De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ongeduld over uitblijven lagere energiefactuur wordt groot, premier belooft oplossing “in nabije toekomst”

Gazet van Antwerpen

27/01/2022 - 18:22

Het ongeduld over een uitblijvend akkoord over een lagere energiefactuur wordt ook binnen de regering groter en groter. De Vlaamse socialisten en vooral CD&V zetten premier Alexander De Croo (Open VLD) donderdag in de Kamer onder druk om dringend een deal te sluiten. Die komt er volgens de eerste minister “in de nabije toekomst”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ongeduld in Kamer over uitblijven beslissing energiefactuur, "kost wat tijd om dat zorgvuldig te doen" antwoordt premier (27/01/2022 - VRT NWS)
  Een beslissing over een maatregel om de torenhoge energiefacturen enigszins betaalbaar te houden voor de burger is voor "de nabije toekomst". Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd in de Kamer. Hij kreeg heel wat vragen van ongeduldige Kamerleden over het dossier, maar wil zich duidelijk niet laten opjagen.
  [naar artikel]
 2. ABVV: “Investeer overtollige Vlaamse bedrijfssteun in lagere energiefactuur voor gezinnen” (20/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Het Vlaams ABVV stelt voor de bedrijfssteun voor hoge energiekosten van de Vlaamse regering, die de bedrijven niet hebben opgenomen, te gebruiken voor steun aan de gezinnen om hun energiefactuur te verlagen. De werkgevers willen de voorwaarden voor deze bedrijfssteun verlaagd zien. “Een slecht idee”, meent het ABVV. The post ABVV: “Investeer overtollige Vlaamse bedrijfssteun in lagere energiefactuur voor gezinnen” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. Minister van Energie: "Formeel Europees groen licht voor CRM in nabije toekomst verwacht" (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft de procedure met het oog op haar eindbeslissing over het CRM-subsidiemechanisme opgestart. Dat laat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) weten. “Het formele groene licht wordt in de nabije toekomst verwacht”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. Op de tafel van De Croo: lagere energiefactuur, beetje meer flexibiliteit en een lastenknip (11/10/2021 - De Tijd)
  20:09 Premier Alexander De Croo hoopt dinsdag in de Kamer uit te pakken met een begrotingsdeal. In de maak: een lagere energiefactuur, een flexibeler arbeidsmarkt, een lastenknip en een inscheeptaks op kort...
  [naar artikel]
 5. Nog geen oplossing voor lagere energiefactuur: “Als Belgische politici tot aan de afgrond komen, lukt het meestal net” (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het blijft wachten op een beslissing over de oplopende energiefacturen. Terwijl de deadline voor een verlenging van het sociaal tarief nadert, is ook voor de groep die daar geen recht op heeft nog steeds geen oplossing gevonden. Waarom loopt het zo fout? “Nu het eens niet Georges-Louis Bouchez is die dwarsligt, doet Open Vld het zelf”, ziet politicoloog Dave Sinardet.
  [naar artikel]
 6. Energieprijs explodeert, maar federale oplossing voor energiefactuur laat op zich wachten: “Dit is echt geen goede situatie” (31/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een “snelle oplossing” voor de torenhoge energiefactuur willen de meerderheidspartijen, maar het weekend kabbelde voorbij zonder topoverleg en dus zonder vooruitgang. Het zal nog een pak masseerwerk vergen om tot een akkoord te komen. En volgende maand valt weer een stevige factuur binnen bij de burgers. “Dit is niet goed voor de hele politiek”, zucht een regeringsbron.
  [naar artikel]
 7. Energieprijs explodeert, maar federale oplossing voor energiefactuur laat op zich wachten: “Dit is echt geen goede situatie” (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een “snelle oplossing” voor de torenhoge energiefactuur willen de meerderheidspartijen, maar het weekend kabbelde voorbij zonder topoverleg en dus zonder vooruitgang. Het zal nog een pak masseerwerk vergen om tot een akkoord te komen. En volgende maand valt weer een stevige factuur binnen bij de burgers. “Dit is niet goed voor de hele politiek”, zucht een regeringsbron.
  [naar artikel]
 8. Als je het niet doet, verlies je veel warmte en geld: stap één richting een lagere energiefactuur (12/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers: allemaal oké. Maar stap één richting een lagere energiefactuur is eigenlijk nog iets anders. “Isoleren, isoleren, isoleren”, zeggen alle experts.
  [naar artikel]
 9. Als je het niet doet, verlies je veel warmte en geld: stap één richting een lagere energiefactuur (12/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers: allemaal oké. Maar stap één richting een lagere energiefactuur is eigenlijk nog iets anders. “Isoleren, isoleren, isoleren”, zeggen alle experts.
  [naar artikel]
 10. Nieuw klimaatrapport: “Aardopwarming boven 1,5 graad wordt steeds waarschijnlijker” (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad uitkomt. Tot die conclusie komt het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC in een nieuw rapport. De wetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. Die worden ook steeds betaalbaarder. “Als we nu handelen, kunnen we nog steeds een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veiligstellen”, zegt IPCC-voorzitter Hoesung Lee.
  [naar artikel]
 11. Experten waarschuwen in nieuw rapport voor “klimaat-tijdbom”: “Nú handelen voor leefbare toekomst” (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad Celsius uitkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De klimaatwetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. “Als we nú handelen, kunnen we nog steeds een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veiligstellen”, zegt IPCC-voorzitter Hoesung Lee.
  [naar artikel]
 12. Kernkabinet blijft discussiëren over lagere energiefactuur: hoeveel mag het de regering kosten en welke maatregelen zijn het best? (03/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering is het zaterdag nog niet eens geraakt over een pakket maatregelen om de energiefactuur te verlichten. De tegenstellingen zijn voorlopig nog te groot. Vandaag, zondag, wordt voort onderhandeld.
  [naar artikel]
 13. Premier De Croo: “Geen verhoging van energiefactuur door verlenging levensduur kerncentrales” (11/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Er komt geen verhoging van de energiefactuur voor het langer openhouden van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. Dat benadrukt de woordvoerder van premier Alexander De Croo. Ook minister van Energie Tinne Van der Straeten benadrukt dat er geen extra taksen op de energiefactuur komen.
  [naar artikel]
 14. Premier Alexander De Croo (Open VLD) over maatregelen om energiefactuur te drukken: “Verschillende denksporen in uitwerking” (25/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo (Open VLD) dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 15. Martínez houdt vol dat er best ná het WK over zijn toekomst gesproken wordt: “Helemaal niet vreemd” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez blijft ook na de 0-1 in Polen bij het oordeel dat zijn Belgische toekomst best pas na het WK uitgeklaard wordt. “Voor mij is dat de juiste timing. In internationaal voetbal ga je van groot toernooi naar groot toernooi”, aldus de bondscoach in gesprek met Gilles De Bilde.
  [naar artikel]
 16. “Sire, er zijn geen verdedigers meer”: onze chef voetbal ziet hoe Rode Duivels in nabije toekomst hellend vlak dreigen te zijn (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een handjevol doelpunten van de Rode Duivels: dat zijn we gewend tegen dit soort tegenstander. Twee tégengoals: dat is nieuw. Maar het dreigt in de nabije toekomst het nieuwe normaal te worden bij de nationale ploeg. We kunnen niet meer zo goed verdedigen.
  [naar artikel]
 17. Onthaalouders vragen minister Beke oplossing voor stijgende energiefactuur (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De onthaalouders vragen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om een oplossing voor de stijgende energiefactuur. De dure stroom- en gasprijzen maken werken als onthaalouder “onhoudbaar”, waarschuwt de christelijke bediendebond ACV Puls.
  [naar artikel]
 18. Brouns over het boerenprotest: “Evenwichtige oplossing is enkel mogelijk als er samengewerkt wordt” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns begrijpt de zorgen van de protesterende boeren. Hij belooft dat de bezwaren die zijn ingediend tegen het stikstofakkoord ernstig bekeken zullen worden. “Een evenwichtige oplossing is wel enkel mogelijk als er samengewerkt wordt”, zei de CD&V-minister in het VRT-radioprogramma ‘De Ochtend’.
  [naar artikel]
 19. Minister Demir: “Kritiek van Vooruit over energiefactuur is hypocriet” (28/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vindt het “hypocriet” dat oppositiepartij Vooruit kritiek heeft op het uitblijven van maatregelen om de energiefactuur te doen dalen in de Septemberverklaring. De afgelopen jaren werden al maatregelen genomen om de Vlaamse component in die factuur te doen dalen. Bovendien betalen we tot 2030 de gigantische oversubsidiëring van de zonnepanelen af, verklaarde Demir dinsdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 20. De Croo over maatregelen rond energiefactuur: “We werken verschillende denksporen uit” (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 21. “Game over”: Britse kranten zien toekomst van Boris Johnson aan zijden draadje hangen (06/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na het vertrek van twee van zijn belangrijkste ministers zien de Britse kranten premier Boris Johnson op de rand van de afgrond staan. The Telegraph titelt dat de toekomst van de premier aan een zijden draadje hangt, terwijl de conservatieve Times Johnson oproept om “in het belang van het land” af te treden. “Game over”, titelt de krant. “Elke dag dat hij langer aan de macht blijft, wordt de chaos groter.”
  [naar artikel]
 22. “Game over”: Britse kranten zien toekomst van Boris Johnson aan zijden draadje hangen (06/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na het vertrek van twee van zijn belangrijkste ministers zien de Britse kranten premier Boris Johnson op de rand van de afgrond staan. The Telegraph titelt dat de toekomst van de premier aan een zijden draadje hangt, terwijl de conservatieve Times Johnson oproept om “in het belang van het land” af te treden. “Game over”, titelt de krant. “Elke dag dat hij langer aan de macht blijft, wordt de chaos groter.”
  [naar artikel]
 23. Premier De Croo: “Hotelkamers zijn geen structurele oplossing voor opvang van asielzoekers” (14/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) vindt het geen structurele oplossing om asielzoekers in hotelkamers op te vangen. De groenen, die deel uitmaken van de federale regering, hadden er donderdag voor gepleit te overwegen om kwetsbare asielzoekers in hotels onder te brengen, maar de premier vindt dat “om meerdere reden geen goede oplossing”, luidde het vrijdag in De Afspraak op Canvas.
  [naar artikel]
 24. Premier De Croo: “Hotelkamers zijn geen structurele oplossing voor opvang van asielzoekers” (14/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het geen structurele oplossing om asielzoekers in hotelkamers op te vangen. De groenen, die deel uitmaken van de federale regering, hadden er donderdag voor gepleit te overwegen om kwetsbare asielzoekers in hotels onder te brengen, maar de premier vindt dat “om meerdere reden geen goede oplossing”, luidde het vrijdag in De Afspraak op Canvas.
  [naar artikel]
 25. Magnette: “Uitblijven van Belgisch klimaatakkoord is een schande” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het uitblijven van een interfederaal akkoord over de Belgische klimaatinspanningen is volgens PS-voorzitter Paul Magnette “een schande”. “De bevoegde ministers moeten zich herpakken”, klinkt het op Twitter. “Mooie speeches dienen tot niets. Er zijn resultaten nodig! België, dat al een zware tol betaalt door de klimaatopwarming, kan het zich niet permitteren om te falen.”
  [naar artikel]
 26. Martínez wil pas ná het WK over zijn toekomst praten: “In internationaal voetbal ga je van het ene groot toernooi naar het andere. Daar is niks vreemds aan” (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Roberto Martínez blijft ook na de 0-1 in Polen bij het oordeel dat zijn toekomst bij de Rode Duivels best pas na het WK uitgeklaard wordt. “Voor mij is dat de juiste timing. In internationaal voetbal ga je van groot toernooi naar groot toernooi”, aldus de bondscoach in gesprek met Gilles De Bilde.
  [naar artikel]
 27. Nieuw klimaatrapport hamert op uitstootverlaging: “Opwarming boven 1,5 graad steeds waarschijnlijker” (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad Celsius uitkomt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. De klimaatwetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. “Als we nu handelen, kunnen we nog steeds een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veiligstellen”, zegt IPCC-voorzitter Hoesung Lee.
  [naar artikel]
 28. (Nog) geen snelle oplossing: regering raakt het niet eens over btw-verlaging (14/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De politieke druk om de energiefactuur te verlagen, is bijzonder groot. Maar hoe dat moet gebeuren, daarover is de federale regering het nog niet eens. CD&V en de socialisten willen een verlaging van de btw, maar de liberalen staan daar niet voor te springen. “Er liggen nog verschillende voorstellen op tafel”, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) gisteren in de Kamer. Het onderwerp staat vandaag op de agenda van de regering.
  [naar artikel]
 29. Experts eisen lagere energiefactuur voor wie milieu spaart (13/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan tachtig experts en bedrijven uit de energiesector roepen de Vlaamse regering op de energiefactuur groener én duurzamer te maken. “Door wie minder elektriciteit verbruikt minder te laten betalen”, zeggen initiatiefnemers Bond Beter Leefmilieu en ODE, de sectororganisatie voor duurzame energie.
  [naar artikel]
 30. Experts eisen lagere energiefactuur voor wie milieu spaart (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan tachtig experts en bedrijven uit de energiesector roepen de Vlaamse regering op de energiefactuur groener én duurzamer te maken. “Door wie minder elektriciteit verbruikt minder te laten betalen”, zeggen initiatiefnemers Bond Beter Leefmilieu en ODE, de sectororganisatie voor duurzame energie.
  [naar artikel]
 31. Energie-experts over energieakkoord: “Alle beetjes helpen, maar een groot verschil zal het niet maken” (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering is er maandagnacht in geslaagd om een akkoord te bereiken over de energiefactuur. Naast de verlenging van het sociaal tarief, is er een tijdelijke btw-verlaging naar 6 procent op elektriciteit tot eind juni en een eenmalige cheque van 100 euro voor iedereen. “Er is vooral een structurele oplossing nodig”, vinden energie-experts André Jurres en Bram Claeys.
  [naar artikel]
 32. Vrouw vindt makkelijke manier om energiefactuur te verlagen: “Het maakt echt een groot verschil” (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zoek jij net als iedereen naar manieren om je energiefactuur te verlagen? Veel mensen delen hun tips op sociale media, gaande van ingenieuze ideeën tot kleine trucjes. TikTokker Klaire de Lys uit het Verenigd Koninkrijk kwam op zo’n simpel trucje om tot bijna 60 euro per maand te kunnen besparen: “Ik ontdooi mijn diepvriezer.”
  [naar artikel]
 33. “Zorg voor lagere energiefactuur voor wie milieuvriendelijke energie kiest” (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu en de sectororganisatie voor duurzame energie ODE lanceren een pleidooi voor een duurzame en transparante energiefactuur. Wie kiest voor groene energie, zou minder moeten betalen.
  [naar artikel]
 34. Restaurantuitbaatster is wespenplaag beu en bedenkt creatieve oplossing: “Meer met wespen bezig dan met bediening” (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Restaurantuitbaatster Margherita Mazzocchi is de wespen meer dan beu. Haar groen en groot buitenterras wordt bij momenten overstelpt door de kleine diertjes, waardoor ze verplicht was een oplossing te zoeken. “We creëren met sluiers een eilandje op het terras, voor klanten gezellig en zonder wespen”, zegt ze.
  [naar artikel]
 35. Premier De Croo over torenhoge energiefacturen: “Verschillende denksporen in uitwerking” (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 36. Nieuwe futuristische “vrijheidssteden” en vliegende auto's: dit belooft Trump als hij president wordt (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump, die opnieuw president wil worden in 2024, stelde vrijdag voor om 10 futuristische “vrijheidssteden” te bouwen. Volgens Trump zou het onderdeel zijn van “een nieuwe Amerikaanse toekomst” in een “land dat zijn moed heeft verloren”.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe futuristische “vrijheidssteden” en vliegende auto's: dit belooft Trump als hij president wordt (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump, die opnieuw president wil worden in 2024, stelde vrijdag voor om 10 futuristische “vrijheidssteden” te bouwen. Volgens Trump zou het onderdeel zijn van “een nieuwe Amerikaanse toekomst” in een “land dat zijn moed heeft verloren”.
  [naar artikel]
 38. Lagere btw op energie verlengd tot minstens eind dit jaar (19/06/2022 - Express)
  De federale regering heeft de steunmaatregelen om de energiefactuur te verlichten, verlengd tot einde dit jaar. “Als de prijzen in de winter hoog blijven, is er geen twijfel dat de maatregelen nog eens met een trimester verlengd worden”, voegde premier Alexander De Croo eraan toe. De fiscale verlagingen liepen in principe af op 30 september, […]
  [naar artikel]
 39. Test Aankoop over energiefactuur: “Nog niet genoeg voor middenklasse” (12/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Test Aankoop is tevreden dat het sociaal tarief voor de energiefactuur werd uitgebreid, maar is teleurgesteld dat er geen btw-verlaging is gekomen voor een basisverbruik van gas en elektriciteit. De consumentenorganisatie roept nu de gewestregeringen op om stappen te ondernemen, want een groot deel van de energiefactuur bestaat uit regionale heffingen en taksen. Vooral de middenklasse blijft nog in de kou staan.
  [naar artikel]
 40. “Game over”: Britse kranten zien Johnsons toekomst aan zijden draadje hangen (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het vertrek van twee van zijn belangrijkste ministers zien de Britse kranten premier Boris Johnson op de rand van de afgrond staan. ‘The Telegraph’ titelt dat de toekomst van de Tory-premier aan een zijden draadje hangt, terwijl de conservatieve ‘The Times’ BoJo in zijn hoofdartikel oproept - voor het belang van het land - af te treden. “Game over”, aldus de krant. “Elke dag dat hij langer aan de macht blijft, wordt de chaos groter.”
  [naar artikel]
 41. “Game over”: Britse kranten zien Johnsons toekomst aan zijden draadje hangen (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het vertrek van twee van zijn belangrijkste ministers zien de Britse kranten premier Boris Johnson op de rand van de afgrond staan. ‘The Telegraph’ titelt dat de toekomst van de Tory-premier aan een zijden draadje hangt, terwijl de conservatieve ‘The Times’ BoJo in zijn hoofdartikel oproept - voor het belang van het land - af te treden. “Game over”, aldus de krant. “Elke dag dat hij langer aan de macht blijft, wordt de chaos groter.”
  [naar artikel]
 42. PlayStation-baas ziet virtual reality geen hoogtij vieren in nabije toekomst (30/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, ziet nog geen hoogtijdagen voor virtual reality (VR) in de nabije toekomst. Dat zei Ryan in een interview met de Amerikaanse krant The Washington Post. Hoewel PlayStation een van de eerste consoles was die groot inzette op VR, met de lancering van de PSVR-headset in 2016, zijn er nog geen plannen bekendgemaakt voor het lanceren van een VR-headset specifiek voor de aankomende PS5.
  [naar artikel]
 43. Lagere energiefactuur voor één miljoen Belgen (08/12/2020 - Express)
  De federale regering maakt 176 miljoen euro vrij om veel meer gezinnen een sociaal tarief voor gas en elektriciteit te... The post Lagere energiefactuur voor één miljoen Belgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. De Ketelaere in gesprek met Degryse: "Ik speel graag als diepste man. Dat zou ik een jaar geleden nooit gezegd hebben” (26/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ene is 56, de andere net 21. En toch hebben ze veel gemeen. Allebei van Brugge, een product van Club en (ex-)Rode Duivel. Marc Degryse interviewt Charles De Ketelaere. Over zijn positie bij de nationale ploeg, maar ook over zijn nabije toekomst. Degryse: “Een jaartje langer in België zou toch geen straf zijn?” ‘CDK’: “Zeker niet. Maar als de Premier League nu al kan, waarom dan niet?”
  [naar artikel]
 45. De Croo fluit Van Peteghem terug: geen verlaging van btw, maar Vivaldi wil wel snel met “iets” komen om pijn energiefactuur te verlichten (14/01/2022 - Express)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) beklom gisteren de bühne van de Kamer, om daar zijn vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) terug te fluiten. “Een oplossing moet tijdelijk, doelgericht en duurzaam voor de begroting zijn”, zo stelde hij, waarmee hij een torpedo stuurde naar de CD&V’er. Het idee van een simpele verlaging van de btw […]
  [naar artikel]
 46. Nog geen akkoord om energiefactuur te drukken: "Hoe lang, premier De Croo, zult u ons geduld op de proef stellen?" (31/01/2022 - VRT NWS)
  De energiefactuur wordt ongetwijfeld opnieuw één van de grote politieke thema's van de week. Op 12 januari opperde minister van Financiën Vincent Van Peteghem al dat de overheid de stijging van de energieprijzen wilde milderen. Maar een oplossing laat nog steeds op zich wachten, stelt Wetstraatjournalist Ivan De Vadder vast.
  [naar artikel]
 47. Waarom een verlaging van de energiefactuur zelfs niet op de agenda stond: “Constant speelt De Croo spelletjes” (29/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo wil het debat rond de verlaging van de energiefactuur wat laten afkoelen. Hij is “geaffronteerd over de manier waarop CD&V en Vooruit deze week zijn omgegaan met zijn compromisvoorstel”. Het politieke spel regeert binnen Vivaldi, nog geen week na de teambuilding waar werd beloofd wat minder te profileren op kap van de regering.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy