Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza

20/02/2022 - 12:31
"Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


2. “Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza”: 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]


3. KIJK. Ex-Domino’s Pizza-medewerker onthult pizza-geheimen: “Maar vier ingrediënten nodig voor deeg” (28/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een voormalige werkneemster van Domino’s Pizza geeft haar geheimen prijs op TikTok. Maze uit de Amerikaanse stad Nashville deelt verschillende pizzarecepten met haar volgers. Ze maakt pizza’s met kaas en kip, maar toont ook hoe je het beste pizzadeeg kan maken. Die laatste video heeft meer dan 3 miljoen views. En volgens de vrouw is deeg maken helemaal niet zo moeilijk. “Je hebt maar vier hoofdingrediënten nodig. [naar artikel]


4. Koerier brengt pizza's naar Wetstraat, maar die zijn niet voor ministers (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Een koerier van bestelsite pizza.be - dat trouwens [naar artikel]


5. Pizza’s in Italië duurder door hoge prijs olijfolie (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vakantiegangers die deze zomer naar Italië gaan zijn waarschijnlijk wat meer kwijt voor een klassieke pizza. De prijzen van de ingrediënten van een Napolitaanse pizza Margherita gingen in juni twee keer zo hard omhoog op jaarbasis vergeleken met de totale inflatie in het land, berekende persbureau Bloomberg. [naar artikel]


6. KIJK. Schilderij van ‘pizza’ gevonden in ruïnes van Pompeii (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de ruïnes van de oude Romeinse stad Pompeii is een fresco gevonden dat mogelijk een voorouder van de Italiaanse pizza voorstelt, aldus het Italiaanse ministerie van Cultuur vandaag. Technisch gezien is het geen pizza, want klassieke ingrediënten zoals tomaat en mozzarella ontbreken, maar volgens het ministerie kan het “een verre verwant zijn van het moderne gerecht”. [naar artikel]


7. Matthias (40) wint Belgisch kampioenschap pizza bakken door er ananas op te leggen: “Álles kan lekker zijn op een pizza” (19/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Matthias Devos (40) van pizzeria Brutal in Sint-Denijs-Westrem heeft lef. Aan het Belgisch kampioenschap pizza bakken nam hij deel met als een van de ingrediënten ... het verguisde ananas. Zijn gok werd beloond, want zijn creatie won in de categorie plaatpizza’s. [naar artikel]


8. Een pizza met nacho’s of een met frieten? Dit zijn de zotste pizza’s van Limburg (27/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]


9. Kingslize Pizza pakt uit met dansende pizza van sterrenchef Centpourcent (18/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Mechelse ondernemers achter Kingslize Pizza gaan de culinaire toer op. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver creëerde voor de keten van pizzeria’s met vestigingen in heel Vlaanderen een dansende pizza. “Wij tillen zo onze pizza naar een hoger niveau”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane. [naar artikel]


10. “De grootst mogelijke schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


11. KIJK. Ex-Domino's Pizza-medewerker onthult: zo maak jij thuis zelf de lekkerste pizza (28/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een voormalige werkneemster van Domino’s Pizza geeft haar geheimen prijs op TikTok. Maze uit de Amerikaanse stad Nashville deelt verschillende pizzarecepten met haar volgers. Ze maakt pizza’s met kaas en kip, maar toont ook hoe je het beste pizzadeeg kan maken. Die laatste video heeft meer dan 3 miljoen views. En volgens de vrouw is deeg maken helemaal niet zo moeilijk. “Je hebt maar vier hoofdingrediënten nodig. [naar artikel]


12. Jobstudent strooit te veel peper op pizza en krijgt ontslag (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Een beetje peper op zijn pizza lustte een klant van New York Pizza in Houthalen-Helchteren wel. Maar hij kreeg zoveel peper dat de pizza oneetbaar werd. [naar artikel]


13. Pizza Hut zet tijdelijk veganistische pizza op de menukaart (12/10/2020 - Het Belang van Limburg)

In het kielzog van andere fastfoodrestaurants heeft nu ook Pizza Hut een veganistische optie op het menu gezet. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met Beyond Meat, een producent van plantaardige vleesalternatieven. Het resultaat? De Beyond Pizza. [naar artikel]


14. Italianen spreken schande van pizza's uit de muur (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

24 uur per dag, 7 dagen in de week een pizza eten? Sinds kort kan dat in Rome. Je kiest een van de vier smaken op een apparaat, betaalt en drie minuten later komt er een dampende pizza uit de muur. De Romeinen zijn nog wat sceptisch. [naar artikel]


15. Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan? (15/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]


16. Smakelijk: koerier brengt pizza's naar ministers (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een wilde gok: een pizza napolitana, een margherita, een pizza met vier kazen en een funghi? Het is ook voor onze ministers vrijdavond. En dus [naar artikel]


17. Kinderen leren kokkerellen met gezonde ingrediënten (29/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Kinderen bewust maken voor gezonde ingrediënten in de keuken, was het motto van een uitdagend kookkamp van de afdeling Vrije Tijd van de stad Halen samen met De Kleine Chef. “We werkten rond het thema België”, legt grote chef Jordy Geuens uit. “Keuze aan gerechten te over. Denk maar aan frietjes, maar wel met zelf geklopte mayonaise of balletjes met krieken. En er is natuurlijk ook ons Belgisch fruit.” Als apotheose sloegen de kinderen aan het kokkerellen om voor de ouders een leuke receptie te bereiden. “We hebben pizza gebakken, meer bepaald pizza Hawaï”, vertelt Kaithlyn Vanloffelt. Stijn kan een andere lekkernij voorschotelen: “Pannenkoekjes, maar ze zijn groen”, vertelt hij. ? [naar artikel]


18. Dit is de duurste pizza ter wereld (03/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een verse pizza op zijn tijd kan smaken, en dat mag af en toe wel eens wat kosten. Maar voor deze pizza in New York moet je wel een serieus [naar artikel]


19. Het laatste woord: de Italiaan die Limburg pizza leerde eten (09/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Agostino Lombardi was een man van tradities, maar ook van eigen wijsheden. Een pizza belegd met veel ingrediënten weigerde hij zijn klanten te serveren – de traditie vraagt om eenvoud. Ananas op een pizza, wat in Italië neerkomt op heiligschennis, kon dan weer wel. ‘Italianen leggen zelfs Zwanworsten op hun pizza’s.’ [naar artikel]


20. VIDEO. Italiaanse pizzalegende toont Syntra-cursisten perfecte pizza bakken (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Omdat Vlaanderen amper geschoolde pizzabakkers telt, biedt Syntra-Limburg deze week een opleiding tot professioneel ‘pizzaiolo’ aan. “Broodnodig, want in België is het vaak tevergeefs zoeken naar een fatsoenlijke pizza”, zegt docent en pizzabakker Aroldo Lacomellia van het Maasmechelse restaurant Il Destino. Samen met de Italiaanse pizzalegende Massimo Quondamatteo toont hij ons hoe je de perfecte pizza bakt. [naar artikel]


21. Nieuw in ons land: de pizza-automaat (28/03/2018 - De Standaard)

In het station van Mechelen staat een pizza-automaat die voor de reiziger vier verschillende pizza’s binnen de drie minuten kan klaarmaken. De automaat is een proefopstelling, waarna de automaten in meerdere stations gelanceerd zouden kunnen worden. [naar artikel]


22. Zo veroverde de pizza langzaamaan Limburg: “Belgen spraken vroeger over vlaai met beleg” (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]


23. Mexicanen boos door foute pizza El Chapo van Pizza Hut (09/10/2017 - VRT NWS)

El Chapo. Voor de gemiddelde Mexicaan staat deze naam synoniem voor jarenlange drugsoorlog en duizenden doden. Maar Pizza Hut Belgë vond er niet beter op om de naam te gebruiken voor hun pikante pizza. Resultaat: boze twitteraars en een nieuwe naam voor pizza El Chapo.  [naar artikel]


24. In Genk eet je pizza met stoofvlees: “Genkie Daniel Muñoz kwam zelfs drie keer op één week” (28/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]


25. Deze Belgische pizzeria serveert pizza’s van één vierkante meter groot (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)

De Naamse pizzeria ‘Pizza chez toi’ heeft iets unieks gelanceerd: pizza’s van net geen vierkante meter groot. Chef Mensur Bela serveert de ‘Pizza Familia’ met vier ingrediënten naar keuze voor de prijs van 60 euro. Het exemplaar meet 1 meter op 80 centimeter en moet zonder twijfel de grootste pizza zijn die je in ons land kan bestellen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!