Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]
Het gekende restaurant De Goei Goesting in Hasselt sluit de deuren op 12 maart. Dan wordt er voor het laatst eten geserveerd het etablissement van ondernemer Dirk Hendrickx. Zo’n 2 maanden later moet De Goei Goesting opnieuw opengaan, maar met een totaal ander concept. Het voorste gedeelte wordt dan een cocktailbar, annex club. Het achterste gedeelte zal een onderdeel worden van het naastgelegen L’Aperi Vino. [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Sara Cool en Bart Peuteman hebben het veganistische restaurant Babsies geopend. “Niet enkel het eerste vegan restaurant in Diksmuide, maar ook in de Westhoek.” [naar artikel]
Na alle eindejaarsfeestjes met familie en vrienden is het niet slecht om onze spijsvertering eventjes op haar positieven te laten komen. En dus bezoeken we deze keer geen restaurant voor de rubriek ’t Goei Leven, maar gaan we zelf aan de slag in de keuken. Hoe maak je zelf de lekkerste sushi? [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Hoe zou het nog gaan met Steven ‘Spillie’ Spillebeen? De winnaar van de eerste ‘Big Brother’ in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z’n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z’n kledingcollectie ‘Rebel’ nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z’n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits. [naar artikel]
Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een ijsje. Van roomijs, yoghurtijs en light-ijs tot sorbet, water- en vegan-ijs: het aanbod is... [naar artikel]
Mowgli, Bagheera en Baloo, allemaal komen ze aan bod tijdens het Light Festival, Jungle Book in de Antwerpse Zoo. De zoo sluit al voor de vijfde keer het jaar af tussen sfeervol verlichte figuren. Dit jaar staat het evenement volledig in het teken van Jungle Book. Het festival gaat pas 29 november van start, maar onze reporter mocht alvast eens door lichtverhaal wandelen. [naar artikel]
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
Kaat Van den Eynde opende in haar huiskamer in Runkst een vegan restaurant. Ze werkt samen met Merwt, de boerenmarkt die zes keer per jaar door de stad Hasselt wordt georganiseerd. [naar artikel]
Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): ‘Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten.’ [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft samen met haar familie een onverwacht bezoek gebracht aan het vegan restaurant Bar d'Henri op het Antwerpse Zuid. De popster speelt vanavond op het hoofdpodium van Pukkelpop. "Ik ben vereerd dat ze onze zaak hebben uitgekozen en alles tot de laatste kruimel hebben opgegeten", zegt uitbater Seger De Maesschalk. [naar artikel]
Loaded nacho’s, loempia’s en klassieke burgers: anno 2022 stuk voor stuk typische festivalgerechten. Maar waar op de pukkelpopweide smaken deze gerechten het sappigst en hoe diep moet je er voor in je buidel tasten? Onze reporter test het uit! [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Auto’s mogen sinds dit jaar nog maar aan dertig kilometer per uur door Brussel rijden - op enkele grote verkeersassen na. Waar je sneller mag, staat dat aangegeven. Op papier klinkt dat eenvoudig, maar hoe zit het in de praktijk? Onze reporter stapte in de auto en deed de test. [naar artikel]
Ter ere van Valentijnsdag organiseert de gemeente Mol een wandeling die je relatie naar een hoger niveau zou tillen. Onze reporter testte het uit, samen met haar vriend. [naar artikel]
Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]
HasseltZe zijn niet gezond, niet smakelijk en ultra bewerkt. Een smaakpanel van Test-Aankoop nam de nieuwe plantaardige burgers met vleesambities onder de loep, en de conclusie is niet mals. “Een carnivoor overtuigen zal niet lukken.” [naar artikel]
Gisteren begonnen in het UZ Gent de tests voor een nieuw vaccin van de Duitse farmareus CureVac. Onze reporter Stijn Tormans was een van de proefkonijnen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.