De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Alle Oekraïense soldaten op Slangeneiland komen om tijdens Russische aanval, met als laatste woorden: “Go fuck yourself”

Gazet van Antwerpen

25/02/2022 - 14:12

Dertien Oekraïense grenswachten werden donderdag het slachtoffer van een Russische aanval op het ‘Slangeneiland’ Zmiinji in de Zwarte Zee. Het piepkleine eiland staat voortaan symbool voor het heldhaftig Oekraïens verzet tegen de Russische invasie. De Oekraïense president Volodimir Zelenski kent de helden postuum de hoogste militaire eer toe, nadat ze een Russisch oorlogsschip vertelden dat het de pot op kon.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw 'Go fuck yourself': Oekraïne vernietigt Russische commandopost op Slangeneiland (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft Russische posities op Slangeneiland aangevallen en een luchtafweersysteem vernietigd. Het eiland kreeg wereldwijde faam nadat dertien Oekraïense soldaten zich bij het begin van de belegering weigerden over te geven aan de Russische marine met de strijdbare woorden: “Go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 2. Dertien Oekraïense ‘helden van Slangeneiland’ bekopen “go fuck yourself” aan Russen met de dood (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft zeker 137 soldaten verloren op de eerste dag van de Russische invasie, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemeld in een videoboodschap. “Vandaag viel Rusland het hele grondgebied van Oekraïne aan. En vandaag hebben onze verdedigers geweldig werk geleverd”, aldus Zelensky. Dertien van de doden krijgen momenteel extra veel aandacht in Oekraïne. Ze vielen op Slangeneiland, een klein eiland westelijk van de Krim.
  [naar artikel]
 3. KIJK. Deelnemers verlaten massaal vergadering tijdens toespraak van Russische gezant: “Go fuck yourself” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een vergadering van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) haalt een parlementslid van Letland uit naar de Russische afgevaardigde. Hij citeert daarbij de Oekraïense soldaten die zich op de eerste dag van de oorlog weigerden over te geven op Slangeneiland: “Russisch oorlogsschip, go fuck yourself.”
  [naar artikel]
 4. Trots van Russische Zwarte Zeevloot gezonken door Oekraïense raketten? (13/04/2022 - Express)
  Eerder vanavond zou het Oekraïense leger de Russische kruiser Moskva geraakt hebben met twee Neptune-kruisraketten. De aanval wordt langs Oekraïense kant bevestigd, maar het is nog wachten op objectief bewijs. De Moskva speelde tijdens de Russische invasie van Oekraïne een belangrijke rol bij de verovering van Slangeneiland. Omstreeks 20 uur onze tijd zouden twee Oekraïense […]
  [naar artikel]
 5. Oekraïne brengt 'go fuck yourself'-postzegel uit ter ere van 'helden van Slangeneiland’ (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft een opvallend beeld gekozen voor een nieuwe postzegel die de titel ‘Russisch oorlogsschip, go fuck yourself’ kreeg. Het land brengt de postzegel uit ter ere van de ‘helden van Slangeneiland’. Dertien Oekraïense militairen op het eiland Zmiinyi hadden eind februari geweigerd om zich over te geven aan de Russen met de opvallende boodschap “go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 6. Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.”
  [naar artikel]
 7. “Meer dan 100 Russische soldaten gedood door Oekraïense raket tijdens gevechten in Soledar” (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij een Oekraïense raketaanval tijdens de gevechten om Soledar, de oost-Oekraïense stad die bijna volledig in handen is van Rusland, zouden meer dan 100 Russische soldaten gedood zijn, meldt het Oekraïense leger.
  [naar artikel]
 8. “Oekraïense militairen gebombardeerd nadat ze vlag hesen op Slangeneiland” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een bombardement van Slangeneiland zijn een onbekend aantal Oekraïense manschappen omgekomen. Dat laat het Russische ministerie van Defensie weten. Of die claim klopt, kan niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 9. Dronebeelden laten zien hoe Oekraïne twee Russische aanvalsboten opblaast bij Slangeneiland (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft dronebeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe twee Russische aanvalsboten vernietigd worden vlak bij Slangeneiland. De aanval zou vanmorgen bij zonsopgang plaatsgevonden hebben. Defensieanalisten noemen de beelden “geloofwaardig”.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Moskou kondigt tijdelijk staakt-het-vuren aan voor evacuaties - Oekraïense regering beschuldigt Russische soldaten van verkrachtingen (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen hebben de kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa, in het zuidoosten van Oekraïne ingenomen. Ze beschoten de kerncentrale in de nacht van donderdag op vrijdag, waarna er brand uitbrak. Vanochtend kon die worden geblust. De Oekraïense president Zelenski beschuldigt Moskou van “nucleaire terreur”. De NAVO veroordeelt de “roekeloze aanval”. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 11. ‘Go fuck yourself’: dertien ‘helden van Slangeneiland’ bekopen verzet tegen Russen met de dood (25/02/2022 - De Morgen)
  Het Oekraïense leger heeft 137 soldaten verloren op de eerste dag van de Russische invasie, zo heeft de Oekraïense president Zelensky gemeld in een videoboodschap. ‘Vandaag viel Rusland het hele grondgebied van Oekraïne aan. En vandaag hebben onze verdedigers geweldig werk geleverd’, aldus Zelensky.
  [naar artikel]
 12. LIVE. Rusland stelt Oekraïense strijders in Marioepol ultimatum: “Geef je over of sterf” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 13. LIVE. Moskou stelt Oekraïense strijders in Marioepol ultimatum: “Geef je over of sterf” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 14. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky wil Poetin in Jeruzalem ontmoeten - Vicepremier Oekraïne: “13.000 burgers geëvacueerd” (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil in Jeruzalem met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin praten om een eind te maken aan het oorlogsgeweld. Dat Poetin vrijdag had aangedrongen op “progressie” in het Russisch-Oekraïense overleg noemt Zelensky een “verheugend signaal”. Sinds de Russische aanval op Oekraïne begon, zijn volgens de Oekraïense autoriteiten minstens 79 kinderen gedood en ruim 100 kinderen gewond geraakt. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 15. Rusland stelt balans na aanval op Makijivka bij tot 89 doden: “Hoge tol te wijten aan massaal gebruik van privé-gsms” (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Oekraïense aanval op oudejaarsavond in Makijivka, een bezette stad in de Oost-Oekraïense regio Donetsk, zijn 89 Russische militairen omgekomen. Dat heeft de Russische luitenant-generaal Sergej Sevrjoekov gezegd. Volgens Kiev kwamen bij de aanval zeker 500 Russische soldaten om, Moskou hield het tot voor kort op 63 doden aan Russische kant.
  [naar artikel]
 16. Rusland beweert 600 Oekraïense soldaten te hebben gedood bij vergeldingsaanval, Kiev ontkent (08/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland beweert dat het zondag minstens 600 Oekraïense soldaten heeft gedood bij een aanval op militaire kazernes in Kramatorsk, in het oosten van Oekraïne. De aanval was een vergelding voor eerdere raketaanvallen op Russische kazernes. Daarbij stierven rond de jaarwisseling 400 Russische soldaten, zegt Kiev. Oekraïne ontkent intussen het grote verlies aan manschappen.
  [naar artikel]
 17. Rusland beweert 600 Oekraïense soldaten te hebben gedood bij vergeldingsaanval, Kyiv ontkent (08/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland beweert dat het zondag minstens 600 Oekraïense soldaten heeft gedood bij een aanval op militaire kazernes in Kramatorsk, in het oosten van Oekraïne. De aanval was een vergelding voor eerdere raketaanvallen op Russische kazernes. Daarbij stierven rond de jaarwisseling 400 Russische soldaten, zegt Kyiv. Oekraïne ontkent intussen het grote verlies aan manschappen.
  [naar artikel]
 18. Oekraïense soldaten nemen Russische tank onder vuur, beelden tonen gevecht door de ogen van Oekraïense militairen (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft beelden vrijgegeven van een aanval tegen Russische soldaten. Op de beelden is te zien hoe een Oekraïense tank de strijd in rijdt. Een tweede soldaat bestuurt een drone. Op 30 september annexeerde Rusland de oostelijke regio’s Loehansk en Donetsk, maar de gevechten zijn er nog steeds aan de gang.
  [naar artikel]
 19. Rusland claimt dood van 600 Oekraïense soldaten bij grootste aanval op militairen sinds begin oorlog, maar media zien geen bewijs (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zegt 600 soldaten te hebben gedood bij een raketaanval op een Oekraïense legerbasis in Kramatorsk. De aanval zou een vergelding zijn voor de Oekraïense aanval van vorige week, waarbij veel Russische soldaten om het leven kwamen. Oekraïne heeft nog niet gereageerd, maar media ter plaatse zien geen enkel bewijs dat er bij Russische aanvallen veel mensen om het leven zijn gekomen.
  [naar artikel]
 20. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Russische aanval bij Cherkiv afgeslagen” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe videoboodschap noemt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de lopende onderhandelingen met Moskou “zeer moeilijk”, maar blijft hopen op een goede afloop. De Oekraïense inlichtingendiensten hebben naar eigen zeggen een mogelijke moordaanslag op Zelensky verijdeld. Ook zouden Oekraïense troepen vannacht een Russische aanval bij Cherkiv hebben afgeslagen. In Italië onderzoeken de autoriteiten een luxejacht die mogelijk van de Russische president Vladimir Poetin is. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 21. Russische autoriteiten melden gevechten met Oekraïense “saboteurs” die grens overstaken, Oekraïne noemt het “klassieke provocatie” (02/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Russische soldaten voeren in de oblast , in het zuidwesten van het land en vlakbij de Oekraïense grens, een operatie uit voor “de vernietiging van gewapende Oekraïense nationalisten” die de grens hebben geschonden. Dat heeft de Russische binnenlandse inlichtingendienst FSB gemeld. De informatie kan niet door onafhankelijke instanties geverifieerd worden.
  [naar artikel]
 22. LIVE. Zelensky wil Poetin in Jeruzalem ontmoeten - “Russische eenheden proberen Marioepol opnieuw te bestormen” (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil in Jeruzalem met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin praten om een eind te maken aan het oorlogsgeweld. Dat Poetin vrijdag had aangedrongen op “progressie” in het Russisch-Oekraïense overleg noemt Zelensky een “verheugend signaal”. Sinds de Russische aanval op Oekraïne begon, zijn volgens de Oekraïense autoriteiten minstens 79 kinderen gedood en ruim 100 kinderen gewond geraakt. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 23. “Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet” (01/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 24. “Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet” (01/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 25. Oekraïense soldaat, die “Kus onze kloten” riep naar Russen, krijgt medaille (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een van de Oekraïense soldaten die het Slangeneiland in de Zwarte Zee verdedigde en vol moed “kus onze kloten” naar het Russische leger riep, heeft dinsdag een medaille gekregen voor zijn daden.
  [naar artikel]
 26. Oekraïense soldaat, die “Kus onze kloten” riep naar Russen, krijgt medaille (30/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de Oekraïense soldaten die het Slangeneiland in de Zwarte Zee verdedigde en vol moed “kus onze kloten” naar het Russische leger riep, heeft dinsdag een medaille gekregen voor zijn daden.
  [naar artikel]
 27. Deelnemers OVSE-vergadering verlaten massaal de zaal tijdens speech van Russische gezant: “Go fuck yourself” (24/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische gezant Duma Pyotr Tolstoy woonde donderdag de vergadering van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Wenen bij, maar zijn aanwezigheid werd niet op prijs gesteld. De afgevaardigde van het Lets parlement had een duidelijke boodschap voor Rusland en citeerde daarbij de Oekraïense grenssoldaten die Slangeneiland tot de laatste snik verdedigden. “Russisch oorlogsschip, go fuck yourself”, herhaalde Rihards Kols. Zodra Tolstoy het woord nam, stonden heel wat aanwezigen recht om de zaal te verlaten.
  [naar artikel]
 28. Deelnemers OVSE-vergadering verlaten massaal de zaal tijdens speech van Russische gezant: “Go fuck yourself” (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Russische gezant Duma Pyotr Tolstoy woonde donderdag de vergadering van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Wenen bij, maar zijn aanwezigheid werd niet op prijs gesteld. De afgevaardigde van het Lets parlement had een duidelijke boodschap voor Rusland en citeerde daarbij de Oekraïense grenssoldaten die Slangeneiland tot de laatste snik verdedigden. “Russisch oorlogsschip, go fuck yourself”, herhaalde Rihards Kols. Zodra Tolstoy het woord nam, stonden heel wat aanwezigen recht om de zaal te verlaten.
  [naar artikel]
 29. Russische autoriteiten melden gevechten met Oekraïense “saboteurs” die grens overstaken, Oekraïne noemt het “klassieke provocatie” (02/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Russische soldaten voeren in de regio Brjansk, in het zuidwesten van het land en vlakbij de Oekraïense grens, een operatie uit voor “de vernietiging van gewapende Oekraïense nationalisten” die de grens hebben geschonden. Dat heeft de Russische binnenlandse inlichtingendienst FSB donderdag meegedeeld aan het nieuwsagentschap Interfax. De informatie kan niet door onafhankelijke instanties geverifieerd worden.
  [naar artikel]
 30. LIVE. “Russische aanval bij Cherkiv afgeslagen” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe videoboodschap noemt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de lopende onderhandelingen met Moskou “zeer moeilijk”, maar blijft hopen op een goede afloop. De Oekraïense inlichtingendiensten hebben naar eigen zeggen een mogelijke moordaanslag op Zelensky verijdeld. Ook zouden Oekraïense troepen vannacht een Russische aanval bij Cherkiv hebben afgeslagen. In Italië onderzoeken de autoriteiten een luxejacht die mogelijk van de Russische president Vladimir Poetin is. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 31. LIVE. “Russische aanval bij Charkiv afgeslagen” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe videoboodschap noemt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de lopende onderhandelingen met Moskou “zeer moeilijk”, maar blijft hopen op een goede afloop. De Oekraïense inlichtingendiensten hebben naar eigen zeggen een mogelijke moordaanslag op Zelensky verijdeld. Ook zouden Oekraïense troepen vannacht een Russische aanval bij Charkiv hebben afgeslagen. In Italië onderzoeken de autoriteiten een luxejacht die mogelijk van de Russische president Vladimir Poetin is. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 32. Dronebeelden laten zien hoe Oekraïne twee Russische aanvalsboten opblaast bij Slangeneiland (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft dronebeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe twee Russische aanvalsboten vernietigd worden vlak bij Slangeneiland. De aanval zou maandagochtend bij zonsopgang plaatsgevonden hebben. Defensieanalisten noemen de beelden geloofwaardig.
  [naar artikel]
 33. Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van aanval: “De reactie is buiten proportioneel” (02/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Kremlin zegt donderdag aangevallen te zijn door Oekraïense “terroristen” na vuurgevechten in de regio’s Brjansk en Koersk. Volgens de Russische media gaat het om aanvallen van “Oekraïense sabotagegroepen”, Oekraïense bronnen noemen het “Russische provocatie”. “Voordien was er altijd een legitiem doel, nu houdt het geen steek”, zegt oud-kolonel Roger Housen.
  [naar artikel]
 34. Oekraïne: “Al meer dan 100.000 Russische soldaten gesneuveld tijdens oorlog” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zou in de oorlog met Oekraïne al meer dan 100.000 militairen hebben verloren, zo beweert het Oekraïense leger. In een mededeling luidt het dat 100.400 Russische soldaten “geëlimineerd” zijn. Dat kan volgens onafhankelijke media betekenen dat ze vermoord werden of zo ernstig gewond raakten dat ze uit de krijgsdienst moesten stappen.
  [naar artikel]
 35. Oekraïense soldaten getuigen over strijd tegen Wagner-leger: “Ze klimmen letterlijk over de lijken van hun strijdmakkers” (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “We vochten soms tien uur aan een stuk. Het was niet in golven, maar een constante aanval van Wagner-troepen.” CNN sprak met Oekraïense soldaten die moesten vechten tegen het Russische huurlingenleger Wagner en dat leverde een akelig beeld op van hoe een dag aan het front er uit ziet.
  [naar artikel]
 36. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland: vliegtuig vol westerse wapens neergeschoten - Oekraïne deelt beelden van in puin geschoten Irpin (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. “Rusland verloor in Oekraïne al twee keer zoveel vliegtuigen als in de Afghaanse oorlog” (08/11/2022 - Express)
  De stafchef van het Oekraïense leger, Valery Zaluzhnyi, laat zijn licht schijnen op de Russische verliezen in Oekraïne. De ruwe data: Volgens Oekraïense inlichtingen verloor Rusland sinds 24 februari al ruim 76.000 soldaten. De laatste weken komen daar dagelijks meer dan 500 man bij. Onderliggend: De Russische verliezen kunnen dan wel mogelijks aangespekt zijn, toch […]
  [naar artikel]
 38. Oekraïense Post lanceert nieuwe postzegel met middenvinger naar Russen (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense Post Ukrposhta heeft een nieuwe postzegel uitgebracht met een duidelijke boodschap aan de Russische aanvaller. Op de zegel is een Oekraïense soldaat te zien die zijn middenvinger opsteekt naar een oorlogsschip. Een speciale stempel beeldt ook de omtrek van het door de Russen veroverde Slangeneiland in de Zwarte Zee af, met de woorden “Russisch oorlogsschip, loop...”.
  [naar artikel]
 39. Oekraïense Post lanceert nieuwe postzegel met middelvinger naar Russen (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense Post Ukrposhta heeft een nieuwe postzegel uitgebracht met een duidelijke boodschap aan de Russische aanvaller. Op de zegel is een Oekraïense soldaat te zien die zijn middelvinger opsteekt naar een oorlogsschip. Een speciale stempel beeldt ook de omtrek van het door de Russen veroverde Slangeneiland in de Zwarte Zee af, met de woorden “Russisch oorlogsschip, loop...”.
  [naar artikel]
 40. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “"Oekraïense soldaten in minderheid in Sjevjerodonetsk” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft westerse landen opnieuw gewaarschuwd voor het leveren van wapens aan Oekraïne. Het Oekraïense leger meldt dan weer dat het de Russische vloot 100 kilometer van de Oekraïense kust in de Zwarte Zee heeft geduwd, waar de schepen van Moskou al wekenlang een zeeblokkade uitvoeren. President Volodymyr Zelensky waarschuwt ondertussen dat de Russen de bovenhand hebben in Severodonetsk. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. Beelden tonen hoe Oekraïense soldaten Russische aanvallers gevangennemen en hun loopgraven vernietigen (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense ministerie van defensie deelt op Twitter een video van Oekraïense soldaten die Russische aanvallers gevangennemen. Volgens het ministerie namen de Russische soldaten de “correcte beslissing” door zich over te geven nadat ze belegerd werden door Oekraïense grondtroepen. De beelden tonen ook hoe de loopgraven - en de Russen die zich nog in de gangen bevinden - bestookt worden met granaten. De video werd nog niet onafhankelijk geverifieerd.
  [naar artikel]
 42. Bejubelde Oekraïense militairen op Slangeneiland leven dan toch nog (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De dertien Oekraïense militairen die vorige week gesneuveld zouden zijn op Slangeneiland in de Zwarte Zee, nadat ze hadden geweigerd om zich over te geven aan een Russisch oorlogsschip, leven dan toch nog. Ze zijn krijgsgevangen gemaakt door het Russische leger. Dat meldt de Oekraïense marine.
  [naar artikel]
 43. LIVE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” - Noodkreet Oekraïense soldaten Marioepol: “Mogelijk onze laatste uren” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ondertussen is het Russische offensief in Oost-Oekraïne in volle gang: vooral in havenstad Marioepol is de situatie schrijnend. In een videoboodschap noemde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de situatie daar “zo moeilijk als maar kan”. Russische troepen hebben voor vandaag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de stad. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor burgers in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Soldaten krijgen de kans zich over te geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 44. Russen hebben nieuwe theorie voor falen: “Oekraïense soldaten zijn in labo’s omgebouwd tot moordmachines” (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikanen voeren “geheime experimenten” uit op de Oekraïense soldaten waardoor ze bovenmenselijke moordmachines geworden zijn. Dat is volgens twee Russische parlementariërs de reden waarom het Russische leger niet succesvoller is in Oekraïne. En zo duikt er opnieuw een bizarre theorie op rond de Russische invasie.
  [naar artikel]
 45. Russische tank onder vuur: beelden tonen gevecht door de ogen van Oekraïense soldaten (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft beelden vrijgegeven van een aanval tegen Russische soldaten. Op de beelden is te zien hoe een Oekraïense tank de strijd in rijdt. Een tweede soldaat bestuurt een drone. Op 30 september annexeerde Rusland de oostelijke regio’s Loehansk en Donetsk, maar de gevechten zijn er nog steeds aan de gang.
  [naar artikel]
 46. KIJK. Unieke blik achter de schermen in Oekraïense loopgraven (21/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het leven in de Oekraïense loopgraven heeft wat weg van een computerspelletje, maar dat is het allerminst. Journalist Robin Ramaekers geeft met zijn ploeg een uniek beeld van het leven dat de Oekraïense soldaten nu al een jaar moeten leiden. Aan het oostelijke front woedt de strijd tussen het Russische en Oekraïense leger onvermoeid verder. “Niemand wil mensen doden. Ga gewoon naar huis.” Een duidelijkere boodschap kan één van de Oekraïense soldaten niet geven.
  [naar artikel]
 47. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Amnesty: “Aanval op theater Marioepol was oorlogsmisdaad” - Britten geven Oekraïne extra miljard aan militaire steun (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de tot nu toe grootste ruil van krijgsgevangenen sinds de Russische invasie zijn gisteren 144 Oekraïense soldaten vrijgekomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie te leveren. Volgens hem heeft Oekraïne ook “ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro; nvdr) per maand” nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Verder vraagt hij ook strengere sancties tegen Moskou. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 48. LIVE. Rusland: vliegtuig vol westerse wapens neergeschoten - Oekraïne deelt beelden van in puin geschoten Irpin (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy