De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wouter Beke werd 4 keer gewaarschuwd voor wantoestanden in Vlaamse kinderopvang: “Wat is er met die alarmsignalen gebeurd?”

Het Laatste Nieuws

20/02/2022 - 18:11

Na het overlijden van een baby in een Gentse opvang die de klachten op elkaar stapelde, rijzen vragen over hoe doortastend de Vlaamse overheid optreedt tegen probleemcrèches. Rondvraag van ‘Het Laatste Nieuws’ leert dat minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vorig jaar op zeker vier momenten gewaarschuwd is voor de ontsporende situatie in een deel van de Vlaamse kinderopvang. Er werd hem geadviseerd om in te grijpen. Maar deed hij dat ook? En hoe?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Beke over wantoestanden kinderopvang: 'Te veel op administratie vertrouwd' (20/06/2022 - De Tijd)
  15:56 Net zoals bij zijn aftreden herhaalde ex-minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de onderzoekscommissie dat hij weinig kon doen aan de wantoestanden in de kinderopvang. 'De administratie heeft me n...
  [naar artikel]
 2. Onderzoekscommissie naar wantoestanden in kinderopvang (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Parlement richt een onderzoekscommissie op naar de wantoestanden in de kinderopvang. Dat hebben meerderheid en oppositie beslist. Na wekenlange kritiek zal Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) daar onder ede moeten gaan getuigen.
  [naar artikel]
 3. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) neemt ontslag uit de Vlaamse regering (12/05/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) neemt ontslag uit zijn functie. De voormalige CD&V-voorzitter werd in 2019 minister in de Vlaamse regering. Hij kwam als minister sterk onder vuur te liggen voor zijn aanpak van de coronacrisis, de wachtlijsten in de gezondheidszorg en de wantoestanden in de kinderopvang.
  [naar artikel]
 4. Wantoestanden kinderopvang achtervolgen Beke (08/03/2022 - De Tijd)
  20:27 Zowel vanuit de oppositie als de meerderheid komt forse kritiek op Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke over de problemen in enkele Vlaamse crèches. 'De rode draad in dit dossier is dat men veel pr...
  [naar artikel]
 5. ONZE OPINIE. Het is nu aan Crevits en Jambon om vertrouwen in kinderopvang te herstellen (14/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het eindrapport van de onderzoekscommissie naar wantoestanden in de kinderopvang was vlijmscherp voor ex-minister Beke en de top van Kind en Gezin. “Men is erin geslaagd hun verhaaltjes te doorprikken”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Nu volgt een zware en delicate opdracht voor de Vlaamse regering.”
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke, de CD&V-minister van zelfpijniging (11/03/2022 - De Tijd)
  18:31 Na de wantoestanden in een Gentse kinderopvang doet Wouter Beke, de minister van zelfpijniging, nog maar eens ‘stille voort’.
  [naar artikel]
 7. Beke urenlang op de rooster voor wantoestanden in kinderopvang (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft zich dinsdag in het Vlaams Parlement urenlang moeten verdedigen tegen forse kritiek op de wantoestanden in de kinderopvang. Volgens de minister wordt er kordaat ingegrepen en zijn er in de week van 28 februari alleen al zes initiatieven aangepakt "waar er een rood knipperlicht was". Maar zowel volgens de oppositie als volgens de eigen meerderheid is er (veel) meer nodig.
  [naar artikel]
 8. Wouter Beke heeft oplossing voor crisis in kinderopvang: “Beperk ouderschapsverlof tot de leeftijd van drie jaar” (29/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) ligt al langer onder vuur, de laatste weken na problemen in de kinderopvang. Om het personeelsgebrek in de sector op te lossen, stelt Beke dinsdag in Humo voor om het ouderschapsverlof te beperken tot kinderen drie jaar oud zijn.
  [naar artikel]
 9. Hoe parlementaire onderzoekscommissie kinderopvang minister Beke "tijdelijke bescherming kan geven" (10/03/2022 - VRT NWS)
  De onderzoekcommissie die er zal komen naar aanleiding van de wantoestanden in de kinderopvang, kan Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke een "tijdelijke bescherming" van zijn ministerpost opleveren. De minister ligt onder vuur na een dodelijk incident in een crèche in Mariakerke en de wantoestanden in een crèche in Schoten. Maar hoe werkt zo'n commissie en hoe uitzonderlijk is het? Politiek journalist Ivan De Vadder legt uit.
  [naar artikel]
 10. Bij CD&V is het nog altijd een beetje schade opmeten (31/03/2022 - Express)
  Wouter Beke (CD&V), de Vlaamse minister van Welzijn moest gisteren vol aan de bak in het Vlaams Parlement, om zijn woorden goed “te duiden” en van de “juiste context” te voorzien. Daarbij was het voor Beke scherven opruimen, na een ongelukkige quote in een interview met Humo, over de kinderopvang. Beke lichtte uitgebreid toe “dat hij de eerst […]
  [naar artikel]
 11. Wouter Beke staat onderzoekscommissie te woord over probleemcrèches: "Minister moet geen individuele dossiers opvolgen” (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zegt dat hij zowel voor als na het drama in ‘t Sloeberhuisje initiatieven heeft genomen om de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang te verbeteren. Maar een minister moet volgens Beke “geen individuele casussen beoordelen”. Daarvoor moet hij kunnen vertrouwen op zijn administraties. Die administraties hebben niet aangegeven dat zij “over te weinig instrumenten zou beschikken” of dat “de informatiedoorstroming en gegevenswisseling beter zou moeten”. Dat heeft Beke maandag gezegd in de onderzoekscommissie kinderopvang.
  [naar artikel]
 12. Oppositie vraagt ontslag Wouter Beke: “Jarenlang niks gedaan” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moest woensdag de woede van het parlement ondergaan over de dood van de baby uit Mariakerke. “De bewuste kinderopvang heeft tussen 2013 en 2019 twaalf keer de inspectie over de vloer heeft gekregen”, zei Celia Groothedde (Groen). “Alle alarmbellen hadden moeten afgaan. Gaat u, na zoveel schandalen, uw verantwoordelijkheid nemen?”
  [naar artikel]
 13. Oppositie vraagt ontslag Wouter Beke: “Jarenlang niks gedaan” (24/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moest woensdag de woede van het parlement ondergaan over de dood van de baby uit Mariakerke. “De bewuste kinderopvang heeft tussen 2013 en 2019 twaalf keer de inspectie over de vloer heeft gekregen”, zei Celia Groothedde (Groen). “Alle alarmbellen hadden moeten afgaan. Gaat u, na zoveel schandalen, uw verantwoordelijkheid nemen?”
  [naar artikel]
 14. Minister van Welzijn Wouter Beke heeft oplossing voor crisis in kinderopvang: “Beperk ouderschapsverlof tot de leeftijd van drie jaar” (29/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) ligt al langer onder vuur, de laatste weken na problemen in de kinderopvang. Om het personeelsgebrek in de sector op te lossen, stelt Beke dinsdag in Humo voor om het ouderschapsverlof te beperken tot kinderen drie jaar oud zijn.
  [naar artikel]
 15. ▶ ‘Wouter Beke had onmiddellijk moeten opstappen’: hoe het zo kon mislopen in de kinderopvang (11/03/2022 - De Morgen)
  Hoe krijgen we de energiefacturen weer onder controle? Of moeten we nog een hele tijd met die torenhoge prijzen leren leven? En in de Vlaamse regering ligt minister Wouter Beke (CD&V) alweer onder vuur, dit keer over problemen in de kinderopvang. ‘Hij had meteen moeten opstappen.’
  [naar artikel]
 16. Onderzoekscommissie naar wantoestanden in kinderopvang, minister Beke verleent volle medewerking (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er komt in het Vlaams Parlement een onderzoekscommissie die de wantoestanden in de kinderopvang onder de loep moet nemen.
  [naar artikel]
 17. ONZE OPINIE. “De opstand in de kinderopvang gaat Wouter Bekes petje te boven” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderopvang is boos en komt op straat. Aan het kabinet van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) willen kinderbegeleiders én ouders betogen. “Een opstand die zijn petje te boven gaat”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De hele Vlaamse regering moet aan de bak. De centrale vraag is kristalhelder: wat zijn onze jongste kinderen waard?”
  [naar artikel]
 18. Wouter Beke (CD&V) bedankt personeel Peltse kinderopvang: “Opvang moet open blijven” (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er moet alles aan gedaan worden om de kinderopvang open te houden. Dat vertelde Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) die dinsdagmorgen een bezoek bracht aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt.
  [naar artikel]
 19. Kinderopvang Sascha moet dicht van minister, maar ouders staan als één blok achter uitbaatster: “Iedereen zet kroost hier met gerust hart af” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Onze kinderen zijn nochtans laaiend enthousiast als ze naar de opvang mogen.” De ouders reageren onthutst, nu het doek definitief gevallen lijkt voor kinderopvang Sascha in Kalmthout. Minister Wouter Beke laat de crèche vanaf 1 april sluiten. “Wij hebben het gevoel dat het Agentschap Opgroeien en Wouter Beke een voorbeeld willen stellen.”
  [naar artikel]
 20. Beke wijst met vinger naar administratie in onderzoekscommissie kinderopvang: “Als minister kan je niet elk dossier opvolgen” (20/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) schuift de verantwoordelijkheid over de crisis in de kinderopvang door naar het Agentschap Opgroeien. Beke moet zich maandag komen verantwoorden in de onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang van het Vlaams Parlement. De hoorzitting is momenteel in middagreces, maar gaat na de middag verder.
  [naar artikel]
 21. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.
  [naar artikel]
 22. Onderzoekscommissie kinderopvang snoeihard voor top van agentschap Opgroeien, ook Wouter Beke (cd&v) krijgt veeg uit de pan (13/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onderzoekscommissie kinderopvang is in haar aanbevelingen snoeihard voor de top van het agentschap Opgroeien en met name voor leidend ambtenaar Katrien Verhegge. Het management bij Opgroeien heeft onvoldoende (snel) ingegrepen bij problemen en is er daardoor niet in geslaagd “ de veiligheid in de kinderopvang zo maximaal mogelijk te detecteren”. De commissie zegt dat er “dringend moet ingegrepen” worden in het management om het vertrouwen in Kind en Gezin te herstellen. Ook gewezen minister van Welzijn Wouter Beke krijgt nog een veeg uit de pan.
  [naar artikel]
 23. Beke stelt interne crisismanager aan na wantoestanden crèches (14/03/2022 - De Tijd)
  14:34 Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) stelt bij Kind en Gezin een 'opdrachthouder' aan om de problemen in de kinderopvang onder de loep te nemen. Er komt ook een extern Comité van Toezicht on...
  [naar artikel]
 24. PORTRET. Ministerschap van Wouter Beke moest een bekroning van zijn carrière worden, maar het werd een calvarietocht (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke (CD&V) was 31 maanden lang Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid. Het werd een calvarietocht. Hij lag achtereenvolgens onder vuur voor zijn aanpak van de coronapandemie in de woonzorgcentra, voor wantoestanden in de kinderdagverblijven, en omwille van uitspraken over het ouderschapsverlof. Toch was het pas na een dramatische peiling van VRT, dat Wouter Beke aanvaardde dat hij ontslag moest nemen.
  [naar artikel]
 25. PORTRET. Ministerschap van Wouter Beke (CD&V) moest bekroning van zijn carrière worden, maar het werd een calvarietocht (12/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wouter Beke (CD&V) was 31 maanden lang Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid. Het werd een calvarietocht. Hij lag achtereenvolgens onder vuur voor zijn aanpak van de coronapandemie in de woonzorgcentra, voor wantoestanden in de kinderdagverblijven, en omwille van uitspraken over het ouderschapsverlof. Toch was het pas na een dramatische peiling van VRT, dat Wouter Beke aanvaardde dat hij ontslag moest nemen.
  [naar artikel]
 26. PORTRET. Ministerschap van Wouter Beke (CD&V) moest een bekroning van zijn carrière worden, maar het werd een calvarietocht (12/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Wouter Beke (CD&V) was 31 maanden lang Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid. Het werd een calvarietocht. Hij lag achtereenvolgens onder vuur voor zijn aanpak van de coronapandemie in de woonzorgcentra, voor wantoestanden in de kinderdagverblijven, en omwille van uitspraken over het ouderschapsverlof. Toch was het pas na een dramatische peiling van VRT, dat Wouter Beke aanvaardde dat hij ontslag moest nemen.
  [naar artikel]
 27. Onderzoekscommissie kinderopvang snoeihard voor top van agentschap Opgroeien, ook ex-minister Wouter Beke (CD&V) krijgt veeg uit de pan (13/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De onderzoekscommissie kinderopvang is in haar aanbevelingen snoeihard voor de top van het agentschap Opgroeien en met name voor leidend ambtenaar Katrien Verhegge. Het management bij Opgroeien heeft onvoldoende (snel) ingegrepen bij problemen en is er daardoor niet in geslaagd “ de veiligheid in de kinderopvang zo maximaal mogelijk te detecteren”. De commissie zegt dat er “dringend moet ingegrepen” worden in het management om het vertrouwen in Kind en Gezin te herstellen. Ook gewezen minister van Welzijn Wouter Beke krijgt nog een veeg uit de pan.
  [naar artikel]
 28. Onderzoekscommissie kinderopvang snoeihard voor top agentschap Opgroeien, ook ex-minister Wouter Beke (CD&V) krijgt veeg uit de pan (13/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoekscommissie kinderopvang is in haar aanbevelingen snoeihard voor de top van het agentschap Opgroeien en met name voor leidend ambtenaar Katrien Verhegge. Het management bij Opgroeien heeft onvoldoende (snel) ingegrepen bij problemen en is er daardoor niet in geslaagd “ de veiligheid in de kinderopvang zo maximaal mogelijk te detecteren”. De commissie zegt dat er “dringend moet ingegrepen” worden in het management om het vertrouwen in Kind en Gezin te herstellen. Ook gewezen minister van Welzijn Wouter Beke krijgt nog een veeg uit de pan.
  [naar artikel]
 29. Ouderschapsverlof enkel in eerste 3 levensjaren van kinderen? Wouter Beke lost ballonnetje om kinderopvang te ontlasten (29/03/2022 - VRT NWS)
  En wat als we de mogelijkheid om ouderschapsverlof te nemen nu richten op de eerste 3 levensjaren van kinderen? Dat oppert Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke in een interview met het weekblad Humo. Hij ziet het als een van de manieren om de druk op de Vlaamse kinderopvang wat te helpen verlichten.
  [naar artikel]
 30. Minister van Welzijn Wouter Beke heeft oplossing voor crisis in kinderopvang (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) ligt al langer onder vuur, de laatste weken na problemen in de kinderopvang. Om het personeelsgebrek in de sector op te lossen, stelt Beke dinsdag in Humo voor om het ouderschapsverlof te beperken tot kinderen drie jaar oud zijn.
  [naar artikel]
 31. Wouter Beke kan niet garanderen dat er geen veroordeelde kindermishandelaars in crèches werken: “Welke lijken vallen er straks nóg uit de kast?” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) lijkt de grip op de schandalen in de kinderopvang stilaan volledig kwijt. Deze keer kon hij tijdens een parlementair debat zelfs geen zekerheid geven dat er vandaag geen veroordeelde kindermishandelaars aan de slag zijn in de Vlaamse crèches. Ook bij de meerderheid groeit het verzet. “Welke lijken gaan hier nog allemaal uit de kast vallen?”
  [naar artikel]
 32. Beke zoekt zondebok voor onderzoekscommissie kinderopvang en wijst naar zijn administratie (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ex-Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) getuigt vandaag in de onderzoekscommissie kinderopvang. Hij nam vorige maand ontslag maar wijst nu zijn diensten met de vinger. “Ze hebben mij nooit gemeld dat iets beter moest.”
  [naar artikel]
 33. Eerst de rusthuizen, nu de crèches: kan Beke nog minister blijven? (10/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zit nog maar eens in een lastig parket nu het Vlaams Parlement heeft beslist om een onderzoekscommissie op te richten over de wantoestanden in de kinderopvang. Binnen de meerderheid vraagt niemand het ontslag van de CD&V’er, maar er is wel veel kritiek. En ook bij CD&V zelf valt achter de schermen veel twijfel te horen. “Iedereen voelt aan dat er een probleem is”, zegt een Vlaams parlementslid.
  [naar artikel]
 34. Eerst de rusthuizen, nu de crèches: kan Beke nog minister blijven? (10/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zit nog maar eens in een lastig parket nu het Vlaams Parlement heeft beslist om een onderzoekscommissie op te richten over de wantoestanden in de kinderopvang. Binnen de meerderheid vraagt niemand het ontslag van de CD&V’er, maar er is wel veel kritiek. En ook bij CD&V zelf valt achter de schermen veel twijfel te horen. “Iedereen voelt aan dat er een probleem is”, zegt een Vlaams parlementslid.
  [naar artikel]
 35. Leo Van Loo, de man die problemen in kinderopvang moet aanpakken: "Vertrouwen in de sector moet hersteld worden" (15/03/2022 - VRT NWS)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft Leo Van Loo aangesteld als opdrachthouder voor de kinderopvang. Na de wantoestanden in verschillende kinderdagverblijven moet Van Loo helpen om de problemen in de sector aan te pakken. "Het is de bedoeling om het vertrouwen in de kinderopvang te herstellen", zegt Van Loo zelf.
  [naar artikel]
 36. Minister Beke (CD&V) over wantoestanden kinderopvang: "Mijn ontslag zou problemen niet oplossen" (10/03/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is niet van plan om ontslag te nemen naar aanleiding van de problemen in de kinderopvang in Vlaanderen. De minister ligt onder vuur na een dodelijk incident in een crèche in Mariakerke en de omstreden crèche in Schoten die haar vergunning verliest. "Mijn ontslag lost de problemen niet op", zegt Beke.
  [naar artikel]
 37. Schandalen in kinderopvang treffen CD&V in het hart: niet alleen Wouter Beke vecht voor zijn overleven (11/03/2022 - De Morgen)
  De schandalen in de kinderopvang treffen gezinspartij CD&V in het hart. Een parlementaire onderzoekscommissie kan welzijnsminister Wouter Beke pijn doen, maar had de partij nog een andere optie?
  [naar artikel]
 38. Positieve verhalen uit de kinderopvang: “Zoontje gilt van geluk als hij mag gaan” (03/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tijden waarin wantoestanden in Vlaamse kinderdagverblijven het nieuws domineren, gingen wij op zoek naar positieve verhalen uit de kinderopvang. En u reageerde massaal. Meer dan duizend ouders spreken hun lof uit over hun onthaalouders of kinderopvang. “Ik laat mijn zoontje met een gerust hart achter.”
  [naar artikel]
 39. Factcheck: uitspraak van Wouter Beke over kinderopvang en ouderschapsverlof klopt niet (07/04/2022 - Knack)
  In een interview met Humo zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dat in landen waar begeleiders in de kinderopvang voor slechts vijf kinderen zorgen, het ouderschapsverlof beperkt is tot de eerste levensjaren. Dat klopt niet.
  [naar artikel]
 40. Kan Beke nog minister blijven na nieuwe deuk in zijn blazoen? Zelfs binnen CD&V neemt het gemor toe (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zit nog maar eens in een lastig parket nu het Vlaams Parlement heeft beslist om een onderzoekscommissie op te richten over de wantoestanden in de kinderopvang. Binnen de meerderheid vraagt niemand het ontslag van de CD&V’er, maar er is wel veel kritiek. En ook bij CD&V zelf valt achter de schermen veel twijfel te horen. “Iedereen voelt aan dat er een probleem is”, zegt een Vlaams parlementslid.
  [naar artikel]
 41. Minister Wouter Beke roept op voor bijkomende plaatsen in kinderopvang (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceert een nieuwe oproep voor extra plaatsen in de kinderopvang met inkomenstarief. Tegen het einde van de legislatuur moeten er minstens 2.962 plaatsen bijkomen. Daarvoor wordt 30,8 miljoen euro uitgetrokken.
  [naar artikel]
 42. Wouter Beke doet klimaatactivisten opvallend aanbod: “Ik heb werkjes die ze mogen bekladden” (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester Wouter Beke (cd&v) heeft vandaag een opvallende tweet de wereld ingestuurd nadat er weer een kunstwerk door klimaatactivisten werd beklad. Deze keer werd het kunstwerk Dood en Leven van Gustav Klimt aangepakt.
  [naar artikel]
 43. Wouter Beke wil “rotte appels” in welzijnssectoren sneller verwijderen (21/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen gaat het handhavingsbeleid in een aantal welzijnssectoren, waaronder de kinderopvang, verstrengen. Het is onder andere de bedoeling meer openbaarheid te geven over de inspectieverslagen en de Zorginspectie te versterken. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke maandagavond bekendgemaakt na een dag crisisoverleg over de dood van een baby in een kinderdagverblijf in Mariakerke.
  [naar artikel]
 44. Wouter Beke op expeditie in Beringen (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke bracht op dinsdag 3 februari om 7.30u een bezoek aan kinderopvang De Bengeltjes in Stal. Hier worden dagelijks 70 kinderen opgevangen.
  [naar artikel]
 45. Mevrouw Beke na het ontslag: “Wij moeten ons écht niet schamen voor Wouter” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  “De Wouter Beke die verschillende media schetsen, is niet de man met wie ik al 23 jaar ben getrouwd.” Dat zegt Leen Desmyter, die voor een tweede keer in haar leven uit de schaduw treedt om haar man openlijk te verdedigen.
  [naar artikel]
 46. Met deze maatregelen wil Wouter Beke drama’s zoals in ’t Sloeberhuisje voorkomen (22/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na het drama in ’t Sloeberhuisje kan het plots wel. Het Agentschap Opgroeien en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) komen met een resem maatregelen om sneller in te grijpen bij problemen in de kinderopvang en andere zorginstellingen. Van een zwarte lijst tot meer transparantie. “We nemen de meest problematische dossiers weer onder de loep”, klinkt het. “Er zullen nog schorsingen volgen.”
  [naar artikel]
 47. Kinderopvang Sascha moet dicht van minister, maar ouders staan als één blok achter uitbaatster: “Iedereen zet kind hier met gerust hart af” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het doek lijkt definitief gevallen voor kinderopvang Sascha in Kalmthout. Minister Wouter Beke (CD&V) zette begin maart zijn handtekening onder de intentie van het Agentschap Opgroeien om de crèche te sluiten. De oorzaak? Een aantal procedures die niet in orde zijn, ongepaste uitspraken van de organisator van de opvang en ongepaste straffen. Van kindermishandeling is voor alle duidelijkheid géén sprake. Ouders reageren onthutst. “Wij hebben het gevoel dat Opgroeien en Wouter Beke een voorbeeld willen stellen.”
  [naar artikel]
 48. CD&V-voorzitter Coens: “Beke zal politieke verantwoordelijkheid nemen als onderzoekscommissie over kinderopvang fout aantoont” (11/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Als de onderzoekscommissie naar de kinderopvang ten gronde zou aantonen dat er iets op de tafel van minister van Welzijn Wouter Beke lag dat hij had kunnen doen en dat vermeden heeft, dan zijn zal hij uiteraard niet aarzelen om zijn verantwoordelijkheid te nemen”. Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens vrijdag gezegd in ‘De Afspraak’. Coens waarschuwt wel voor conclusies nog voor de commissie van start is gegaan.
  [naar artikel]
 49. CD&V-voorzitter Coens: Beke zal “politieke verantwoordelijkheid nemen” als commissie fout aantoont in zaak kinderopvang (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als de onderzoekscommissie (naar de kinderopvang) ten gronde zou aantonen dat er iets op de tafel van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) lag dat hij had kunnen doen en dat vermeden heeft, dan zijn zal hij uiteraard niet aarzelen om zijn verantwoordelijkheid te nemen”. Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens gezegd in ‘De Afspraak’ op Canvas. Coens wil echter nog geen conclusies trekken voor de commissie van start is gegaan.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy