Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Jeroen Meus wint als eerste Belg de prestigieuze Johannes van Damprijs: “Klanten vragen zelfs om het vlees te snijden zoals Jeroen”

12/01/2022 - 06:48
"Jeroen Meus (43) en 'Dagelijkse kost': we beschouwen ze al langer als Vlaams erfgoed. Deze week won de tv-kok bij onze noorderburen de prestigieuze Johannes van Damprijs, omdat hij volgens de jury “miljoenen Vlamingen en Nederlanders inspireert in de keuken”. En of, weten Vlaamse slagers, die met hun eigen ogen zijn impact vaststellen: “Als Jeroen vandaag varkenswangetjes maakt, lopen morgen de bestellingen binnen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jeroen Meus wint prestigieuze Johannes van Damprijs: “Het is simpel: wat hij in zijn stoverij draait, wordt telkens meer verkocht” (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (43) en 'Dagelijkse kost': we beschouwen ze al langer als Vlaams erfgoed. Deze week won de tv-kok bij onze noorderburen de prestigieuze Johannes van Damprijs, omdat hij volgens de jury “miljoenen Vlamingen en Nederlanders inspireert in de keuken”. En of, weten Vlaamse slagers, die met hun eigen ogen zijn impact vaststellen: “Als Jeroen vandaag varkenswangetjes maakt, lopen morgen de bestellingen binnen.” [naar artikel]


2. Jeroen Meus wint prestigieuze Nederlandse prijs: “Het is simpel: wat hij in zijn stoverij draait, wordt telkens meer verkocht” (12/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (43) en 'Dagelijkse kost': we beschouwen ze al langer als Vlaams erfgoed. Deze week won de tv-kok als eerste Belg bij onze noorderburen de prestigieuze Johannes van Damprijs, omdat hij volgens de jury “miljoenen Vlamingen en Nederlanders inspireert in de keuken”. En of, weten Vlaamse slagers, die met hun eigen ogen zijn impact vaststellen: “Als Jeroen vandaag varkenswangetjes maakt, lopen morgen de bestellingen binnen.” [naar artikel]


3. Jeroen Meus wint Nederlandse oeuvreprijs voor verspreiding van kennis over gastronomie (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus heeft de Johannes van Damprijs gewonnen. Dat heeft het Allard Pierson Museum, dat de erfgoedcollecties van de Universiteit Amsterdam beheert en presenteert en de prijs uitreikt, dinsdag bekendgemaakt. [naar artikel]


4. Jeroen Meus neemt Nederlandse prijs in ontvangst (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hadden het al aangekondigd, maar nu was het moment echt daar: Jeroen Meus heeft in Amsterdam de Johannes Van Damprijs in ontvangst genomen. De prijs bekroont personen met buitengewone verdiensten voor de verspreiding van kennis over gastronomie. [naar artikel]


5. Lezers reageren op kerstinterview Jeroen Meus: 'Mensen zoals Jeroen geven ons hoop' (15/12/2019 - Knack)

Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!' [naar artikel]


6. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


7. 'Goed volk' van Jeroen Meus wint de Ha! Van HUMO (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus gaat best op zoek naar een plaatsje op z'n schoorsteenmantel. Eerder vanavond werd de Ha! van Humo, de prijs waarmee de redactie van... [naar artikel]


8. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]


9. Zelfs voor Jeroen Meus nauwelijks volk op het Zuid, signeersessie Boektopia afgelast: “Antwerpse Boekenbeurs wordt gemist” (31/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Op een tiental locaties op het Zuid traden zondag dertig schrijvers aan op het Openingsfestival van de Antwerpse Boekenmaand. De opkomst was eerder laag. Zelfs chef-kok Jeroen Meus, traditioneel een publiekstrekker op de Boekenbeurs, zag weinig handtekeningenjagers passeren. [naar artikel]


10. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


11. Jeroen Meus: ‘Ik ben gaan snijden in mijn leven: al het vet moest weg’ (13/09/2020 - De Morgen)

Op het keukenblad liggen sjalotten die hun rokken kwijt willen, even verderop oefenen blinkende koksmessen hun rechte rug. Tevergeefs, geen pannetje zal pruttelen vandaag. Jeroen Meus (42) doet de dingen tegenwoordig rustig, in volgorde, en vooral: niet tegelijk. En dus is er nu het gesprek, en alleen het gesprek. [naar artikel]


12. Jeroen Meus werkt aan programma rond overleden broer: “Ik zal het nooit helemaal te boven komen” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op oudejaarsavond moest Jeroen Meus zijn broer afgeven. Hans Meus overleed na een zware strijd tegen kanker. De tv-kok is intussen bezig met een tv-programma rond hem, vertelt hij in 'Humo’. “Het gemis is ontzettend.” [naar artikel]


13. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


14. Loïc Van Impe geeft Jeroen Meus een ‘stoofvleesje van eigen deeg’ (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus probeerde in ‘Dagelijkse Kost’ de draak te steken met Loïc Van Impe, maar dat is buiten de VTM-kok gerekend. Hij geeft Jeroen een... [naar artikel]


15. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


16. Topchef Jeroen Meus sluit Würst (22/10/2018 - De Tijd)

21:27 De drie vestigingen van Würst, het geesteskind van Jeroen Meus, bleven gisteren dicht. Dat meldt hln.be. De snackbars in Leuven, Gent en Antwerpen zouden in slechte papieren zitten. Meus, die al sinds... [naar artikel]


17. Nauwelijks volk voor Jeroen Meus op het Zuid, signeersessie Boektopia afgelast: “Antwerpse Boekenbeurs wordt gemist” (30/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op een tiental locaties op het Zuid traden gisteren dertig schrijvers aan op het Openingsfestival van de Antwerpse Boekenmaand. De opkomst was eerder laag. Zelfs chef-kok Jeroen Meus, traditioneel een publiekstrekker op de Boekenbeurs, zag weinig handtekeningenjagers passeren. [naar artikel]


18. “’s Middags warm eten, dat is beter”, zegt Jeroen Meus. Maar klopt dat ook? (27/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

“Als ik op pensioen ben, ga ik zoals mijn grootouders ook ’s middags warm eten. Dat is beter.” Dat zei Jeroen Meus gisteren in Dagelijkse kost. Klopt dat? En moeten we dan niet allemaal terugkeren naar die oude gewoonte? [naar artikel]


19. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


20. Jeroen Meus springt in de bres voor vijfjarig jongetje in het ziekenhuis (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok Jeroen Meus heeft met liefde rondgestrooid op Twitter. Een jonge vrouw was immers een oproep gestart in de hoop de bekende Vlaming te kunnen strikken om haar neefje op te vrolijken. Het vijfjarig kindje ligt immers al een tijdje in het ziekenhuis en zou maar wat graag iets van Jeroen Meus horen. [naar artikel]


21. “Magnifiek”: Jeroen Meus houdt het niet droog als hij nummer hoort opgedragen aan zijn broer (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ging nochtans niet wenen”, sputtert Jeroen Meus (45) nog in muziekprogramma ‘Ik vraag het aan’. Maar Dana Winner zorgde er met haar versie van Cyndi Lauper’s ‘All Through the Night’ toch voor. Jeroen kent het nummer via zijn overleden broer Wim. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!