De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Premier De Croo bezoekt Estland om “steun te tonen”

Express

09/02/2022 - 13:51

Het heeft een tijdje geduurd, maar de Vivaldi-coalitie werkt nu toch een symbolisch steunbezoek af aan Oost-Europa. Daarbij geen bezoek aan Kiev, wat onder meer Mark Rutte, de Nederlandse premier, Emmanuel Macron, de Franse president, en Boris Johnson, de Britse premier, wel al deden. De Belgische regering stelt zich immers bijzonder voorzichtig op. Premier De Croo, kan […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier De Croo: “Rusland is vijand van EU geworden” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De Europese Unie staat voor alles waar Rusland niet van houdt, zoals democratie. Wij vechten zaken uit met woorden, niet met wapens.” Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op Radio 1. De Croo bezocht de afgelopen dagen vier landen aan de oostgrens van de NAVO. “We verdedigen ons samen. Daarom is het belangrijk om te tonen aan de oostelijke landen dat we trouwe partners zijn.”
  [naar artikel]
 2. Premier De Croo over Oekraïne: "Je kan moeilijk onderhandelen met een geweer tegen je hoofd" (09/02/2022 - VRT NWS)
  Tijdens een bezoek aan de Baltische republiek Estland heeft premier Alexander De Croo Rusland opgeroepen om de spanningen aan de grenzen met Oekraïne te verminderen. Op die manier zou een echte dialoog over veiligheid mogelijk moeten worden, aldus De Croo. De premier heeft in Estland de militairen van de Belgische F-16's bezocht die het luchtruim van de Baltische republieken beveiligen.
  [naar artikel]
 3. Premier De Croo bezoekt vaccinatiebus in Sint-Gillis (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht woensdagochtend een bezoek aan de vaccinatiebus in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, om de medewerkers een hart onder de riem te steken en mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. “Vaccineren is de enige manier waarop we het virus gaan verslaan”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 4. Premier De Croo bezoekt vaccinatiebus in Sint-Gillis (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht woensdagochtend een bezoek aan de vaccinatiebus in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, om de medewerkers een hart onder de riem te steken en mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. “Vaccineren is de enige manier waarop we het virus gaan verslaan”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 5. Premier De Croo bij overleg met vakbonden: “Politie heeft voor honderd procent onze steun” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Wat er gebeurd is, is absoluut dramatisch en we willen heel duidelijk aangeven dat de politie voor honderd procent onze steun heeft”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) bij aanvang van een overleg met de politievakbonden deze ochtend.
  [naar artikel]
 6. De Croo bezoekt verdeeld Oost-Europa: “We mogen Europa niet in een recessie storten” (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) is maandag begonnen aan een driedaagse trip door Oost-Europa. Vooral in Polen klinkt een luide roep om nieuwe en “verpletterende sancties” tegen Rusland, maar De Croo predikt realisme. “We mogen Europa niet in een recessie storten.”
  [naar artikel]
 7. Bouchez: “Premier De Croo moet meer respect voor zijn partners tonen” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is niet opgezet met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op de Vivaldi-partijvoorzitters die zich negatief hebben uitgesproken over het pensioenakkoord. Volgens Bouchez mag de premier één ding niet vergeten: “Een coalitie houdt stand dankzij het evenwicht tussen de partijen en dankzij de wil van die partijen dat hij premier wordt”, zo zei hij op de RTBF-radio.
  [naar artikel]
 8. De Croo garandeert Zelensky steun “zolang dat nodig is” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vandaag tijdens een onderhoud met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bevestigd dat België “zolang dat nodig is” humanitaire en militaire steun zal blijven verlenen aan Oekraïne. Dat meldt zijn kabinet in een persbericht.
  [naar artikel]
 9. Premier De Croo en minister Lahbib ontmoeten president Zelensky tijdens onaangekondigd bezoek aan Kiev (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 10. De Croo: “Als je vrede wil, moet je tonen dat je bereid bent om oorlog te voeren” (14/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische militaire aanwezigheid in Roemenië wordt zo goed als zeker een missie van jaren, zo bleek woensdag tijdens het bezoek van premier De Croo. “Als je vrede wil, moet je tonen dat je bereid bent om oorlog te voeren.”
  [naar artikel]
 11. Premier De Croo waarschuwt Rusland voor “massieve gevolgen” als het Oekraïne binnenvalt (15/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de marge van de top van het Oostelijk Partnerschap heeft premier Alexander De Croo woensdag een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Dat meldt de woordvoerder van de premier. Nu Oekraïne geconfronteerd wordt met een grote troepenopbouw van het Russische leger en westerse landen een inval vrezen, heeft De Croo zijn uitdrukkelijke steun uitgesproken voor de territoriale integriteit van Oekraïne. Als Rusland die schendt, zal dat “massieve gevolgen en een ernstige kost met zich meebrengen”, waarschuwt De Croo.
  [naar artikel]
 12. Uiterst lastige zaak voor premier De Croo: de Whatsappjes tussen de Zestien en het kabinet van De Bleeker tonen dat er een “okay” kwam van bij eerste minister, hoewel die dat staalhard ontkende (13/12/2022 - Express)
  “Eén van de moeilijkste momenten uit mijn leven”, zo stelde premier Alexander De Croo (Open Vld) met het nodige gevoel voor drama, afgelopen zondag op de Zevende Dag, over het vertrek van Eva De Bleeker (Open Vld) als staatssecretaris van Begroting. Maar het leed rond die exit is allerminst geleden, voor de premier, zo blijkt. […]
  [naar artikel]
 13. Premier De Croo: “We slaan een belangrijke bladzijde om” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag 7 maart schakelt ons land naar code geel. Dat heeft premier Alexander De Croo vrijdag gezegd na afloop van het Overlegcomité. “Dat betekent dat het overgrote deel van de beperkingen verdwijnt”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 14. Premier De Croo over “kindergedrag”, een volgende termijn als premier en de deal met Engie (23/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een minipensioenhervorming en een princiepsbeslissing over de verlenging van twee kerncentrales. Premier Alexander De Croo (Open Vld) kan alsnog het politiek verlof in met de deals die hij absoluut wilde. Dat partijvoorzitters die deals vervolgens afvallen, noemt hij “kindergedrag”. En tóch doet hij het blijkbaar nog graag. “Ik wil ook na 2024 nog premier blijven als dat kan.”
  [naar artikel]
 15. Premier Alexander De Croo sprak met Oekraïense president: “We staan aan jullie zijde” (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo heeft zaterdag een gesprek gevoerd met de Oekraïense president Volodmir Zelenski. Het ging onder meer over de Belgische steun aan Oekraïne “tegen de brutale agressie van Rusland” en over extra maatregelen die op Europees en internationaal niveau genomen zouden moeten worden, zo heeft De Croo zaterdagavond getweet.
  [naar artikel]
 16. Premier De Croo feliciteert Macron: “Fransen kozen voor de waarden van de Verlichting” (24/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo heeft Emmanuel Macron zondagavond gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. De Franse president haalde het van Marine Le Pen en blijft zo vijf jaar langer in het zadel. “Laat ons samen werk maken van een sterk en verenigd Europa”, schrijft premier De Croo op Twitter.
  [naar artikel]
 17. Premier De Croo en minister Lahbib aangekomen in Kiev voor onaangekondigd bezoek (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Het is hun eerste bezoek aan Kiev. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.
  [naar artikel]
 18. LIVE. Premier De Croo: “Tekstberichten over goedkeuring begroting bestaan niet”, N-VA vraagt zijn ontslag (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gaf het kabinet van de premier nu wel of niet groen licht voor de begroting die Eva De Bleeker haar politieke kop kostte? En heeft De Croo dan gelogen? Volgens de premier speelt de oppositie hier een “politiek spel”. “Natuurlijk bestaan er tekstberichten over de begroting, maar dat er tekstberichten zijn die een oké geven aan een foutieve begroting, ontken ik”, zegt De Croo. Voor N-VA is het “genoeg geweest” en eist het ontslag van de premier.
  [naar artikel]
 19. Premier De Croo wil bestraffing voor oorlogsmisdaden in Boetsja: “Verloren levens zullen nooit vergeten worden” (04/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De oorlogsmisdaden van het Russische leger in Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev, kunnen niet onbestraft blijven, vindt Belgisch premier Alexander De Croo. “De vreselijke beelden uit Boetsja zullen nooit vervagen, de verloren levens zullen nooit vergeten worden”, tweet De Croo. Hij zegt dat ons land zijn volledige steun uitspreekt aan het Internationaal Strafhof (ICC) voor “zijn belangrijk werk”.
  [naar artikel]
 20. Premier Alexander De Croo wil bestraffing voor oorlogsmisdaden in Boetsja: “Vreselijke beelden zullen nooit vervagen” (04/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlogsmisdaden van het Russische leger in Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev, kunnen niet onbestraft blijven, vindt Belgisch premier Alexander De Croo. “De vreselijke beelden uit Boetsja zullen nooit vervagen, de verloren levens zullen nooit vergeten worden”, tweet De Croo. Hij zegt dat ons land zijn volledige steun uitspreekt aan het Internationaal Strafhof (ICC) voor “zijn belangrijk werk”.
  [naar artikel]
 21. Experts over “moeilijke winters”-uitspraak van premier De Croo: “Ja, ons land kan dit aan, maar het zal pijn doen” (24/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De komende vijf tot tien winters gaan moeilijk worden. Daar moet je van uitgaan. Hope for the best, prepare for the worst.” De woorden van premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag tijdens een bedrijfsbezoek in de haven van Zeebrugge, zinderden dinsdag flink na. Al gelooft de premier dat “ons land dit aankan”. Maar klopt dat wel?
  [naar artikel]
 22. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 23. Premier De Croo: “Zo snel mogelijk prijzen op Europees niveau blokkeren” (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo wil het Overlegcomité “op korte termijn” bijeenroepen om de energiecrisis te bespreken met alle regeringen van ons land. De Croo pleit ervoor om de prijzen op Europees niveau te blokkeren. “De komende weken werk ik samen met andere Europese landen om dat zo snel mogelijk door te voeren”, zegt de premier aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 24. Premier De Croo: “Onwaarschijnlijke verruwing van het politieke debat” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt “de permanente verbale oorlog” die de politiek is geworden “zeer destabiliserend”. Volgens hem zorgt de “onwaarschijnlijke verruwing” ervoor “dat het bijzonder moeilijk is geworden om nog duurzame menselijke relaties te onderhouden met mensen uit andere partijen. “En zonder die sterke banden kom je geen meter vooruit om akkoorden te sluiten.”
  [naar artikel]
 25. De Croo garandeert Zelensky steun tijdens telefonisch onderhoud: "Zolang dat nodig is” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vandaag tijdens een onderhoud met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bevestigd dat België “zolang dat nodig is” humanitaire en militaire steun zal blijven verlenen aan Oekraïne. Dat meldt zijn kabinet in een persbericht.
  [naar artikel]
 26. Premier De Croo reageert op dreiging tegen Van Quickenborne: “We laten ons door niemand intimideren” (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo noemt de dreiging ten aanzien van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne “totaal onaanvaardbaar”. De Croo had al contact met zijn partijgenoot en leeft mee met zijn gezin, luidt het in een reactie.
  [naar artikel]
 27. Premier De Croo reageert op dreiging tegen Van Quickenborne: “We laten ons door niemand intimideren” (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo noemt de dreiging ten aanzien van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne “totaal onaanvaardbaar”. De Croo had al contact met zijn partijgenoot en leeft mee met zijn gezin, luidt het in een reactie.
  [naar artikel]
 28. INTERVIEW. Premier De Croo aast niet op internationale topfunctie: “Het premierschap is voor mij geen springplank. Dat is het in het verleden te vaak geweest” (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Magnette (PS) die premier wil worden? “Dat zijn partij eerst meer mensen aan de slag krijgt. En na de 500 dagen die deze regering nog resten, zullen we nog eens klappen.” Als het van Alexander De Croo (47) zelf afhangt, is dit niet zijn zwanenzang als premier. “Ik wil m’n werk afmaken.”
  [naar artikel]
 29. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vraagt “meer respect” van premier Alexander De Croo na kritiek op pensioenakkoord: “Niet vergeten dat coalitie standhoudt dankzij evenwicht tussen partijen” (20/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is niet opgezet met de kritiek van premier Alexander De Croo op de partijvoorzitters van de Vivaldi-partijen die zich negatief hebben uitgesproken over het pensioenakkoord. “De premier mag één ding niet vergeten: een coalitie houdt stand dankzij het evenwicht tussen de partijen en dankzij de wil van die partijen dat hij premier  wordt”, zei Bouchez dinsdag op de RTBF-radio. De MR-voorzitter vindt dat de premier “wat meer respect voor zijn partners” moet tonen.
  [naar artikel]
 30. Premier De Croo: “De politie heeft voor honderd procent onze steun” (17/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft donderdagochtend voorafgaand het overleg met de politievakbonden duidelijk gemaakt dat de regering volledig achter de politie staat. De veelbesproken nultolerantie voor geweld tegen politie, wordt volgens de eerste minister wel degelijk toegepast.
  [naar artikel]
 31. INTERVIEW. Premier De Croo over de energiecrisis: “Ik ga mensen niet laten kiezen tussen eten of verwarmen” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Welke scheet een partijvoorzitter laat? I don’t care. Ik werk aan oplossingen.” Het politieke gewoel in deze crisis is groot, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) wil daar ver vandaan blijven. Al fileert hij ook scherp. Over de demarche van Verlinden: “Een kerncentrale is geen limonadefabriek.” Over Rusland: “Je kan niet onderhandelen met een lavabo.” Over Charles Michel: “Ursula Von der Leyen berispen? Ik vond dat onterecht.”
  [naar artikel]
 32. De Croo wil oorlogsmisdaden in Boetsja bestraffen: “Verloren levens worden nooit vergeten” (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De oorlogsmisdaden van het Russische leger in Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev, kunnen niet onbestraft blijven, vindt Belgisch premier Alexander De Croo. “De vreselijke beelden uit Boetsja zullen nooit vervagen, de verloren levens zullen nooit vergeten worden”, tweet De Croo. Hij zegt dat ons land zijn volledige steun uitspreekt aan het Internationaal Strafhof (ICC) voor “zijn belangrijk werk”.
  [naar artikel]
 33. Zo gaat premier Alexander De Croo het politiek verlof in: “Géén internationale topjob, ik wil wél premier blijven” (23/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een minipensioenhervorming en een princiepsbeslissing over de verlenging van twee kerncentrales. Premier Alexander De Croo (Open VLD) kan alsnog het politiek verlof in met de deals die hij absoluut wilde. Dat partijvoorzitters die deals vervolgens afvallen, noemt hij “kindergedrag”. En tóch doet hij het blijkbaar nog graag. “Ik wil ook na 2024 nog premier blijven als dat kan.”
  [naar artikel]
 34. INTERVIEW. Premier De Croo: “Ons land beter doen werken, kan enkel met partijen van goede wil, niet met partijen die vooral willen blokkeren” (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Magnette (PS) die premier wil worden? “Dat zijn partij eerst meer mensen aan de slag krijgt. En na de 500 dagen die deze regering nog resten, zullen we nog eens klappen.” Als het van Alexander De Croo (47) zelf afhangt, is dit niet zijn zwanenzang als premier. “Ik wil m’n werk afmaken.”
  [naar artikel]
 35. Premier De Croo is scherp voor rellen bij coronaprotest: “Onaanvaardbaar en walgelijk” (22/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Eerste minister Alexander De Croo heeft maandag gereageerd op de betoging tegen de coronamaatregelen. Die mondde uit tot rellen waarna 45 mensen werden opgepakt. De Croo noemt het “onaanvaardbaar” en “walgelijk.”
  [naar artikel]
 36. Premier De Croo bijzonder scherp voor rellen bij coronaprotest: “Onaanvaardbaar en walgelijk” (22/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Eerste minister Alexander De Croo heeft maandag gereageerd op de betoging tegen de coronamaatregelen. Die mondde uit tot rellen waarna 45 mensen werden opgepakt. De Croo noemt het “onaanvaardbaar” en “walgelijk.”
  [naar artikel]
 37. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.
  [naar artikel]
 38. Ook premier De Croo liet zich dopen bij beruchte studentenvereniging Solvay: “Gechoqueerd door de berichten” (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in 1993 laten dopen bij de Solvay Kring, de studentenvereniging waar de VUB een klacht tegen indiende wegens “grensoverschrijdend gedrag”. De Croo speelde echter nooit een rol bij het organiseren van de studentendopen.
  [naar artikel]
 39. De Croo op bezoek in Polen: “Als je gevaar wil vermijden, moet je tonen dat je klaar bent” (13/04/2022 - Express)
  Vandaag bezoeken de presidenten van Polen, Estland, Letland en Litouwen in Kiev hun collega Volodymyr Zelensky van Oekraïne: alweer een symbolische stap van solidariteit van de EU met Oekraïne. Vorige week was ook Boris Johnson, de Britse premier, al opvallend te gast in Kiev. En pijnlijk: de Duitse president, Frank-Walter Steinmeier kreeg het signaal van Zelensky […]
  [naar artikel]
 40. Premier De Croo hekelt “geknoei en gekonkel” bij Moslimexecutieve (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo heeft donderdag duidelijke taal gesproken aan het adres van de Moslimexecutieve. Hij hekelde dat de manier waarop de Executieve overheidsgeld spendeert, allesbehalve transparant gebeurt. “Dit soort geknoei en gekonkel, men verdient in ons land beter dan dat”, verklaarde de premier in de Kamer.
  [naar artikel]
 41. Premier De Croo bezoekt grootschalige inzamelactie van Turkse gemeenschap in Antwerpen: “Jong en oud, Turken en Belgen: iedereen werkt hier samen” (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdagavond heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) een grootschalige inzamelactie bezocht van de Turkse gemeenschap in Antwerpen. In het oude postgebouw worden al sinds de noodlottige aardbeving in Turkije en Syrië vrachtwagens vol hulpgoederen verzameld, en ook dinsdagavond zijn een 70-tal vrijwilligers er druk bezig om alles te verpakken om naar het rampgebied te sturen.
  [naar artikel]
 42. Premier De Croo houdt vast aan “grondige en systematische” analyse over kernuitstap (17/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo blijft vasthouden aan de methode die binnen zijn regering is afgesproken om midden maart definitief te beslissen over de kernuitstap. “We kijken naar twee elementen: het garanderen van de bevoorradingszekerheid en de betaalbaarheid. Dat doen we op een grondige en systematische manier. Maar het is logisch dat je met alle elementen rekening houdt, ook de meest recente evoluties.” Voor De Croo gaat het om een “feitelijke discussie”.
  [naar artikel]
 43. Premier De Croo houdt vast aan “grondige en systematische” analyse over kernuitstap (17/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo blijft vasthouden aan de methode die binnen zijn regering is afgesproken om midden maart definitief te beslissen over de kernuitstap. “We kijken naar twee elementen: het garanderen van de bevoorradingszekerheid en de betaalbaarheid. Dat doen we op een grondige en systematische manier. Maar het is logisch dat je met alle elementen rekening houdt, ook de meest recente evoluties.” Voor De Croo gaat het om een “feitelijke discussie”.
  [naar artikel]
 44. Premier De Croo over torenhoge energiefacturen: “Verschillende denksporen in uitwerking” (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering werkt nog altijd verder aan maatregelen om de energiefactuur te drukken. Dat bevestigde premier Alexander De Croo dinsdag in de Kamer. “De enige reden waarom er nog geen beslissing is genomen, is omdat we alles in detail willen uitwerken.”
  [naar artikel]
 45. Premier De Croo komt met eigen pensioenplan en jaagt socialisten de gordijnen in: “Dit zal nooit passeren. Nooit” (16/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) legt een voorstel neer om de pensioenen betaalbaar te houden en schopt in één moeite tegen de schenen van de socialisten. Want de premier wil de laatste schijf van de afgesproken verhoging van het minimumpensioen schrappen, de belangrijkste rode trofee binnen de regering. “Dit zal niet passeren”, klinkt het bij PS en Vooruit. “Nooit.”
  [naar artikel]
 46. Premier De Croo komt met eigen pensioenplan en jaagt socialisten de gordijnen in: “Dit zal nooit passeren, nooit” (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) legt een voorstel neer om de pensioenen betaalbaar te houden en schopt in één moeite tegen de schenen van de socialisten. Want de premier wil de laatste schijf van de afgesproken verhoging van het minimumpensioen schrappen, de belangrijkste rode trofee binnen de regering. “Dit zal niet passeren”, klinkt het bij PS en Vooruit. “Nooit.”
  [naar artikel]
 47. Premier De Croo komt met eigen pensioenplan en jaagt socialisten de gordijnen in: “Dit zal nooit passeren. Nooit” (16/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) legt een voorstel neer om de pensioenen betaalbaar te houden en schopt in één moeite tegen de schenen van de socialisten. Want de premier wil de laatste schijf van de afgesproken verhoging van het minimumpensioen schrappen, de belangrijkste rode trofee binnen de regering. “Dit zal niet passeren”, klinkt het bij PS en Vooruit. “Nooit.”
  [naar artikel]
 48. Premier De Croo over dreiging tegen minister Van Quickenborne: “Er is een grens overschreden” (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Door een minister te bedreigen, is er een grens overschreden.” Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd op een evenement in Kortrijk, waar hij Justitieminister en partijgenoot Vincent Van Quickenborne verving. “We staan voor een moeilijke periode”.
  [naar artikel]
 49. Premier De Croo over dreiging tegen minister Van Quickenborne: “Er is een grens overschreden” (25/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Door een minister te bedreigen, is er een grens overschreden.” Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd op een evenement in Kortrijk, waar hij Justitieminister en partijgenoot Vincent Van Quickenborne verving. “We staan voor een moeilijke periode”.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy