De afwasser van Noma wordt mede-eigenaar van het Deense sterrenrestaurant. Dat deelde topchef Rene Redzepi zelf mee via Instagram. Afwasser Ali [naar artikel]
De 62-jarige afwasser Ali Sonko is door sterrenchef René Redzepi aangeduid als mede-eigenaar van zijn Deense toprestaurant Noma. De Gambiaan Sonko werkte al sinds de opening in het restaurant en Redzepi noemt hem "het hart en de ziel van Noma". [naar artikel]
Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. “Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen”, vertrouwt ‘de beste afwasser ter wereld’ ons toe. [naar artikel]
Sterrenchef René Redzepi, die in de keuken staat van het wereldvermaarde Deense restaurant Noma, stopt even met werken. De chef wil meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun drie kinderen. [naar artikel]
Het bekende sterrenrestaurant Noma, in de Deense hoofdstad Kopenhagen, sluit eind 2024 zijn deuren. Dat heeft het restaurant laten weten op Instagram en bevestigt uitbater en chef-kok René Redzepi in een interview met The New York Times. "Het is onhoudbaar. Financieel en emotioneel, als werknemer en als mens. Het werkt gewoon niet", klinkt het bij Redzepi. [naar artikel]
Noma in Kopenhagen, een van de beste restaurants van de wereld, heeft vrijdag zijn deuren gesloten. Vandaag was er een feestje aan de rand van Christiania, op de plek waar het nieuwe Noma komt. Jacques Colemont (foto) van het Hasseltse restaurant Figaro was jarenlang kind aan huis bij Noma. René Redzepi, de kok van Noma, had hem uitgenodigd voor het afscheidsfeestje en wij mochten mee. [naar artikel]
Houten zeilboten met een ruim vol vracht? Die horen niet alleen thuis in de geschiedenisboeken. Hoe je wind omzet in winst, laat het zeilende cargoschip Tres Hombres zien. Het Deense sterrenrestaurant Noma is alvast trouwe klant. [naar artikel]
Met zes keer chocolade voor tafel acht is Noma in het Deense Kopenhagen, een van de beste restaurants ter wereld, vrijdag na 13 jaar dienst gesloten. Zaterdag was er een feest voor 250 werknemers, vrienden en kennissen. Chef Jacques Colemont van Figaro in Hasselt kreeg een uitnodiging en wij mochten mee. Het afscheid van Noma werd meteen een housewarming voor het nieuwe Noma: aan de rand van de al even wereldberoemde vrijstaat Christiania komt er een stadsboerderij. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma van René Redzepi is voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van de 'World's 50 Best Restaurants Awards. 'En dat is allemaal dankzij mijn team', zegt René na afloop van de awards. 'Zij maken Noma tot wat het nu is.' [naar artikel]
De Deense chef Réne Redzepi, bekend van sterrenrestaurand Noma heeft een coronaplan. In plaats van 18 gangen op locatie kan... The post Sterrenchef Noma bakt nu burgers als coronaproof succesrecept appeared first on Business AM. [naar artikel]
René Redzepi, de topchef achter het Deense sterrenrestaurant Noma, opent in 2017 een stadsboerderij in Kopenhagen. Een risico, maar niet onlogisch: toprestaurants leggen al langer de klemtoon op zelfgeteelde ingrediënten, en Redzepi wil altijd vernieuwen. [naar artikel]
Een ontslagen afwasser heeft drie uur lang voor de nodige paniek gezorgd in een restaurant in de toeristische wijk van Charleston (South [naar artikel]
Het coronavirus spaart ook Noma in Kopenhagen niet. Het invloedrijkste restaurant van het decennium waar topchef/mede-eigenaar René Redzepi de... [naar artikel]
12:03 Noma - een samentrekking van de Deense woorden nordisk (Scandinavisch) en mad (eten) - wachtte veertien jaar op de ultieme bekroning. [naar artikel]
Marie Jean Pierre (60) was al tien jaar afwasser in hotel Conrad Miami - destijds onderdeel van Hilton Worldwide - toen ze er in 2016 de laan werd... [naar artikel]
Vorige week won het Kopenhaagse restaurant Noma voor de vijfde keer een ‘World’s Best’-award voor beste restaurant ter wereld. Opvallend: tijdens de prijsuitreiking stal niet hun chef-kok de show, maar wel de charmante afwasser Ali Sonko. Maar hoe zit het met de sterrenafwassers in Vlaanderen? Wij doken de keuken in. [naar artikel]
Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane Topchef Sergio Herman neemt na zeven jaar afscheid van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt voortaan volledig eigenaar. Het duo kondigt Hermans vertrek aan in een persbericht. The Jane is met twee Michelinsterren en een 18/20-score volgens Gault&Millau een van de toprestaurants in ons land. Veel verandert er niet voor de […] Lees dit artikel: Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane [naar artikel]
Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]
Sterrenrestaurant Eleven Madison Park in New York heeft besloten om alleen nog maar veganistische gerechten op de kaart te zetten. Volgens het restaurant is de huidige voedselketen ‘niet duurzaam’ genoeg. [naar artikel]
Het minst evidente kookboek van het jaar wordt ‘Noma’s handboek voor fermenteren’, geschreven door chef René Redzepi, die volledig in de ban is van het koken met bacteriën.?We zochten hem op in Kopenhagen. Want zelf is hij klaar met reizen, dat weet hij wel zeker: “Ik wil hier nog zo weinig mogelijk weg”. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft maandag na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. [naar artikel]
20:47 Na 20 jaar aan de culinaire wereldtop trekt chef-kok René Redzepi de deuren van zijn veelvuldig gelauwerde Noma achter zich dicht. De intense en soms toxische werkcultuur in toprestaurants is volgens ... [naar artikel]
De jonge sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft de komst van zijn boek vanochtend aangekondigd op -hoe kan het ook anders- Instagram. In het boek, getiteld ‘T.’, vertelt Rousseau hoe hij het ‘van afwasser tot partijvoorzitter’ schopte. [naar artikel]
In Kopenhagen vond afgelopen week de opening plaats van de nieuwe locatie van Noma, in 2010, 2011, 2012 en 2014 uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Wij mochten er als enige krant bij zijn, met dank aan Jacques Colemont van het Hasseltse eethuis Figaro. [naar artikel]
Het wereldberoemde Deense restaurant Noma heeft het voorbije jaar afgesloten met een verlies van 1.69 miljoen Deense kroon (230 miljoen euro). Daarmee moest Noma, dat de voorbije periode geregeld tot het beste restaurant van de wereld werd verkozen, voor de eerste keer in vier jaar tijd een negatief resultaat melden. Ook financiële steun van de […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.