Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Test Aankoop analyseerde 64 kant-en-klare papjes voor baby’s tussen 6 en 12 maanden en kwam tot de vaststelling dat geen enkel potje alle voedingsstoffen bevat die je kind nodig heeft. Ze bevatten allemaal te weinig vetstoffen. In de helft ervan zitten te veel eiwitten en in een op de drie zitten producten die je baby nog niet mag eten. En ja, dat kan problemen opleveren. [naar artikel]
“Denk niet dat je hiermee veel groenten binnenkrijgt”, onthult diëtiste Sanne Mouha over kant-en-klare soepjes uit een zakje. Maar wat zit er dan wél in dat poeder? Hoe worden die makkelijke instantsoepjes gemaakt en kun je er te veel van drinken? Mouha neem de ingrediëntenlijst onder de loep en wijst op één voedingsstof waar je toch best voor oplet. [naar artikel]
Kokend water toevoegen aan een zakje, even roeren en er staat een dampende kop soep voor je klaar. Kant-en-klare soepjes uit een zakje zijn zeker makkelijk, maar wat zit er precies in dat poeder? Zitten daar voedingsstoffen in? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediënten en geeft advies. [naar artikel]
Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open VLD) pleit voor flexi-jobs voor bakkers en beenhouwers die ook aan catering doen. Vandaag stak hij zelf de handen uit de mouwen. [naar artikel]
De verkiezing van Beste Bakker van Vlaanderen zit er alweer op. Bakkerij Geldhof uit Roeselare mag zichzelf een jaar lang de Beste Bakker van Vlaanderen noemen. We kregen ook tientallen leuke video’s en campagnes doorgestuurd. De leukste campagne bekronen we opnieuw met onze campagneprijs en met een cheque van 1.000 euro. Die eer is dit jaar weggelegd voor Bakkerij Snauwaert uit Nieuwpoort. [naar artikel]
Elke nacht rond 2 uur uit de veren en werken in weekends en op feestdagen: geen wonder dat bakker-patissier een knelpuntberoep is en dat bakkers maar moeilijk werkkrachten vinden. “Natuurlijk remt het jongeren af om ervoor te kiezen”, weet ook bakker Brecht Van Poucke (45) uit het West-Vlaamse Oedelem. “Maar het is mijn passie: ik beschouw mijn werk als een kunstvorm.” Hoe zien zijn dagen eruit? Waar haalt hij de energie? En wat levert het financieel op? [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.