De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Loekasjenko zet de deur open voor Wit-Russische kernraketten

Express

18/02/2022 - 15:40

De president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, heeft bekendgemaakt dat het land klaar is om kernraketten op zijn grondgebied te plaatsen, mocht het tot een escalatie komen met het Westen. In eerste instantie zou het gaan om Russische kernwapens, maar ook de optie tot eigen “super-nucleaire wapens” ligt op tafel. De president deed de uitspraken bij […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Poetin wil ook kernraketten bouwen als VS dat doet (05/12/2018 - Knack)
  Als de Verenigde Staten een arsenaal aan kernraketten op middellange afstand begint op te bouwen, nadat het land zich heeft teruggetrokken uit het INF-verdrag, dan zal Rusland ook beginnen met de bouw van dergelijke kernraketten. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd.
  [naar artikel]
 2. Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.
  [naar artikel]
 3. Heeft de Wit-Russische president Loekasjenko het Russische invasieplan per ongeluk onthuld? (02/03/2022 - Express)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft in een korte video mogelijk de Russische invasieplannen met de rest van de wereld gedeeld. Op een kaart in het videofragment zien we onder meer hoe Oekraïne in vier delen is opgesplitst. Op zeer professorale toon, met een stok in de hand, spreekt Alexander Loekasjenko in de video zijn […]
  [naar artikel]
 4. Wit-Rusland laat na “referendum” non-nucleaire status vallen (28/02/2022 - Express)
  Na een referendum op zondag heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko besloten om voortaan Russische kernraketten toe te laten op zijn grondgebied. Daarmee maakt Wit-Rusland komaf met zijn non-nucleaire status waar het land zich sinds de val van de Sovjet-Unie aan hield. Dubieuze resultaten Volgens de Wit-Russische overheid zou 78 procent van de bevolking opgedaagd […]
  [naar artikel]
 5. Loekasjenko naar Rusland voor overleg met Poetin (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en zijn Russische collega Vladimir Poetin treffen elkaar maandag in de Russische badplaats Sotsji...
  [naar artikel]
 6. Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.
  [naar artikel]
 7. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 8. Russische staatsmedia stellen Wit-Russische leider Loekasjenko in slecht daglicht (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Wit-Russen die deelnamen aan een anonieme opiniepeiling hebben op Aleksandr Loekasjenko gestemd bij de verkiezingen vorige...
  [naar artikel]
 9. Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat (10/08/2020 - Express)
  De ‘laatste dictator van Europa’ Alexander Loekasjenko mag zijn zesde termijn als president van Wit-Rusland starten. Hij haalde 79,7 procent... The post Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Zoveelste vorm van politieke intimidatie: man van Loekasjenko’s grootste rivaal veroordeeld tot 18 jaar cel (14/12/2021 - Express)
  De Wit-Russische activist Siarhei Tsikhanouski is veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Siarhei is de man van Sviatlana Tsikhanouskaya, zij trok in 2020 naar de Wit-Russische kiezers tegen dictator Aleksandr Loekasjenko. De uitspraak is een duidelijke zet van Loekasjenko om politieke tegenstanders onder druk te zetten. Dinsdag kwam de Wit-Russische rechtbank tot de uitspraak […]
  [naar artikel]
 11. President Loekasjenko brengt bezoek aan Russische troepen in Wit-Rusland (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een bezoek gebracht aan de troepenmacht die bestaat uit Wit-Russische en Russische soldaten op het militair oefenterrein Obuz-Lesnovsky, nabij de zuidwestelijke stad Brest. “De ervaring die is opgedaan bij de samenvoeging van militaire eenheden en formaties is van groot belang voor Wit-Rusland”, verklaarde het Wit-Russische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 12. Ruilt de omstreden Wit-Russische president Loekasjenko de onafhankelijkheid van zijn land voor de steun van Rusland? (03/09/2020 - VRT NWS)
  De Russische premier Misjoestin en een delegatie ministers zijn vandaag in Minsk voor een ontmoeting met president Loekasjenko. Het is het eerste bezoek van de Russische regering aan Wit-Rusland sinds de betwiste presidentsverkiezingen van 9 augustus. President Aleksandr Loekasjenko ligt zwaar onder vuur en lijkt iedere steun van de bevolking kwijt te zijn. Maar Rusland reikt de hand en lijkt nu toch bereid om zich volledig achter de fel omstreden president te scharen. Maar de prijs die Loekasjenko in ruil betaalt, is groot.
  [naar artikel]
 13. Protasevitsj legt bekentenissen af op Wit-Russische televisie en prijst Loekasjenko (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj is donderdag op de staatstelevisie van zijn land verschenen. De dissident maakte een ongemakkelijke indruk. Hij erkende dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe crisis in de maak? Poetin wil ook kernraketten bouwen “als de VS dat doen” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Rusland lijken af te stevenen op een nieuwe crisis over kernraketten. De Russische president Vladimir Poetin heeft...
  [naar artikel]
 15. Loekasjenko onverwacht opnieuw eed afgelegd als Wit-Russische president (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Wit-Russische staatsleider Aleksandr Loekasjenko heeft vandaag onaangekondigd de eed afgelegd voor zijn zesde mandaat als president....
  [naar artikel]
 16. Regime van Wit-Russische Loekasjenko wankelt, maar wat doet Poetin? “Moskou zit met een dilemma” (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wankelt. Voor een menigte fabrieksarbeiders die hem recht in zijn gezicht...
  [naar artikel]
 17. Wat is er aan de hand met Loekasjenko? Steeds meer speculatie over gezondheid van Wit-Russische president (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wat is er aan de hand met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko? Na zijn verschijning op Overwinningsdag in Moskou gonsde het al van de geruchten dat zijn gezondheidstoestand te wensen overlaat, en nu is hij volgens Wit-Russische media in het ziekenhuis opgenomen.
  [naar artikel]
 18. Voor het eerst betogers voor Loekasjenko in Minsk, Russische staatsmedia berichten dat “slechts 2 procent voor Loekasjenko stemde” (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Wit-Russen die deelnamen aan een anonieme opiniepeiling hebben op Aleksandr Loekasjenko gestemd bij de verkiezingen vorige...
  [naar artikel]
 19. Wagnerleider Prigozjin niet (meer) in Wit-Rusland, zegt Wit-Russische president Loekasjenko (06/07/2023 - VRT NWS)
  Jevgeni Prigozjin, de leider van de privémilitie Wagner is niet (meer) in Wit-Rusland. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gezegd op een persconferentie met buitenlandse journalisten. Prigozjin is volgens Loekasjenko in Sint-Petersburg, in Rusland.
  [naar artikel]
 20. Loekasjenko bedreigt Westen met kernwapens (26/08/2022 - De Tijd)
  17:03 De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko waarschuwde het Westen vrijdag zijn land niet in het nauw te drijven. Hij zinspeelde op een aanval met Russische kernwapens.
  [naar artikel]
 21. Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft (onaangekondigd) de eed afgelegd (23/09/2020 - VRT NWS)
  Aleksander Loekasjenko heeft vandaag de eed afgelegd om zichzelf op te volgen als president van Wit-Rusland, dat meldt het Wit-Russische persagentschap BelTa. De ceremonie was niet aangekondigd. Al weken wordt er geprotesteerd in Wit-Rusland tegen de verkiezingsuitslag en het regime van Loekasjenko. De oppositie heeft al laten weten dat ze de verkiezingsresulaten nooit zal aanvaarden en eist nieuwe verkiezingen.
  [naar artikel]
 22. Wit-Russische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, een uitgesproken bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 23. 'NAVO wil geen nieuwe kernraketten in Europa als reactie op Russische raketten' (02/02/2019 - Knack)
  De NAVO heeft niet de bedoeling om nieuwe kernraketten in Europa te plaatsen. Dat zei de secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), Jens Stoltenberg, vrijdagavond op de Duitse televisie.
  [naar artikel]
 24. Wit-Russische president Loekasjenko wil voorkomen dat migratiecrisis uitdraait op confrontatie (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft gezegd dat hij niet wil dat de migratiecrisis aan de grens met Polen ontaardt in een confrontatie met zijn Europese buren. De EU beschuldigt het Wit-Russische regime ervan mensen met leugens naar de Poolse grens te lokken.
  [naar artikel]
 25. Wit-Russische president Loekasjenko reageert op vliegtuigincident: "Alles verliep volgens de regels" (26/05/2021 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verklaarde vandaag voor het Wit-Russische parlement dat de "bommelding" afkomstig was uit Zwitserland. "Wij hebben wettelijk gehandeld". Met de uitspraken probeert hij de internationale kritiek te weerleggen dat het louter zou gaan om de arrestatie van de kritische journalist Roman Protasevitsj.
  [naar artikel]
 26. Loekasjenko: Wit-Rusland zal Russische kernwapens “binnen enkele dagen” ontvangen (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) beweert dat zijn land al “binnen enkele dagen” tactische kernwapens van Rusland zal ontvangen. Dat is nog vroeger dan Rusland vorige week meldde. Loekasjenko liet bovendien weten dat Wit-Rusland ook Russische langeafstandsraketten kan huisvesten als dat ooit nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 27. Loekasjenko probeert EU te sussen in conflict over migranten (22/11/2021 - De Tijd)
  14:18 De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko roept de EU op 2.000 vluchtelingen op te vangen die vastzitten aan de grens met Polen.
  [naar artikel]
 28. EU lanceert sancties tegen Wit-Russische president Loekasjenko (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie gaat sancties opleggen aan de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, zijn zoon Viktor en dertien anderen na de omstreden verkiezingen in het land. Dat zeggen diplomatieke bronnen in Brussel.
  [naar artikel]
 29. De man van wie al een overlijdensbericht was klaargezet: sluwe vos Loekasjenko is de lachende derde (26/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Aleksander Loekasjenko was in de rol van Poetins vazal geduwd. Maar voor de Wit-Russische president is de Wagner-opstand goed uitgedraaid.
  [naar artikel]
 30. Europa zet Loekasjenko op straflijst (12/10/2020 - De Tijd)
  21:09 De Europese lidstaten gaan sancties treffen tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Ook Rusland komt in het vizier.
  [naar artikel]
 31. Wit-Russische oppositieleidster stelt ultimatum aan president Loekasjenko (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja heeft president Aleksandr Loekasjenko voor een ultimatum gesteld. Hij krijgt tot 25...
  [naar artikel]
 32. Wit-Russische president Loekasjenko verschijnt in het openbaar na geruchten over slechte gezondheid (15/05/2023 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is opnieuw in het openbaar verschenen na speculaties over zijn gezondheid. De Wit-Russische staatszender heeft een foto van de president gepubliceerd tijdens een bezoek aan een militair commandocentrum. Het was zijn eerste publieke optreden na bijna een week.
  [naar artikel]
 33. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 34. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 35. Loekasjenko: “Het Westen moet die stomme fictie vergeten: Poetin is fitter dan ooit” (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin is gezond, bij zijn verstand en in betere vorm dan ooit. Dat heeft de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko gezegd in een interview met de Japanse tv-zender TBS.
  [naar artikel]
 36. Spanningen Wit-Rusland: Loekasjenko voorziet val Poetin bij vertrek (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als het regime van de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko valt, gebeurt dat daarna ook met de regering van grote buur en bondgenoot Rusland. Het omstreden staatshoofd, dat al weken tienduizenden Wit-Russen hoort roepen om zijn vertrek, zei dat dinsdag volgens Russische media.
  [naar artikel]
 37. Wit-Russische oppositieleidster Tichanovskaja belooft veiligheid Loekasjenko bij ontslag (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja heeft beloofd de veiligheid van president Aleksandr Loekasjenko te garanderen, zou hij...
  [naar artikel]
 38. Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici (05/01/2021 - Express)
  De Wit-Russische president Loekasjenko zou moorden op verschillende van zijn politieke tegenstanders beraamd hebben, onder wie ook een onderzoeksjournalist die... The post Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Loekasjenko wankelt, maar wat doet Poetin? “Moskou zit met een dilemma” (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wankelt. Voor een menigte fabrieksarbeiders die hem recht in zijn gezicht...
  [naar artikel]
 40. Wit-Russische president Loekasjenko keert vroeger terug van festiviteiten in Moskou: "Met ambulance naar vliegveld gebracht" (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) is vervroegd teruggekeerd naar Minsk nadat hij vanmorgen de 9 meiparade had bijgewoond op het Rode Plein in Moskou. Op beelden is te zien dat hij ongemakkelijk op zijn stoel zit en dat hij na het militaire defilé als enige staatshoofd niet de 300 meter naar het graf van de onbekende soldaat te voet aflegt, maar in een golfkarretje. Volgens de Wit-Russische politicoloog Dmitry Bolkunets zou Loekasjenko voor de rest van de feestelijkheden gepast hebben “om gezondheidsredenen” en zou hij zelfs met een ambulance naar het vliegveld gebracht zijn.
  [naar artikel]
 41. Topoverleg Poetin en Loekasjenko over Wit-Rusland (15/08/2020 - De Tijd)
  15:56 Vladimir Poetin is nog een van de weinig overgebleven bondgenoten van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 42. Loekasjenko in opmerkelijk interview: “Het Westen moet die stomme fictie vergeten: Poetin is fitter dan ooit” (19/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin is gezond, bij zijn verstand en in betere vorm dan ooit. Dat heeft de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko gezegd in een interview met de Japanse tv-zender TBS.
  [naar artikel]
 43. Wit-Russische president Loekasjenko zegt op te stappen zodra nieuwe grondwet van kracht wordt (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zal naar eigen zeggen geen president meer zijn eens de nieuwe grondwet in Wit-Rusland van kracht wordt. Dat heeft hij volgens het officiële Wit-Russische nieuwsagentschap Belta gezegd tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Minsk.
  [naar artikel]
 44. Wit-Russische president Loekasjenko kandidaat voor nog een zesde ambtstermijn van vijf jaar (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko gaat zich volgend jaar kandidaat stellen voor nog maar eens een nieuwe ambtstermijn. Dat heeft...
  [naar artikel]
 45. "Poging tot bloedbad en revolutie in Wit-Rusland is mislukt", zegt president Loekasjenko die uithaalt naar Rusland (04/08/2020 - VRT NWS)
  Enkele dagen voor de verkiezingen verwijt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zijn buren in Rusland dat die gepoogd hebben om zijn regime te ondermijnen. In Minsk zijn enkele dagen geleden een dertigtal leden van de Russische huurlingengroep Wagner opgepakt. De voorbije weken hebben tienduizenden Wit-Russen betoogd tegen het autoritaire regime van Loekasjenko.
  [naar artikel]
 46. En toen ging Loekasjenko bedelen bij oom Poetin (15/09/2020 - De Morgen)
  De in het nauw gedreven Wit-Russische president Loekasjenko heeft van de Russische president Poetin zoveel steun gekregen dat hij de massademonstraties in zijn land even kan negeren. Poetin kwam maandag over de brug met geld, stuurde militairen ‘op oefening’ en zei het Westen zich niet met Wit-Rusland te bemoeien.
  [naar artikel]
 47. Wit-Russische president Loekasjenko met spoed naar ziekenhuis gevoerd na meeting met Poetin, zegt oppositiefiguur (28/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na een ontmoeting achter gesloten deuren met de Russische president Vladimir Poetin werd de Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko (68) in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Moskou vervoerd. Dat laat voormalige presidentskandidaat en huidig oppositiefiguur Valery Tsepkalo weten op Telegram en Twitter.
  [naar artikel]
 48. Poetin geeft Loekasjenko lening van 1,5 miljard dollar (14/09/2020 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft Wit-Rusland een lening toegezegd van 1,5 miljard dollar. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt na een onderhoud met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko in de Russische badplaats Sotsji.
  [naar artikel]
 49. Ongemakkelijk bezoek van Loekasjenko bij Poetin: “Alsof ik nee kon zeggen” (18/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vrijdag een bezoek gebracht aan zijn Russische collega Vladimir Poetin in Moskou. Beide presidenten gaven ook een opmerkelijke persconferentie waarin nauwelijks een woord gerept werd over de oorlog in buurland Oekraïne.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy