De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Israëlische politie beschuldigd van grootschalige spionage op bekendheden

De Morgen

07/02/2022 - 21:12

De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd bekendheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant Calcalist.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Huishoudhulp van Israëlische minister gearresteerd op verdenking van spionage (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De huishoudhulp van Benny Gantz, de Israëlische minister van Defensie, is er donderdag van beschuldigd te spioneren voor een groep hackers die banden heeft met Iran, een grote vijand van het land. Iran is verantwoordelijk voor een recente cyberaanval in Israël.
  [naar artikel]
 2. “Israëlische politie luisterde zoon van Netanyahu en lokale beroemdheden af” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie wordt ervan beschuldigd lokale beroemdheden, journalisten en leden van oud-premier Benjamin Netanyahu’s entourage bespioneerd te hebben met de controversiële Pegasus-spyware. Dat schrijft de Israëlische zakenkrant ‘Calcalist’.
  [naar artikel]
 3. Israëlische politieagent schiet Palestijnse messentrekker dood (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft dinsdagochtend een Palestijnse man doodgeschoten die een agent had neergestoken in de zuidelijke badplaats Asjkelon. Dat hebben de Israëlische ordediensten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 5. Spionageschandaal in Israël: politie gebruikt al jaren illegaal spionagesoftware (18/01/2022 - Express)
  De Israëlische politie gebruikt al jaren Pegasus-spionagesoftware om burgers in de gaten te houden, los van enig gerechtelijk onderzoek. Dat bericht de Israëlische zakensite Calcalist. Onder meer de politieke leiders van een protestbeweging tegen de vorige premier, Benjamin Netanyahu, werden geschaduwd. Nu blijkt dus dat de politie in Israël de software gebruikt om gewone burgers […]
  [naar artikel]
 6. Bekende modellenmanager gearresteerd in Nederland op verdenking van tientallen zedenmisdrijven (19/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een bekende Israëlische manager van modellen die verdacht wordt van seksueel geweld tegen tientallen vrouwen, is donderdagavond opgepakt in Amsterdam toen hij een restaurant verliet. De arrestatie van Shai Avital is het resultaat van een gezamenlijke operatie van de Nederlandse en Israëlische politie, aldus Israëlische media.
  [naar artikel]
 7. Israëlische politie pakt na aanslagen 50 IS-aanhangers op (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de golf van aanslagen in Israël heeft de Israëlische politie in totaal vijftig vermoedelijke aanhangers van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) opgepakt. De verdachten werden overgedragen aan de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet, zo meldde de publieke omroep ‘Kan’ maandag.
  [naar artikel]
 8. Israëlische politie laat huis van Palestijnse familie platgooien (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft deze ochtend het huis van een Palestijnse familie, in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem, laten platgooien. De wijk is de voorbije jaren een symbool geworden in de strijd tegen de Israëlische kolonisten in Oost-Jeruzalem.
  [naar artikel]
 9. Minstens twee doden bij aanslag in Tel Aviv, dader omgebracht (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanslag in het centrum van de Israëlische hoofdstad Tel Aviv zijn donderdagavond minstens twee doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de hulpdiensten. Een schutter opende het vuur op klanten van een bar in een drukke straat, zei de politie. Na een achtervolging werd de veronderstelde dader door de Israëlische politie om het leven gebracht, melden de Israëlische veiligheidsdiensten.
  [naar artikel]
 10. Man valt voorbijgangers aan met bijl en mes in Israël, minstens 3 doden (05/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In El’ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon bevindt zich in kritieke toestand. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Volgens de Israëlische vrijwillige noodhulpdienst ZAKA ging de dader passanten met een bijl en een mes te lijf.
  [naar artikel]
 11. Israëlisch leger vernielt huizen van Palestijnen die beschuldigd worden van moord (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben dinsdag met een bulldozer en explosieven de huizen van twee Palestijnen vernield, die ze ervan beschuldigen in april een Israëlische bewaker te hebben gedood voor de ingang van een nederzetting in de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijns agentschap Wafa en bevestigen journalisten van het Frans persagentschap AFP ter plaatse. Er is geen sprake van gewonden.
  [naar artikel]
 12. 400 Israëlische kolonisten bestormen Palestijns stadje met de zegen van de minister (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De stormloop van vierhonderd Israëlische kolonisten op het Palestijnse stadje Hawara zet de Israëlische politiek op stelten. De extreemrechtse coalitiegenoten van premier Netanyahu zeggen “erg opgezet” te zijn met het geweld.
  [naar artikel]
 13. Grootvader van Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde ondervraagd in Israël, maar vrijgelaten (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.
  [naar artikel]
 14. Israëlische minister: “Artsen moeten recht hebben om homoseksuele patiënten te weigeren” (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische minister Orit Strook is van mening dat dokters het recht moeten hebben om homoseksuele patiënten te weigeren te behandelen. Haar uitlatingen doen de vrees toenemen dat de nieuwe ultrarechtse Israëlische regering van Benjamin Netanyahu een bedreiging is voor rechten van de Israëlische holebigemeenschap.
  [naar artikel]
 15. Grootvader van “ontvoerde” Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde ondervraagd in Israël, maar vrijgelaten (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.
  [naar artikel]
 16. Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld (12/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld De Israëlische sjekel staat op zijn hoogste punt in 25 jaar ten opzichte van de dollar en de euro. Dat is goed nieuws is voor de Israëlische consumenten. Toch duikt in de Joodse staat steeds vaker de term ‘Hollandse ziekte’ op, een term ooit gelanceerd door het liberale weekblad The Economist, waarbij de sterkte van een […] Lees dit artikel: Israëlische sjekel is nu de sterkste munt ter wereld
  [naar artikel]
 17. Israël getroffen door “grootste cyberaanval ooit” (14/03/2022 - Express)
  Verscheidene Israëlische overheidswebsites zijn maandag uit de ether gegaan als gevolg van een grootschalige cyberaanval. Dat melden lokale media. Een hoge defensiefunctionaris bevestigde aan de krant Haaretz dat maandagavond een massale cyberaanval werd uitgevoerd tegen Israëlische overheidswebsites. Nog volgens de krant spreken de autoriteiten van “de grootste cyberaanval ooit” tegen Israël, waarbij vooral richting Iran […]
  [naar artikel]
 18. “Shireen Abu Akleh werd gedood door een kogel van Israëlische troepen” (24/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Alle informatie die wij hebben verzameld - ook van het Israëlische leger en de Palestijnse procureur - bevestigt dat de schoten die mevrouw Abu Akleh hebben gedood en haar collega Ali Sammoudi hebben verwond, afkomstig zijn van de Israëlische veiligheidstroepen en niet van gewapende Palestijnen zoals de Israëlische autoriteiten eerder hadden beweerd”, zo zei VN-woordvoerder Ravina Shamdasani.
  [naar artikel]
 19. Ben & Jerry's verkoopt niet langer ijs in Israëlische nederzetting in Palestijns gebied. Israël reageert woest (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Gilad Erdan, heeft hard uitgehaald naar ijsmerk Ben & Jerry's. Daarbij richtte hij zich in het bijzonder op de twee oprichters van Ben & Jerry's, die onlangs de beslissing van het Unilever-merk hebben verdedigd om geen ijs meer te gaan verkopen in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied.
  [naar artikel]
 20. Israëlische diamantexport getuigt van een sterk herstel (08/01/2022 - Express)
  In Israël liet de diamantindustrie vorig jaar een sterke opleving optekenen. De sector kon daarbij profiteren van een herstel van de wereldwijde vraag. De export van geslepen diamanten liet in Israël het hoogste niveau in drie jaar optekenen. Dat blijkt uit een rapport van het Israëlische ministerie van Economie en Industrie. Israël kon het voorbije […]
  [naar artikel]
 21. Israëlische bewaker en Palestijn doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de ingang van de Israëlische nederzetting Ariël, op de bezette Westelijke Jordaanoever, is een bewaker doodgeschoten. Dat hebben de hulpdiensten en het leger van Israël vrijdagavond gemeld. Het Israëlische leger heeft zelf ook een Palestijnse man doodgeschoten.
  [naar artikel]
 22. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 23. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 24. Israël zet België op lijst met rode landen (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Israël voegt België toe aan zijn lijst met “rode landen”, wat betekent dat Israëlische inwoners vanaf woensdag niet meer naar ons land mogen reizen. Dat meldt de Israëlische regering maandag.
  [naar artikel]
 25. Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza nadat Palestijnen brandballonnen lanceren (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische luchtmacht heeft zondag vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israëlisch grondgebied waren opgelaten. Dat meldt het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 26. Klopjacht in Israël op via tunnel ontsnapte gevangenen (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie houdt een klopjacht op zes gevangenen die in de nacht van zondag op maandag uit een zwaar beveiligde gevangenis in het noorden van het land zijn ontsnapt. Israëlische media melden dat de zes een tunnel hebben gegraven onder de muur door van de Gilboa-gevangenis, vlak bij het Meer van Galilea.
  [naar artikel]
 27. Bennett ontbindt Israëlisch parlement, verkiezingen volgen (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische premier Naftali Bennett en de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zijn overeengekomen om het parlement te ontbinden, waarop Lapid de functie van minister-president overneemt. Dat bevestigt een Israëlische functionaris tegenover persbureau Reuters in reactie op berichten in diverse Israëlische media eerder maandag. De parlementsontbinding betekent dat nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
  [naar artikel]
 28. Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener op Westelijke Jordaanoever (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben donderdag een vijftienjarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. “Mohammed Nidal Salim, vijftien jaar oud, werd in de rug geschoten door (Israëlische) bezettingssoldaten", aldus de verklaring.
  [naar artikel]
 29. Israël: Iraans spionagenetwerk rekruteerde vrouwen via Facebook (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Iraans "spionagenetwerk" heeft via Facebook Israëliërs gerekruteerd om missies uit te voeren. Dat meldt de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet. Een vermeende Iraanse agent zou mensen hebben gevraagd om foto's te maken van gebouwen of toenadering te zoeken tot Israëlische politici.
  [naar artikel]
 30. Israël vernietigt woningen van twee van moord beschuldigde Palestijnen (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische troepen hebben maandag in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever de huizen van twee jonge Palestijnen vernield die ervan worden beschuldigd in mei drie Israëli’s te hebben vermoord.
  [naar artikel]
 31. Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
  [naar artikel]
 32. Grootvader van jongen die kabelbaandrama overleefde ondervraagd over ontvoering (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische politie heeft de grootvader van de zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in het Italiaanse Stresa bij Lago Maggiore, ondervraagd. Dat meldden Israëlische media dinsdag. Eitan zou door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn van Italië naar Israël.
  [naar artikel]
 33. Gewonden na schermutselingen tussen Palestijnen en Israƫlische ordetroepen: politie sluit Tempelberg (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de toegang tot de Tempelberg in Jeruzalem gesloten na schermutselingen tussen Palestijnse gelovigen en Israëlische...
  [naar artikel]
 34. Biden dringt aan op compromis bij omstreden juridische hervormingen Israël (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondagavond in een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aangedrongen op een "compromis" binnen de omstreden plannen voor een hervorming van de Israëlische rechterlijke macht. Woensdag presenteerde de Israëlische president Isaac Herzog zo'n compromisvoorstel. Maar de regering van Netanyahu zei direct dat nieuwe plan niet te steunen.
  [naar artikel]
 35. Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier (13/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier De Israëlische Autoriteit voor Kapitaalmarkt(en), Verzekeringen en Spaargelden eist van verzekeringsmaatschappijen en beleggingshuizen dat ze alle investeringen die gekoppeld zijn aan Bitcoin detailleren en verantwoorden, aldus de Israëlische zakenpublicatie Calcalist. In een brief die woensdag werd verstuurd naar instellingen onder haar toezicht, noemde de autoriteit Bitcoin een speculatief activum zonder intrinsieke waarde, meldde Calcalist. De […] Lees dit artikel: Israëlische financiële autoriteiten nemen aan Bitcoin gekoppelde beleggingen in het vizier
  [naar artikel]
 36. Israëlische militairen herontdekken 1.500 jaar oud klooster bij oefening (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische militairen hebben een 1.500 jaar oud klooster herontdekt tijdens een oefening in de buurt van het stadje Shoham. Dat meldt de Israëlische Autoriteit voor Oudheden (IAA) maandag.
  [naar artikel]
 37. Israƫlische politie sluit Tempelberg na schermutselingen tussen Palestijnen en ordetroepen (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft de toegang tot de Tempelberg in Jeruzalem gesloten na schermutselingen tussen Palestijnse gelovigen en Israëlische...
  [naar artikel]
 38. Israëlische regering schiet uit startblokken met ‘ongeziene provocatie’ jegens Palestijnen (03/01/2023 - De Tijd)
  17:21 Met het bezoek van de meest controversiële figuur uit de nieuwe Israëlische regering aan de Tempelberg wordt gevreesd voor een heropflakkering van het geweld tussen Israël en Palestijnen. Hoewel de Is...
  [naar artikel]
 39. Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld. "Twee verdachten die brandende flessen op de snelweg hadden gegooid en het leven van chauffeurs in gevaar hadden gebracht zijn geneutraliseerd door de soldaten. Een van hen is gearresteerd, de andere is geraakt door kogels en is bezweken aan zijn verwondingen", zo stelde het Israëlische leger in een mededeling.
  [naar artikel]
 40. Minstens vijf doden bij aanslag nabij Tel Aviv in Israël (29/03/2022 - VRT NWS)
  Bij een aanslag nabij de Israëlische stad Tel Aviv zijn dinsdag minstens vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden de Israëlische hulpdiensten. Het is de derde aanslag in een week tijd in het land. De politie heeft de schutter neergeschoten.
  [naar artikel]
 41. Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data Een derde vaccinatie met een Covid-19-vaccin lijkt het aantal Delta-gevallen aanzienlijk in te perken. Tegelijk voorkomt ze ernstige ziekte, blijkt uit een Israëlische studie. Israël is het eerste land dat boosters aanbiedt.  Onderzoekers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en belangrijke wetenschappelijke instituten, ontdekten dat een boosterdosis van het coronavaccin nog meer bescherming biedt. Twaalf […] Lees dit artikel: Boostershots werken goed tegen ernstige Covid-gevallen, blijkt uit Israëlische data
  [naar artikel]
 42. Israëlische militairen doden Palestijn op Westelijke Jordaanoever (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische militairen hebben zondag volgens de Palestijnse autoriteiten op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse man gedood. Het Israëlische leger stelt dat soldaten tijdens een routinepatrouille hebben geschoten op “gewapende verdachten”.
  [naar artikel]
 43. EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen Sven Kühn von Burgsdorff, het hoofd van de EU-delegatie voor de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, uit zijn zorgen over de nieuwe plannen van Israël. Het land plant nieuwe nederzettingen in Palestijnse gebieden aan de Westelijke Jordaanoever, waardoor het Palestijns gebied afgesneden zal raken van hoofdstad Jeruzalem. Israël wil de nederzetting Ma’aleh Adumim uitbreiden met […] Lees dit artikel: EU-gezant is bezorgd om Israëlische plannen
  [naar artikel]
 44. Israël activeert luchtafweersysteem voor Libanese drone (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger heeft zijn luchtafweersysteem geactiveerd en gevechtsvliegtuigen ingezet nadat een drone vanuit Libanon het Israëlische luchtruim was binnengedrongen. Gisteren had zich al een gelijkaardig incident voorgedaan.
  [naar artikel]
 45. Israël gebruikte "buitensporig geweld" tegen Palestijnse betogers (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische politie heeft "buitensporig geweld" gebruikt tegen Palestijnse demonstranten tijdens een vreedzaam protest in de Israëlische stad Lod. Dat heeft mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) dinsdag in een onderzoeksrapport bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Schutter doodt Israëlische soldaat op Westelijke Jordaanoever (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Israëlische soldaat is dinsdag gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat zei het Israëlische leger.
  [naar artikel]
 47. Israël zegt vanuit Gaza afgevuurde raketten te hebben onderschept (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Israëlische leger zegt in de nacht van donderdag op vrijdag twee raketten te hebben onderschept die vanuit de Gazastrook richting het zuiden van Israël waren afgevuurd. Dat gebeurde met de Iron Dome, het Israëlische luchtafweersysteem.
  [naar artikel]
 48. Minstens 3 doden bij aanslag in Israël  (05/05/2022 - VRT NWS)
  In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Israël viert op 5 mei de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy