanselier (11/10/2021 - De Tijd)
  09:43 Alexander Schallenberg legt maandagmiddag de eed af als Oostenrijks regeringsleider. Hij volgt Sebastian Kurz op, die door een corruptieonderzoek het vertrouwen van de groene coalitiepartner kwijt is.
  [naar artikel]
 13. Alexander Schallenberg, de handpop van Sebastian Kurz die zijn kanseliersstoel warm houdt in Oostenrijk (11/10/2021 - VRT NWS)
  Oostenrijk heeft sinds vanmiddag een nieuwe kanselier: Alexander Schallenberg. Na een week laveren tussen de schandalen, besloot de vorige kanselier Sebastian Kurz zaterdag af te treden. De kans dat de nieuwe kanselier de Oostenrijkse geschiedenisboeken gaat halen, is erg klein. Uiteindelijk heeft de wissel maar 1 doel: Kurz uit de wind zetten, zodat hij na de volgende verkiezingen gewoon opnieuw kanselier wordt.
  [naar artikel]
 14. Kunstbeurs 'Art Silicon Valley' mikt op techgeeks (05/04/2019 - De Morgen)
  In San Francisco is de kunstbeurs Art Silicon Valley geopend. De plek ligt niet toevallig nabij Silicon Valley, het hart van de creatieve tech-industrie. 'Want daar zitten de kunstkopers', aldus de organisator.
  [naar artikel]
 15. Ex-Google-stagiaire: ‘De machtigen floreren in Silicon Valley, kleine lui worden verpletterd’ (22/09/2020 - De Morgen)
  Als student computeringenieur geloofde Wendy Liu (28) in de zegeningen van de grote technologiebedrijven van Silicon Valley. Tot ze als stagiair bij Google aan de slag ging. ‘In Silicon Valley is niemand bezig met ethiek.’
  [naar artikel]
 16. Silicon Valley lonkt naar Limburg (13/04/2019 - De Morgen)
  Een bedrijf uit Silicon Valley dat een filiaal start in Limburg? De stap is opmerkelijk, maar voor internetondernemer Davy Kestens, ceo van het succesvolle techbedrijf Sparkcentral, is het logisch. 'Belgische IT'ers zijn soms beter dan die in Silicon Valley.'
  [naar artikel]
 17. Oostenrijks kanselier Kurz veroordeelt “weerzinwekkende terreuraanslag” (03/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) spreekt over een “weerzinwekkende terreuraanslag” in Wenen. “Onze politie is vastberaden op te treden tegen de daders van deze walgelijke terroristische aanslag”, schreef hij op Twitter.
  [naar artikel]
 18. Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz treedt af na corruptieschandaal (09/10/2021 - Knack)
  Achtervolgd door beschuldigingen van corruptie, heeft de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zaterdagavond zijn aftreden bekendgemaakt. De coalitiepartner in zijn regering, de Groenen, wil niet meer met de bondskanselier verder.
  [naar artikel]
 19. Conservatieve Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van voormalig Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz (33) en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten. Dat luidt de terugkeer als kanselier in van de jonge christendemocratische leider, die tot in mei 2019 regeerde met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 20. 'Silicon Valley werkt in de vijfde versnelling, België zit vast in de eerste' (19/11/2020 - Knack)
  In 'Het geheim van Silicon Valley' onthullen de Nederlandse ondernemer Wibe Wagemans en Knack-freelancer Eva Schram wat de innovatiehoofdstad van de wereld zo succesvol maakt, én wat Belgen daarvan kunnen leren. 'In Silicon Valley is alles mogelijk, je moet soms alleen nog uitvinden hoe.'
  [naar artikel]
 21. Ex-kanselier Kurz verliest nu ook onschendbaarheid (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De weg is vrij­gemaakt voor een eventuele vervolging van Sebastian Kurz, die onlangs moest aftreden als kanselier van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 22. Silicon Valley is over haar hoogtepunt heen (30/12/2018 - Knack)
  Het wordt moeilijker voor start-ups om in Silicon Valley van de grond te komen. Behoudt de technologiehub zijn voorsprong?
  [naar artikel]
 23. 'Silicon Valley is niet de moderne utopie die mensen denken dat het is' (23/06/2018 - Knack)
  Dat Silicon Valley een meritocratie zou zijn waar iedere harde werker kan slagen, is een mythe, zegt journalist Emily Chang, die het boek 'Brotopia: Breaking up the Boys' Club of Silicon Valley' schreef. 'Voor een vrouw is hier slagen veel moeilijker.'
  [naar artikel]
 24. Oostenrijkse kanselier Kurz onder druk wegens corruptie (08/10/2021 - De Tijd)
  21:30 De groene coalitiepartner van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz vindt dat hij niet kan aanblijven nu hij van corruptie en omkoping wordt verdacht.
  [naar artikel]
 25. Sebastian Kurz treedt af als Oostenrijks kanselier na beschuldigingen van corruptie (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Achtervolgd door beschuldigingen van corruptie, heeft de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zaterdagavond zijn aftreden bekendgemaakt. De coalitiepartner in zijn regering, de Groenen, wil niet meer met de bondskanselier verder.
  [naar artikel]
 26. Regering Oostenrijks kanselier Kurz door parlement de laan uitgestuurd (27/05/2019 - Metro)
  De conservatieve minderheidsregering van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz is de laan uitgestuurd. Een door de sociaaldemocratische SPÖ ingediende motie van wantrouwen kreeg vandaag in het parlement de steun van de extreemrechtse FPÖ en de kleine milieupartij Jetzt en vergaarde daarmee een meerderheid, zo berichtte de Oostenrijkse openbare omroep ORF. SPÖ en FPÖ verwijten Kurz dat hij beschuldigingen van corruptie aan het adres van de vroegere vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) gebruikte om vervroegde verkiezingen uit te roepen en de FPÖ-ministers uit zijn regering te gooien om zo de volledige controle te verwerven. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Oostenrijk na de Tweede Wereldoorlog dat een kanselier een motie van wantrouwen niet overleeft. De positie van Kurz was sowieso al verzwakt na het vertrek van coalitiepartner FPÖ uit de regering ten gevolge van Ibiza-gate. De regeringscrisis brak uit nadat een video, in 2017 heimelijk op Ibiza gemaakt, uitkwam die wees op mogelijke illegale financiering van de FPÖ. Bovendien stelde de vroegere FPÖ-leider Heinz-Christian Strache een pseudo-nicht van een Russische oligarch openlijke aanbestedingen in het vooruitzicht indien zij de partij zou helpen succes te boeken bij de parlementsverkiezingen van 2017. Volgens de Oostenrijkse grondwet moet president Alexander Van der Bellen nu een expertenkabinet benoemen dat zal besturen tot de vervroegde parlementsverkiezingen. Die vinden in principe in september plaats. bron: Belga Het bericht Regering Oostenrijks kanselier Kurz door parlement de laan uitgestuurd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Waarom China het nieuwe Silicon Valley is (en hoe dat uw leven verandert) (17/09/2016 - De Tijd)
  01:43 Het lijkt een kwestie van tijd voor het scherm van uw smartphone Chinees kleurt. Daar zijn we maar beter op voorbereid. De Tijd trok naar Silicon Dragon en Silicon Valley om te onderzoeken hoe de clas...
  [naar artikel]
 28. Monstermachine Silicon Valley (10/04/2019 - De Morgen)
  Trump wordt de eerste Facebook-president genoemd. Zijn verkiezing is mee het resultaat van de ongeziene mogelijkheden die bedrijven in Silicon Valley bieden om de geesten te bespelen. Dringt in het mekka van de tech het besef van hun perverse macht stilaan door?
  [naar artikel]
 29. Gerecht opent onderzoek naar medewerker ex-kanselier Kurz in Ibizagate-schandaal (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse gerecht voert een onderzoek naar een medewerker van voormalig kanselier Sebastian Kurz. Hij wordt ervan verdacht documenten te...
  [naar artikel]
 30. Google bouwt extra woningen in Silicon Valley (18/06/2019 - De Tijd)
  22:17 De technologiegroep Alphabet (Google) wordt ook een beetje een vastgoedconcern. Het bedrijf investeert een miljard dollar in nieuwe huizen in Silicon Valley, om de kritiek te pareren dat het de huizen...
  [naar artikel]
 31. Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 32. Oostenrijk wil Europees migratiebeleid deblokkeren door introductie van 'verplichte solidariteit' (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz, wiens land momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie waarneemt, wil een nieuw voorstel op tafel...
  [naar artikel]
 33. Voormalig Oostenrijks kanselier Kurz verliest immuniteit (18/11/2021 - De Tijd)
  21:39 Het Oostenrijkse parlement besliste donderdag unaniem om de immuniteit van de 35-jarige politicus op te heffen, zodat die kan worden vervolgd in een corruptiezaak.
  [naar artikel]
 34. De verrassende mail die je krijgt als je klant bent van Silicon Valley Bank zoals ons bedrijf (14/03/2023 - Express)
  Het grootste bankfaillisement sinds Lehman Brothers doet Silicon Valley op haar grondvesten daveren. Silicon Valley Bank (SVB) was niets minder dan de huisbank van alle belangrijke jonge techbedrijven in de vallei. Ook ons bedrijf (QelviQ) was klant bij de bank. Het werd al snel duidelijk wat het probleem was van deze faling. Een absoluut gebrek […]
  [naar artikel]
 35. Silicon Valley-Belg hint op komst financiële app (21/06/2019 - De Tijd)
  16:05 De techondernemer Davy Kestens, die tot in Silicon Valley hoge ogen gooide met Sparkcentral, lanceert Spencer, een app voor budgetplanning en vermogensbeheer.
  [naar artikel]
 36. Schandaal rond vernietiging harde schijven dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) dreigt op twee maanden voor de verkiezingen in de problemen te raken, nu een zaak over de...
  [naar artikel]
 37. Elon Musk ruilt Silicon Valley voor Texaanse Silicon Hills (10/12/2020 - De Tijd)
  02:10 Techpionier Elon Musk heeft het gehad met de Californische lethargie en verhuist naar Texas. Het nieuwe Silicon Valley is de hoofdstad Austin nog niet, maar de Lone Star State biedt meer dan olieslurp...
  [naar artikel]
 38. Trump roept hulp in van Silicon Valley (20/06/2017 - De Tijd)
  19:52 Het Witte Huis hoopt op bijdrages van de technologiereuzen om de Amerikaanse overheid te moderniseren. Maar de relatie tussen Washington en Silicon Valley is niet erg warm.
  [naar artikel]
 39. Snapchat en Slack winnaars op Oscars van Silicon Valley (07/02/2017 - De Tijd)
  22:04 Start-ups, investeerders en hardware vielen in de prijzen op de uitreiking van de Crunchies, een jaarlijkse award-show in Silicon Valley. Maar één man domineerde de avond.
  [naar artikel]
 40. ‘DNA is data, en dat zit in de genen van Silicon Valley' (18/10/2016 - De Tijd)
  07:18 Het zit een beetje verstopt achter de nieuwste iPhone en de zelfrijdende auto, maar genetica is een hot topic in Silicon Valley. Op de eerste rij zit de Belgische serieondernemer Herman Verrelst. ‘All...
  [naar artikel]
 41. Alexander Schallenberg legt eed af als nieuwe Oostenrijkse kanselier na corruptieschandaal Kurz (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alexander Schallenberg van de Oostenrijkse christendemocratische partij ÖVP heeft de eed afgelegd als nieuwe kanselier van het land. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op. Die trad afgelopen weekend af omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 42. “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz kondigde op een persconferentie zijn afscheid van de politiek aan. Hij treedt af als voorzitter en fractieleider van de conservatieve ÖVP. Kurz zegt dat de begeestering en de arbeidsvreugde die hij in zijn tienjarige politieke loopbaan steevast had, de voorbije maanden afgenomen was. Dat heeft te maken met het onderzoek […] Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek
  [naar artikel]
 43. Van “sms’jes uit context” tot verdachte opiniepeiling: waarom Oostenrijks kanselier aftreedt (10/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Oostenrijk moet op zoek naar een nieuwe kanselier. Sebastian Kurz (35), vier jaar geleden aangetreden als ’s werelds jongste regeringsleider, heeft aangekondigd terug te treden na een onderzoek naar corruptie. Het gerecht verdenkt hem ervan dat hij in aanloop naar de verkiezingen met belastinggeld een gunstige opiniepeiling had gekocht.
  [naar artikel]
 44. “Sms’jes uit context” en verdachte opiniepeiling: waarom Oostenrijks kanselier aftreedt (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oostenrijk moet op zoek naar een nieuwe kanselier. Sebastian Kurz (35), vier jaar geleden aangetreden als ’s werelds jongste regeringsleider, heeft aangekondigd terug te treden na een onderzoek naar corruptie. Het gerecht verdenkt hem ervan dat hij in aanloop naar de verkiezingen met belastinggeld een gunstige opiniepeiling had gekocht.
  [naar artikel]
 45. ‘Groeien? Niet in Silicon Valley' (06/09/2019 - De Tijd)
  18:31 Silicon Valley, ’s werelds bekendste innovatiehotspot, valt ten prooi aan Amerikaanse technologiegiganten zoals Facebook en Google. Voor groeibedrijven is het steeds moeilijker zich er te manifesteren...
  [naar artikel]
 46. Audi plant kantoren in Silicon Valley om er zelfrijdende auto te testen (17/06/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer Audi heeft een kantoor geopend in Silicon Valley. Daarmee voert het merk een belangrijke strategiewijziging door. Het... The post Audi plant kantoren in Silicon Valley om er zelfrijdende auto te testen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Oostenrijks bondskanselier Kurz wil Europees "coronapaspoort" voor wie gevaccineerd is (25/02/2021 - VRT NWS)
  Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz wil een soort coronapaspoort invoeren in Europa, zoals dat ook al in Israël bestaat. Met zijn voorstel hoopt hij mensen die al gevaccineerd, genezen of recent negatief getest zijn meer vrijheid te geven. Kurz zal zijn plan vanmiddag voorstellen aan zijn Europese collega’s op de virtuele Europese top.
  [naar artikel]
 48. Gevallen Silicon Valley-icoon schuldig aan bloedfraude (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het doek valt voor een voormalig icoon van ­Silicon Valley. Elizabeth Holmes, oprichtster van Theranos, riskeert 80 jaar cel.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy