“Ik ben een echte huismus, maar gemiddeld vlieg ik één keer per week uit om op restaurant te gaan”, vertelt cabaretier Geert Hoste (62). “Als ik even aan mijn schrijftafel wil ontsnappen, doe ik dat het liefst in deze culinaire hotspots.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen doorheen ons land. [naar artikel]
Een frikandel speciaal, balletjes in tomatensaus of een keukenspons met een sliert groen afwasmiddel: het is het laatste dat je verwacht na een lekker etentje. Maar het is wel degelijk wat klanten van het West-Vlaamse restaurant #food als dessert krijgen voorgeschoteld. Wij gingen proeven bij chef-kok Dave Ruysschaert, die speciaal voor ons vijf verschillende illusiedesserts maakte én onthult hoe hij te werk gaat. “Niemand anders in België doet dit.” [naar artikel]
Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. [naar artikel]
Het restaurant Julia in het centrum van Mechelen heeft een manier gevonden om het Covid Safe Ticket te omzeilen. Vanaf 3 november zal het privé-evenementen gaan organiseren. Klanten moeten vooraf wel een ticket voor hun ‘culinaire avond’ aanschaffen. “Eigenlijk verandert er niets en wettelijk zijn we in orde”, klinkt het. [naar artikel]
Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. [naar artikel]
Een kerstmaaltijd voorzien is één ding, maar welke wijn kies je daar in godsnaam bij zonder het prijzige criterium "duur, dus het zal wel lekker... [naar artikel]
“In de grote steden heb je vaak lekkere restaurants, maar je moet ze weten zijn. Anders heb je ofwel te veel betaald ofwel slecht gegeten”, aldus Vincent Fierens (30). De radiopresentator van Qmusic verklapt zijn favoriete culinaire hotspots die lekker én niet duur zijn. Van Brussel tot Antwerpen en De Haan: dit zijn de 7 favoriete zaken van de radiostem. [naar artikel]
De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]
Het is een culinaire topweek voor Vlaanderen. Zo werd de nieuwe Gault&Millau-restaurantgids voorgesteld, maar wat er natuurlijk écht toe doet: het is ook de Week van de Friet. Want hoe verfijnd Nick Bril en consorten hun plats ook mogen presenteren, voor menig Vlaming gaat er toch niets boven frietjes van de frituur. Het frietkot is ondertussen ook goed ingeburgerd over de grens. Maar smaken een de gouden staafjes en de snacks daar net zo goed? Onze reporter ging het voor u uittesten in Roosendaal. [naar artikel]
De culinaire aspiraties van Pamela Anderson waren van korte duur. Ze wil niet langer haar naam verbinden aan het veganistisch restaurant La Table [naar artikel]
Als een vleesrestaurant een ster, de titel van beste steakrestaurant van Europa én die van vierde beste van de wereld op zijn naam heeft staan, boek je er weleens graag een tafeltje. De culinaire recensenten zijn duidelijk fan, maar wat vindt de ‘gewone’ steakliefhebber ervan? Stijn Baert nam de proef op de som en ging eten bij Carcasse in Koksijde. Is het vlees écht zo lekker? En hoeveel betaal je ervoor? “Hier durven ze hun eigen keuzes te maken.” [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]
In twee jaar tijd lanceerde het Londense restaurant The Ledbury zich vanuit het niets naar de culinaire hemel: drie Michelin-sterren. Met dank aan de Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde die er de beste wijnen schenkt. “Er is in de wereld geen betere wijnstad dan Londen.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chef Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis in Kortrijk testte mayonaise van alle mogelijke huismerken. Daarna schotelden we hem ook nog een fles van het A-merk Devos & Lemmens voor. Niet om die mayonaise punten te geven, wel om te antwoorden op de vraag of die nu altijd dat extra geld waard is. “Neen. Ik vond huismerken die de helft goedkoper én net zo lekker zijn.” [naar artikel]
Heb je jouw microgolfoven veroordeeld tot de perfecte opwarmhulp voor een restje spaghetti of een kant-en-klare maaltijd na een lange werkdag? Met het advies en de 7 verrassende microgolfrecepten van onze culinaire journaliste haal je hem vanaf nu ook boven op andere momenten: “met een microgolfoven kun je eigenlijk alles koken, van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” [naar artikel]
07:00 Anju, het Koreaanse restaurant van Sang Hoon Degeimbre, is bijzonder, lekker én betaalbaar, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler. [naar artikel]
Het béste Italiaanse restaurant ter wereld, Italië buiten beschouwing gelaten? Volgens het gerenommeerde Gambero Rosso is dat Gellius in Knokke-Heist. Het restaurant van Gian Carlo Pirreti werd bekroond met de titel van ‘Restaurant van het Jaar’ in de culinaire gids. “Een ster in België is nu het grote doel”, aldus de zaakvoerder. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone verplaatste zich voor de Sinterklaasperiode opnieuw naar zijn kindertijd en testte letterkoekjes van alle mogelijke huismerken. Daarna proefde hij ook nog eens van het A-merk: Lu. Niet om die koekjes ook punten te geven, wel om te weten of zo’n zakje nu het extra geld waard is? “Ik vond er die een derde goedkoper zijn én zeker zo lekker smaken.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chef Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis in Kortrijk testte mayonaise van alle mogelijke huismerken. Daarna schotelden we hem ook nog een fles van het A-merk Devos & Lemmens voor. Niet om die mayonaise punten te geven, wel om te antwoorden op de vraag of die nu altijd dat extra geld waard is. “Neen. Ik vond huismerken die de helft goedkoper én net zo lekker zijn.” [naar artikel]
Voorkom een stresskip, geef haar een speeltuin. Het zou zomaar een slogan in één of andere reclamefolder kunnen zijn. “Maar er zit zeker een grond van waarheid in”, zegt dierendokter Rob Lückerath. “Wij kunnen lekker even met vakantie, de kip zit doorgaans vast in een begrensde ruimte, dat gaat al snel vervelen.” Zo’n speeltuin inrichten hoeft echt niet duur te zijn en is gegarandeerd een middag plezier met de kinderen. [naar artikel]
Het restaurant van de Royal Yacht Club België op Linkeroever, The Jibe, gaat een unieke samenwerking aan met XO Boating, een bedrijf dat ook rondvaarten en een taxiservice op de Schelde aanbiedt voor kleine groepen. Om de ervaring van culinaire verwennerij compleet te maken, kun je vanaf volgende week een privéboot boeken die je van het Steenplein naar The Jibe brengt. En terug. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën. Maar een andere gaat wel lachend met de hoofdprijs lopen. Deze koekjes benaderen het origineel toch wel heel hard.” [naar artikel]
Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.