De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Muizenberg geeft geheimen niet prijs: bedolven arbeiders niet gevonden

Het Belang van Limburg

12/01/2022 - 20:57

Specialisten van de brandweer zijn woensdag afgedaald in de maandag toevallig ontdekte mergelschacht op de Muizenberg in Kanne. “Je hoopt altijd op een sensationele ontdekking, maar helaas...” zegt grottenspecialist Mike Lahaye.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mysterie van de Muizenberg: worden twee bedolven arbeiders na honderd jaar teruggevonden? (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een fietser zag maandagochtend “ongewone damp” opstijgen uit een berm in de Muizenberg in het Limburgse Riemst. Nader onderzoek bracht een verborgen schacht aan het licht. Die leidt vermoedelijk naar de in 1926 grotendeels ingestorte groeve waarin twee arbeiders met paard en kar werden bedolven.
  [naar artikel]
 2. Alweer menselijke resten gevonden: Amerikaans meer geeft geheimen prijs door enorme droogte (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week nadat het lichaam van een vermoedelijk slachtoffer van moord werd gevonden in Lake Mead in Amerika, zijn er opnieuw menselijke resten gevonden. Het meer, het grootste drinkwaterreservoir in de Verenigde Staten, krimpt snel door de aanhoudende droogte en geeft nu geheimen prijs die jarenlang onder water lagen.
  [naar artikel]
 3. Verloren Atlantis van de Noordzee geeft zijn geheimen prijs (08/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verloren Atlantis van de Noordzee geeft zijn geheimen prijs Na een decennium van baanbrekend onderzoek en buitengewone vondsten van een legertje amateurarcheologen die de Nederlandse kustlijn afspeurden op zoek naar artefacten en fossielen, biedt een boeiende tentoonstelling voor het eerst een beeld van het mysterieuze Doggerland. Dat enorm uitgestrekt gebied kwam onder water te liggen na een tsunami van 8.000 jaar geleden, die de […] Lees dit artikel: Verloren Atlantis van de Noordzee geeft zijn geheimen prijs
  [naar artikel]
 4. Methanol geeft haar geheimen prijs (19/11/2016 - Knack)
  De productie van methanol geeft stilaan haar geheimen prijs, op alle niveaus.
  [naar artikel]
 5. 'Clan' geeft geheimen nog niet prijs (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel de Oude geeft na anderhalf jaar restauratie geheimen prijs (18/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het kunstwerk ‘Dulle Griet’ van Pieter Bruegel de Oude geeft na anderhalf jaar van restauratie in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatimonium (KIK) enkele nieuwe geheimen prijs. Zo blijkt de kleurenpracht van het schilderij nog veel helderder en feller dan voorheen gedacht en werd ontdekt dat het meesterwerk niet gedateerd is in 1561, maar wel in 1563.
  [naar artikel]
 7. Smeltende gletsjer geeft geheimen prijs: onbekende virussen van 15.000 jaar oud ontdekt (23/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Smeltende gletsjer geeft geheimen prijs: onbekende virussen van 15.000 jaar oud ontdekt Oude virussen hebben bijna 15.000 jaar lang overleefd in gletsjerijs op het Tibetaanse plateau in China, zo hebben wetenschappers ontdekt. De ontdekking kan hen helpen om de evolutie van virussen beter te begrijpen. “We weten immers heel weinig over virussen en microben in deze extreme omgevingen.” De meeste virussen die in de twee monsters werden […] Lees dit artikel: Smeltende gletsjer geeft geheimen prijs: onbekende virussen van 15.000 jaar oud ontdekt
  [naar artikel]
 8. Stonehenge geeft geheimen prijs (06/04/2019 - De Morgen)
  'Cool', vond Barack Obama de site van Stonehenge vorige week. En toen wist hij nog niet eens dat bio-ingenieurs van de UGent onder de grond sporen van nog zeventien andere monumenten, grafheuvels en tempels hebben gevonden. Niet opgegraven, wel gescand met sensoren. De oudheid blijft voor nieuws zorgen.
  [naar artikel]
 9. Noordzee geeft haar geheimen prijs: 55 scheepswrakken voor onze kust zijn voortaan beschermd (28/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Noordzee geeft z’n geheimen prijs. Het afgelopen jaar werden 55 scheepswrakken voor onze Belgische kust grondig in kaart gebracht. Ze worden binnenkort beschermd cultureel erfgoed onder water. “Scheepswrakken geven ons een schat aan informatie over de geschiedenis”, zegt onderzoeker Sven Van Haelst.
  [naar artikel]
 10. Beestenboel: waarom de meervleermuis hier zeldzaam is maar niet in Nederland (30/10/2021 - Knack)
  Een van onze zeldzaamste vleermuizen geeft mondjesmaat haar geheimen prijs.
  [naar artikel]
 11. Wolkenkrabber in aanbouw ingestort in Nigeria: arbeiders bedolven onder het puin (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een wolkenkrabber in aanbouw is maandag ingestort in Lagos, de grootste stad van Nigeria. Veel arbeiders zijn volgens bouwvakkers en de hulpdiensten bedolven onder het puin.
  [naar artikel]
 12. Mogelijk meer dan 20 mensen bedolven bij aardverschuiving in Maleisië (21/10/2017 - Metro)
  De stad Georgetown, in het noordwesten van Maleisië, is zaterdagmorgen getroffen door aardverschuiving. De brandweer en de civiele veiligheid vrezen dat meer dan twintig mensen bedolven zijn geraakt. De aardverschuiving vond plaats aan een bouwwerf. De slachtoffers zijn wellicht buitenlandse arbeiders die op de site aan het werk waren. Volgens de lokale nieuwssite Astro Awani hebben de reddingsdiensten intussen al twee doden opgegraven. Het stadsbestuur van Georgetown bevestigt enkel dat er twee mensen werden gevonden, maar geeft geen details over hun toestand. De overheid gaat zaterdag nog na of het nodig is om de nabijgelegen huizen uit voorzorg te ontruimen. bron: Belga
  [naar artikel]
 13. De dodo geeft zijn geheimen prijs. Maar niet allemaal (24/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/HePCB651Fh6SHIIjUtHpR8MizQM/diocontent/110447475/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 14. Geeft Genk hier al tactische geheimen prijs voor match van morgen tegen Sassuolo? (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl KRC Genk aan het wachten was of de Europa League-wedstrijd tegen Sassuolo doorging of niet in de mist, hielden de Limburgers een Mannequin Challenge in de kleedkamer. Leuk, maar werden zo de tactische geheimen voor de wedstrijd van morgen niet prijsgegeven...? Als de Italianen het tactisch bord wat van naderbij gaan bekijken, weten ze alleszins al meer over de aanpak van Peter Maes...
  [naar artikel]
 15. De Costa Concordia geeft zijn laatste geheimen prijs (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Een sexy dokteres versus een Miss Costa Rica plus een Braziliaans topmodel tegen een Spaanse actrice: groep D geeft geheimen prijs in ons WK van de WAG's (17/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de niet-voetballiefhebber, of de voetballiefhebber met een bredere interessesfeer, ziehier ons WK van de WAG’s. Waar niet het land zegeviert...
  [naar artikel]
 17. Marianentrog, de diepste plek op aarde, geeft geheimen (nog) niet prijs: oceanograaf verliest levenswerk (11/12/2018 - De Morgen)
  Alsof de Marianentrog, de diepste plek op aarde, zich verzet tegen het prijsgeven van haar geheimen. Een onderzoek van de Nederlandse fysisch oceanograaf Hans van Haren naar de mysterieuze kloof in de bodem van de Stille Oceaan is mislukt. De kostbare apparatuur die in de duistere diepte informatie had moeten verzamelen, heeft hij niet boven water kunnen krijgen. Jaren van voorbereiding lijken voor niets te zijn geweest.
  [naar artikel]
 18. 227 illegale arbeiders op werf van Google in Hegouwen (07/12/2018 - VRT NWS)
  Op de werf van internetbedrijf Google in Henegouwen zijn 227 illegale arbeiders gevonden. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF en het Arbeidsauditoraat bevestigt de feiten. De illegale arbeiders waren niet aangegeven als werkenden en betaalden geen sociale bijdragen.
  [naar artikel]
 19. Voor Belgische kust gezonken Duitse duikboot geeft eerste geheimen prijs (14/11/2017 - VRT NWS)
  Het goed bewaarde wrak van een Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog dat recent voor de Belgische kust is gevonden, is geïdentificeerd. Het gaat om de U-29 die al van in het najaar 1916 vermist was. Hoe de duikboot precies gezonken is, is nog niet helemaal duidelijk, maar de onderzoekers schuiven wel enkele mogelijkheden naar voren.
  [naar artikel]
 20. Diepzee geeft haar geheimen mondjesmaat prijs (07/04/2019 - De Morgen)
  Dertienduizend nieuwe zeedieren en -planten dit jaar in kaart gebracht
  [naar artikel]
 21. Voor 16 euro per maand geeft Mariah Carey haar geheimen prijs, en ze is lang niet de enige superster die online bijles geeft (13/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Online les krijgen van Mariah Carey (53)? Dat kan binnenkort op het Amerikaanse MasterClass.com. Dat maakte de superster zelf bekend op Instagram. En ze is niet de eerste bekendheid die zich waagt aan een lucratieve online bijverdienste. Onder andere Hillary Clinton en acteur Samuel L. Jackson gingen haar voor.
  [naar artikel]
 22. Zesde lichaam gevonden in bedolven hotel (22/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het Italiaanse hotel dat na een lawine bedolven werd onder de sneeuw, heeft de brandweer een zesde lichaam gevonden. Dat melden de hulpverleners. Ook de prefect van Pescara bevestigde de vondst van een zesde lichaam, een volwassen man, in hotel Rigopiano.
  [naar artikel]
 23. Zesde lichaam gevonden in bedolven hotel (23/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het Italiaanse hotel dat na een lawine bedolven werd onder de sneeuw, heeft de brandweer een zesde lichaam gevonden. Dat melden de hulpverleners. Ook de prefect van Pescara bevestigde de vondst van een zesde lichaam, een volwassen man, in hotel Rigopiano.
  [naar artikel]
 24. Zesde lichaam gevonden in bedolven Italiaans hotel (22/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hulpdiensten krijgen geen teken van leven meer uit het Italiaanse hotel dat woensdag bedolven werd bij een sneeuwlawine. De reddingsoperatie
  [naar artikel]
 25. Laatste ‘onaangeroerde’ mummie van het oude Egypte geeft zijn geheimen prijs (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amenhotep, een farao die zo’n 3.500 jaar geleden over Egypte regeerde en de laatste onaangeroerde mummie, heeft zijn geheimen prijsgegeven. Dankzij een nieuwe onderzoekstechniek is hij daarbij onaangeroerd gebleven. Dat schrijven de onderzoekers in het vaktijdschrift Frontiers in Medicine.
  [naar artikel]
 26. Een van de laatste Dode Zee­rollen geeft haar geheimen prijs (29/01/2018 - VRT NWS)
  In Israël hebben wetenschappers 1 van de 2 overgebleven Dode Zeerollen ontcijferd die nog niet waren bestudeerd. Het document werpt een nieuw licht op de kalender die de Joodse gemeenschap hanteerde die de rollen schreef.
  [naar artikel]
 27. Q-DJ Wim Oosterlinck geeft de geheimen van de radio prijs (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het ochtendduo van Qmusic Sam & Heidi nodigden vandaag enkele honderden Q-luisteraars uit om een dag te komen studeren aan de school van het
  [naar artikel]
 28. Dodo geeft enkele van zijn geheimen prijs (13/04/2019 - De Morgen)
  Rond de dodo, een vogel die eeuwen geleden uitstierf op Mauritius, hangt een waas van mysterie. Nu zijn wetenschappers er in geslaagd meer te weten te komen over de vogel die niet vliegen kon.
  [naar artikel]
 29. Dodo geeft enkele van zijn geheimen prijs (25/08/2017 - De Morgen)
  Rond de dodo, een vogel die eeuwen geleden uitstierf op Mauritius, hangt een waas van mysterie. Nu zijn wetenschappers er in geslaagd meer te weten te komen over de vogel die niet vliegen kon.
  [naar artikel]
 30. "De Nachtwacht" van Rembrandt geeft nieuwe geheimen prijs (20/01/2023 - VRT NWS)
  Een analyse met een speciale scanner van de Universiteit Antwerpen werpt een nieuw licht op Rembrandts meesterwerk "De Nachtwacht". Een internationaal team van wetenschappers ontdekte de ongewone chemische verbinding loodformiaat in het schilderij. "Loodformiaat werd nog nooit eerder in een 17de-eeuws schilderij gevonden", laat de UAntwerpen weten. "Dit geeft ons nieuwe informatie over Rembrandts kennis van chemie en hoe hij zijn verf prepareerde." De ontdekking is erg belangrijk voor de goede conservatie van het schilderij.
  [naar artikel]
 31. Mogelijke verbinding naar groeve ontdekt bij eerste afdaling in mergelschacht Muizenberg (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Muizenberg in Kanne is zopas het klim- en redteam van de brandweer Oost-Limburg afgedaald in de mergelschacht die vorige maandag toevallig ontdekt werd.
  [naar artikel]
 32. Opgefriste "Dulle Griet" geeft enkele geheimen prijs, maar niet allemaal (18/09/2018 - VRT NWS)
  Het beroemde, mysterieuze schilderij “Dulle Griet” van Pieter Bruegel is gerestaureerd. Opvallend zijn de heldere kleuren, de diepte én de nieuwe datering.
  [naar artikel]
 33. ‘Meisje met de parel’ geeft geheimen prijs dankzij moderne technieken: eigenlijk voor groen gordijn, toch wimpers (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De schilder Johannes Vermeer heeft het ‘Meisje met de parel’ op zijn gelijknamige beroemde schilderij oorspronkelijk helemaal niet in een lege...
  [naar artikel]
 34. Eeuwenoud Zelems kasteel geeft uitzonderlijk geheimen prijs (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het domein van het Loboskasteel in Zelem (Halen), dat nu privébezit is, is zondag 19 augustus uitzonderlijk toegankelijk voor het publiek. Je kan niet alleen het domein bezoeken, maar ook de middeleeuwse kelder van het historische pand in de buurt van de Zwarte Beek.
  [naar artikel]
 35. Eerste ontdekte bezoeker van buiten ons zonnestelsel geeft geheimen prijs (21/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/6sb211PatDt9lXG9k4wjYT2-Rfk/diocontent/115314892/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 36. Jubileumboek onthult alles: de strafste 25 trucs en geheimen van 25 jaar ‘Thuis’ (deel 2) (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 december zal het precies 25 jaar geleden zijn dat de eerste aflevering van ‘Thuis’ werd uitgezonden. Het jubileumboek ‘Thuis 25’ (vanaf deze week in de boekhandel) gunt de fans een unieke blik achter de schermen van de bijna 4.900 afleveringen en geeft een pak geheimen prijs, die al een kwarteeuw verborgen blijven voor de 1,2 miljoen trouwe kijkers. Dit zijn de 25 leukste onthullingen op een rij.
  [naar artikel]
 37. Gezonken duikboot uit WOI voor onze kust geeft geheimen prijs (14/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/1-hwKZ01wnLO3tusKVlTq82fOzA/diocontent/111863758/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 38. Antwerps Falcontinnenklooster geeft zijn geheimen verder prijs (05/12/2016 - De Redactie)
  Tijdens opgravingen hebben archeologen delen van het middeleeuwse vrouwenklooster blootgelegd. Er werden ook een aantal graven aangetroffen.
  [naar artikel]
 39. De gemiddelde mens heeft 13 geheimen en die zijn niet goed voor ons welzijn (of sommigen net wel) (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zorgen jouw geheimen ervoor dat je minder (mentaal) gezond bent? Nieuw onderzoek toont van wel. Al zijn er ook voordelen verbonden aan geheimen van iemand anders of jezelf met je mee dragen. De gemiddelde persoon heeft er dertien, legt Amerikaans onderzoeker en auteur Michael Slepian uit. Hij verklapt welke soort geheimen de meeste mensen bewaren. En vooral: of die nu wel of niet onze gezondheid schaden.
  [naar artikel]
 40. Arbeiders komen onder betonpuin terecht tijdens slopen oud bankkantoor (23/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee arbeiders zijn vandaag in Hingene (Bornem) tijdens de afbraakwerken van een oud bankkantoor en werkhuis bedolven geraakt onder stukken puin. Dat gebeurde toen een kraan aan de buitenzijde van het gebouw een stuk muur wou weghalen. De juiste omstandigheden worden onderzocht.
  [naar artikel]
 41. Zwitserse gletsjers geven geheimen prijs door hitte: al twee lichamen en 50 jaar oud vliegtuigwrak ontdekt (11/08/2022 - VRT NWS)
  Ook eeuwenoude gletsjers in Zwitserland geven hun geheimen prijs door de aanhoudende recordtemperaturen. In de Alpen zijn deze zomer al twee levenloze lichamen en een neergestort vliegtuig uit 1968 ontdekt.
  [naar artikel]
 42. Denisovamens geeft onderkaak en geheimen prijs: 160.000 jaar geleden ook al op de Tibetaanse hoogvlakte (02/05/2019 - VRT NWS)
  De denisovamens, een uitgestorven mensachtige waarvan het bestaan pas in 2010 werd bewezen, leefde 160.000 jaar geleden ook op de Tibetaanse hoogvlakte. Wetenschappers kwamen tot die conclusie na onderzoek van een onderkaak die op 3.300 meter hoogte werd gevonden. Het is veruit de oudste vondst van menselijke resten op die hoogte.
  [naar artikel]
 43. Smeltende gletsjers in de Alpen geven hun geheimen prijs: twee lichamen en vliegtuigwrak gevonden (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De recordtemperaturen in de Zwitserse Alpen hebben geleid tot de vondst van menselijke resten en een vliegtuig dat tientallen jaren geleden is neergestort.
  [naar artikel]
 44. Gezonken continent geeft geheimen prijs na 80 miljoen jaar (27/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/GGuOaFr7vpHW1bZIleYC5faPpf8/diocontent/112522334/_crop/0/0/1620/1080/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 45. Gezonken duikboot uit WOI geeft geheimen prijs (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse duikboot die onlangs werd ontdekt in Oostende is de UB29. Ontdekker en onderwaterarcheoloog Tomas Termote vond op de site sluitend...
  [naar artikel]
 46. Nieuwe afbeeldingen van iPhone 8 en Pixel 2 duiken op (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De iPhone 8 geeft steeds meer geheimen prijs. Smartphonelekker Evan Blass publiceerde een afbeelding van een ontwerp met minimale bezels,
  [naar artikel]
 47. Waarom Google niet wil dat je geheimen hebt (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De techniekreuzen willen mensen vangen in algoritmen. Geheimen passen niet in de gedachte van maakbaarheid. Filosoof René ten Bos vreest voor...
  [naar artikel]
 48. RECONSTRUCTIE. Het drama van Nieuw Zuid: “Eerst een knal, dan gerommel. En toen zakte alles in” (19/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De brandweer zocht gisteravond laat nog met twee gigantische kranen en speurhonden naar arbeiders die bedolven geraakten onder het puin van de ingestorte school in Antwerpen. Wegens instortingsgevaar gebeurt dat brokstuk per brokstuk. Naast één dode en acht zwaargewonden waren gisteravond nog vijf arbeiders vermist.
  [naar artikel]
 49. Denisova- en moderne mens kruisten dan toch elkaars pad: 130.000 jaar oude kindertand in Laos geeft geheimen prijs (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een berggrot in Laos is een tand van 131.000 tot wel 164.000 oud gevonden. Dat schrijven onderzoekers in het vaktijdschrift Nature Communications. De tand is afkomstig van een Denisovamens en dat is opmerkelijk want andere resten van de uitgestorven mensensoort werden in Siberië teruggevonden, duizenden kilometers verderop. Vermoedelijk kruisten Denisovamensen in Zuidoost-Azië het pad van de moderne mens, wat heel wat vragen zou beantwoorden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy