In de nacht van zaterdag op zondag is een laatste keer gedronken en gefeest in café Boesjkammeree in Mechelen. Met een feestweekend hebben klanten en personeel afscheid genomen van de bekende kroeg aan het station. [naar artikel]
Slager Jef Auwers (63) en Liliane Peetermans (62) nemen eind deze maand na veertig jaar afscheid van hun klanten. Daarmee valt meteen ook het doek over drie generaties slagerij Peetermans, een naam als een klok. Niet alleen in Dorp in Olen-centrum, maar ook ver daarbuiten. Dat allemaal dankzij de zelfgemaakte frikadellen, kipkap en vooral de zwarte pensen, bereid volgens een oud recept. [naar artikel]
Als het even kon, stond hij nog langer in zijn beenhouwerij. Maar het lichaam wil niet meer mee. En dus zet Daniel Cappelle op 76-jarige leeftijd een punt achter Slagerij Pauwels, na bijna vijftig jaar. “Het is een emotioneel afscheid”, vertelt hij vanachter zijn toog waar hij nog tot en met zaterdag zijn klanten met een lach en een zwans bedient. [naar artikel]
Met de feestdagen een fondueschotel of stukje wild bestellen? Bij slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele kan het niet dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar moeten slager Cris Algoedt en zijn vrouw Katty Bultynck hun klanten teleurstellen omdat ze niet genoeg personeel hebben om de honderden bestellingen aan te kunnen. “Al vijf maanden zoeken we versterking, maar niemand reageert”, zucht Cris. “Het is zo frustrerend.” [naar artikel]
Slagerij Dugardeyn aan de Hoogleedsesteenweg in Roeselare bereidt zich voor om de komende dagen duizenden klanten op een coronaveilige manier te ontvangen. Vorig jaar nog moest de politie het verkeer regelen om de grote toestroom van klanten bij slagerij onder controle te houden. Door de ruime 2.000 bestellingen én door de huidige coronamaatregelen besliste de slagerij nu hulp in te roepen, om de veiligheid van haar klanten te garanderen. Daarvoor doet uitbater Kurt een beroep op een evenementenbureau. [naar artikel]
Traiteurs en slagers sluiten tijdens de feestdagen omdat ze geen personeel meer vinden. In wat normaal een topjaar zou moeten zijn na twee coronajaren, zijn veel zelfstandigen genoodzaakt om het bordje sluiten ook dit jaar aan de deur te hangen. Zo ook slagerij Oosterbosch in het centrum van Hasselt. Ze hebben te weinig personeel en sluiten de slagerij van 25 december tot en met 4 januari. Het personeel werkt hard genoeg doorheen het jaar, en op deze manier krijgen zij ook de kans om uit te rusten en goed te vieren, zo klinkt het. [naar artikel]
De Statiestraat in Berchem is binnenkort een monument armer. Onder het motto ‘onze frut wordt zuur’ hangt slagerij Noppen zaterdag definitief de slagersschort aan de haak. Na drie generaties hard labeur is het tijd voor een welverdiend pensioen. “Maar niet zonder er een plezante laatste dag van te maken.” [naar artikel]
Een ludieke actie van een feestvierende Nederlandse slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote... [naar artikel]
‘Onze jongste coronapatiënt op intensieve zorg is vier jaar oud.’ Dat vertelde Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, in De Afspraak op Canvas. ‘Dat is heel aangrijpend, ook voor ons personeel’, aldus Noppen. [naar artikel]
Vader William en dochter Ann openden aan de Dorpstraat hun ambachtelijke slagerij Houbrechts. Zo komt er een opvolging van de slagerij van vader Jean en moeder Liske die tot drie jaar terug een slagerij hadden in dezelfde straat. [naar artikel]
Na 66 jaar kom er toch geen einde aan slagerij Ardenia uit Temse. Jean-Pierre wordt opgevolgd door Jan en Bart, maar laat de slagerij niet helemaal los. En de klanten kunnen gerust zijn: “Wij gaan hier niet veel veranderen”, zegt Jan. [naar artikel]
De laatste slagerij van de Maaseikse binnenstad is niet meer. Afgelopen weekend sloot slager Roel Colson (36) zijn winkel. Zijn ouders gaan met pensioen en zelf wil hij geen personeel in dienst nemen. “Maar de zaak en het werkhuis blijven voorlopig onaangeroerd omdat ik overtuigd ben dat iemand hier voor opvolging kan zorgen”, klinkt het. Het pand staat te huur. [naar artikel]
De pas geopende slagerij Luca in de Bruggestraat verandert van naam en wordt slagerij Petre. Dat hebben Roxana en Peter besloten na een klacht van een gelijknamige slagerij in Nederland. [naar artikel]
Karen Smeyers en Filip Schillemans sluiten tijdens het weekend van 26 juli definitief de deuren van hun slagerij in de Dorpsstraat. De zaak is intussen overgenomen en zal half augustus heropenen. [naar artikel]
44 jaar roemrijke geschiedenis verdwijnt vandaag in Koersel. Jeugdhuis Club 9 wordt er afgebroken, om plaats te maken voor een gloednieuw jeugdhuis. En dat werd dringend tijd zeggen de vaste klanten en het personeel, die vele jaren al hun tijd doorbrachten in het jeugdhuis. Maandagavond kwam iedereen nog één keer afscheid nemen van een gebouw waar achter elke hoek en kant wel een verhaal zit. [naar artikel]
Een auto heeft zaterdagochtend de vitrine van de slagerij Huis Verlinde in de Aabdijstraat op het Kiel geramd na een ongeval. “Het is een wonder dat er op dat moment geen klanten in de zaak stonden, want een kwartier later was het hier volle bak”, zeggen uitbaters Danny en Rita Verlinde. [naar artikel]
De coronacrisis dwong UZ Brussel-CEO Marc Noppen tot het nemen van snelle beslissingen. Op nationaal vlak zag hij met lede ogen het tegengestelde gebeuren. ‘Dat kostte veel mensenlevens.’ [naar artikel]
20:34 Het UZ Brussel probeert de woonzorgcentra in haar buurt bij te staan met materiaal, personeel in instructies. Maar een meer gecoördineerde aanpak is nodig, zegt directeur Marc Noppen. ‘Onze staatsstru... [naar artikel]
Na meer dan 30 jaar sluit Anneke Sonnaert (53) haar bakkerswinkeltje op de Veemarkt in Mechelen. Met spijt in het hart nam ze woensdag afscheid van haar klanten. Haar huurcontract loopt af en de eigenaar heeft beslist om het pand te verkopen. “Eerst wil ik alles mooi afronden, maar misschien begin ik later wel iets nieuws”, zegt ze. [naar artikel]
“Dit weekend hebben we afscheid genomen van de serviceclub die hier al meer dan dertig jaar kwam. Dat was niet gemakkelijk. Maar het wordt tijd dat we het wat rustiger aan gaan doen.” Jean-Pierre De Boeck is 70, zijn vrouw Simone 71. Na 45 jaar sluiten ze hun Hof ter Rielen. [naar artikel]
Twee burgerinitiatieven die bestaan uit personeel en klanten van Hema, HouDeHema en WeLoveHema, hebben een bod uitgebracht op de noodlijdende... The post Klanten en personeel doen bod op Hema appeared first on Business AM. [naar artikel]
Bij slagerij Verstappen in de Dorpsstraat liepen de afgelopen dagen 1.300 bestellingen voor een kerstdiner binnen. Die halen de klanten vandaag af via een drive-in langs de Fruithoflaan. Soms schuiven ze wel tot een halfuur aan. [naar artikel]
Er wordt druk gewerkt in de al jaren leegstaande en verkommerde notariswoning in de Dorpsstraat. Lode Hendrickx (35) en Leona Willemsen (33) van slagerij De Laet uit Ekeren openen begin volgend jaar in dit oude pand een tweede slagerij. [naar artikel]
Verscheidene slagers en grote traiteurszaken bereiden zich voor op de kerst- en nieuwjaarsdrukte, die anders dan anders zal zijn in dit coronajaar. Bij slagerij Dugardeyn in Roeselare plaatsten ze zelfs grote tenten, zodat iedereen relatief comfortabel en op een coronaveilige afstand kan aanschuiven om zijn bestelling af te halen. [naar artikel]
Veel handelaars moeten maatregelen nemen om hun klanten en personeel te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Dat zorgt voor extra... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.