De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Elisabeth Van Lierop weet hoe je met het hele gezin kunt switchen naar meer plantaardig eten: ‘Vegan kan ook heerlijk decadent zijn’

De Morgen

28/02/2022 - 10:25

Haar twee kleuters zeuren niet om een hamburger, maar om tempeh. En ze zijn kerngezond, benadrukt Elisabeth Van Lierop (34) van de eco-blog ‘Plantbased’. Ze bracht onlangs een boek uit met vegan recepten, perfect op maat van bon vivants en kinderen in een groeispurt. Haar boodschap? Vlees en vis skippen is fun... als je tenminste niet te streng bent.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus.
  [naar artikel]
 2. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek.
  [naar artikel]
 3. Elisabeth Van Lierop schrijft boek over vegan opvoeden: “Onze kinderen vragen zelf naar broccoli” (22/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer volwassenen laten vlees en zuivel aan de kant. Maar is dat ook een goed idee voor je kroost? In haar boek Planteneters vertelt de Antwerpse Elisabeth Van Lierop (33), mama van Nala (5) en Iggy (2), hoe je een vegan opvoeding best aanpakt.
  [naar artikel]
 4. Elisabeth toont volgers hoe je duurzaam kunt leven zonder aan levenskwaliteit in te boeten (08/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Elisabeth Van Lierop (32) en haar gezin zijn volop van Antwerpen naar Deurne aan het ­verhuizen. Via haar Instagramaccount @elisabeth.van.lierop neemt de Antwerpse haar volgers mee in haar wereld, waar veganisme, een minimalistische kledingstijl en duurzaam ­leven centraal staan. “Al boeten we met onze levensstijl zeker niet in aan kwaliteit, integendeel. Ik leef met een groot gevoel van vrijheid”, zegt Elisabeth.
  [naar artikel]
 5. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant.
  [naar artikel]
 6. ‘Voor zo goed als alles bestaat er een vegan alternatief dat minstens even lekker is’ (29/10/2021 - De Morgen)
  Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’
  [naar artikel]
 7. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast.
  [naar artikel]
 8. Groene voornemens? Wij tippen 25 Limburgse hotspots om heerlijk vegan te eten (04/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Wil je zelf ook graag minder vlees, vis of kaas op je bord? Wij maakten een overzicht met de Limburgse topadresjes met vegan gerechten op de kaart.
  [naar artikel]
 9. It’s Veganuary! Win een heerlijk etentje voor twee in een Limburgs vegan restaurant (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT.
  [naar artikel]
 10. Drie bekroonde vegan gerechtjes die je in geen tijd op tafel tovert (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent.
  [naar artikel]
 11. Krijg je een vitaminetekort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.”
  [naar artikel]
 12. Werken voor de goede doelen : Fien Louwagie voor EVA vzw (11/06/2018 - Metro)
  Jouw goed doel heet EVA…wat doe je er? EVA vzw stimuleert iedereen om meer plantaardig te eten, want dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de mensen in het Zuiden. We doen dit op een praktijkgerichte manier, want door zelf te koken en te proeven wordt de drempel om plantaardig te eten lager. 14 februari is trouwens Try Vegan gestart, een campagne i.s.m. Be Vegan waarbij alle deelnemers gratis online coaching krijgen om plantaardig te eten. Daarnaast zorgen we er via trajectbegeleiding bij grootkeukens voor dat er ook in bedrijfsrestaurants en scholen plantaardig wordt gekookt. Als Community Manager volg ik de social media op, ondersteun onze 15 lokale EVA-groepen en sta ik in voor de fondsen- en ledenwerving. Wat motiveert je? EVA heeft een positieve aanpak, dit past bij hoe ik zelf in het leven sta. En zien hoe hard vrijwilligers zich inzetten voor EVA, geeft me zelf nog meer motivatie. Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers? Geen EVA zonder vrijwilligers. Je kunt aansluiten bij een van de lokale groepen. De kookworkshops worden begeleid door vrijwilligers. En daarnaast zijn er verschillende losse vrijwilligersvacatures, vaak voor zaken die je makkelijk van thuis uit kan doen. Info: www.evavzw.be Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting. Het bericht Werken voor de goede doelen : Fien Louwagie voor EVA vzw verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan (03/11/2020 - Metro)
  November belooft voor iedereen een moeilijke maand te worden. Door de nieuwe lockdown zitten velen zonder werk en eerlijk, niemand wordt echt vrolijk van de strengere maatregelen. Maar wat moet, dat moet, dus we doen het ermee. Heb je zin om deze maand alsnog wat op te vrolijken door mee te doen aan een challenge? Dan is Try Vegan iets voor jou. 2020 mag dan wel anders zijn dan gebruikelijk, maar sommige dingen veranderen niet. Net zoals elk jaar zetten EVA vzw en BE Vegan ook dit jaar weer hun schouders onder Try Vegan, een challenge die mensen aanspoort om in november plantaardig te eten. Plantaardig eten Veganistisch eten wordt steeds populairder, zoveel is zeker. Uit een eerdere studie van iVOX in opdracht van EVA vzw bleek al dat zes op de tien Belgen som plantaardige vervangproducten eet. Natuurlijk is het al een hele stap voorwaarts als je regelmatig eens geen vlees of zuivelproducten eet, maar als je jezelf echt wil uitdagen, kan je deelnemen aan Try Vegan. Inschrijven kan via de website, deelnemers ontvangen driemaal per week een nieuwsbrief met daarin recepten en andere tips om de challenge vol te houden. Als je nog wat extra motivatie nodig hebt, kunnen deze cijfers wellicht helpen. Een maand vegan eten, dat betekent dertig gespaarde dierenlevens. Dat betekent 30.000 liter uitgespaard water. En dat betekent 60 kilogram minder CO2. Stof tot nadenken. Lees ook: Vijf vegan beautyproducten om jezelf te verwennen Het bericht Zin in een challenge? Het is nog niet te laat om mee te doen aan Try Vegan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. “Zeg niet vegetarisch, maar meer groentjes”: met deze trucs probeert men jou gezonder te laten eten (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeg géén vleesloze worst, als je ernaar streeft dat mensen meer plantaardig eten, noem een vegangerecht vooral geen vegan. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 15. Steeds meer ouders laten hun kinderen vegan eten (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer ouders die zelf veganist zijn, proberen hun kinderen ook zo veel mogelijk plantaardig te laten eten. Bij hen komen er dus niet...
  [naar artikel]
 16. Deze steden vallen in de smaak bij wie vegan wil eten (29/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie zweert bij een veganistische levensstijl - of plantaardig eten een kans wil geven op citytrip - gaat het best naar Londen. De Britse hoofdstad is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld door de online veganistische restaurantgids.
  [naar artikel]
 17. Primeur voor België: Dunkin’ Donuts lanceert 42 vegan donuts (en 7 andere adresjes voor heerlijk plantaardig gebak) (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dunkin’ Donuts heeft na veel vraag ook vegan donuts toegevoegd aan hun menukaart. België en Nederland krijgen de primeur en hebben de eerste verkooppunten waar je de plantaardige guilty pleasures kan vinden. Maar het is niet de enige plek in ons land waar je met een liefde voor vegan gebak je hart kan ophalen. Check deze topadresjes eens.
  [naar artikel]
 18. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek.
  [naar artikel]
 19. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde.
  [naar artikel]
 20. Soja is ook stoer. Sportieve ‘vegan bros’ willen bewijzen dat plantaardige voeding wél mannelijk is (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Echte mannen eten vlees, en dan liefst een rode, bloederige biefstuk.” Het is een idee dat nog steeds leeft: wereldwijd eten aanzienlijk minder mannen vegetarisch of veganistisch in vergelijking met vrouwen. Al lijkt er stilaan een kentering te komen. ‘Soy boys’ en ‘vegan bros’, waar ook zanger Tijs Delbeke (37) en topsporter Frans Claes (38) toe behoren, willen (seksistische) stereotypen over plantaardige voeding de wereld uitschoppen.
  [naar artikel]
 21. Een plantaardig dieet proberen? Deze drie makkelijke veganistische recepten helpen je op gang (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet?
  [naar artikel]
 22. Jorien (33) en Robby (35) geven wekelijks zo’n 132 euro uit aan eten: “Door amper 3 keer te koken hebben wij genoeg voor een hele week” (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen?
  [naar artikel]
 23. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?”
  [naar artikel]
 24. GEPROEFD. Kan vegan cannelloni zelfs onze vleesliefhebber overtuigen: “Is dit echt gehakt?” (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kaart van Foglia in Genk leest als een feest voor vlees- en kaasliefhebbers: van ‘kruidige amandelkaas’, ‘gehakt’ tot ‘ricotta’. Toch wordt er in de nieuwste aanwinst in de Vennestraat enkel plantaardig gekookt. Wij stuurden er onze aan gruyère- en mozzarellaverslaafde reporter op af.
  [naar artikel]
 25. Limburgse ondernemers openen vegan frituren (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.”
  [naar artikel]
 26. Evelien (33) en Pieter-Jan (33) geven wekelijks 178 euro uit aan eten: “We kopen huismerken, tenzij er een merkbaar kwaliteitsverschil is” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.”
  [naar artikel]
 27. Jezelf van ziek naar gezond eten met een plantaardig dieet. Het kan echt (27/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd...
  [naar artikel]
 28. In het spoor van Elisabeth en Mathilde: “De ‘begeleidster’ is nerveuzer dan de ‘stagiaire’” (15/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Maar: ‘no stress’ bij Elisabeth, in tegenstelling tot Mathilde.
  [naar artikel]
 29. Jezelf van ziek naar gezond eten met een plantaardig dieet. Het kan echt (27/06/2020 - De Morgen)
  Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd bekend is, is er in de gezondheidszorg nog weinig oog voor. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 30. Wat is uw vraag over gezond plantaardig eten? Stel ze nu aan diëtiste Evelyne Mertens (21/03/2022 - De Morgen)
  Minder vlees op ons bord: we weten allemaal dat dat een goed idee is, maar makkelijk is het niet altijd. Met de VeggieChallenge daagt EVA vzw ons uit om de hele maand maart van de biefstuk en de schnitzels af te blijven. Hoe doe je dat, plantaardig eten? Wat zijn gezonde keuzes en hoe hou je ze vol? Stel nu uw vraag aan diëtiste Evelyne Mertens.
  [naar artikel]
 31. Evelien (33) en Pieter-Jan (33) geven wekelijks 178 euro uit aan eten: “Salades of broodjes tijdens de lunch lopen snel op tot 20 euro per week” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.”
  [naar artikel]
 32. Het beste uit "Over eten": De impact van een slachthuisbezoek, het drukke leven van een melkkoe en Kobe Ilsen goes vegan (31/10/2018 - VRT NWS)
  1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs.
  [naar artikel]
 33. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren (26/11/2022 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 34. Een maand lang enkel plantaardig eten: De Morgen steunt de VeggieChallenge (10/02/2022 - De Morgen)
  De derde editie van de VeggieChallenge daagt deelnemers uit om een maand lang meer plantaardig te eten.
  [naar artikel]
 35. Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen.
  [naar artikel]
 36. Probeer eens vegan te eten in april (29/03/2019 - Metro)
  Nieuwe maand, nieuwe kansen. Voor de vierde keer zetten EVA vzw en Be Vegan dit jaar de ‘Try Vegan’-campagne op poten. Vanaf 1 april krijgen deelnemers recepten, vegan adresjes en andere nuttige tips in hun mailbox. Op die manier willen ze aantonen dat veganistisch eten makkelijker is dan je misschien zou denken. De actie ‘Dagen Zonder Vlees’ spoorde je deze maand al aan om vegetarisch te eten, maar daar houdt het niet op. EVA vzw en Be Vegan willen nog net een stapje verder gaan. Tijdens april sporen ze je daarom aan om eens een maand geen dierlijke producten te eten. Niet alleen vlees, maar ook zuivel en andere ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn dus uit den boze. Op die manier kan je een steentje bijdragen aan het milieu. Restaurants Na afloop van de vorige editie van ‘Try Vegan’ in 2018 gaven 60% van de deelnemers aan dat ze minder vlees waren gaan eten door de campagne. 37% eet sindsdien zelfs voltijds veganistisch. Mensen hebben het vooral moeilijk met het beperkte vegan aanbod in restaurants. Daardoor gaan ze tijdens het uit eten gaan nogal eens “in de fout”. ‘Try Vegan’ speelt in op die vraag door een lijst te voorzien met daarop allerlei restaurants die een heerlijk vegan aanbod hebben. Ook als je niet deelneemt aan de campagne, kan je dus eens een veganistisch eettentje uitproberen. Lees ook : Met deze datingapp kom je enkel vegetariërs en vegans tegen Het bericht Probeer eens vegan te eten in april verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Vegan en zin om lekker te eten? Dit zijn dé aanraders van het moment (15/01/2021 - Metro)
  Voor de een is het ondenkbaar, voor de ander een tweede natuur. Dat de meningen over een plantaardig dieet sterk uit elkaar lopen, moge duidelijk zijn. Maar toch kan niemand ontkennen dat veganisme de laatste tijd aan een opmars bezig is. Om de beweging nog wat extra in de kijker te zetten, organiseert de Belgische veganismevereniging BE Vegan elk jaar de Belgian Vegan Awards. Daarmee worden de beste veganistische producten en initiatieven in de bloemetjes gezet. Dit jaar ging vooral de Limburgse stad Hasselt met de aandacht lopen – maar liefst vijf van de elf awards gingen die richting uit. Vegan Awards Beste vegan product binnenland: vegan spareribs van The Vegan Butcher (Sint-Joost-ten-Node) Beste vegan product buitenland: non-dairy Netflix and chill’d van Ben and Jerry’s Meest opvallende nieuwkomer: Atelier Flori (Brugge) Beste webshop: Sustainable Family (Kalmthout) Beste pasta: Peas (Hasselt) Beste lunch: Komkommertijd (Gent) Beste ontbijt en brunch: De Sladerij (Hasselt) Beste diner: Lento (Hasselt) Beste catering, food truck: Sappig Juicetruck (Hasselt) Beste fastfood: Botanique (Hasselt) Beste keten: Greenway (Gent, Antwerpen Brussel en Leuven) De awards worden uitgereikt op basis van consumentenstemmen. Dit jaar deelden niet minder dan 5.000 enthousiastelingen hun mening. Lees ook: Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden Het bericht Vegan en zin om lekker te eten? Dit zijn dé aanraders van het moment verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. ‘We kunnen de natuur alleen beschermen tegen nog meer vernieling als we minder vlees gaan eten’ (03/03/2022 - De Morgen)
  Iedereen heeft zo zijn eigen reden(en) om vaker vegetarisch of zelfs vegan te eten, maar vooral gezondheid, dierenwelzijn en bekommernis om klimaat en milieu keren steeds terug. Drie getuigenissen.
  [naar artikel]
 39. Veganiste verkoopt ‘hondenvlees’ om aan te kaarten “hoe hypocriet vleeseters zijn” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een veganiste heeft een ‘hondenvleesboerderij’ opgericht om aan de kaak te stellen “hoe hypocriet vleeseters zijn”. Mensen die enkel plantaardig voedsel eten, uiten weleens kritiek op carnivoren omdat zij wel vlees van kippen, koeien en varkens eten, maar niet van andere dieren, zoals katten en honden. Daarop lanceerde de activistische Molly Elwood de ‘Elwood’s Dog Meat’-website en -socialemediakanalen.
  [naar artikel]
 40. Toch heerlijk met de hele familie samen eten? Zo organiseer je een succesvol facetime dinner (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kom jij ook eens in de week met ouders, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen samen om gezellig ’s avonds met z’n allen te eten? Om bij te...
  [naar artikel]
 41. Tijd om de kerstkalkoen te vervangen door tofu? "Er zijn zo veel vooroordelen over vegan eten" (17/12/2022 - VRT NWS)
  De feestdagen staan voor de deur en de kalkoenrecepten worden van onder het stof gehaald. Wat een gezellig feest zou moeten zijn, brengt vaak ook stress met zich mee. Bijvoorbeeld als je moet koken voor een grote bende met verschillende wensen, of als je als vegan moet aanschuiven bij je vleesetende familie. Waar komt onze kalkoentraditie vandaan? En wordt het tijd om die te vervangen door een plantaardig alternatief? Tv-kok Loïc Van Impe (29), vegan chef Teun Lauwerier (29) en voedselhistorica Laura Danckaert (28) aan tafel bij Aurélie in een nieuwe aflevering van "Snapt ge mij nu?".
  [naar artikel]
 42. OPROEP. Bij welke adresjes kan je vegan eten in Limburg? (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers te eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Ken jij nog een bijzonder adresje in de buurt waar je vegan kan eten? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 43. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren (11/02/2023 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 44. Hij eet ongezond, jij wil gezond eten. Hoe verzoen je verschillende eetgewoontes in een gezin? (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe moeilijk is gezond proberen te eten wanneer je partner niet meedoet? Jij moet op een asperge knabbelen terwijl de geur van vettiger, maar lekkerder eten in de lucht hangt.” Het is een herkenbaar probleem voor véél Vlamingen: de ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. Ze geeft tips om verschillende eetgewoontes onder hetzelfde dak te verzoenen. “Wat je ook doet, laat de zak chips niet in de zetel toe.”
  [naar artikel]
 45. Na hersenletsel en afasie-diagnose: Steven 'Spillie' Spillebeen stelt voor het eerst vegan kledingcollectie voor (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog gaan met Steven ‘Spillie’ Spillebeen? De winnaar van de eerste ‘Big Brother’ in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z’n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z’n kledingcollectie ‘Rebel’ nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z’n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 46. Na hersenletsel en afasie-diagnose: Steven 'Spillie' Spillebeen stelt voor het eerst vegan kledingcollectie voor (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog gaan met Steven ‘Spillie’ Spillebeen? De winnaar van de eerste ‘Big Brother’ in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z’n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z’n kledingcollectie ‘Rebel’ nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z’n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 47. De chefs achter het hippe Camion in Antwerpen: ‘Veel klanten hebben niet door dat alles vegan is’ (17/09/2021 - De Morgen)
  Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): ‘Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten.’
  [naar artikel]
 48. Voedingsexpert deelt zijn belangrijkste adviezen: ‘Zelf zweer ik bij de 80/20-regel’ (30/08/2021 - De Morgen)
  Beter leven: hoe doe je dat? Elke week praten we met een coach die, althans in zijn vakgebied, weet hoe het moet. Voedingsexpert Servaas Bingé (40) is fan van het eliminatiedieet. ‘Je kunt jezelf gezond gelukkig eten.’
  [naar artikel]
 49. RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes (15/03/2023 - Gezond.be)
  Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy