De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Dieven stelen diesel uit geparkeerde vrachtwagens in industriezone in Riemst

Het Belang van Limburg

03/02/2022 - 08:50

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag is diesel gestolen uit meerdere vrachtwagens in de industriezone Op ’t Reeck in Riemst. De vrachtwagens stonden langs de weg geparkeerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dieven stelen 3.500 liter diesel uit vrachtwagens bij Danny Trans in Bilzen (17/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben dinsdagnacht toegeslagen bij transportbedrijf Danny Trans in Bilzen. Ze slaagden erin om de diesel uit vier grote vrachtwagens onopgemerkt weg te pompen, samen zo’n 3.500 liter.
  [naar artikel]
 2. Dieven halen diesel uit vrachtwagen (24/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Brandstofdieven sloegen toe bij een transportbedrijf op De Plank in Sint-Martens-Voeren. De zaakvoerder meldde woensdag rond 13.45 uur dat onbekenden de diesel uit een van de geparkeerde vrachtwagens haalden. (ppn)
  [naar artikel]
 3. ‘Dieseldieven’ op pad: bewakingsbeelden tonen hoe ze 2000 (!) liter diesel uit vrachtwagen stelen (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bestel- en vrachtwagens worden alsmaar vaker getroffen door dieven die uit zijn op hun brandstof. Ze stelen diesel uit wagens door de dop te forceren of ze maken gewoonweg een gat in de tank. Truckchauffeur Raf Mennes ontdekte onlangs dat er iets vreemd aan de hand was met zijn vrachtwagen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een andere vrachtwagen de diesel van Raf overpompt.
  [naar artikel]
 4. Dieven stelen recordbedrag aan blikjes Red Bull (13/08/2018 - Metro)
  In Menen heeft zondag een spectaculaire diefstal plaatsgevonden. Er werd voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull uit een opslagplaats gestolen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Dieven hebben zondag ingebroken in een opslagplaats op het industriezone de LAR, genoemd naar de drie West-Vlaamse grensgemeenten Lauwe, Aalbeke en Rekkem. Uit de loods werden niet minder dan elf vrachtwagens aan blikjes Red Bull gestolen. De dieven gingen erg professioneel te werk, zo meldt het parket. Ze slaagden erin om het camerasysteem te omzeilen en konden meer dan driehonderd paletten van het zoete energiedrankje inladen, goed voor een waarde van 950.000 euro. Ze hadden ongeveer twaalf uur nodig om de klus te klaren. Het parket is een onderzoek gestart. De industriezone LAR bevindt zich op de grens met Frankrijk, vlakbij de E17. Het bericht Dieven stelen recordbedrag aan blikjes Red Bull verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Dieven stelen rode diesel (17/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben zaterdagmiddag om even na 16 uur de poort van een loods opengebroken in de Landriesstraat. Ze namen rode diesel mee. (siol)
  [naar artikel]
 6. Dieven stelen dashboard uit drie geparkeerde BMW’s (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben zondagnacht ingebroken in drie BMW’s in het centrum van Achel. Uit geparkeerde wagens in de Dorpsstraat, Generaal Dempseylaan en Sint-Odilialaan namen ze telkens het bediening- en instrumentenpaneel met navigatiesysteem mee. “De dieven gingen secuur te werk”, zegt een slachtoffer. “Alsof ze niet meer kapot wilden maken dan nodig.”
  [naar artikel]
 7. Dieven stelen batterijen van vrachtwagens (11/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een bedrijf op het industrieterrein Kanaal-Noord hebben dieven batterijen van vrachtwagens gestolen. De diefstal is zaterdagochtend vastgesteld.
  [naar artikel]
 8. Brandstoftank van trekker lek gestoken om diesel te stelen (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Schoolstraat in Dilsen is zondagvoormiddag een diefstal van diesel vastgesteld. Op de parking van het CC was er een gat in de tank van een daar geparkeerde trekker geboord. De daders hebben vermoedelijk op dit manier jerrycans met brandstof gevuld. Wat er van diesel over was, stroomde gewoon op de parking en in de riolering. (mm)
  [naar artikel]
 9. Landelijk Riemst breidt industriezone uit (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Riemst breidt haar industriezone uit met 5 hectare door de toenemende vraag. Het zijn vooral plaatselijke ondernemers die naar de industriezone 'Op 't Reeck' trekken. In totaal zijn er nu al 28 extra bedrijven actief op het terrein en met de uitbreiding wordt er nog eens plaats gemaakt voor zo'n 30 ondernemingen. En dat is goed nieuws voor de tewerkstelling in de grensgemeente.
  [naar artikel]
 10. Dieven trekken brandstoftank van truck leeg (02/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden trokken een brandstoftank van een geparkeerde vrachtwagen leeg. Dat gebeurde in de Weerterstraat in Grote-Spouwen en werd donderdag om 5.20 uur opgemerkt. Hoeveel diesel de daders konden stelen is niet bekend. (ppn)
  [naar artikel]
 11. Diesel en oprijplaten gestolen (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven konden op een bouwwerf aan Greuwkensveld 10 liter diesel en twee oprijplaten van een aanhangwagen stelen. De vaststellingen gebeurden maandagavond.
  [naar artikel]
 12. Dieven breken lockers in sauna’s en zwembaden open en stelen geparkeerde wagens (05/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee dieven (beiden 21) van Bosnische en Franse nationaliteit kregen woensdag celstraffen van 37 maanden en geldboetes van 2.400 euro omdat ze meerdere diefstallen pleegden in wellnesscentra in België, waaronder een saunacomplex in Tongeren. Ze gingen aan de haal met portefeuilles en autosleutels uit de lockers. Zo konden ze verschillende voertuigen op de parkings stelen.
  [naar artikel]
 13. Politie controleert geparkeerde vrachtwagens op Eilandje (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het wijkteam van het Eilandje controleerde zaterdagvoormiddag samen met de verkeerspolitie geparkeerde vrachtwagens in de Spitsenstraat.
  [naar artikel]
 14. Diesel uit twee vrachtwagens gehaald (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Brandstofdieven konden toeslaan bij een bedrijf in de Deurnestraat in Tessenderlo. Ze stalen de diesel van twee vrachtwagens. Dat is donderdag vastgesteld. (ppn)
  [naar artikel]
 15. Vrachtwagens op aardgas zijn vervuilender dan diesel (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrachtwagens op vloeibaar aardgas of LNG stoten twee tot vijf keer meer stikstofoxide uit dan diesel-trucks. Dat blijkt uit onderzoek van TNO op vraag van de Nederlandse overheid.
  [naar artikel]
 16. Dieven roven werklampen van geparkeerde trucks, gemeente bekijkt of ze aparte parking voor vrachtwagens kan aanleggen (25/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Twee truckers ontdekten maandagavond dat dieven wellicht tijdens het weekend verschillende werklampen van hun camions op Berg in Meerhout hadden gedemonteerd. De gemeente denkt mee na over een oplossing.
  [naar artikel]
 17. Bestuur grijpt in na enorme diefstal brandstof: mobiele camera moet dieven afschrikken aan Vaartkom (09/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Vaartkom in Grobbendonk wordt binnenkort een mobiele bewakingscamera opgehangen. De camera moet mensen afschrikken die brandstof willen stelen uit geparkeerde vrachtwagens of er deals willen afsluiten die het daglicht niet mogen zien. De maatregel komt er na klachten.
  [naar artikel]
 18. Diesel uit vrachtwagens gestolen in Kozen (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uit verschillende vrachtwagens die in de Bergstraat in Kozen stonden geparkeerd is diesel gestolen. De feiten werden zondag in de namiddag bij de politie gemeld. (mm)
  [naar artikel]
 19. Twee Roemenen stelen diesel uit vrachtwagen van werkgever (24/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse onderzoeksrechter heeft twee Roemenen aangehouden voor het stelen van diesel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten werden donderdagavond betrapt in de achterhaven van Zeebrugge.
  [naar artikel]
 20. Genk geteisterd door brandstofdieven (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de omgeving van de stad Genk zijn dieven op pad die brandstof stelen uit geparkeerde auto's. Hun methode is even simpel als efficiënt: ze
  [naar artikel]
 21. Inbraak in recyclagepark van Riemst (19/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is vrijdag een inbrak in het recyclagepark op de Spaalderweg gemeld. De dieven forceerden de poort om autobatterijen te stelen.
  [naar artikel]
 22. Duo moet jerrycans met gestolen diesel achterlaten na lekke band: bestelwagen leidt naar de dieven (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee dertigers uit Houthalen-Helchteren zijn opgepakt voor de diefstal van diesel in Houthalen. De twee onfortuinlijke dieven moesten hun buit achterlaten omdat de banden van de vluchtauto lek waren. Het voertuig leidde snel tot de identificatie van de dieven.
  [naar artikel]
 23. Dieven proberen bestelwagen te stelen (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben geprobeerd om een bestelwagen van Mercedes te stelen in de Sint-Franciscusstraat in De Kolonie. Ze slaagden daar niet in.
  [naar artikel]
 24. Dieven stelen slijpschijf (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dieven konden een slijpschijf stelen bij een woninginbraak in de Hamelstraat in Sint-Truiden. Dat gebeurde dinsdag. De melding kwam om 13.40 uur bij de politie binnen. (ppn)
  [naar artikel]
 25. Dieven stelen geld (24/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een woninginbraak in de Breeërweg in As konden de onbekende dieven een som cash geld stelen. De politie melde de inbraak woensdag. (ppn)
  [naar artikel]
 26. Dieven stelen geld (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden sloegen dinsdag toe in de Tongersesteenweg in Kortessem. Dat stelden de bewoners om 16.30 uur vast. De dieven konden een som geld stelen. (ppn)
  [naar artikel]
 27. Ongezien: dieven krikken vrachtwagens op en stelen 56 wielen (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst 56 vrachtwagenwielen: dat is de buit van een werkelijk ongeziene diefstal afgelopen weekend in Waregem. De goed voorbereide roof bij...
  [naar artikel]
 28. Mislukte overval in Bever: dieven blazen automaat op, maar stelen geen geld (31/10/2017 - VRT NWS)
  In Bever, in Vlaams-Brabant, hebben dieven vannacht geld proberen te stelen uit een geldautomaat van Record Bank. Met explosieven hebben ze de automaat opgeblazen, wat veel ravage heeft veroorzaakt. Maar hun poging had weinig succes, want ze hebben geen geld kunnen stelen. De dieven zijn nog op de vlucht. 
  [naar artikel]
 29. VIDEO: hoe dieven auto stelen zonder sleutels. Klus is razendsnel geklaard (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dieven maken tegenwoordig gebruik van de modernste snufjes om een auto te stelen. De Britse politie heeft beelden van een bewakingscamera...
  [naar artikel]
 30. Dieven stelen juwelen (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven sloegen hun slag in de Heemstraat in Beringen waar ze via de voordeur een huis binnendrongen en vervolgens juwelen en geld konden stelen. De melding van de inbraak kwam maandag om 9.20 uur bij de politie binnen. (ppn)
  [naar artikel]
 31. Dieven willen brommer stelen, maar pikken er het verkeerde slachtoffer uit (28/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee dieven wilden op 10 december een brommer stelen in Londen, maar dat ging niet zo makkelijk als gedacht. De 46-jarige eigenaar van het voertuig liep namelijk meteen z’n woning uit toen hij doorhad dat er iemand z’n brommer wou stelen. Zonder aarzelen ging hij de confrontatie aan met een van de dieven, die overigens gewapend was met een nunchaku, een typisch martial arts-wapen. Hierdoor verwondde de man z’n hand, maar dat liet hij niet aan z’n hart komen.
  [naar artikel]
 32. LNG-vrachtwagens even slecht voor het klimaat als vrachtwagens op diesel (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG) zijn even schadelijk voor het klimaat als vrachtwagens met dieselmotoren. Bovendien stoten ze ook veel meer schadelijke stoffen uit dan de constructeurs beweren. Dat klaagt Transport and Environment (T&E) maandag aan op basis van praktijktesten. De Europese federatie van milieuverenigingen roept de Europese Unie en Europese landen dan ook op om de voordelen voor vrachtwagens op LNG te schrappen.
  [naar artikel]
 33. Dieven stelen 200 kilo aardappelen van akker en dat is niet de eerste diefstal: “Ze stelen alles wat eetbaar is” (06/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In onze regio zijn weer dieven actief die gewassen van velden stelen. Een landbouwer uit Hooglede zag dat er zo’n 200 kilogram aardappelen van haar veld in Staden waren verdwenen. “Ze is niet de enige, alles wat eetbaar is, wordt gestolen.”
  [naar artikel]
 34. 9 maanden cel gevraagd voor diefstal diesel uit vrachtwagens in Tongeren (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee mannen riskeren elk 9 maanden cel voor diefstal van diesel uit vrachtwagens van een Tongerse firma. De mannen knipten de omheining door en liepen met jerrycans over de parking.
  [naar artikel]
 35. Dieven stelen wielen van vrachtwagens: dertig maanden cel en fikse schadevergoeding voor slachtoffers (16/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse strafrechter heeft twee Roemenen veroordeeld tot dertig maanden effectieve celstraf en een boete van 4.000 euro. De twee werden bij verstek veroordeeld en waren gedagvaard omdat ze op verschillende plaatsen in Vlaanderen wielen van vrachtwagens hadden gestolen.
  [naar artikel]
 36. Dieven stelen diesel uit bestelwagen in Sint-Truiden (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van donderdag op vrijdag hebben dieven de inhoud van de brandstoftank van een bestelwagen gestolen. De wagen stond geparkeerd op de Industrielaan in Sint-Truiden. De eigenaar van de bestelwagen stelde de diefstal vrijdagmorgen omstreeks 9 uur vast en verwittigde de politie die een pv opstelde. Getuigen worden gevraagd naar de politie te bellen op het nummer 011/70.19.11.
  [naar artikel]
 37. Dieven stelen geld (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dieven konden zaterdag bij een woninginbraak in de Peerdsdiefweier in Genk een som geld stelen. (ppn)
  [naar artikel]
 38. Dieven stelen Audi die op vrachtwagen in Kolderbos stond (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.45 uur is in de Kasterstraat een auto van een geparkeerde vrachtwagen gestolen. Het gaat om een rode Audi RS3. 
  [naar artikel]
 39. Dieven stelen acht sierkippen en twee hanen in Riemst: “Wellicht een wraakactie” (05/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag acht jonge sierkippen en twee hanen gestolen bij Danny Lemmens en Inge Penders in Zussen. “Ze hebben vooral een emotionele waarde omdat we ze zelf gekweekt hebben”, zeggen ze. De politie is een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 40. Dieven proberen VW Polo te stelen (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Ambachtsstraat in het centrum van Overpelt hebben dieven maandagnacht een Volkswagen Polo proberen stelen. Dinsdag werden rond 8 uur braaksporen aangetroffen op de auto.
  [naar artikel]
 41. Dieven proberen voertuig te stelen in Sint-Truiden (27/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de Prins Albertlaan hebben dieven tevergeefs een voertuig proberen stelen. Dat is dinsdag rond 10 uur gemeld bij de politie.
  [naar artikel]
 42. VIDEO. Dieven schuwen zwaar geweld niet in poging om handtas met 75.000 dollar te stelen (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Houston, in de Amerikaanse staat Texas, hebben dieven een handtas proberen te stelen met daarin 75.000 dollar. Op schokkende bewakingsbeelden is...
  [naar artikel]
 43. Gemeente Riemst pakt uit met nieuwe verkeersborden om dieven af te schrikken (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In alle deelgemeenten van Riemst waken momenteel al meer dan 350 Riemstenaren mee over de veiligheid in hun leefomgeving. Via het Whatsapp buurtpreventienetwerk wordt belangrijke informatie gedeeld en kunnen bewoners tips insturen. De gemeente zet hier nu verder op in door aankondigingsborden voor dieven te plaatsen in het straatbeeld.
  [naar artikel]
 44. Zes geparkeerde wagens beschadigd door vrachtwagens die bocht missen in Antwerpen (23/08/2017 - De Redactie)
  Sinds de "knip" in Antwerpen hebben vrachtwagens die de omleiding moeten volgen als zes geparkeerde wagens beschadigd, door een bocht die de voertuigen amper kunnen nemen. 
  [naar artikel]
 45. Veertig vrachtwagens bezorgen Tevona-bewoners de rit van hun leven in Riemst (24/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op initiatief van het bestuur van FC Herderen-Millen (Riemst) vond zaterdag de eerste ‘Truckrun’ plaats.
  [naar artikel]
 46. Diesel uit vrachtwagen gestolen (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ter hoogte van het bedrijf Rajapack in de Vrijheidweg in Tongeren stal een onbekende diesel uit een geparkeerde vrachtwagen. Dat werd maandag rond 23 uur bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 47. Politie waarschuwt voor dieven in Mol: "Ze proberen T-shirts te verkopen op straat en zo juwelen te stelen" (09/08/2022 - VRT NWS)
  Politiezone Balen-Dessel-Mol heeft sinds kort twee meldingen gekregen van dieven die juwelen proberen te stelen op straat in Mol. In de buurt van welzijnssite Ten Hove proberen ze sjaals en jassen te verkopen, die te laten passen en zo juwelen van het slachtoffer te stelen.
  [naar artikel]
 48. Jan Jambon bant geparkeerde vrachtwagens uit zijn gemeente Brasschaat (12/08/2019 - De Morgen)
  De Antwerpse gemeente Brasschaat is de geparkeerde vrachtwagens in haar straten beu, en voert een algemeen parkeerverbod in, voor de hele gemeente. Burgemeester Jan Jambon is daarmee de eerste die zo’n drastische maatregel voor zijn hele grondgebied neemt. Maar dat valt niet in goede aarde bij de transportsector.
  [naar artikel]
 49. Dieven gebruiken gestolen grijpkraan om geldautomaat te stelen (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noord-Ierse stad Dungiven hebben dieven een gestolen grijpkraan gebruikt om een geldautomaat te stelen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy