De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Witte Huis noemt Russische manoeuvres tegen Oekraïne “invasie”: deur open voor nog strengere sancties

Gazet van Antwerpen

22/02/2022 - 18:40

Het Witte Huis heeft de term “invasie” in de mond genomen om de Russische manoeuvres in Oekraïne te omschrijven. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP dinsdag. “We denken dat dit, jawel, het begin van een invasie is, de laatste Russische invasie in Oekraïne”, aldus Jon Finer, adjunct-adviseur nationale veiligheid van president Joe Biden. De adviseur beklemtoonde dat het woord “laatste” hier belangrijk is. “Een invasie is een invasie en dat is wat nu bezig is.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïnecrisis: Witte Huis noemt de Russische manoeuvres tegen Oekraïne een invasie (22/02/2022 - Knack)
  Nadat Vladimir Poetin de zogezegde Volksrepublieken Donetsk en Loehansk erkende op maandag, wil de Russische president 'vredestroepen' zenden naar Oekraïne. Volg hier alle ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 2. Rusland kan “elk moment” aanval op Oekraïne starten, zegt Witte Huis (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden, zo heeft de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag verklaard.
  [naar artikel]
 3. Joe Biden pleit voor diplomatie, maar zal sancties treffen indien nodig: “Russische invasie blijft mogelijk” (16/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ook na de Russische aankondiging over een troepenvermindering langs de Oekraïense grens blijft een Russische inval in Oekraïne “absoluut mogelijk”. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag gezegd in een update vanuit het Witte Huis. “Maar men moet alle kansen blijven geven aan de diplomatie”, aldus Biden, in een toespraak die afwisselde tussen signalen van openheid en vastberaden boodschappen.
  [naar artikel]
 4. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Amnesty: “Aanval op theater Marioepol was oorlogsmisdaad” - Britten geven Oekraïne extra miljard aan militaire steun (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de tot nu toe grootste ruil van krijgsgevangenen sinds de Russische invasie zijn gisteren 144 Oekraïense soldaten vrijgekomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie te leveren. Volgens hem heeft Oekraïne ook “ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro; nvdr) per maand” nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Verder vraagt hij ook strengere sancties tegen Moskou. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 5. IN KAART. Deze Oekraïense regio’s werden al getroffen door de Russische invasie (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de oorlogsverklaring die de Russische president Vladimir Poetin vannacht aflegde, is het uiteindelijk zover: Rusland is begonnen met de invasie van buurland Oekraïne. De aanval gebeurde zowel vanuit het noorden, als vanuit het oosten en het zuiden. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba bevestigde al dat de “grote Russische invasie van Oekraïne” van start is gegaan. “Dit is een oorlog van agressie. Oekraïne zal zichzelf verdedigen en winnen. De wereld kan en moet Poetin stoppen. De tijd om te handelen is nu”, klinkt het. Er wordt nu gevreesd voor een volledige invasie van het land.
  [naar artikel]
 6. “Chinese steun voor Russische invasie van Oekraïne kan cruciaal zijn voor verder verloop van deze crisis” (24/02/2022 - Express)
  De uitkomst van de Russische invasie van Oekraïne en de westerse sancties ligt nu deels in handen van Peking. De Amerikaanse president Joe Biden kondigde donderdag aan dat hij weldra zal samenzitten met de G7-landen om verdere sancties voor Rusland te bespreken. Financiële en geopolitieke experten verwachten dat China economische steun zal verlenen aan Rusland […]
  [naar artikel]
 7. Sportwereld reageert op Russische invasie in Oekraïne - Oekraïnse competitie stilgelegd (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de sportwereld reageert op de Russische invasie in Oekraïne. Roman Yaremchuk liet gisteren al het wapenschild van Oekraïne zien na zijn doelpunt tegen Ajax. City-speler Oleksandr Zinchenko haalde vanmorgen op Instagram zwaar uit naar de Russische president Poetin. “Ik hoop dat je sterft op de meest pijnlijke manier.” Ondertussen besliste de Oekraïense voetbalbond (UAF) om de competitie voorlopig stil te leggen.
  [naar artikel]
 8. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: “Russen vernietigen cultureel erfgoed” - NAVO begint jaarlijkse manoeuvres op Oostzee (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim honderd dagen na de start van de Russische invasie concentreert de strijd zich in het oosten van Oekraïne, waar een gebied groter dan de Lage Landen in handen is van het Russische leger en aan Moskou gelieerde separatisten. Vanwege de oorlog zijn de NAVO-activiteiten in Oost-Europa opgeschaald: aan de maritieme manoeuvres in de Oostzee doen dit jaar ook Finland en Zweden mee. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 9. Poetin kondigt “militaire acties” aan in Donbas-regio, Oekraïne: “Grote Russische invasie is begonnen” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft in een onaangekondigde televisietoespraak in de nacht van woensdag op donderdag kort voor 4 uur Belgische tijd een militaire operatie aangekondigd in de Donbas-regio in het oosten van Oekraïne. Poetin gaf zijn toespraak op hetzelfde moment dat de VN-Veiligheidsraad op aandringen van Oekraïne in een spoedzitting bijeen was. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken stelt dat de “grote Russische invasie van Oekraïne” begonnen is.
  [naar artikel]
 10. Sportwereld reageert op Russische invasie in Oekraïne (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de sportwereld reageert op de Russische invasie in Oekraïne. Roman Yaremchuk liet gisteren al het wapenschild van Oekraïne zien na zijn doelpunt tegen Ajax. City-speler Oleksandr Zinchenko haalde vanmorgen op Instagram zwaar uit naar de Russische president Poetin. “Ik hoop dat je sterft op de meest pijnlijke manier.” Ondertussen besliste de Oekraïnse minister van Jeugd en Sport om sportevenementen voor 30 dagen op te schorten.
  [naar artikel]
 11. Biden kondigt “harde sancties” aan tegen Rusland: “We verbannen hen van de wereldeconomie” (24/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de inval in Oekraïne komen er “harde sancties” tegen Rusland, zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdag aangekondigd tijdens een toespraak in het Witte Huis. De maatregelen zullen het Russische financiële systeem hard treffen, klinkt het.
  [naar artikel]
 12. LIVE. Oekraïne vraagt “wapens, wapens en wapens” aan NAVO-lidstaten - Zelensky: “Duizenden landgenoten zijn vermist” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 5.000 Oekraïense burgers wisten gisteren te ontsnappen uit gebieden waar bijzonder hard gevochten wordt. De meerderheid van hen kwam aan in de stad Zaporizja. Oekraïens president Volodymyr Zelensky noemt de nieuwe westerse sancties tegen Oekraïne “spectaculair, maar niet genoeg”. Hij wil een invoerverbod op Russische olie in westerse landen, alsook de volledige afsluiting van Russische banken van het internationale betaalsysteem. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 13. Biden verwacht Russische invasie van Oekraïne: “Poetin moet iets doen, maar sancties zullen ongezien zijn” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt Rusland voor de gevolgen van een invasie van Oekraïne, al verwacht hij wel dat Poetin daarmee zal doorzetten, zegt hij woensdag tijdens een persconferentie. De Russen zullen dan ongeziene sancties voorgeschoteld krijgen, klinkt het.
  [naar artikel]
 14. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Lavrov noemt westerse speculaties over kernoorlog “freudiaans” - Oekraïne: “Al 71 kinderen omgekomen in oorlog” (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Zelensky noemt de Russische aanval op een kinderziekenhuis en kraamkliniek in Marioepol "het ultieme bewijs van genocide”. Meer dan 1 miljoen kinderen zijn Oekraïne ontvlucht in de twee weken sinds Rusland de invasie in het land begon. Dat stelt UNICEF. Het eerste gesprek tussen de buitenlandministers van Oekraïne en Rusland in Turkije heeft geen tastbaar resultaat opgeleverd. In Versailles komen de EU-leiders dan weer bijeen voor een top. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 15. Joe Biden pleit voor diplomatie, maar zal santies treffen indien nodig: “Russische invasie blijft mogelijk” (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook na de Russische aankondiging over een troepenvermindering langs de Oekraïense grens blijft een Russische inval in Oekraïne “absoluut mogelijk”. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag gezegd in een update vanuit het Witte Huis. “Maar men moet alle kansen blijven geven aan de diplomatie”, aldus Biden, in een toespraak die afwisselde tussen signalen van openheid en vastberaden boodschappen.
  [naar artikel]
 16. Biden noemt Russische aanvallen op Oekraïne “barbaars”, meeste G20-landen veroordelen oorlog in Oekraïne in slotverklaring (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De landen van de G20 hebben op de top in Indonesië een gezamenlijke slotverklaring aangenomen, ondanks grote meningsverschillen over onder meer de oorlog in Oekraïne. Dat hebben verschillende deelnemers bevestigd aan het Duitse persagentschap DPA. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de laatste Russische aanvallen op Oekraïne volgens een verklaring van het Witte Huis als “barbaars” bestempeld in een gesprek met Rishi Sunak, de Britse eerste minister.
  [naar artikel]
 17. Oorlog in Oekraïne: 'Niemand moet zich iets wijsmaken' over Russische terugtrekking, stelt Witte Huis (30/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 18. G7-landen leggen Rusland nieuwe sancties op: importverbod op Russische olie (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de vooravond van de viering van de “Dag van de Overwinning” in Moskou hebben de G7-landen nieuwe sancties opgelegd aan Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat heeft het Witte Huis zondag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om een importverbod op Russische olie. De G7- landen spraken eerder op de dag via videoconferentie met de Oekraïense president Volodimir Zelenski.
  [naar artikel]
 19. Biden kondigt nieuwe zware sancties aan tegen Rusland: “Hij en zijn land zullen de gevolgen dragen” (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de inval in Oekraïne komen er “harde sancties” tegen Rusland, zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden donderdag aangekondigd tijdens een toespraak in het Witte Huis. De maatregelen zullen het Russische financiële systeem hard treffen, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Liveblog Oekraïne-oorlog: Nieuwe Europese sancties tegen Russische oligarchen en politici (09/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 21. Oorlog in Oekraïne: 'Vroeger of later sancties tegen Russische olie en gas nodig' volgens Charles Michel (06/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 22. Oorlog in Oekraïne: 'Vroeg of laat' sancties tegen Russische olie en gas nodig, zegt Charles Michel (06/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 23. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky vraagt volledig invoerverbod van Russische olie in westerse landen (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 5.000 Oekraïense burgers wisten gisteren te ontsnappen uit gebieden waar bijzonder hard gevochten wordt. De meerderheid van hen kwam aan in de stad Zaporizja. Oekraïens president Volodymyr Zelensky noemt de nieuwe westerse sancties tegen Oekraïne “spectaculair, maar niet genoeg”. Hij wil een invoerverbod op Russische olie in westerse landen, alsook de volledige afsluiting van Russische banken van het internationale betaalsysteem. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 24. LIVE. VN-Veiligheidsraad opnieuw bijeen over Oekraïne - Biden noemt Poetin “oorlogsmisdadiger” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vandaag opnieuw bijeen om zich te beraden over de oorlog in Oekraïne. Dat is al de negende keer sinds de Russische invasie drie weken geleden begon. De Amerikaanse president Biden heeft de Russische president Poetin “een oorlogscrimineel” genoemd. Het Kremlin noemt dit “onaanvaardbaar en onvergeeflijk”. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 25. Oorlog in Oekraïne: 'Oekraïense parlement noemt acties van Russische leger een "genocide"' (14/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 26. Vlaming in Oekraïne getuigt: “De Oekraïners lijken niet te geloven in een echte oorlog” (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren heeft de Russische president Vladimir Poetin de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk in Oekraïne erkend als onafhankelijke staten. Er zijn alvast Russische troepen aanwezig om “de vrede te handhaven”, in Oekraïne en het buitenland wordt gevreesd voor een invasie. Wij spraken met een Vlaming ter plaatse.
  [naar artikel]
 27. Russische invasie in Oekraïne “kan elk moment beginnen” volgens Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (11/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Russische invasie in Oekraïne zou nog kunnen beginnen voor het einde van de Olympische Winterspelen in Peking. Dat heeft de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president bekendgemaakt. Aanvankelijk werd gedacht dat Rusland zou wachten tot na de Spelen, maar er zouden nu aanwijzingen zijn dat de “invasie op elk moment kan beginnen.” Dat schrijft The New York Times.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Oekraïne vraagt “wapens, wapens en wapens” aan NAVO-lidstaten - Zelensky: “Rusland verbergt doden na Boetsja” (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne vraagt aan de NAVO-lidstaten om meer wapens te leveren om tegen de Russische troepen te vechten. “Ik kom drie dingen vragen: wapens, wapens en wapens”, zei de minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Kuleba bij zijn aankomst op de NAVO-zetel in Brussel. President Volodymyr Zelensky noemt de nieuwe westerse sancties “spectaculair, maar niet genoeg”. Hij wil een invoerverbod op Russische olie in westerse landen, alsook de volledige afsluiting van Russische banken van het internationale betaalsysteem. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 29. Europese leiders keuren nieuwe, zware sancties goed: “Poetin moet en zal falen” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin “moet en zal falen”. Zo luidde de boodschap van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen na afloop van een crisistop in Brussel waar de Europese staatshoofden en regeringsleiders een nieuw pakket sancties tegen Moskou hebben goedgekeurd in reactie op de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 30. LIVE. “Russische straaljagers vanuit de Krim op weg naar Kiev en Charkov” - Von der Leyen spreekt zich uit voor toetreding van Oekraïne tot de EU (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische invasie in Oekraïne gaat de vijfde dag in. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land zondag ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Vanmiddag om 16 uur Belgische tijd staat een zeldzame spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN gepland om de Russische aanval op Oekraïne te bespreken. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 31. LIVE. Zelensky vraagt volledig invoerverbod van Russische olie in westerse landen (07/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 5.000 Oekraïense burgers wisten gisteren te ontsnappen uit gebieden waar bijzonder hard gevochten wordt. De meerderheid van hen kwam aan in de stad Zaporizja. Oekraïens president Volodymyr Zelensky noemt de nieuwe westerse sancties tegen Oekraïne “spectaculair, maar niet genoeg”. Hij wil een invoerverbod op Russische olie in westerse landen, alsook de volledige afsluiting van Russische banken van het internationale betaalsysteem. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 32. Oekraïense Antwerpenaars in shock door Russische invasie: “Westen moet kordaat optreden tegen Poetin” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpenaar van Oekraïense afkomst zijn in shock. Ze volgen de Russische invasie met verbijstering en vrezen voor hun familieleden die in Oekraïne wonen. Dat Poetin zelfs in het westen van Oekraïne de aanval heeft ingezet, hadden ze niet verwacht. “We maken ons enorm ongerust en zijn bang dat het internetverkeer zal stilvallen en we geen contact meer zullen kunnen hebben.” Ze vinden dat de Europese Unie en de VS streng moeten optreden. “Als er nu geen actie volgt, kunnen de gevolgen zwaar zijn, ook voor België.”
  [naar artikel]
 33. LIVE. Zeker 210 burgers gedood in Oekraïne - EU sluit luchtruim voor Russen en gaat Oekraïne bewapenen - Rusland en Oekraïne gaan onderhandelen (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vierde dag van de Russische invasie in Oekraïne. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Iets daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: Russische invasie in Oekraïne “kan elk moment beginnen” (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Russische invasie in Oekraïne zou nog kunnen beginnen voor het einde van de Olympische Winterspelen in Peking. Dat heeft de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president gezegd. Aanvankelijk werd gedacht dat Rusland zou wachten tot de Spelen over zijn, maar er zouden nu aanwijzingen zijn dat de “invasie op elk moment kan beginnen.” Dat schrijft The New York Times.
  [naar artikel]
 35. NAVO-topman waarschuwt over nakende Russische invasie van Oekraïne (15/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NAVO-topman waarschuwt over nakende Russische invasie van Oekraïne Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, luidt het alarm over een dreigende invasie van Oekraïne door de Russen. Eerder waarschuwden ook Amerikaanse veiligheidsdiensten voor een Russische troepenopbouw. Het doel lijkt om de NAVO duidelijk te maken zich niet te bemoeien in de regio. “We zien een ongewone concentratie van troepen, en we weten dat […] Lees dit artikel: NAVO-topman waarschuwt over nakende Russische invasie van Oekraïne
  [naar artikel]
 36. Oorlog in Oekraïne: EU bespreekt met spoed nieuwe sancties tegen Rusland (04/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 37. VS: “Rusland kan nu elk moment Oekraïne binnenvallen” - Steeds meer landen roepen hun landgenoten op Oekraïne te verlaten (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aangezien de situatie verslechtert willen steeds meer westerse landen hun burgers weghebben uit Oekraïne. Zij houden rekening met een Russische invasie, hoewel Moskou blijft benadrukken dat niet van plan te zijn. De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een videoconferentie met leiders van bondgenoten de zorgwekkende situatie bij de grens van Oekraïne besproken. Volgens de VS kan Rusland “elk ogenblik” beginnen met de invasie van Oekraïne.
  [naar artikel]
 38. LIVE. “EU komt met olie-embargo tegen Rusland” - Zelensky: Russische aanvallen op spoorwegen teken van zwakte (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie bereidt een zesde sanctiepakket voor, waar een verbod op de import van Russische olie onderdeel van is. Dat melden bronnen in Brussel. Vandaag vindt overleg plaats over de nieuwe sancties. Weerstand van lidstaten die afhankelijk zijn van de Russische exporten zouden meer tijd krijgen om over te schakelen op alternatieve leveranciers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt de aanvallen van Moskou op de spoorwegen in Oekraïne een “teken van zwakte”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 39. Oekraïense wetenschappers bezorgd over Russische invasie; “In het geval van een invasie zullen we niet werken voor de vijand” (23/02/2022 - Express)
  Oekraïense wetenschappers zijn bezorgd over de impact van een mogelijke Russische invasie op het wetenschappelijke onderzoek in het land. “Ik zit op een warme plek en er is internet. Ik weet alleen niet of dat morgen nog steeds zo is”. De angst van veel wetenschappers is niet ongegrond. Toen Rusland in 2014 de Krim annexeerde, […]
  [naar artikel]
 40. Oorlog in Oekraïne: Biden kondigt bij bezoek aan Europa nieuwe sancties tegen Rusland aan (22/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 41. Oorlog in Oekraïne: VS en Europese Unie akkoord over noodzaak nieuwe sancties tegen Moskou (19/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 42. Liveblog Oekraïne-oorlog: Macron dreigt met nieuwe, 'massieve' EU-sancties tegen Rusland (11/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 43. Sport als symbolische missie tegen Russische invasie: “Hoe meer ik win, hoe meer mensen ik kan helpen” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met een grote geel-blauwe Oekraïense vlag om de schouders liepen alle spelers van Dinamo Kiev woensdag in de CL-playoffs het veld op. Ook vele andere Oekraïense topsporters zien hun deelname aan grote sportcompetities als symbolisch tegen de Russische invasie van hun land, of het nu op de racefiets in de Vuelta is, op de EK-piste in München of vandaag in de boksring tegen Anthony Joshua: “De soldaten aan het front bidden dat we winnen.”
  [naar artikel]
 44. Abramovitsj neemt afstand van Poetin en klaagt EU aan: “Nooit steun geuit voor Russisch beleid in Oekraïne” (08/06/2022 - Express)
  De Russische oligarch Roman Abramovitsj klaagt de EU aan vanwege haar sancties tegen hem. Advocaten van Abramovitsj zeggen dat hij Vladimir Poetins oorlog in Oekraïne niet steunt. Net als vele andere Russische oligarchen die banden hebben met de Russische dictator Vladimir Poetin, kreeg Abramovitsj sancties opgelegd van de EU na de inval van Oekraïne. Velen […]
  [naar artikel]
 45. Russische oligarch Tinkov bespot leger van Poetin: “90% van de Russen is tegen deze oorlog” (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russische oligarch Oleg Tinkov, hard geraakt door alle Europese sancties, noemt de troepen van de Russische president Poetin een “shitleger” en keert zich tegen de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 46. Oekraïense president noemt raketaanval op Odesa “Russische barbaarsheid” (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Russische raketaanval op Odessa, de belangrijke Oekraïense havenstad aan de Zwarte Zee, veroordeeld als “duidelijke Russische barbaarsheid”. In een videoboodschap zei Zelensky zaterdagavond dat de aanval een nieuwe reden is voor andere landen om Oekraïne wapens te geven “die nodig zijn voor de overwinning”.
  [naar artikel]
 47. “Catastrofaal verlamd”: zo is Russische economie er écht aan toe na invoering westerse sancties (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische economie is “catastrofaal verlamd” sinds de invoering van de westerse sancties en het vertrek van meer dan duizend internationale bedrijven als gevolg van de invasie van Oekraïne. Dat staat te lezen in een nieuw onderzoek van de universiteit van Yale.
  [naar artikel]
 48. Biden kondigt nieuwe sancties aan en stuurt 7.000 extra militairen naar Duitsland: “Het wordt een koude dag voor Rusland” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft tijdens een toespraak nieuwe sancties aangekondigd die de Russische economie moeten verkreupelen, in de hoop de Russische invasie van Oekraïne de kop in te drukken. “Poetin zal een pariah worden op het internationale toneel", belooft hij.
  [naar artikel]
 49. Abramovitsj meert zijn superjachten aan in Turkije: wat wil dit zeggen over Ankara’s bedoelingen? (23/03/2022 - Express)
  Twee superjachten van de Russische oligarch Roman Abramovitsj liggen momenteel aangemeerd in Turkije. Hoewel dat land de oorlog in Oekraïne wel veroordeelt, weigert het deel te nemen aan de internationale sancties tegen Rusland. Sinds het begin van de invasie in Oekraïne noemt Turkije zichzelf neutraal. Maar die positie kan heel wat investeringen lokken van Russische […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy