Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dit zijn de culinaire plekjes van schrijver Jan Van der Cruysse (61): “Er gaat niets boven een restaurant dat lekker én niet duur is”

09/01/2022 - 13:21
"“Ik rook niet, ik drink niet en ik zit niet achter andere vrouwen aan. Op restaurant gaan is mijn énige guilty pleasure”, zegt communicatieadviseur en schrijver van misdaadromans Jan Van der Cruysse (61). “Ik vrees dat ik echt verslaafd ben aan lekker eten. Ik moet wel opletten dat het niet vroeg of laat ook mijn dood betekent, want ik eet veel te veel.” En waar hij dat het liefst doet, ontdek je hier."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waar eet cabaretier Geert Hoste? “Zelfs het kleinste Italiaanse restaurant is wereldklasse, maar dit adresje steekt écht boven het maaiveld uit” (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben een echte huismus, maar gemiddeld vlieg ik één keer per week uit om op restaurant te gaan”, vertelt cabaretier Geert Hoste (62). “Als ik even aan mijn schrijftafel wil ontsnappen, doe ik dat het liefst in deze culinaire hotspots.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen doorheen ons land. [naar artikel]


2. GETEST. Niets zo lekker als een vers gebakken asbak: illusiedesserten in restaurant #food zien er niet uit, maar smaken héérlijk (26/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een frikandel speciaal, balletjes in tomatensaus of een keukenspons met een sliert groen afwasmiddel: het is het laatste dat je verwacht na een lekker etentje. Maar het is wel degelijk wat klanten van het West-Vlaamse restaurant #food als dessert krijgen voorgeschoteld. Wij gingen proeven bij chef-kok Dave Ruysschaert, die speciaal voor ons vijf verschillende illusiedesserts maakte én onthult hoe hij te werk gaat. “Niemand anders in België doet dit.” [naar artikel]


3. Waar eet... zanger Metejoor? “Als je in dit restaurant op het toilet zit, stroomt er een waterval uit het plafond” (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. [naar artikel]


4. “Enkel nog maar privé-evenementen vanaf nu”: Mechels restaurant omzeilt Covid Safe Ticket (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het restaurant Julia in het centrum van Mechelen heeft een manier gevonden om het Covid Safe Ticket te omzeilen. Vanaf 3 november zal het privé-evenementen gaan organiseren. Klanten moeten vooraf wel een ticket voor hun ‘culinaire avond’ aanschaffen. “Eigenlijk verandert er niets en wettelijk zijn we in orde”, klinkt het. [naar artikel]


5. De 7 favoriete eetadressen van zanger Metejoor: “Als je in dit restaurant op het toilet zit, stroomt er een waterval uit het plafond” (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Metejoor zie je momenteel bezig in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’, maar zijn liefde voor eten is alvast ook aanwezig. “Weet je wat typisch is voor mensen uit de Kempen? Dat eten niet héél lekker hoeft te zijn, zolang het maar heel veel is”, lacht zanger Metejoor (32). Ook naast het podium is hij een echte levensgenieter. Dat doet hij het liefst in één van zijn zeven favoriete culinaire hotspots in ons land. [naar artikel]


6. Lekker, maar niet duur: 5 feestelijke supermarktwijnen (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een kerstmaaltijd voorzien is één ding, maar welke wijn kies je daar in godsnaam bij zonder het prijzige criterium "duur, dus het zal wel lekker... [naar artikel]


7. Waar eet Vincent Fierens van Qmusic? “Eitjes, toast, bacon, worstjes en bonen in tomatensaus zijn ideaal om een kater te verdrinken” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

“In de grote steden heb je vaak lekkere restaurants, maar je moet ze weten zijn. Anders heb je ofwel te veel betaald ofwel slecht gegeten”, aldus Vincent Fierens (30). De radiopresentator van Qmusic verklapt zijn favoriete culinaire hotspots die lekker én niet duur zijn. Van Brussel tot Antwerpen en De Haan: dit zijn de 7 favoriete zaken van de radiostem. [naar artikel]


8. Kan kant-en-klare rode kool lekker zijn? Luc Bellings proeft 10 bokalen en deelt een 9/10 uit: “Een goedkoop topproduct voor in de voorraadkast” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]


9. DE GRENS. Een culinaire trip langs de fritaria in Roosendaal: “Nederland gidsland, maar niet voor frieten” (09/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het is een culinaire topweek voor Vlaanderen. Zo werd de nieuwe Gault&Millau-restaurantgids voorgesteld, maar wat er natuurlijk écht toe doet: het is ook de Week van de Friet. Want hoe verfijnd Nick Bril en consorten hun plats ook mogen presenteren, voor menig Vlaming gaat er toch niets boven frietjes van de frituur. Het frietkot is ondertussen ook goed ingeburgerd over de grens. Maar smaken een de gouden staafjes en de snacks daar net zo goed? Onze reporter ging het voor u uittesten in Roosendaal. [naar artikel]


10. Pamela Anderson stopt met restaurant .... na 9 dagen (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

De culinaire aspiraties van Pamela Anderson waren van korte duur. Ze wil niet langer haar naam verbinden aan het veganistisch restaurant La Table [naar artikel]


11. “Opmerkelijk dat niet gevraagd wordt hoe het vlees gebakken moet zijn”: hoe lekker is de steak in het beste steakrestaurant van Europa? (07/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als een vleesrestaurant een ster, de titel van beste steakrestaurant van Europa én die van vierde beste van de wereld op zijn naam heeft staan, boek je er weleens graag een tafeltje. De culinaire recensenten zijn duidelijk fan, maar wat vindt de ‘gewone’ steakliefhebber ervan? Stijn Baert nam de proef op de som en ging eten bij Carcasse in Koksijde. Is het vlees écht zo lekker? En hoeveel betaal je ervoor? “Hier durven ze hun eigen keuzes te maken.” [naar artikel]


12. Hoe maak je spruitjes lekker klaar? HLN-chef Jelle Beeckman: “Door zout te gebruiken, breng je de zoete smaak naar boven” (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]


13. Vlaamse sommelier (28) helpt nu al tweede restaurant mee aan derde ster: “Dit is de beste plek ter wereld als je wijn wil drinken” (15/02/2024 - Het Belang van Limburg)

In twee jaar tijd lanceerde het Londense restaurant The Ledbury zich vanuit het niets naar de culinaire hemel: drie Michelin-sterren. Met dank aan de Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde die er de beste wijnen schenkt. “Er is in de wereld geen betere wijnstad dan Londen.” [naar artikel]


14. Op zoek naar de beste mayonaise van huismerken: van “een schande” tot “zo hoort het” (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chef Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis in Kortrijk testte mayonaise van alle mogelijke huismerken. Daarna schotelden we hem ook nog een fles van het A-merk Devos & Lemmens voor. Niet om die mayonaise punten te geven, wel om te antwoorden op de vraag of die nu altijd dat extra geld waard is. “Neen. Ik vond huismerken die de helft goedkoper én net zo lekker zijn.” [naar artikel]


15. Van lekker krokant spek tot instant granola en roerei: onze culinaire journaliste legt uit hoe je meer uit je microgolfoven haalt (20/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je jouw microgolfoven veroordeeld tot de perfecte opwarmhulp voor een restje spaghetti of een kant-en-klare maaltijd na een lange werkdag? Met het advies en de 7 verrassende microgolfrecepten van onze culinaire journaliste haal je hem vanaf nu ook boven op andere momenten: “met een microgolfoven kun je eigenlijk alles koken, van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” [naar artikel]


16. Restaurant Anju in Brussel | Origineel, lekker én betaalbaar (22/09/2023 - De Tijd)

07:00 Anju, het Koreaanse restaurant van Sang Hoon Degeimbre, is bijzonder, lekker én betaalbaar, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler. [naar artikel]


17. Het beste Italiaanse restaurant ter wereld (buiten de laars) vind je voortaan in… Knokke-Heist: “Ons volgende doel? Een ster in België” (09/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het béste Italiaanse restaurant ter wereld, Italië buiten beschouwing gelaten? Volgens het gerenommeerde Gambero Rosso is dat Gellius in Knokke-Heist. Het restaurant van Gian Carlo Pirreti werd bekroond met de titel van ‘Restaurant van het Jaar’ in de culinaire gids. “Een ster in België is nu het grote doel”, aldus de zaakvoerder. [naar artikel]


18. Chocolatier gaat op zoek naar de beste letterkoekjes: “Lekker van smaak en drie keer zo goedkoop als het A-merk” (29/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone verplaatste zich voor de Sinterklaasperiode opnieuw naar zijn kindertijd en testte letterkoekjes van alle mogelijke huismerken. Daarna proefde hij ook nog eens van het A-merk: Lu. Niet om die koekjes ook punten te geven, wel om te weten of zo’n zakje nu het extra geld waard is? “Ik vond er die een derde goedkoper zijn én zeker zo lekker smaken.” [naar artikel]


19. Op zoek naar de beste mayonaise van huismerken: “Dit is een topper én de helft goedkoper dan het A-merk, die andere gebruik je best als confituur” (13/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chef Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis in Kortrijk testte mayonaise van alle mogelijke huismerken. Daarna schotelden we hem ook nog een fles van het A-merk Devos & Lemmens voor. Niet om die mayonaise punten te geven, wel om te antwoorden op de vraag of die nu altijd dat extra geld waard is. “Neen. Ik vond huismerken die de helft goedkoper én net zo lekker zijn.” [naar artikel]


20. Gun ze een vakantiepark in eigen tuin: zo krijg je geen stresskip (31/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Voorkom een stresskip, geef haar een speeltuin. Het zou zomaar een slogan in één of andere reclamefolder kunnen zijn. “Maar er zit zeker een grond van waarheid in”, zegt dierendokter Rob Lückerath. “Wij kunnen lekker even met vakantie, de kip zit doorgaans vast in een begrensde ruimte, dat gaat al snel vervelen.” Zo’n speeltuin inrichten hoeft echt niet duur te zijn en is gegarandeerd een middag plezier met de kinderen. [naar artikel]


21. ‘Waterlimousine’ vaart van Het Steen naar restaurant van jachtclub op Linkeroever: “Met privéboot langs de Antwerpse skyline” (10/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het restaurant van de Royal Yacht Club België op Linkeroever, The Jibe, gaat een unieke samenwerking aan met XO Boating, een bedrijf dat ook rondvaarten en een taxiservice op de Schelde aanbiedt voor kleine groepen. Om de ervaring van culinaire verwennerij compleet te maken, kun je vanaf volgende week een privéboot boeken die je van het Steenplein naar The Jibe brengt. En terug. [naar artikel]


22. Julius Persoone gaat op zoek naar goedkoper alternatief voor de Scholiertjes en Choco Leibniz: “Vier keer zo duur maar heus niet vier keer zo lekker” (06/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Topchocolatier Julius Persoone trok acht doosjes met huismerkversies van het Scholiertje of Choco Leibniz van Balsen open. Het doel: zoeken naar goedkopere of net zo lekkere alternatieven voor die A-merken. Het resultaat? “Er verdient hier één fabriek veel geld aan de kopieën. Maar een andere gaat wel lachend met de hoofdprijs lopen. Deze koekjes benaderen het origineel toch wel heel hard.” [naar artikel]


23. Sergio Herman reageert op vernietigende recensies Antwerps restaurant: “Ik wil niets goedpraten, wel nuance aanbrengen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!