De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Toen ik jong was, had ik geen queer rolmodellen op tv of in films. Nu ben ik dat zelf geworden’

De Morgen

10/02/2022 - 15:41

In de Netflix-film ‘Anne+’ speelt de Nederlandse actrice Hanna van Vliet een personage dat toevallig op vrouwen valt. Zo is ze nu het rolmodel dat ze zelf nooit had. ‘Ik haal veel voldoening uit mensen die me zeggen dat ze door Anne uit de kast gekomen zijn.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Queer Eye’-ster Jonathan onthult dat hij hiv-positief is: “Het was verwoestend toen ik het te horen kreeg” (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jonathan Van Ness, een van de vijf presentatoren van ‘Queer Eye’, heeft in een interview met de New York Times voor het eerst onthuld dat hij...
  [naar artikel]
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
  [naar artikel]
 3. Medewerkers zeggen dat Disney eiste dat LGBTQ+-verhalen en -personages uit films werden geschrapt (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney heeft ervoor gezorgd dat er in diverse films van Pixar geen LGBTQ+-verhalen en -personages zitten. Dat claimen queer medewerkers van studio Pixar, die onder het Disney-concern valt, in een brief die het Amerikaanse vakblad ‘Variety’ kon inkijken. In de brief uiten medewerkers hun ongenoegen over het feit dat Disney weigert de omstreden ‘Don’t say gay’-wet te vooroordelen die binnenkort in Florida wordt ingevoerd.
  [naar artikel]
 4. Nederlandse film "ANNE+" vanaf vandaag in 190 landen op Netflix: "Over queer, maar niet alleen vóór queer" (11/02/2022 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag is de Nederlandse film "ANNE+" te zien in 190 landen op streamingdienst Netflix. "ANNE+" gaat over het leven van de lesbische Anne en haar bonte vriendengroep in Amsterdam. Co-creator en hoofdactrice Hanna van Vliet is zelf queer* en twintiger, en vond het belangrijk om een eerlijk en positief beeld van de LGBTQ+ gemeenschap te schetsen. "Wij willen de rolmodellen creëren die we zelf nooit hebben gehad", legt ze uit in "De wereld vandaag" op Radio 1. Hoe groeide een serie ontstaan via crowdfunding uit tot een internationaal succes op Netflix?
  [naar artikel]
 5. RECENSIE. ‘Queer as Folk’: “De ‘thumpa thumpa’ gaat onverminderd voort” (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Was ‘Sex and the City’ vlak voor de eeuwwisseling de serie bij uitstek voor heterovrouwen die wilden smullen van de sekscapades van een handvol vriendinnen, dan was ‘Queer as Folk’ het onomfloerste equivalent voor de homoman. Nadat die eerste vorig jaar een reboot kreeg, is nu ook de laatste aan een heropleving begonnen. Eén waar -in tegenstelling tot ‘And Just Like That…’- Kim Cattrall wél in wou meespelen. Maar heeft deze nieuwe versie van ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY nog iets te zeggen wat de twee voorgaande versies niet deden? En heeft het tussen een overdaad aan reeksen die steeds meer met LGBTQ+-thema’s uitpakken eigenlijk nog wel impact? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 6. Sam Smith over onzekerheden: “Elke keer als ik naar het zwembad ging, voelde ik me beschaamd” (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sam Smith (30) bracht ooit de snik in de heartbreak ballad, maar op hun nieuwe plaat ‘Gloria’ staat de queer kwajongen centraal. Die vierde langspeler laat zich lezen als een coming-of-age-album, met songteksten over passie, zelfexpressie en imperfectie. Toch heeft Sam het de voorbije jaren niet altijd makkelijk gehad. Zo kreeg die heel wat kritiek op hun nieuwe videoclip, ‘I'm not here to make friends’, waarin die in heel wat weelderige kostuums te zien is. Onterecht, want een viering van wie Sam echt is, klinkt het in een interview met De Morgen. “Ik keek op naar de rolmodellen in de ‘lichaamswereld’, en voelde me in de min staan.”
  [naar artikel]
 7. Netflix komt met zesde seizoen ‘Queer Eye’ (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Streamingdienst Netflix heeft voor 2021 het zesde seizoen van de succesvolle serie ‘Queer Eye’ aangekondigd. Dat meldt het Amerikaanse...
  [naar artikel]
 8. Netflix verlengt ‘Queer Eye’ met twee seizoenen (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Streamingdienst Netflix heeft hitserie ‘Queer Eye’ verlengd met zeker twee seizoenen. Dat meldt Variety. Het vierde seizoen is vanaf 19 juli te...
  [naar artikel]
 9. Actrice die professor Stronk speelde in de ‘Harry Potter’-films onthult hoe weinig ze betaald kreeg (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Harry Potter’-films hebben miljoenen opgebracht, maar daar kan Miriam Margolyes, die de rol van professor Stronk speelde, niet over meespreken. In een interview vertelde de 81-jarige actrice wat zij overgehouden heeft van haar aandeel in de films. “Ik heb er toen wel om gemopperd.”
  [naar artikel]
 10. ‘Power of the Dog’ en ‘Dune’ leiden bij nominaties BAFTA's (03/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Dune’ en ‘The Power of the Dog’ hebben dit jaar de meeste BAFTA-nominaties ontvangen. De ‘Britse Oscars’ maakten donderdagmiddag bekend welke films, acteurs en makers begin maart kans maken op de prestigieuze beeldjes.
  [naar artikel]
 11. ‘Power of the Dog’ en ‘Dune’ leiden bij nominaties BAFTA's (03/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Dune’ en ‘The Power of the Dog’ hebben dit jaar de meeste BAFTA-nominaties ontvangen. De ‘Britse Oscars’ maakten donderdagmiddag bekend welke films, acteurs en makers begin maart kans maken op de prestigieuze beeldjes.
  [naar artikel]
 12. Tweede studioshow van ‘K2 zoekt K3' staat in teken van films en musicals (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede studioshow van ‘K2 zoekt K3' staat helemaal in het teken van K3-musicals en -films. De tien overgebleven kandidaten die nog in de running zijn om het nieuwe K3'tje te worden, trappen de show af met een groepsperformance op ‘Filmster’. Vervolgens zingen ze elk een nummer uit een bekende film of musical - van ‘Dans Van De Farao’ over ‘De Drie Biggetjes’ , ‘Loko Le’, ‘Toveren’, ‘Waar Zijn Die Engeltjes’ tot ‘Liefde Is Overal’, alle klassiekers komen aan bod.
  [naar artikel]
 13. REPORTAGE. Op bezoek in de queer gym: “In een andere fitness zou ik mij zo bekeken voelen” (03/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Machogedrag en rivaliteit zijn voor velen een drempels om naar een fitnesscenter te gaan, zeker in de LGBTQ-gemeenschap. Daarom richtte Boris Orlando (39) 2,5 jaar geleden de Queer Gym op in Gent. Een veilige plek voor homo’s, lesbiennes en andere queers om te trainen, maar ook hetero’s vinden vlot hun weg naar hier. Waarom? Dat leerden we tijdens een spetterende ‘80s aerobics’-les.
  [naar artikel]
 14. Van ‘Downtown Abbey’ tot ‘The Gentlemen’: deze films en series verdwijnen in juni van de streamingdiensten (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iedere maand verdwijnen er tientallen films en series van de streamingplatformen. Maar geen paniek, wij selecteerden de pareltjes die je nu nog net kan bingen. Laatste kans, deze programma’s mag je niet meer missen op Netflix, VRT NU en Streamz.
  [naar artikel]
 15. ‘Toen ik Adil aan mijn ouders voorstelde, kenden ze hem niet van zijn films, wel van ‘De slimste mens ter wereld’’ (25/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Meer dan 20 jaar later na de eerste film is er een nieuwe Matrix, en dat was ook voor de acteurs zelf een verrassing: “Ik dacht: echt? Hoe dan?” (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 23 jaar geleden kwam de eerste Matrix-film met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss uit. Meer dan 20 jaar later schitteren ze opnieuw in de Matrix, deze keer ‘The Matrix Resurrections’. De film is geen vervolg op de vorige films, maar ook geen volledig nieuw verhaal. Er zijn in de nieuwste film dan ook een aantal verwijzingen naar de vorige films. Daarnaast konden Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss natuurlijk niet ontbreken. Zij spelen nog steeds ‘Neo’ en ‘Trinity’. Bekijk het interview met de acteurs hierboven .
  [naar artikel]
 17. Regisseur Martin Scorsese haalt uit naar Marvel-films: “Dat is geen cinema” (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Martin Scorsese (76) heeft met films als ‘Goodfellas’ en ‘Gangs of New York’ al ruimschoots zijn sporen verdiend als regisseur, maar dat houdt hem...
  [naar artikel]
 18. Op haar 61ste krijgt ‘blonde bimbo’ Jennifer Coolidge eindelijk erkenning: “Ik ben vaak wakker geworden op de spoeddienst” (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘t Is gebeurd: op haar 61ste heeft Jennifer Coolidge eindelijk de lof gekregen die ze verdient. De actrice mocht een Emmy Award in ontvangst nemen voor ‘The White Lotus’, haar eerste prestigieuze prijs sinds de start van haar carrière in 1993. Hoewel het grote publiek haar leerde kennen dankzij komische/sexy rollen in ‘American Pie’ en ‘Legally Blonde’, zorgden net die films ervoor dat ze nooit serieus werd genomen. Een portret van een vrouw vol uitersten. “Toen ik m’n eerste succes boekte, lag m’n moeder op sterven.”
  [naar artikel]
 19. BINNENKIJKEN. Meg Ryan heeft grof geld verdiend met deze villa (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meg Ryan (59) was vele jaren de koningin van de romantische komedies. Je kent haar van succesfilms als ‘Sleepless in Seattle’, ‘When Harry Met Sally’ en ‘You’ve Got Mail’. En ze is één van de vele verslaafden aan plastische chirurgie in Hollywood. Al komt ze niet vaak meer naar de filmstad. Meg heeft al twaalf jaar geen films meer gemaakt. Ze is een beetje een kluizenaar geworden. Mét een bom geld op de bank. En sinds kort nog een pak meer.
  [naar artikel]
 20. Kijktip voor dit weekend: ‘Annihilation’, de eerste sciencefictionfilm van Netflix die écht goed is (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als het om scifi-films gaat is de vierde keer de goede keer voor Netflix. Na drie matige films (‘Bright’, ‘The Cloverfield Paradox’ en ‘Mute’) laat...
  [naar artikel]
 21. Van Oscarwinnaar tot wijnboer: hoe gaat het 30 jaar later met de cast uit de ‘Home Alone’-films? (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is inmiddels 30 jaar geleden dat de film ‘Home Alone 2: Lost in New York’ uitkwam. Een iconisch vervolg op ‘Home Alone’ dat de status van MacCaulay Culkin als succesvolle kindacteur alleen maar verstevigde. Maar hoe vullen de sterren uit de ‘Home Alone’-films tegenwoordig hun dagen? De ene werd miljardair op zijn twaalfde, de ander wordt beschuldigd van verkrachting.
  [naar artikel]
 22. ‘Zelf heb ik ‘het’ nog nooit gedaan, maar mijn familie vindt mij daarom nog geen seut’ (08/09/2021 - De Morgen)
  ‘Da meende gij nie.’ Half Vlaanderen hoorde het Eddy Planckaert uitroepen, nadat zijn 16-jarige dochter Stephanie (32) hem had verteld dat ze zwanger was. De baby van toen is intussen zelf 16, en na opgemerkte passages in Château Planckaert is Iluna Timmerman klaar voor de volgende stap: een eigen tv-programma over seksualiteit en tienerzwangerschappen, dat ze samen met haar mama heeft gemaakt.
  [naar artikel]
 23. Zo ziet de achtling van ‘Octomom’ er nu uit: “Jullie zijn uitzonderlijke rolmodellen” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Herinnert u zich ‘Octomom’ nog? De Amerikaanse (47) veroverde in 2009 het wereldnieuws door een achtling op de wereld te zetten. Nu - 13 jaar later - toont Nadya Suleman een foto van haar omvangrijke kroost naar aanleiding van hun eerste dag op de middelbare school. “Jullie zijn zo respectvol naar jullie medeleerlingen en leerkrachten toe, wees daar trots op. Jullie zijn uitzonderlijke rolmodellen voor de iets jongere studenten”, schreef ze erbij.
  [naar artikel]
 24. Herman ‘Marcske’ Verbruggen: “We hadden beter een laatste seizoen van ‘De Kampioenen’ gemaakt dan die films” (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Even geen tijd voor een gezinsvakantie, want deze zomer leeft Herman Verbruggen (59) zich uit als indiaan in de theaterkomedie ‘Weekend Cowboys’. Een komische rol, en zo ziet Vlaanderen hem graag. Zijn rol in ‘De Kampioenen’ staat in het collectieve geheugen gegrift. Een gesprek over zijn leven post-Marcske en het programma dat eeuwig aan hem zal blijven kleven. “De helft van de jubileumreeks was al geschreven, maar toen stierf Johny...”
  [naar artikel]
 25. ‘Belfast’ en ‘The Power of the Dog’ favorieten voor omstreden editie Golden Globes (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Belfast’ en ‘The Power of the Dog’ behoren zondag tot de absolute favorieten bij de uitreiking van de Golden Globes, een van de belangrijkste Amerikaanse film- en tv-prijzen. Maar de kans dat die films met veel aandacht gaan lopen, lijkt eerder klein. Het evenement ligt namelijk al maanden onder vuur door beschuldigingen van racisme, seksisme en corruptie.
  [naar artikel]
 26. Queer Eye’s Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jonathan Van Ness, van de Netflix-serie Queer Eye, schrijft geschiedenis. Hij is het eerste solo ‘niet vrouwelijke’ covermodel van Cosmopolitan UK...
  [naar artikel]
 27. James Bond viert 60ste verjaardag met muziekdocumentaire ‘Sound of 007’ (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna zestig jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met geheime agent James Bond alias ‘007’. In 1962 ging de allereerste Bond-film, ‘Dr. No’, in première. En dat was een doorslaand succes, want vandaag telt de reeks 27 films. Om de zestigste verjaardag van de franchise te vieren, brengen de makers van de films een muziekdocumentaire ‘The Sound of 007’, uit.
  [naar artikel]
 28. Wel Jong Niet Hetero krijgt minder middelen: ‘Veiligheid van lgbtq+-jongeren is geen prioriteit’ (23/09/2021 - De Morgen)
  Wel Jong Niet Hetero moet het in de toekomst met minder middelen stellen. Een beslissing van minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) die voor verontwaardiging zorgt. ‘Net nu geeft de minister zo’n signaal?’
  [naar artikel]
 29. Jennifer Lawrence kende een dip na ‘Hunger games’-films: “Het voelde alsof ik een product was” (09/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar gooide ze hoge ogen met de Netflixfilm ‘Don’t look up’, binnenkort is te zien in het psychologische drama ‘Causeway’. Jennifer Lawrence (32) zit niet om werk verlegen, al was er een tijd waarin ze minder op het scherm te zien was. Bewust, vertelt ze nu in een interview. Na het grote succes van de ‘Hunger games’-films had ze het gevoel dat ze haar eigen carrière niet in handen had.
  [naar artikel]
 30. Belgische films domineren Vlaams bioscooplandschap: “Dit is een opmerkelijk succes” (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met ‘Zillion’, ‘Close’, ‘Rebel’, ‘Rewind (CEMI)’ en ‘Onze Natuur’, domineren vijf Belgische films de Vlaamse Kinepolis-bioscopen. Ze vertegenwoordigden woensdag 2 november maar liefst 60 procent van de gehele ticketverkoop. “Dat is een opmerkelijk succes voor de Belgische cinema, want normaal gezien zijn het doorgaans de Hollywood blockbusters die op het meeste aanzien kunnen rekenen”, verklaart Kinepolis.
  [naar artikel]
 31. ‘Spider-Man: No Way Home’ in top 10 meest succesvolle films aller tijden (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het succes van de Marvelfilm ‘Spider-Man: No Way Home’, kent geen grenzen. De film baande zich in het midden van een pandemie een weg naar een plaatsje in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse films aller tijden.
  [naar artikel]
 32. Nederlandse Celester uit ‘K2 Zoekt K3’ zit in de top zes: “Jong en sexy, daar is niets mis mee” (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  En toen waren ze nog met zes. Na de behoorlijk controversiële aflevering van afgelopen zaterdag - waarbij Remi ietwat verrassend een golden ticket kreeg - moesten Manou en publiekslieveling Kato hun koffers pakken. Voor de overgebleven zes, waaronder de Nederlandse Celester, gaat het avontuur wel verder. “Toen Gert Verhulst me ‘wulps’ noemde, had ik geen idee wat hij bedoelde.”
  [naar artikel]
 33. Hebben topsporters een voorbeeldfunctie? (08/09/2022 - Express)
  Sporters zijn, naast beroemdheden uit de showbusiness, de nieuwe rolmodellen van de 21ste eeuw. Zij bepalen mee trends en hebben op de sociale media massa’s volgers. Zij zijn zelf een merk geworden. De vraag stelt zich dan ook of zij een grotere verantwoordelijkheid hebben dan de gemiddelde burger.  De controverse laaide op na een persconferentie […]
  [naar artikel]
 34. Barman uit ‘First dates’ is papa geworden (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bram Van Geert, bekend als barman in het VRT-programma ‘First dates’, is papa geworden. Dat heeft Van Geert zelf aangekondigd op Instagram. “En van de ene dag op de andere weet je wat geluk écht voor je betekent...”
  [naar artikel]
 35. Barman uit ‘First dates’ is papa geworden (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bram Van Geert, bekend als barman in het VRT-programma ‘First dates’, is papa geworden. Dat heeft Van Geert zelf aangekondigd op Instagram. “En van de ene dag op de andere weet je wat geluk écht voor je betekent...”
  [naar artikel]
 36. Grasgroene Porsche uit ‘Nonkels’ is attractie in Knokke, waar jong en oud bij de wagen poseren: “En ja, het is de originele wagen” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De televisieserie ‘Nonkels’ is razend populair. Sterren van de show? De broers Persyn, beter bekend als Wim Willaert, Jelle De Beule en Rik Verheye. De populariteit kent een opvallend gevolg. De grasgroene Porsche die in de serie voorkomt, is namelijk een attractie geworden in ... Knokke. De wagen staat er uitgestald voor het Porsche Centre en dat levert heel wat kijklustigen op die gretig selfies nemen. “We wisten het niet, maar toen we passeerden twijfelden we geen seconde om te stoppen!”
  [naar artikel]
 37. Kim Jong-un geeft in ware ‘Top Gun’-stijl opdracht om “monsterraket” te lanceren (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea bevestigt dat het een nieuwe en krachtige intercontinentale ballistische raket heeft uitgetest. Volgens staatsmedia zou Kim Jong-un de lancering zelf geleid hebben.
  [naar artikel]
 38. Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
  [naar artikel]
 39. Frans Van der Aa debuteert in ‘Familie’, maar ziet ook hoe zijn ‘Zwarte Piet’ persona non grata is geworden: “Jammer maar begrijpelijk” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag duikt in ‘Familie’ een nieuw gezicht op. De mysterieuze nonkel Raymond belt bij Quinten en hanne aan en zet zo een vreemde plot in gang. Frans Van der Aa (67) is daarmee toe aan zijn 60ste tv-personage. Zijn bekendste en langst lopende rol is die ongetwijfeld van Zwarte Piet in onder andere ‘Dag Sinterklaas’. Een rol die ondertussen een persona non grata lijkt te zijn geworden. Wat vindt de gepensioneerde acteur daar zelf van? En waarom zei hij als niet-soapfan toch toe voor ‘Familie’?
  [naar artikel]
 40. In het spoor van filmsterren: ‘set-jetting’ is de reistrend van het moment (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Je hebt jetsetters die van het ene vliegtuig in het andere springen en idyllische locaties aandoen, maar nu heb je ook ‘setjetters’. Wat dat zijn? Het woord zegt het zelf: vakantiegangers die naar iconische locaties uit films en series reizen.
  [naar artikel]
 41. ‘Avengers’-acteur Jeremy Renner zwaargewond na ongeval tijdens sneeuwruimen (02/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaans acteur Jeremy Renner (51), onder meer bekend als ‘Hawkeye’ in de ‘Avengers’-films van Marvel, is zondag zwaargewond geraakt toen hij sneeuw aan het ruimen was.
  [naar artikel]
 42. Tom Felton verdiende 16 miljoen euro aan ‘Harry Potter’-films (en dit met amper halfuur schermtijd) (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Felton (35) kroop van 2001-2011 in de huid van Draco Malfidus en was te zien in alle acht de ‘Harry Potter’-films. IMDB rekende uit dat zijn schermtijd in totaal ‘slechts’ 31 minuten en 45 seconden bedroeg, maar voor dit slordig halfuur werd er wel een behoorlijke som geld tegenaan gesmeten. Volgens ‘The Mirror’ kreeg de Britse acteur 14 miljoen pond (zo’n 16.137.450 euro) betaald.
  [naar artikel]
 43. COLUMN. Wat zou er van de ‘babes’ zijn geworden, die zo pront in de Zillion en op P-magazine stonden? (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zaterdag blikt onze redactrice terug op de week. De nakende Zillion-film doet stilstaan bij de vroege jaren 2000, toen op ‘boekskes’ als Ché of P-magazine steevast ‘een babe’ stond. Schaars gekleed, uitnodigende blik, soms een tropisch decor. Wat zou er van deze vrouwen geworden zijn? En van alle mensen die destijds voor de discotheek stonden aan te schuiven?
  [naar artikel]
 44. De enige stem van queer Qatar verbreekt de zwijgcultuur: ‘Het regime houdt de wereld voor de gek’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Vlaamse ‘Queens’ van 95 vertellen over wat hen jong houdt: “Altijd bezig zijn en soms eens ‘ne goeie drinken’” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rugklachten? Com’on, zeg: de Britse Queen Elizabeth II gaat gewoon weer aan het werk, en dat op haar 95'ste. Net geen 15.000 95-plussers telt Vlaanderen, drie vierde van hen van het vrouwelijke geslacht. Drie vrouwen, bouwjaar 1926, vertellen over wat hen jong houdt: eeuwig optimisme, en een potje kaarten, zo blijkt.
  [naar artikel]
 46. Sciencefiction, spanning en drama: deze films en series wil je zo snel mogelijk streamen (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. We vullen onze Kijkgids onder meer aan met het hoofdroldebuut van Mahershala Ali in ‘Swan Song’ (Apple TV+), een razendspannend vijfde seizoen van ‘Gomorra’ (Streamz) en het Italiaans topdrama ‘The Hand of God’ (Netflix). Dit is onze streaming top 5!
  [naar artikel]
 47. Rolmodellen om jongeren uit kansengroepen naar hoger onderwijs te loodsen (17/10/2017 - VRT NWS)
  In zaal "De Roma" in Borgerhout is gisterenavond PEP gelanceerd. De vzw wil jongeren uit arme gezinnen laten begeleiden door rolmodellen: mannen en vrouwen die het zelf ook moeilijk hadden, maar die desondanks een succesvolle loopbaan hebben opgebouwd.
  [naar artikel]
 48. ‘Lord of the Rings’-filmreeks vertrekt uit Nieuw-Zeeland (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was al zo’n beetje traditie geworden: alle films en tv-reeksen rond ‘Lord of the Rings’ werden opgenomen in Nieuw-Zeeland. Maar de gloednieuwe tv-reeks over de wereld van JRR Tolkien, waarvan het eerste seizoen net werd opgenomen, zal in de toekomst naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen.
  [naar artikel]
 49. Daniel Radcliffe had tijdens de ‘Harry Potter’-films een oogje op een 20 jaar oudere actrice (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Harry Potter’-acteurs hebben tijdens de opnames van hun reünie gedeeld op wie ze een oogje hadden toen de films werden gemaakt. Daniel Radcliffe (32), die Harry Potter speelde, had een oogje op Helena Bonham Carter (55), die de rol van Bellatrix van Detta vertolkte. Emma Watson, die Hermelien Griffel speelde, had dat op Tom Felton, die de rol van Draco Malfidus op zich nam.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy