De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kaneelbroodjes: waar komen ze vandaan, waar vind je de lekkerste en hoe maak je ze zelf?

Het Belang van Limburg

27/12/2021 - 16:50

Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waar komen neutrino's vandaan? Wetenschappers hebben het voor het eerst uitgerekend (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een van grote mysteries van de natuur: waar komen de mysterieuze neutrino's vandaan? Het zijn fundamentele deeltjes in het heelal, maar...
  [naar artikel]
 2. Aldi, Colruyt of een luxechocolatier: welke paaseitjes zijn het lekkerste? (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pasen komt eraan, hét ideale excuus om de hele dag het ene paaseitje na het andere naar binnen te spelen. Maar waar vind je nu de lekkerste
  [naar artikel]
 3. Waar komen mysterieuze sneeuwballen op dit veld in Tsjechië vandaan? (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dit raadsel houdt de inwoners van het Tsjechische Chrudimsko in de ban: waar komen deze sneeuwballen vandaan? Plots werd dit veld overspoeld door
  [naar artikel]
 4. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste.
  [naar artikel]
 5. Waar komen de kerstboom en andere kersttradities vandaan? (25/12/2017 - VRT NWS)
  Kerstbomen, kerstliedjes, kerstmannen, pakjes onder de boom, je kan er dezer dagen niet omheen. Maar waar komen al die kersttradities vandaan? "Karrewiet"-reporter Kato vroeg het aan bezoekers van de kerstmarkt in Antwerpen en aan theoloog Hans Geybels. 
  [naar artikel]
 6. Uitzonderlijk veel klaprozen dit jaar, maar waar komen die vandaan? (07/06/2021 - VRT NWS)
  Weilanden, bermen en akkerranden kleuren opvallend rood op dit moment: de klaproos staat volop in bloei. En er lijken er dit jaar opvallend meer te groeien. Hoe komt dat en waar komen al die bloemen plots vandaan? We trokken de natuur in met een plantendeskundige.
  [naar artikel]
 7. Negatieve stroomprijs afgelopen weekend: waar komt die vandaan en hoe kan ik er zelf van profiteren? (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsprijs op de groothandelsmarkt ging dit weekend urenlang onder nul. Dat betekent dat (groot)verbruikers op dat moment betaald kregen om stroom af te nemen. Een fenomeen dat in de toekomst steeds vaker voor zal komen. Waar komt die negatieve stroomprijs vandaan? Hoe uitzonderlijke is die? En hoe kan ik er als particulier van profiteren?
  [naar artikel]
 8. Wetenschappers hebben nieuwe theorie over waar stenen Stonehenge vandaan komen (21/02/2019 - De Morgen)
  Een team van Britse archeologen heeft naar eigen zeggen achterhaald waar een aantal van de massieve stenen vandaan komen waaruit Stonehenge is opgebouwd, een van de bekendste monumenten van Groot-Brittannië. Dat staat deze week te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Antiquity.
  [naar artikel]
 9. Wetenschappers hebben ontdekt waar stenen Stonehenge vandaan komen (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van Britse archeologen heeft achterhaald waar een aantal van de massieve stenen vandaan komt waaruit Stonehenge is opgebouwd, een van de...
  [naar artikel]
 10. Niemand weet waar die 2.100 besmettingen per dag vandaan komen: “Nieuws over vaccin heeft mogelijk pervers effect” (08/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Cafés en restaurants zijn nog altijd dicht, de fitnesslokalen ook. Alle winkels zijn weer open, maar de drukte daar lijkt al bij al nog mee te vallen, op een wilde koopzondag na. En toch zijn er nog elke dag meer dan tweeduizend nieuwe coronabesmettingen. Waar komen die dan in godsnaam vandaan?
  [naar artikel]
 11. OPROEP. Waar eet jij het lekkerste ijsje van Limburg? (25/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Heerlijk, zo’n versgedraaid bolletje vanille-ijs. Maar waar in Limburg eet je de beste? Laat het ons weten, en maak kans op één jaar gratis ijs in jouw favoriete zaakje.
  [naar artikel]
 12. Venetië installeert ‘controletoren’ om te weten waar toeristen vandaan komen (17/01/2021 - Express)
  In Venetië wonen 50.000 mensen, maar de Serene Stad krijgt jaarlijks tot 300 miljoen bezoekers over de vloer. Om de massa in goede banen te leiden, opende er een controlekamer die precies moet ontfutselen wie zich waar bevindt. Struinen in de steegjes van Venetië of een gondelritje maken op een van de drukke kanalen van […] The post Venetië installeert ‘controletoren’ om te weten waar toeristen vandaan komen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. “Apen! Ga terug naar het derdewereldland waar jullie vandaan komen”: WNBA-vedette Liz Cambage in middelpunt van racistische rel (31/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Liz Cambage, sterspeelster maar ook wel een prima donna in de WNBA, heeft een relletje aan haar laars. “Apen! Ga terug naar het derdewereldland waar jullie vandaan komen”, zou de 30-jarige Australische speelster geroepen hebben tijdens een vriendschappelijke interland tegen Nigeria. Saillant detail: Cambage is zelf half Nigeriaans.
  [naar artikel]
 14. "Het eetbare landschap" (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het landschap vind je tal van eetbare producten. Maar hoe zit dat nou precies, wat mag je wel en zeker niet eten of drinken? Is het waar dat brandnetels gezond zijn? Wat kan je in je salade verwerken en waar vind je de lekkerste bramen of helende kruiden. Jos Buysen vertelt er alles over tijdens de Wandeling "Het eetbare landschap" op zaterdag 17 september (14.00 uur).
  [naar artikel]
 15. Waar komen die prachtige herfstkleuren vandaan? (08/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De intrede van de herfst kondigt niet enkel ontberingen aan voor het dieren- en plantenrijk, maar ook de komst van een adembenemende kleurenpracht. Maar waar komt dit wonderlijke schouwspel van warme kleuren vandaan? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters gaat op zoek naar het antwoord.
  [naar artikel]
 16. Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit is de (voorlopige) top 10 (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes.
  [naar artikel]
 17. Waar eet je de lekkerste pizza Margherita? Op bezoek bij pizzaiolo Franco Salvaggio (11/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De meest iconische pizza is wellicht de pizza Margherita, waar Italianen tonen dat ze met een minimum aan middelen een compleet gerecht kunnen neerzetten. Maar waar eet jij de lekkerste pizza? Gazet van Antwerpen en atv zoeken het uit. En we gingen alvast eens kijken bij de familie Salvaggio, waar wij onze expert-jurylid halen. U kunt uw stem tot 16 september uitbrengen via www.gva.be/delekkerste.
  [naar artikel]
 18. Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt (12/02/2021 - Express)
  Vijfduizend jaar nadat Stonehenge werd gebouwd, hebben archeologen eindelijk precies kunnen vaststellen waar de stenen van het beroemde neolithische monument vandaan komen. Archeologen hebben in Wales, meer bepaald in de heuvels van Preseli in Pembrokshire, overblijfselen van een uitgestrekte steencirkel ontdekt die door onze neolithische voorouders is gemaakt en met een diameter van 110 meter identiek […] The post Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Weer warmterecord, maar ’s nachts temperaturen rond het vriespunt: waar komen die verschillen vandaan? (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is abnormaal warm weer voor februari. Zowel maandag als vandaag sneuvelden de dagrecords. Afgelopen nacht zakte het kwik dan weer richting het vriespunt. Een schommeling van ruim 15 graden. Waar komt dat vandaan?
  [naar artikel]
 20. Van 20 °C naar sneeuw: onze wetenschapsexpert legt uit waar aprilse grillen vandaan komen (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een bekend gezegde: ‘april doet wat hij wil’. De start van de nieuwe maand bevestigt nu nog maar eens deze weerspreuk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk, vriestemperaturen en winterse buien na al die mooie dagen die we achter de rug hebben? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit waar die aprilse grillen vandaan komen.
  [naar artikel]
 21. Waar komen ringen van Saturnus vandaan? Misschien wel het resultaat van een vermiste maan (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Saturnus, de zesde planeet in ons zonnestelsel, staat vooral bekend om zijn opvallende ringen. Waar deze ringen precies vandaan komen, is echter lange tijd een mysterie geweest. Nu denken wetenschappers het mysterie opgelost te hebben. In het vaktijdschrift Science schrijven ze over een ijsmaan waarvan de overblijfselen tot ringen zijn herleid.
  [naar artikel]
 22. Welke kruiden geven speculoos en kruidnoten hun specifieke smaak? (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stap een bakker of supermarkt binnen en de speculaas vliegt je in vele vormen om de oren. Of het nu om kruidnoten, koekjes voor bij de koffie of lekkere grote brokken gaat: de speculaaskruiden vinden we overal terug. Maar wat zit er eigenlijk in die ‘kruiden’, waar komen ze vandaan en hoe maak je ze zelf?
  [naar artikel]
 23. Pijn voelen zonder je te bezeren? Onze wetenschapsexpert legt uit waar fantoompijn vandaan komt (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt allicht wel eens gehoord van fantoompijn of misschien kreeg je er zelf al mee te maken? Wat is die aandoening juist en waar komt die pijn vandaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
  [naar artikel]
 24. Dus daar komen die witte vlekjes op je nagels vandaan (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enig idee waar die vreemde witte plekjes op je vingernagels vandaan komen? Heeft het iets te maken met een calciumtekort, zoals sommigen weleens fluisteren? De wetenschap zocht het voor je uit.
  [naar artikel]
 25. Dus daar komen die witte vlekjes op je nagels vandaan (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enig idee waar die vreemde witte plekjes op je vingernagels vandaan komen? Heeft het iets te maken met een calciumtekort, zoals sommigen weleens fluisteren? De wetenschap zocht het voor je uit.
  [naar artikel]
 26. Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan? (15/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan? De taliban zijn zondag de Afghaanse hoofdstad Kabul binnengetrokken. Het was het laatste stukje grondgebied dat in handen was van de Afghaanse regering na een week van snelle territoriale overwinningen van de islamitische militante groep. We vatten enkele belangrijke feiten samen over de taliban: Taliban, het meervoud van talib, betekent “studenten” in het Pasjtoe (een […] Lees dit artikel: Wie zijn de taliban, de gewelddadige islamitische beweging die Afghanistan in sneltempo verovert, en waar komen ze vandaan?
  [naar artikel]
 27. De balans (31/10/2020 - De Tijd)
  04:00 In ‘Zijn er nog vragen’ legt medisch filosoof Ignaas Devisch (50) kinderen filosofische vragen voor, verpakt in een spannend verhaal. Waar komt de mens vandaan? Hoe weten we of iets waar is? Hier maak...
  [naar artikel]
 28. Sfinks Mixed: niet alleen muzikale ontdekkingstocht, ook een paradijs voor kinderen (28/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Waar vind je een aparte tent waar mama's borstvoeding kunnen geven of een plek waar luiers in alle rust kunnen vervangen worden? Waar kunnen kinderen ravotten op originele en inventieve speeltuigen? Waar maak je kennis met de werktuigen van Danniel 'Robot Boy' Toya Iliba uit Congo? Waar is het grootste Kids Village van België? Precies, op Sfinks Mixed.
  [naar artikel]
 29. Warmterecord overdag, maar ’s nachts temperaturen richting het vriespunt: waar komen die verschillen vandaan? (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is abnormaal warm weer voor februari. Maandag sneuvelde zelfs het warmterecord. In de nacht zakte het kwik dan weer richting het vriespunt. Een schommeling van ruim 15 graden. Waar komt dat vandaan?
  [naar artikel]
 30. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit.
  [naar artikel]
 31. Onze reporter geraakt virusgebied Wuhan binnen: ‘Een stad in de ban van angst’ (25/01/2020 - De Morgen)
  Langs de Huanan Zeevruchtenmarkt van Wuhan rijden, waar het nieuwe coronavirus ontstond? Of langs het Wuhan Union Hospital, waar de meeste zieken zijn opgenomen? Taxichauffeur Liu (35) peinst er niet over. ‘Dat is het epicentrum van de ramp’, protesteert hij. ‘Bijna alle zieken komen daar vandaan. Ik wil daar niet in de buurt komen. Ik blijf minstens 300 meter van alle ziekenhuizen vandaan.’
  [naar artikel]
 32. Limburgers veroveren TikTok: waar komt dat succes vandaan? (05/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee videoclipjes van Limburgse makelij haalden deze week in een mum van tijd enorm veel views op de populaire app TikTok. Allebei werden ze al meer dan een miljoen keer bekeken, daarmee komen ze vlot in de buurt van de populairste TikTokkers van België en scoren ze ook stevig internationaal. Waar komt dat plotse succes vandaan?
  [naar artikel]
 33. Kinderen zonder smaak in de maak. Leer kinderen opnieuw waar hun eten vandaan komt (02/05/2019 - VRT NWS)
  Kinderen weten vaak niet eens meer waar hun eten vandaan komt. Dat betreurt chef-kok Wout Bru in onderstaand opiniestuk. "Het lijkt banaal, maar het legt een maatschappelijk probleem bloot: we zijn de rol van onze boeren en streekgebonden producten uit het oog verloren." Hij houdt dan ook een pleidooi om weer trots te worden op onze boeren.
  [naar artikel]
 34. De lekkerste stoofvlees-friet van Antwerpen vind je bij Ciro’s en dit is waarom (21/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Restaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst.
  [naar artikel]
 35. In quarantaine voor China en de wereld: ‘We willen niet dat Wuhan dit virus verspreidt’ (24/01/2020 - De Morgen)
  Langs de Huanan Zeevruchtenmarkt van Wuhan rijden, waar het nieuwe coronavirus ontstond? Of langs het Wuhan Union Hospital, waar de meeste zieken zijn opgenomen? Taxichauffeur Liu (35) peinst er niet over. ‘Dat is het epicentrum van de ramp’, protesteert hij. ‘Bijna alle zieken komen daar vandaan. Ik wil daar niet in de buurt komen. Ik blijf minstens 300 meter van alle ziekenhuizen vandaan.’
  [naar artikel]
 36. Billie Eilish: ‘Ik zit graag in mensen hun hoofd’ (27/03/2020 - De Morgen)
  Ze is veruit de succesvolste popster op aarde, maar ook de meest mysterieuze.?Waar haalt dit 18-jarig meisje haar donkere teksten vandaan, hoe staat ze zelf in het leven? ‘Ik vind het heerlijk om mensen de daver op het lijf te jagen.’
  [naar artikel]
 37. Ruiken stille scheten sterker dan luide? En waar komt die geur dan vandaan? (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Scheten: in heel wat huishoudens woeden er hevige discussies over. We laten er dan ook zo’n tien per dag. Ben jij iemand die luide maar geurloze scheten laat, of zijn het eerder stille stinkende? Maar waar komen die stille killers en trompetters vandaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
  [naar artikel]
 38. Beter dan afhalen, de lekkerste noedels maak je snel zelf (21/07/2016 - De Morgen)
  Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok on!
  [naar artikel]
 39. Beter dan afhalen: de lekkerste noedels maak je snel zelf (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok
  [naar artikel]
 40. Zonsopgang was prachtig. Waar komen die kleuren vandaan? Onze expert legt uit (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zonsopgang was weer prachtig vanmorgen. Op veel plaatsen kleurde de lucht rood en paars. Op sociale media doken mooie plaatjes op uit heel Vlaanderen. Waar komt die mooie lucht vandaan? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt het uit.
  [naar artikel]
 41. Eindelijk weten we waar Erik Van Looy zijn moppen vandaan komen (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het was weer een hilarische aflevering van 'De Slimste Mens' donderdagavond waarin Katrin Kerkhofs en Eva De Roo het opnamen tegen nieuwkomer Eric Goens (tv-maker van onder meer 'Het Huis'). Een vraag die velen zich stellen, werd door Goens ook echt gesteld: "Erik Van Looy, waar haal jij je moppen vandaan?”
  [naar artikel]
 42. Aantal zelfoogstboerderijen stijgt: “Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt”  (11/03/2020 - VRT NWS)
  Het aantal zelfoogst- en zelfplukboerderijen is de laatste jaren enorm toegenomen. Op zo'n plukboerderij kun je zelf je groenten oogsten en fruit plukken. In 2007 werd de eerste opgericht in Heverlee bij Leuven en nu zijn er al meer dan 80, verspreid over heel Vlaanderen. “Mensen willen weten waar hun voeding vandaan komt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Waar komt de klimaatopwarming vandaan? Klimaatexpert Pieter Boussemaere legt uit (27/01/2019 - VRT NWS)
  Straks start er in Brussel een nieuwe klimaatmars. Betogers voeren op die manier actie voor een beter klimaatbeleid, en willen dat er concrete maatregelen komen om de opwarming van de aarde te stoppen. Maar waar komt die opwarming eigenlijk vandaan? Pieter Boussemaere, docent klimaat aan de hogeschool Vives in Brugge, legt het uit.
  [naar artikel]
 44. Van de vergeetachtige trucker tot een verrassing uit de lucht: waar komen die ‘eenzame’ schoenen op wegen vandaan? (23/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  U vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: De verloren schoen
  [naar artikel]
 45. Astronomen weten eindelijk waar mysterieuze radioflitsen vandaan komen (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ze werden zo’n tien jaar geleden voor het eerst opgemerkt, maar tot nu wist niemand waar ‘Fast Radio Bursts’ precies vandaan kwamen. Tot nu, want astronomen zijn erin geslaagd om de herkomst van de mysterieuze radiogolven te bepalen. Het antwoord: een dwergstelsel op ruim drie miljard lichtjaar afstand van onze aarde. Naar de oorzaak van de golven blijft het nog gissen.
  [naar artikel]
 46. Eindelijk seizoen van de blauwe bessen: waar kan je de lekkerste plukken? En zijn ze écht een superfood? (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De bessenplantages kleuren weer blauw en dat betekent dat het plukseizoen officieel van start gaat. Maar waar kan je de lekkerste bessen plukken? En zijn ze écht wel zo gezond?
  [naar artikel]
 47. Wat is midzomer en waar komt het vandaan? Theoloog: “Een typisch voorbeeld van een uitgevonden traditie” (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo’n magische gebeurtenis is. “Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in diens schoen.”
  [naar artikel]
 48. GETEST. Onze journalist maakt zelf sushi (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na alle eindejaarsfeestjes met familie en vrienden is het niet slecht om onze spijsvertering eventjes op haar positieven te laten komen. En dus bezoeken we deze keer geen restaurant voor de rubriek ’t Goei Leven, maar gaan we zelf aan de slag in de keuken. Hoe maak je zelf de lekkerste sushi?
  [naar artikel]
 49. Waar gaan de stemmen heen sinds 2019? (13/05/2022 - De Standaard)
  Dat CD&V kiezers verliest en Vlaams Belang er wint, dat wist u al. Maar waar gaan die kiezers heen of waar komen ze vandaan? De cijfers achter De Stemming brengen de lekken en de nieuwe reservoirs van partijen voor het eerst in beeld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy