De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

België maakt 2 miljoen extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “Situatie met de dag schrijnender”

Het Nieuwsblad

08/03/2022 - 13:58

België maakt 2 miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) dinsdag aangekondigd tijdens een bezoek aan de Pools-Oekraïense grens. Het totaalbedrag komt zo op 5 miljoen euro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kitir trekt hulp aan Oekraïne op tot 5 miljoen euro: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt twee miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Eerder was er al een extra steun van drie miljoen euro aangekondigd. “De situatie wordt met de dag schrijnender. Daarom trek ik onze directe hulp aan de mensen in Oekraïne op tot vijf miljoen euro”, meldt Kitir, die vandaag de oorlogsvluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens bezoekt.
  [naar artikel]
 2. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat meldt de minister zondag in een persbericht. “Ik maak me grote zorgen over de situatie in Oekraïne”, zegt Kitir. “Elke dag zien we de situatie slechter worden. Meer dan honderdduizend mensen zijn al op de vlucht geslagen en nog meer zullen volgen. De schade is enorm. We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek.”
  [naar artikel]
 3. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “We laten hen niet in de steek” (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd. “We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd op Twitter. "We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek", klinkt het.
  [naar artikel]
 5. België maakt 1 miljoen extra humanitaire hulp vrij voor Libië (14/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) maakt 1 miljoen extra vrij voor humanitaire noodhulp voor Libië, waar verwoestende overstromingen in de oostelijke stad Derna al zeker 5.300 doden gemaakt hebben. Meer dan 30.000 mensen zijn er dakloos geworden. De extra steun uit België gaat naar het noodfonds van de Internationale Federatie van het Rode Kruis.
  [naar artikel]
 6. Minister Kitir maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “We laten hen niet in de steek” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd. “We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek”, klinkt het.
  [naar artikel]
 7. België maakt 1 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor Libië (14/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) maakt 1 miljoen euro extra vrij voor humanitaire noodhulp voor Libië, waar verwoestende overstromingen in de oostelijke stad Derna al zeker 5.300 levens hebben geëist.
  [naar artikel]
 8. België maakt 1 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor Libië (14/09/2023 - De Standaard)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) maakt 1 miljoen euro extra vrij voor humanitaire noodhulp voor Libië, waar verwoestende overstromingen in de oostelijke stad Derna al zeker 5.300 levens hebben geëist.
  [naar artikel]
 9. België maakt 1 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor Libië (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) maakt 1 miljoen euro extra vrij voor humanitaire noodhulp voor Libië, waar verwoestende overstromingen in de oostelijke stad Derna al zeker 5.300 levens hebben geëist.
  [naar artikel]
 10. Rode Kruis-Vlaanderen maakt 250.000 euro vrij voor humanitaire hulp in Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen heeft een rekening geopend voor wie geld wil storten voor hulp aan Oekraïne. De organisatie maakt ook 250.000 euro vrij uit het noodhulpfonds om in te zetten voor humanitaire hulp. De dienst ‘Restoring Family Links’ wordt ingezet voor familieleden in Oekraïne.
  [naar artikel]
 11. VS beloven voor 368 miljoen extra humanitaire hulp aan Oekraïne (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten beloven nog eens 368 miljoen dollar (361 miljoen euro) aan humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vandaag gemeld.
  [naar artikel]
 12. VN: 16 miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat zestien miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp. Daarnaast zijn er in Oekraïne zelf ook meer dan zes miljoen intern ontheemden. Dat heeft Osnat Lubrani, de coördinatrice van de Verenigde Naties voor humanitaire hulp voor Oekraïne, donderdag meegedeeld op een persconferentie.
  [naar artikel]
 13. België maakt 5 miljoen euro bijkomende humanitaire hulp vrij voor Libanon (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België maakt 5 miljoen euro aan bijkomende humanitaire hulp voor Libanon vrij, na de zware explosie in de haven van Beiroet. Zondagnamiddag vindt...
  [naar artikel]
 14. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 15. België schenkt 5 miljoen euro aan Turkije en Syrië: “We moeten solidair zijn” (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  België maakt 5 miljoen euro aan humanitaire steun vrij voor Turkije en Syrië. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez bekendgemaakt. Ze roept ook op om de grens tussen de twee landen open te stellen zodat levensreddende hulp het getroffen gebied en de slachtoffers in Syrië kan bereiken.
  [naar artikel]
 16. België maakt 5 miljoen euro noodhulp vrij voor Turkije en Syrië (08/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  België maakt 5 miljoen euro aan humanitaire steun vrij voor het door zware aardbevingen getroffen Turkije en Syrië. Dat maakt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) vanmiddag bekend. Ze roept ook op om de grens tussen de twee landen open te stellen zodat levensreddende hulp het getroffen gebied en de slachtoffers in Syrië kan bereiken.
  [naar artikel]
 17. België maakt 2 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan, Artsen Zonder Grenzen: "Veel zorgen over geld" (13/09/2021 - VRT NWS)
  België maakt twee miljoen euro vrij voor humanitaire hulp in Afghanistan. "De afgelopen weken zagen we beelden van mensen die Afghanistan probeerden te ontvluchten. Maar het grootste deel van de Afghaanse bevolking is in het land gebleven. Zij beleven al jaren moeilijke tijden en dat lijkt er niet op te verbeteren. De bevolking in Afghanistan - in de eerste plaats meisjes en vrouwen - verdienen onze solidariteit", zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
  [naar artikel]
 18. Kitir maakt 8 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Syrië (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 8 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Syrië. Dat heeft ze bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Zaatari, een vluchtelingenkamp met 80.000 Syrische vluchtelingen bij de Jordaanse grensstad Mafrak.
  [naar artikel]
 19. "Als alle NAVO-landen Oekraïne zouden helpen zoals België, dan zou Oekraïne nu Russisch zijn” (20/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als Europees land met zowel de zetel van de EU als van de NAVO zou België F-16-gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne moeten sturen. Het huidige niveau van hulp aan Oekraïne is “een schande”. Dat heeft Kamerlid Georges Dallemagne (Les Engagés) woensdag gezegd bij LN24. Volgens Dallemagne zou ons land met een dozijn F-16's een substantiële hulp kunnen bieden.
  [naar artikel]
 20. België maakt 2 miljoen euro vrij voor humanitaire noodhulp aan Afghanistan (13/09/2021 - De Standaard)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt een Belgische bijdrage van 2 miljoen vrij om tegemoet te komen aan de humanitaire noden in Afghanistan.
  [naar artikel]
 21. Syrië: De Croo maakt 14 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp, VN willen humanitaire corridor (27/02/2020 - De Morgen)
  Door Turkije gesteunde rebellen hebben de strategisch belangrijke stad Saraqeb heroverd op het Syrische leger, zo maakten ze zelf bekend. Ondertussen belooft België, deze maand voorzitter van de VN-Veiligheidsraad 14 miljoen euro extra voor humanitaire hulp.
  [naar artikel]
 22. Minister Kitir trekt humanitaire hulp aan Oekraïne op: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we redden” (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) trekt de directe humanitaire hulp aan Oekraïne op tot vijf miljoen euro. Dat kondigt ze aan in Medyka, op de Pools-Oekraïense grens. “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden.”
  [naar artikel]
 23. Ons land maakt 29 miljoen euro vrij om Oekraïne door winter te helpen (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land maakt 29 miljoen euro extra vrij voor steun aan Oekraïne. Daarvan gaat 19 miljoen euro naar de wederopbouw van ziekenhuizen en scholen, die ernstige schade hebben opgelopen door de Russische bombardementen. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Frank Vandenbroucke (Vooruit). “De vernieling in Oekraïne is niet te overzien en het viseren van de energievoorziening en gezondheidszorg door het Russische leger maakt het dagelijkse leven voor vele mensen vrijwel onmogelijk”, aldus de minister.
  [naar artikel]
 24. Nationale Veiligheidsraad over situatie in Oekraïne: “Leger staat klaar om NAVO te ondersteunen, diplomatie blijft de voorkeur” (23/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag kwam de Belgische Nationale Veiligheidsraad samen om de situatie in Oekraïne te bespreken. Tijdens de persconferentie achteraf gaven de verschillende bevoegde ministers aan te zullen optreden indien nodig, en Oekraïne te zullen bijstaan met materieel en humanitaire hulp. “Ook slachtoffers van de oorlog kunnen hier worden opgevangen”, klonk het.
  [naar artikel]
 25. België levert 8 miljoen euro steun aan Oekraïne (25/08/2022 - Express)
  De ministerraad van de federale regering heeft beslist acht miljoen euro bij te dragen aan het NAVO-fonds voor Oekraïne. Concreet zal dat geld worden ingezet voor de aankoop van EHBO-materiaal, winterkledij, nachtkijkers en medicijnen voor de Oekraïense soldaten. In het verleden leverde België al 9 miljoen euro aan humanitaire steun rechtstreeks aan het land in […]
  [naar artikel]
 26. Anastasia (29) wil terug naar Oekraïne: “Daar ging ik door de hel, maar de situatie waarin ik nu verkeer in België, maakt alles nog erger” (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense voorstad Boetsja ging Anastasia Alekseyuk (29) door de hel. Ze zag er hoe woedende Russen deur aan deur terreur zaaiden en moest vluchten voor de bommen en het artilleriegeschut. Intussen verblijft Anastasia bijna zes maanden in België, maar haar situatie is er amper op verbeterd. Ze is in Wit-Rusland geboren en beschikt dus niet over dezelfde rechten als Oekraïners. “In Boetsja ging ik door de hel. Ik dacht dat ik in België eindelijk veilig zou zijn en een nieuw leven zou kunnen starten, maar de uitzichtloosheid is hier ondraaglijk.”
  [naar artikel]
 27. Minister Kitir maakt 5 miljoen euro vrij voor steunmiddelen aan Pools-Oekraïense grens (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir, voorziet extra steunmiddelen voor de bevolking in Oekraïne. Dat kondigde ze vandaag aan tijdens een bezoek aan de Pools-Oekraïense grens. Kitir maakt in totaal 5 miljoen euro vrij voor directe hulp. Naar schatting zijn 2 miljoen Oekraïners de voorbije weken hun land ontvlucht. Het merendeel van hen steekt de grens over in Polen. De Wereldvluchtelingenorganisatie verwacht dat de grootste vluchtelingenstroom nog moet komen. Een verslag van onze journalist David Bijnens vanuit Medyka in Polen.
  [naar artikel]
 28. Minister Gennez maakt 5 miljoen vrij voor noodhulp aan slachtoffers van aardbeving, waarvan 4 miljoen voor Syrië (08/02/2023 - VRT NWS)
  België maakt 5 miljoen euro aan humanitaire steun vrij voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) aangekondigd. Het grootste deel van die hulp (4 miljoen euro) is bestemd voor Syrië.
  [naar artikel]
 29. Drie miljoen extra Belgische humanitaire steun voor Oekraïne (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meryame Kitir, onze minister van Ontwikkelingssamenwerking, komt over de brug met drie miljoen euro voor humanitaire hulp aan Oekraïne. De steun is bedoeld om de dringende noden op te vangen en gaat via het Rode Kruis rechtstreeks naar de getroffen bevolking, zo benadrukt Kitir.
  [naar artikel]
 30. DISCUSSIE. Moet België extra wapens naar Oekraïne sturen? Waarom wel/niet? (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan Oekraïne. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag gezegd aan de vooravond van een cruciale vergadering van de contactgroep Oekraïne in het Duitse Ramstein. De bijeenkomst is bedoeld om verdere hulp aan Kyiv te coördineren nu het Russische leger zijn troepen in de strijd om Bachmoet gooit.
  [naar artikel]
 31. “Niveau van Belgische hulp aan Oekraïne is een schande” (20/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Als Europees land met zowel de zetel van de Europese Unie als van de NAVO zou België F-16’s naar Oekraïne moeten sturen. Het huidige niveau van hulp aan Oekraïne is “een schande”. Dat heeft Kamerlid Georges Dallemagne (Les Engagés) woensdag gezegd bij LN24.
  [naar artikel]
 32. LIVE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” - Noodkreet Oekraïense soldaten Marioepol: “Mogelijk onze laatste uren” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ondertussen is het Russische offensief in Oost-Oekraïne in volle gang: vooral in havenstad Marioepol is de situatie schrijnend. In een videoboodschap noemde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de situatie daar “zo moeilijk als maar kan”. Russische troepen hebben voor vandaag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de stad. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor burgers in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Soldaten krijgen de kans zich over te geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Kiev: honderdduizenden mensen moeten dringend geëvacueerd worden - VK geeft 91,5 miljoen euro extra aan Oekraïne (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen naderen Kiev, waar ze op hevige weerstand botsen. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie “catastrofaal” is, moeten volgens Kiev “dringend” geëvacueerd worden. Vandaag vindt hoogstwaarschijnlijk een derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. De Croo trekt 5,5 miljoen extra uit voor humanitaire hulp aan Jemen (24/10/2018 - Knack)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 5,5 miljoen euro extra humanitaire hulp uit voor Jemen. De Open Vld-vicepremier reageert daarmee op de oproep van VN-noodhulpcoördinator Mark Lowcock dinsdag in de VN-Veiligheidsraad in New York. Hij noemde de situatie in Jemen 'de zwaarste humanitaire crisis ter wereld'.
  [naar artikel]
 35. België maakt 5 miljoen euro extra vrij voor hulp Beiroet (09/08/2020 - De Tijd)
  11:49 België maakt 5 miljoen euro aan bijkomende humanitaire hulp voor Libanon vrij, na de zware explosie in de haven van Beiroet. Zondagnamiddag vindt een internationale donorconferentie plaats voor Libano...
  [naar artikel]
 36. België maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Afghanistan: “We mogen bevolking niet loslaten” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt een Belgische bijdrage van 2 miljoen vrij om tegemoet te komen aan de humanitaire noden in Afghanistan. Dat maakte ze bekend voor de start van de Internationale Donorconferentie voor Afghanistan van de Verenigde Naties in Genève (Zwitserland).
  [naar artikel]
 37. Live - VS sturen meer munitie en antitankwapens naar Oekraïne • Saoedi-Arabië biedt Oekraïne 400 miljoen dollar humanitaire hulp (15/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. België plant 12 miljoen extra militaire steun voor Oekraïne (16/09/2022 - De Tijd)
  10:54 Ons land wil een nieuwe lading militaire hulp leveren aan Oekraïne, dat volop bezig is met een tegenoffensief. Het gaat om zware machinegeweren en munitie, vooral van FN-makelij.
  [naar artikel]
 39. LIVE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” - Moskou belooft opnieuw humanitaire corridor Marioepol (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Russische troepen die havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben voor woensdag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het offensief van Moskou tegen Oost-Oekraïne. “Russische troepen zijn de slag om Donbas begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden”. Zelensky noemt de situatie in Marioepol “zo moeilijk als maar kan” in een verklaring die via Telegram werd verspreid. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. Minister Kitir maakt 8 miljoen vrij voor humanitaire hulp aan Gaza (21/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 8 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp voor de bevolking in Gaza. Dat maakt ze vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 41. België maakt 5 miljoen euro aan humanitaire steun vrij voor Beiroet (09/08/2020 - Express)
  België maakt 5 miljoen euro aan bijkomende humanitaire hulp voor Libanon vrij, na de zware explosie in de haven van... The post België maakt 5 miljoen euro aan humanitaire steun vrij voor Beiroet appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. EU reserveert 500 miljoen euro voor humanitaire hulp Oekraïne (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie trekt 500 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan Oekraïne. Het geld is bedoeld om de nood van burgers te verzachten en vluchtelingen te verzorgen, zei voorzitter Ursula von der Leyen tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 43. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Rusland rekruteert Syriërs voor strijd in Oekraïense steden” - Zelensky bekritiseert “westerse stilte” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft volgens een adviseur van de Oekraïense president Zelensky de nachtelijke beschietingen opgevoerd en bestookt steden verspreid over het midden, noorden en zuiden van het land met raketten. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie “catastrofaal” is, moeten volgens Kiev “dringend” geëvacueerd worden. Vandaag vindt hoogstwaarschijnlijk een derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 44. België houdt 60 plaatsen vrij voor Oekraïense revalidatiepatiënten (28/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  België houdt zestig plaatsen vrij in gespecialiseerde ziekenhuizen om Oekraïense revalidatiepatiënten op te vangen. Dat heeft de federale regering woensdag beslist, maakt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekend.
  [naar artikel]
 45. België houdt 60 plaatsen vrij voor Oekraïense revalidatiepatiënten (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België houdt zestig plaatsen vrij in gespecialiseerde ziekenhuizen om Oekraïense revalidatiepatiënten op te vangen. Dat heeft de federale regering woensdag beslist, maakt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekend.
  [naar artikel]
 46. België stuurt voor 11 miljoen euro extra militair materiaal naar Oekraïne (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België levert voor 11 miljoen euro extra militair materiaal aan Oekraïne. Dat zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in een interview aan ‘Le Soir’. Haar woordvoerder bevestigt het nieuws aan Belga. Het dossier is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad.
  [naar artikel]
 47. België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne (12/05/2023 - De Tijd)
  17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.
  [naar artikel]
 48. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VN: “Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Russische troepen die havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben voor woensdag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het offensief van Moskou tegen Oost-Oekraïne. “Russische troepen zijn de slag om Donbas begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden”. Zelensky noemt de situatie in Marioepol “zo moeilijk als maar kan” in een verklaring die via Telegram werd verspreid. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 49. België maakt 5 miljoen euro bijkomende humanitaire hulp vrij voor Libanon na ontploffing in Beiroet  (09/08/2020 - VRT NWS)
  Vandaag wordt een internationale donorconferentie gehouden om geld op te halen voor Libanon, na de enorme ontploffing van eerder deze week in de haven van de hoofdstad Beiroet. Ons land maakt alvast 5 miljoen euro aan bijkomende humanitaire hulp vrij.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy