De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet deze regel ook gelden in de privésector? Dit is jullie mening

Het Laatste Nieuws

05/01/2022 - 17:31

Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. Wat denk jij? Is de regel een goed idee? En moet die ook gelden in de privésector? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector? (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
  [naar artikel]
 2. Baas mag ambtenaar niet meer opbellen na de uren, is dat een goed idee? “Werkstress bij ambtenaren is te vaak weggelachen” (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Die regel wil de regering ook uitbreiden naar de privé. Maar is dat een goed idee? En zijn er ook nadelen aan? Experts reageren gemengd: “Voer de regel niet zomaar in.”
  [naar artikel]
 3. Mag je baas je bellen na de werkuren? Beluister onze jongerenpodcast (21/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf 1 februari mogen ambtenaren niet meer gestoord mogen worden na de werkuren. De overheid denkt er ook aan om dit in te voeren in de privésector. Is dat een goede maatregel of niet? En moet de overheid zich daarmee bemoeien? Sommigen vinden het maar normaal dat je na de werkuren niet bereikbaar moet zijn. Anderen willen dan weer flexibele werkuren en zelf kiezen hoe ze hun agenda invullen. Hoe vallen die twee te combineren?
  [naar artikel]
 4. Baas mag ambtenaar niet meer opbellen na de uren, is dat een goed idee? “Werkstress bij ambtenaren is te vaak weggelachen” (04/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Die regel wil de regering ook uitbreiden naar de privé. Is dat een goed idee? En zal het ook echt helpen burn-outs te voorkomen? “Werkstress bij ambtenaren is te vaak weggelachen.”
  [naar artikel]
 5. DEBAT. Baas mag ambtenaar na de uren niet meer opbellen: vind je dat terecht? (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1?februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief over het zogenaamde recht op ‘deconnectie’. Vakbond ACV blijft argwanend. Vind je dat terecht? Laat je mening achter.
  [naar artikel]
 6. HET DEBAT. Moet de militaire dienstplicht weer worden ingevoerd? Dit is jullie mening (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. Welaan dan. JOE en HLN voeren dat debat vandaag. Wat vind jij? Moeten 18-plussers weer het leger in, zodat we ons land beter kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn? Of toch liever niet? Bijna 70 procent van de luisteraars die op JOE hun mening gaven, vinden de verplichte legerdienst alvast een goed idee. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Dit is jullie mening.
  [naar artikel]
 7. Baas mag ambtenaar na de uren niet meer bellen (04/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde recht op 'deconnectie', schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 8. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.
  [naar artikel]
 9. Gemiddeld brutoloon van 4.043 euro: hoe verhoudt een ambtenaar zich tot iemand uit de privé? En wat met de pensioenen? (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een ambtenaar kan doorgaans uitpakken met meer werkzekerheid en een hoger wettelijk pensioen dan een werknemer uit de privésector. Maar hoe zijn de verhoudingen over een volledige loopbaan? En wie scoort het best op het vlak van extralegale voordelen en pensioen? Jobat.be zocht het uit.
  [naar artikel]
 10. Wie verdient het meest: de ambtenaar of de bediende? (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een eeuwenoude wijsheid is dat je beter af bent als ambtenaar omwille van de werkzekerheid en het mooie pensioen. Maar wat met het loon en de extralegale voordelen? Houdt een ambtenaar ook effectief meer over aan zijn job dan een bediende in de privésector? Jobat.be zocht het uit.
  [naar artikel]
 11. Ambtenaar of bediende: wie zit er alles opgeteld het warmst bij? (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een eeuwenoude wijsheid is dat je beter af bent als ambtenaar omwille van de werkzekerheid en het mooie pensioen. Maar wat met het loon en de extralegale voordelen? Houdt een ambtenaar ook effectief meer over aan zijn job dan een bediende in de privésector? Jobat.be zocht het uit.
  [naar artikel]
 12. Werknemers krijgen ‘recht op deconnectie’: baas mag ambtenaar na de uren niet meer bellen (04/01/2022 - De Morgen)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde recht op ‘deconnectie’, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 13. HET DEBAT. Is het een goed idee om het ziektebriefje af te schaffen voor wie korte tijd ziek thuis blijft? Dit is jullie mening (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft plannen om het verplichte ziektebriefje af te schaffen voor wie slechts een paar dagen ziek is. Door werknemers die één, twee of zelfs drie dagen ziek zijn niet naar de dokter te sturen voor een briefje, wil de regering de administratieve rompslomp verminderen én miljoenen euro’s besparen. Wat denk jij? Is het afschaffen van het ziektebriefje voor slechts enkele dagen een goed idee? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 14. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
  [naar artikel]
 15. Flexibel werken, maar na de werkuren geen telefoontjes meer van de baas: valt dat wel te combineren? (05/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het toegenomen thuiswerk heeft de grens tussen het werk- en privéleven verder doen vervagen. De roep om het recht op onbereikbaarheid buiten de werkuren klinkt steeds luider. Maar tegelijkertijd flexibel willen werken en toch na de uren niet willen worden opgebeld door de baas: kan dat wel?
  [naar artikel]
 16. HET DEBAT. Moet de mondmaskerplicht afgeschaft worden op het openbaar vervoer? Dit is jullie mening (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het mondmasker is bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen. Sinds vandaag is een mondmasker ook op vluchten van Brussels Airlines niet langer verplicht. Op het openbaar vervoer moet je er wel nog een dragen, al gaan steeds meer stemmen op om daar verandering in te brengen. Is het een goed idee om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 17. Minister Crevits tegen verbod om personeel na de uren te bellen (14/01/2022 - Knack)
  Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) wil geen verbod voor bazen om personeel na de werkuren te contacteren. Dat zegt ze dit weekend in Trends Talk op Kanaal Z. Crevits verzet zich daarmee tegen de plannen van de federale regering om het 'deconnectierecht' ook in de privésector in te voeren: 'Het recht om offline te zijn is een interessant debat, maar ik ben geen voorstander va...
  [naar artikel]
 18. HET DEBAT. Binnenkort mag je een bal terughalen in de tuin van de buren. Een goede zaak? Dit is jullie mening (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 september gelden er enkele nieuwe regels omtrent het eigendomsrecht. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld hun bal in de tuin van de buren gaan halen als die daar per ongeluk terechtkwam. Wandelaars mogen dan weer ongestraft op privé-eigendom wandelen. Al zijn er daar enkele belangrijke nuanceringen. Is de aanpassing van het eigendomsrecht een goede zaak? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 19. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer? Dit is jullie mening (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 20. Baas mag ambtenaar na de uren niet meer opbellen, vakbond reageert argwanend (04/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1?februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief over het zogenaamde recht op ‘deconnectie’. Vakbond ACV blijft argwanend. “In uitzonderlijke gevallen mag het wél nog. Maar wat is uitzonderlijk?”, aldus Johan Lippens.
  [naar artikel]
 21. Baas mag ambtenaar na de uren niet meer opbellen, vakbond reageert argwanend (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1?februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief over het zogenaamde recht op ‘deconnectie’. Vakbond ACV blijft argwanend. “In uitzonderlijke gevallen mag het wél nog. Maar wat is uitzonderlijk?”, aldus Johan Lippens.
  [naar artikel]
 22. Baas mag ambtenaar na de uren niet meer opbellen, vakbond reageert argwanend (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1?februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief over het zogenaamde recht op ‘deconnectie’. Vakbond ACV blijft argwanend. “In uitzonderlijke gevallen mag het wél nog. Maar wat is uitzonderlijk?”, aldus Johan Lippens.
  [naar artikel]
 23. HET DEBAT. Is de rijkentaks een goed idee? Dit is jullie mening (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vivaldi-partijen - minus de liberalen - richten hun pijlen op de rijken en bedrijven die woekerwinsten boeken. De socialisten, groenen en CD&V zien de rijkentaks als een middel om de koopkracht te redden. De groenen willen bedrijven die woekerwinsten boeken meer laten bijdragen, bij CD&V richt men de pijlen op de rijkste 1 procent Belgen. Is de rijkentaks een goed idee om de koopkracht te redden? Eerder vandaag lieten we onze experts en enkele politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 24. HET DEBAT. Geen zedenleer of godsdienst meer, maar vak 'maatschappelijke vorming' in het onderwijs: goed idee of niet? Dit is jullie mening (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een basisschool in Sint-Martens-Latem laat godsdienst en zedenleer vallen voor een nieuw vak: maatschappelijke vorming. “Alle hot issues, alle vaardigheden en attitudes die de maatschappij verwacht van jongeren komen erin voor”, verduidelijkt directeur Paul Lauwers. Wat denk jij? Moeten zedenleer en godsdienst vervangen worden door één vak maatschappelijke vorming? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 25. Bazen mogen federale ambtenaren niet meer opbellen na de werkuren (04/01/2022 - VRT NWS)
  Vanaf 1 februari zullen federale ambtenaren hun telefoon na de normale werkuren niet meer moeten opnemen voor hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen), schrijven de kranten van Mediahuis. Enkel in "uitzonderlijke gevallen" mag bellen na de werkuren nog wel. Al is het voorlopig niet duidelijk welke die uitzonderingen dan precies zullen zijn.
  [naar artikel]
 26. Goed nieuws voor het lerarentekort: recordaantal mensen overgestapt van privésector naar onderwijs (29/08/2021 - VRT NWS)
  Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: de zij-instromers, werknemers die hun baan in de privésector inruilen voor een job in het onderwijs. Dat zijn er 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit.
  [naar artikel]
 27. HET DEBAT. Is een alcoholverbod voor jeugdkampen een goed idee? Dit is jullie mening (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Waalse gemeenten hebben een alcoholverbod opgelegd tijdens kampen van jeugdbewegingen deze zomer. Volgens een van de burgemeesters moesten de politie en de Waalse dienst voor natuur en bossen vorig jaar meerdere keren uitrukken omdat het misliep. Scouts en Gidsen Vlaanderen noemt de maatregel “een brug te ver”. Wat denk jij? Is het een goed idee om alcohol te verbieden tijdens jeugdkampen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 28. HET DEBAT. Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen? Dit is jullie mening (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het overleg over de lonen in de privésector zit muurvast. De socialisten willen zich niet neerleggen bij de beperkte loonsverhoging van 0,4 procent bovenop de index in de privésector. “Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden”, zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Wat denk jij? Is een dividendstop een goed idee als werknemers geen grotere loonsverhoging krijgen? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 29. DEBAT VAN DE DAG. Zijn geldsancties voor ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een goed idee? Dit is jullie mening (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat slecht met de Nederlandse taalvaardigheid van kleuters. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een geldsanctie opleggen. Hij denkt aan minder kindergeld of premies van de overheid afnemen. Zijn deze geldsancties voor ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 30. DEBAT VAN DE DAG. Is het een goed idee om enkel nog anonieme cv’s te verspreiden om discriminatie tegen te gaan? Dit is jullie mening (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Uitzendbureau Accent gaat enkel nog anonieme cv’s delen met werkgevers. Op die manier hoopt het uitzendkantoor discriminatie tegen te gaan. Is het een goed idee om enkel nog anonieme cv’s te verspreiden? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 31. HET DEBAT. Moet nultolerantie voor alcohol in het verkeer ook voor fietsers gelden? Dit is jullie mening (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vindt dat fietsers met een paar glazen op nog mogen rijden, ook Groen is daarvoor te vinden. Zij...
  [naar artikel]
 32. HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Dit is jullie mening (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat boswachters harder zullen optreden tegen loslopende honden in natuurgebieden. Baasjes die hun hond niet aan de leiband houden waar dat verplicht is, riskeren een minimumboete van 80 euro. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit zijn de boeiendste reacties.
  [naar artikel]
 33. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 34. Baas mag ambtenaren niet meer bellen na werkuren (04/01/2022 - De Tijd)
  07:45 Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter giet het 'recht op deconnectie' in een omzendbrief.
  [naar artikel]
 35. HET DEBAT. Is een onvoorwaardelijk basisinkomen een goed idee? Dit is jullie mening (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland is gisteren een grootschalig experiment rond het basisinkomen gestart. Gedurende drie jaar zullen 120 mensen elke maand 1.200 euro per...
  [naar artikel]
 36. Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
  [naar artikel]
 37. HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor iedereen? Dit is jullie mening (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het debat over de verplichte vaccinatie voor de hele bevolking barst los. Woensdag ligt het voorstel voor het eerst ook op tafel van het Overlegcomité. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is alvast voorstander. Wat denk jij? Moet de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht worden? Eerder vandaag lieten we enkele politici en experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 38. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 39. Het debat: hebben we kerncentrales nodig om het klimaat te redden? Dit is jullie mening (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat er dringend nood is aan meer klimaatmaatregelen, daarover zijn bijna alle politieke partijen het eens. Maar niét over de manier waarop dat moet...
  [naar artikel]
 40. Eerder dan verwacht: hoge inflatie laat uitkeringen en ambtenarenlonen met 2 procent stijgen, privésector moet nog even wachten (30/08/2021 - VRT NWS)
  De inflatie in België is deze maand verder opgelopen, tot 2,73 procent. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. In de privésector zal dat later gebeuren.
  [naar artikel]
 41. ONZE OPINIE. Geen enkele ambtenaar bellen na 17 uur? Dat is een luie maatregel (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie heb ik aan de lijn? Vanaf 17 uur niet langer de baas als ambtenaar. Of het moet zijn dat het kot in brand staat. Dan mag de telefoon nog eens rinkelen na vijven. Dat dicteert de bevoegde minister Petra De Sutter (Groen) in een nieuwe bepaling. Noem het gerust regeldrift dat voor een reëel probleem een aantal onbedoelde slachtoffers maakt.
  [naar artikel]
 42. DEBAT. Trajectcontroles laten uitvoeren door een privéfirma, een goed idee? (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bilzen heeft de omstreden overeenkomst met de firma TaaS ondertekend voor de uitbating van trajectcontroles. “Trajectcontroles zijn een efficiënt middel voor de verkeersveiligheid”, zegt burgemeester Johan Sauwens. De oppositie vreest dan weer dat de privépartner het mobiliteitsbeleid van de gemeente zal bepalen.
  [naar artikel]
 43. Burnout-expert over de (on)zin van niet bellen na de werkuren en 6 andere wereldwijde initiatieven voor meer werkgeluk (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas, zo heeft minister Petra De Sutter (Groen) beslist. Het kadert binnen een bredere trend: in steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Wij bundelden enkele inspirerende initiatieven wereldwijd - van een verrassingsvakantie tot een werkdag van 5 uur. Burn-outexpert Lode Godderis neemt de maatregelen onder de loep. “Een apart verlofstelsel voor menstruatie- of menopauzeklachten lijkt me zijn doel voorbij te schieten.”
  [naar artikel]
 44. Voorbije schooljaar fors meer nieuwe leerkrachten uit de privésector (29/08/2021 - De Tijd)
  08:31 Nooit eerder stapten zoveel mensen over van de privésector naar het Vlaamse onderwijs als tijdens het voorbije schooljaar. In totaal ging het om 2.800 mensen, of vijftien procent meer dan het schoolja...
  [naar artikel]
 45. Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector Werknemers uit New York die actief zijn in de privésector worden verplicht zich te laten vaccineren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, maandag laten weten. Net zoals in tal van andere landen neemt het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten toe. Om die stijging een halt toe te roepen, had de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector
  [naar artikel]
 46. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.
  [naar artikel]
 47. HET DEBAT. Is het oké dat iemand als Marc Overmars na grensoverschrijdend gedrag onmiddellijk weer aan de slag kan? Dit is jullie mening (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Nederlander Marc Overmars is de nieuwe directeur voetbalzaken bij Antwerp. Een gewaagde keuze gezien Overmars amper anderhalve maand geleden op staande voet ontslagen werd bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. Is het wel oké dat zo’n man meteen weer aan de slag kan? Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Dit is hoe jullie erover denken.
  [naar artikel]
 48. HET DEBAT. Moet de mondmaskerplicht volledig afgeschaft worden in ons land? Dit is jullie mening (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verklaarde gisteren bij VTM NIEUWS dat op het volgende Overlegcomité van vrijdag zal worden gepraat over de versoepeling van het dragen van een mondmasker. Is het tijd om de mondmaskerplicht volledig af te schaffen in ons land of nog niet? Eerder lieten we de experts aan het woord, nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 49. HET DEBAT. Moet een politicus aan een programma als 'The Masked Singer’ kunnen deelnemen? Dit is jullie mening (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft het geschopt tot de finale van het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’. De politicus keerde vrijdag met een bronzen medaille én heel wat reacties naar huis. Sommigen prijzen de stem van Rousseau, anderen vinden dat een (goed) politicus niet thuishoort in een entertainmentprogramma. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy