De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

BMW wil eind dit decennium minstens 10 miljoen elektrische wagens verkopen

Express

16/03/2022 - 18:23

De Duitse autofabrikant BMW drijft zijn activiteiten rond elektrische mobiliteit verder op. De constructeur speelt daarbij in op het succes dat de volledig elektrische modellen van de Duitse constructeur tot nu toe te beurt is gevallen. Dat heeft Oliver Zipse, topman van BMW, gezegd. BMW zal dit jaar al vijftien volledig elektrische modellen in productie […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eind dit decennium rijden op de wereld 145 miljoen elektrische wagens rond (29/04/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eind dit decennium rijden op de wereld 145 miljoen elektrische wagens rond Tegen het einde van dit decennium zal de wereldwijde elektrische autovloot 145 miljoen voertuigen tellen. Een dergelijk arsenaal zou de vraag naar olie met miljoenen vaten kunnen doen terugvallen. Dat is de boodschap van een rapport van het International Energy Agency (IEA). Op dit ogenblik telt de wereld volgens het rapport een vloot van 11 […] Lees dit artikel: Eind dit decennium rijden op de wereld 145 miljoen elektrische wagens rond
  [naar artikel]
 2. Europa wil over tien jaar minstens 30 miljoen elektrische wagens op de weg hebben (04/12/2020 - Express)
  De Europese Unie moet tegen eind dit decennium een autovloot hebben die minstens 30 miljoen elektrische voertuigen omvat. Dat staat... The post Europa wil over tien jaar minstens 30 miljoen elektrische wagens op de weg hebben appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen (11/02/2020 - Express)
  Vele bedrijven zijn bereid om hun autovloot met elektrische wagens uit te rusten, maar daarbij dreigen belangrijke bevoorradingsprobleem. Dat blijkt uit een rapport van de Climate Group, gebaseerd op een enquête bij ondernemingen die zich hebben geëngageerd tegen eind dit decennium exclusief van elektrische wagens gebruik te maken. ‘Bedrijven zullen tegen eind dit decennium minstens […] The post Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” De Japanse autobouwer Toyota Motor zal tegen midden volgend decennium in Europa alleen nog emissievrije wagens verkopen. Dat heeft de Japanse constructeur gemeld. Met die plannen wil Toyota inspelen op de doelstellingen die de Europese Unie op het gebied van autotechnologie naar voor heeft geschoven. Tegen eind dit decennium zou bovendien bij Toyota minstens de […] Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens”
  [naar artikel]
 5. BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst De verkoop van elektrische auto’s – zowel puur elektrische modellen als hybride voertuigen – heeft bij de Duitse autofabrikant BMW de grens van een miljoen exemplaren overschreden. Tegen midden dit decennium wil de constructeur een volgende mijlpaal van twee miljoen exclusief elektrische wagens bereiken. Dat heeft Pieter Nota, binnen de raad van bestuur van BMW […] Lees dit artikel: BMW heeft een miljoen elektrische wagens verkocht; hybrides blijven voorlopig populairst
  [naar artikel]
 6. Elektrische wagens verkopen, maar ook de SUV-markt zit in de lift (22/01/2021 - Express)
  SUV boven, dat is een conclusie van het Internationaal Energie-agentschap dat in een rapport kijkt naar de gevolgen van de autoverkoop. Elektrische wagens winnen terrein, maar terreinwagens blijken toch koning. In 2020 viel de verkoop van SUV’s met 3 miljoen, zowat 3 procent van het totaal tegenover vorig jaar, in absolute cijfers. Maar het aandeel […] The post Elektrische wagens verkopen, maar ook de SUV-markt zit in de lift appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Wereldwijde vloot elektrische wagens telt bijna 20 miljoen exemplaren (12/04/2022 - Express)
  Tijdens de maand juni zal de wereldwijde vloot elektrische wagens tot 20 miljoen voertuigen uitgroeien. Eind dit jaar zal dat elektrische wagenpark bovendien al 25 miljoen auto’s tellen. Dat staat in een rapport van Bloomberg New Energy Finance. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat de populariteit van de elektrische auto de jongste jaren een […]
  [naar artikel]
 8. Toyota wil tegen 2030 jaarlijks 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 9. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd. Duitsland wilde tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens halen. “Iedereen dacht dat dit een onmogelijke doelstelling was. Maar amper een halfjaar later dan voorzien, zullen er in juli 2021 […] Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen
  [naar artikel]
 10. Toyota wil tegen 2030 elk jaar 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen (14/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda dinsdag aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 11. Toyota wil tegen 2030 meer dan 3 miljoen elektrische voertuigen per jaar verkopen (14/12/2021 - Knack)
  Toyota wil vanaf 2030 zowat 3,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen. De Japanse autoproducent is ook van plan om tegen dan 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen. Dat heeft CEO Akio Toyoda dinsdag aangekondigd op een persconferentie in Tokio.
  [naar artikel]
 12. Volkswagen gaat elektrische auto’s bouwen in VS (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autobouwer wil er vanaf 2021 elektrische wagens bouwen, als onderdeel van een plan om jaarlijks een miljoen elektrische wagens te verkopen tegen 2025. “Volkswagen moet in Noord-Amerika van een niche-aanbieder evolueren tot een relevante en winstgevende volumefabrikant”, verklaarde VW-topman Herbert Diess.
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse elektrische wagens moeten opmerkelijke culturele kloof overwinnen (02/02/2022 - Express)
  In de Verenigde Staten moeten elektrische wagens tegen het einde van dit decennium 50 procent van de verkoop van nieuwe auto’s voor hun rekening nemen. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd. Maar om dat doel te bereiken, zal Biden volgens sommige analisten de technologie moeten proberen te verkopen aan een sceptische bevolkingsgroep op […]
  [naar artikel]
 14. Diesels dalen pijlsnel, tweedehands en elektrische wagens vliegen de deur uit: dit zijn alle cijfers en de meest verkochte modellen op de markt (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al 33,5% — of 1 op 3 — van alle wagens die dit jaar verkocht werden, is (minstens deels) elektrisch aangedreven. Dat is dubbel zoveel als in 2020. Zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio: “Tegen 2030 rijden op de Belgische wegen makkelijk 1,4 miljoen elektrische wagens rond.” Waarom worden zo weinig nieuwe wagens ingeschreven? Welke elektrische en hybride wagens worden het meest verkocht? En wat gebeurt er op de tweedehandsmarkt? Een overzicht van alle cijfers.
  [naar artikel]
 15. Over twintig jaar rijden er 320 miljoen elektrische wagens rond (24/08/2020 - Express)
  De verkoop van elektrische wagens zal over twee decennia wereldwijd zijn opgelopen tot 45 miljoen exemplaren per jaar. Dat blijkt... The post Over twintig jaar rijden er 320 miljoen elektrische wagens rond appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Toyota wil tegen 2026 1,5 miljoen elektrische wagens per jaar verkopen (07/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autoconstructeur Toyota wil tegen 2026 tien nieuwe elektrische modellen op de markt brengen en jaarlijks 1,5 miljoen batterijvoertuigen wereldwijd verkopen. Maar Toyota wil ook de hybride en plug-in hybride modellen “versterken”. Dat heeft de nieuwe CEO, Koji Sato, vrijdag verklaard.
  [naar artikel]
 17. Europese chauffeurs kochten vorig jaar ruim één miljoen elektrische wagens (05/02/2021 - Express)
  In de Europese Unie zijn het voorbije jaar meer dan één miljoen elektrische en hybride wagens verkocht. Dat betekende nagenoeg een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Association des Constructeurs Européens d`Automobiles (Acea). Elektrische en hybride wagens vertegenwoordigden daarmee inmiddels ruim één tiende van de totale Europese autoverkoop. In […] The post Europese chauffeurs kochten vorig jaar ruim één miljoen elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Elektrische wagens vertegenwoordigen volgend jaar een derde wereldwijde autoverkoop (23/06/2022 - Express)
  Elektrische wagens zouden over zes jaar wereldwijd in de meeste grote markten een aandeel van 33 procent in de totale autoverkoop kunnen hebben opgebouwd. Tegen het midden van het volgend decennium zou dat cijfer verder tot 54 procent kunnen oplopen. Dat blijkt uit een rapport van consulent AlixPartners. Vorig jaar vertegenwoordigden elektrische wagens minder dan […]
  [naar artikel]
 19. Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens Autofabrikanten over de hele wereld zijn van plan om tegen het einde van dit decennium meer dan een half biljoen dollar te investeren in de productie van elektrische wagens en batterijen. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Reuters. Opgemerkt wordt dat de constructeurs met hun investeringen proberen te voldoen aan de steeds strengere […] Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens
  [naar artikel]
 20. Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations Dit jaar zullen wereldwijd bestuurders van een elektrische auto hun voertuig 200 miljoen keer aan een oplaadpunt aankoppelen. Over vijf jaar zal er echter sprake zijn van 1,5 miljard sessies. Dat blijkt uit een studie van consultant Juniper Research. Opgemerkt wordt dat de sector het volgende halve decennium hiermee op een groei van 665 procent […] Lees dit artikel: Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations
  [naar artikel]
 21. Toyota wil tegen 2026 jaarlijks 1,5 miljoen elektrische wagens verkopen (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autoconstructeur Toyota wil tegen 2026 tien nieuwe elektrische modellen op de markt brengen en jaarlijks 1,5 miljoen batterijvoertuigen wereldwijd verkopen. Maar Toyota wil ook de hybride en plug-in hybride modellen “versterken”. Dat heeft de nieuwe CEO Koji Sato verklaard.
  [naar artikel]
 22. Terwijl u per fiets naar het werk rijdt, vlammen in China straks 150 miljoen SUV’s over de weg (23/05/2017 - Express)
  De Chinese regering wil snel een grote vloot van elektrisch wagens uitbouwen, maar wordt in dat streven gedwarsboomd door de grote voorkeur die de Chinese consumenten tonen voor de zogenaamde sport-utility-vehicles (suv), die echter zware verbruikers van benzine zijn. Tegen eind volgend decennium wil China over een autovloot beschikken die voor 40 procent uit elektrische of hybride modellen bestaat. De Chinese interesse in suv-modellen kan volgens Yale Zhang, managing director van het onderzoeksbureau Automotive Foresight, echter gedeeltelijk worden toegeschreven aan het gebrek aan veiligheid waarmee het Chinese verkeer, dat elke dag aan zevenhonderd mensen het leven kost, wordt geconfronteerd. “De suv-modellen bieden daarbij immers een gevoel van bescherming,” benadrukt Yale Zhang. “Bovendien moet ook rekening worden gehouden met een beperkt netwerk aan oplaadstations, waardoor wagens op fossiele brandstoffen nog altijd de voorkeur genieten op elektrische alternatieven.” Sedan China is op dit ogenblik wereldwijd al de grootste markt voor elektrische wagens. Het voorbije jaar werden wereldwijd ongeveer 700.000 elektrische wagens verkocht. Ongeveer de helft van die transacties gebeurden in China. Geraamd wordt bovendien dat China tegen midden volgend decennium 30 miljoen elektrische wagens zal tellen. Dat zou 9 procent van de totale vloot Chinese personenwagens vertegenwoordigen. China zal op het gebied van elektrisch wagens alle andere landen ver achter zich laten, maar zal tegelijkertijd nog altijd door de suv-sector worden gedomineerd. In het begin van dit decennium werden in het land 4 miljoen suv-exemplaren geteld, maar dat zal tegen het midden van het volgende decennium zijn opgelopen tot 150 miljoen eenheden. Dat zou ongeveer 45 procent van de totale vloot personenwagens vertegenwoordigen. Tot dit jaar zijn sedans het populairste type op de Chinese automarkt, maar vanaf volgend jaar zou die plaats door de suv-sector worden overgenomen. Het transport verbruikt in China 2,5 miljoen vaten fossiele brandstoffen per dag. Tegen midden volgend decennium zou dat nog verder oplopen tot 3,6 miljoen vaten. (mah) The post Terwijl u per fiets naar het werk rijdt, vlammen in China straks 150 miljoen SUV’s over de weg appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 23. 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen (04/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen Vlaanderen zal op 49 locaties nieuwe ultrasnelladers, dat zijn laders met een capaciteit van minstens 150 kW, voor elektrische auto’s uitrollen. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekend gemaakt. De laders komen terecht in dienstenzones, carpoolparkings, Hoppinpunten en Park & Rides. Acht van die locaties bevinden zich in Antwerpen, zeven in […] Lees dit artikel: 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen
  [naar artikel]
 24. Vlaanderen op koers voor 60.000 elektrische of hybride wagens in 2020 (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen zit op schema om een aantal doelstellingen rond elektrische wagens te halen. Zo rijden er in Vlaanderen momenteel bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond en staan er 3.655 laadpalen. In de plannen van de Vlaamse regering wordt gemikt op 60.000 elektrische voertuigen en 5.000 laadpalen tegen eind 2020.
  [naar artikel]
 25. Tesla-wagens herstellen van imagoschade in China en verkopen opnieuw als zoete broodjes (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tesla-wagens herstellen van imagoschade in China en verkopen opnieuw als zoete broodjes De verkoop van Tesla-wagens in China groeit opnieuw fors aan. De Amerikaanse producent van elektrische wagens verkocht meer dan 30.000 voertuigen. Maar 11.000 van hen waren voorbestemd voor export. In april lag het Amerikaanse automerk nog onder vuur in het land na openbare kritiek van Chinese kopers. Tesla verkocht vorige maand in totaal 33.463 elektrische […] Lees dit artikel: Tesla-wagens herstellen van imagoschade in China en verkopen opnieuw als zoete broodjes
  [naar artikel]
 26. Wereld koopt volgend jaar drie miljoen elektrische wagens (19/06/2020 - Express)
  Volgend jaar zullen wereldwijd meer dan drie miljoen elektrische wagens worden verkocht. Dat betekent een groei met 36 procent tegenover... The post Wereld koopt volgend jaar drie miljoen elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vandaag aangekondigd. Duitsland had zich tot doel gesteld om tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens te halen. "Iedereen dacht dat dit buiten bereik was, maar amper een half jaar later dan voorzien gaan we onze doelstelling in juli 2021 halen", stelt Altmaier in de krant Tagesspiegel.
  [naar artikel]
 28. 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? (28/01/2020 - Express)
  Momenteel rijden er bijna 45.000 elektrische of plug-in hybride wagens rond in Vlaanderen en staan er 3.655 laadpalen. Het is echter nog afwachten of de Vlaamse regering haar doel van 60.000 elektrische wagens en 5.000 laadpalen tegen eind dit jaar haalt. Dat blijkt uit cijfers die Andries Gryffroy (N-VA) heeft opgevraagd bij minister Zuhal Demir […] The post 45.000 elektrische en hybride wagens op Vlaamse wegen: komt doel van 60.000 in zicht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Al 1 op 3 verkochte wagens in 2021 is (deels) elektrisch (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Al 33,5% — of 1 op 3 — van alle wagens die dit jaar verkocht werden, is (minstens deels) elektrisch aangedreven. En dat is dubbel zoveel als in 2020. Zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio: “Al zijn het vooral de elektrische én fiscaalvriendelijke bedrijfswagens die voor deze spectaculaire stijging hebben gezorgd.” Maar ook al wacht de particulier nog liever wat af: “Tegen 2030 rijden op de Belgische wegen makkelijk 1,4 miljoen elektrische wagens rond.”
  [naar artikel]
 30. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 31. Na dodelijke crash: experts waarschuwen voor kracht elektrische wagens (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische en hybride wagens maken veel minder geluid én zijn milieubewuster maar zijn minstens even krachtig als een wagen die gewoon op
  [naar artikel]
 32. Toyota gaat de strijd met Tesla aan en wil binnen de komende drie jaar 1,5 miljoen elektrische wagens verkopen (13/06/2023 - Express)
  Tesla is momenteel de dominante speler op de markt van elektrische wagens. Al ziet Musks bedrijf het aantal concurrenten fors toenemen. Voornamelijk in China steken verschillende wagenproducenten Tesla naar de kroon. Nu gooit ook de Japanse wagenbouwer Toyota zich in de strijd. De essentie: Toyota heeft zijn plannen onthuld om de absolute nummer 1 op […]
  [naar artikel]
 33. Toyota schakelt versnelling hoger bij productie elektrische voertuigen (07/04/2023 - Express)
  De Japanse autofabrikant Toyota is van plan om zijn strategie op vlak van elektrische auto’s om te gooien. Anders dreigt het bedrijf zijn concurrentiepositie te verliezen. In het nieuws: Toyota wil tegen 2026 tien nieuwe elektrische modellen voorstellen en 1,5 miljoen wagens per jaar verkopen, in vergelijking met 24.000 vorig jaar. (ns)
  [naar artikel]
 34. Volkswagen wil sneller met elektrische wagens komen dan gepland (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen versnelt zijn plannen om elektrische auto's te maken. De Duitse autobouwer mikt op 1 miljoen stuks tegen eind 2023, twee jaar eerder dan...
  [naar artikel]
 35. Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen De Zweedse batterijfabrikant Northvolt heeft met een nieuwe kapitaaloperatie een bedrag van 2,75 miljard dollar opgehaald. De bijkomende middelen moeten het bedrijf toelaten de productie van zijn fabriek in Skelleftea, een stad aan het noordelijke deel van de Botnische Golf, te voeren en zijn positie op de wereldwijde markt helpen versterken. In totaal heeft het […] Lees dit artikel: Batterijfabrikant Northvolt kan één miljoen elektrische wagens ondersteunen
  [naar artikel]
 36. Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei” (01/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei” Elektrische voertuigen zullen tegen het einde van dit decennium iets meer dan de helft van de verkoop van nieuwe wagens in de Verenigde Staten en China vertegenwoordigen. De sector zou dit niveau bovendien ook zonder hulp van subsidies van de overheid kunnen bereiken. Dat blijkt uit een enquête van consulent KPMG bij duizend executives uit […] Lees dit artikel: Autosector: “Elektrische wagens garanderen volgende vijf jaar al een winstgevende groei”
  [naar artikel]
 37. BMW verwacht dat het volgend jaar bijna dubbel zoveel elektrische wagens zal verkopen (26/09/2022 - Express)
  De Duitse autoproducent BMW verwacht dat het volgend jaar bijna dubbel zoveel volledig elektrische wagens zal leveren tegenover het jaar 2022. Dat zei financieel directeur Nicolas Peter maandag tegen journalisten, meldt nieuwsdienst Bloomberg.  Peter zou hebben gezegd dat de vraag naar elektrische wagens sterk blijft. Dat onlangs de economische tegenwind waarmee veel landen te kampen […]
  [naar artikel]
 38. Tesla klopt verwachtingen met verkoop van kwart miljoen elektrische auto’s (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla heeft in het derde kwartaal bijna een kwart miljoen wagens geleverd. Dat is meer dan verwacht. Het gaat om een record voor de producent van elektrische wagens. Tesla maakte de cijfers zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 39. Europese verkoop elektrische wagens piekt in 2020 (05/01/2021 - De Tijd)
  21:12 Vorig jaar zijn op de Europese markt voor het eerst meer dan 1 miljoen elektrische wagens en plug-inhybrides verkocht.
  [naar artikel]
 40. Renault wil tegen 2030 enkel nog elektrische wagens verkopen in Europa (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Automerk Renault wil in 2030 niet langer 90 procent maar wel uitsluitend nog elektrische voertuigen verkopen in Europa. Dat heeft de algemeen directeur van de groep Renault, Luca de Meo, donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 41. Renault wil tegen 2030 enkel nog elektrische wagens verkopen in Europa (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Automerk Renault wil in 2030 niet langer 90 procent maar wel uitsluitend nog elektrische voertuigen verkopen in Europa. Dat heeft de algemeen directeur van de groep Renault, Luca de Meo, vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 42. Snel vijf miljoen elektrische wagens op Chinese wegen (13/02/2017 - Express)
  China wil dit jaar achthonderdduizend laadpunten voor elektrische wagens in gebruik nemen. Daarmee wil de overheid aan de toenemende vraag tegemoet komen. Dat heeft de Chinese National Energy Administration (NEA) gemeld. Het voorbije jaar werden in China honderdduizend laadpunten in gebruik genomen. Dat betekende al een verdrievoudiging van het bestaande aanbod, maar tegen het einde van dit decennium wil het land naar eigen zeggen tegemoet komen aan de energiebehoefte van vijf miljoen elektrische voertuigen. De energie-autoriteit maakte ook bekend aan een eenvormige standaard voor de laadpunten van elektrische wagens te werken. Inmiddels werden in het land ook al 14.000 kilometers autostrade uitgerust met stations die snelle herlaadbeurten mogelijk maken. Tussen de stations ligt een gemiddelde afstand van 48,6 kilometer. Marktaandeel De Chinese energie-autoriteit merkt nog op dat elektrische wagens vorig jaar meer dan 1,2 miljard kilowattuur energie hebben afgenomen. Daarmee kon in totaal ongeveer 400.000 ton brandstof worden uitgespaard. In Peking en Shanghai kan elke bestuurder van een elektrische wagen volgens de krant China Daily inmiddels binnen een straal van minder dan vijf kilometer een laadstation vinden. In andere grote metropolen, zoals Guangzhou en Shenzhen, zou aan gelijkaardige projecten worden gewerkt. Nergens in de wereld worden zoveel elektrische wagens in gebruik genomen dan in China. Het voorbije jaar werden in het land 351.900 auto’s met elektrische aandrijving verkocht. Daarmee had China een aandeel van 46 procent op de wereldwijde markt. Geraamd wordt dat het Chinese marktaandeel dit jaar zelfs tot meer dan 50 procent zal oplopen. De verkoopcijfers worden aangevoerd door constructeur Byd, die het voorbije jaar de drie populairste modellen op de markt had en in totaal 28 procent van de verkopen vertegenwoordigde. Andere merken in de top tien zijn Baic, Geely, Zotye, Chery en Saic. Inmiddels is ook de Amerikaanse producent Tesla met een Chinese verkoop gestart. (mah) The post Snel vijf miljoen elektrische wagens op Chinese wegen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 43. ‘West-Europa verkoopt dit jaar ruim één miljoen elektrische wagens’ (17/08/2020 - Express)
  West-Europa is tijdens de maand juli een groter verkoper van elektrische auto’s geworden dan China. Dat fenomeen was onder meer... The post ‘West-Europa verkoopt dit jaar ruim één miljoen elektrische wagens’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Ferrari: “Ook elektrische portfolio zal zijn exclusieve cachet behouden” (18/06/2022 - Express)
  Eind dit decennium moeten elektrische en hybride wagens bij de Italiaanse autobouwer Ferrari 80 procent van de totale verkoop vertegenwoordigen. Dat blijkt uit de plannen die Benedetto Vigna, chief executive van Ferrari, voor de volgende jaren bij de Italiaanse constructeur heeft ontvouwd. Ferrari past de fabrieksterreinen rond zijn hoofdkwartier in Maranello in het noorden van […]
  [naar artikel]
 45. Porsche verkoopt voor eerste keer meer dan 300.000 wagens per jaar (18/03/2022 - Express)
  De Duitse autobouwer Porsche heeft het voorbije jaar uitstekende resultaten laten optekenen. Daarbij maakte Oliver Blume, chief executive van Porsche, gewag van het beste jaar uit de geschiedenis van de constructeur. Tegelijkertijd maakte het bedrijf, onderdeel van de VW Group, bekend dat elektrische wagens tegen eind dit decennium meer dan 80 procent van de totale […]
  [naar artikel]
 46. Duitsland wil één miljoen oplaadpunten voor elektrische wagens (07/11/2019 - Express)
  Tegen eind volgend decennium moet Duitsland een netwerk van een miljoen oplaadpunten voor elektrische auto’s hebben uitgebouwd. Dat heeft de Duitse kanselier Angela Merkel gezegd. Met dat plan wil Merkel haar landgenoten aanmoedigen om over te stappen op auto’s met een elektrische aandrijving. Dat streven vormt een onderdeel van de inspanningen om de ecologische voetafdruk van de Duitse consumenten te verminderen. Merkel benadrukte daarbij dat de mobiliteit van de toekomst niet alleen betaalbaar, flexibel en comfortabel, maar ook klimaatvriendelijk moet zijn.  Duitsland telt momenteel ongeveer 21.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Merkel betoogde dat een sterke uitbreiding van dat netwerk cruciaal zal zijn om de consumenten aan te zetten om hun auto’s op diesel of benzine aan de kant te schuiven. Subsidies Tegen eind volgend decennium hoopt de Duitse regering de uitstoot van koolstofdioxide te kunnen halveren. Om die doelstelling te kunnen realiseren, heeft de Duitse regering een aantal maatregelen ingevoerd die een milieuvriendelijker vervoer moeten bevorderen. Onder meer zouden bij de aankoop van een elektrische wagen tot 4.000 euro subsidies zijn voorzien. Die som zou de hogere aankoopkosten van een elektrische auto moeten compenseren. Merkel benadrukte daarbij dat de overheid en de industrie de extra kosten voor de promotie van een duurzaam vervoer moeten dragen. De Duitse bondskanselier zei verder met de industrie te willen bekijken op welke manier de autosector de emissiedoelstellingen kan bereiken. Tegelijkertijd moet volgens Merkel echter ook worden gekeken op welke manier de verschuiving naar de productie van elektrische auto’s een impact op de Duitse werknemers zal hebben. ‘Ook de werknemers uit de autosector moeten een traject naar een moderne en klimaatvriendelijke toekomst kunnen volgen,’ aldus Merkel.  Golf Grote Duitse autoconcerns zoals Volkswagen en BMW hebben al duidelijk interesse in de uitbouw een elektrische portfolio getoond. ‘De constructeurs willen echter een sterkere infrastructuur vooraleer ze hun volledige gewicht achter de technologie willen zetten,’ zeggen waarnemers. Inmiddels geven elektrische wagens in Duitsland echter duidelijke tekenen van een opmars. Het voorbije jaar werden in Duitsland 53.000 nieuwe elektrische wagens ingeschreven. Het jaar voordien waren 34.000 registraties opgetekend. Dit jaar zou een niveau van 100.000 exemplaren in het bereik liggen. Verwacht wordt dat de Volkswagen Golf het eerste grote elektrische massamodel op de Europese automarkt zal worden. The post Duitsland wil één miljoen oplaadpunten voor elektrische wagens appeared first on Express.
  [naar artikel]
 47. Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen (27/12/2019 - Metro)
  Vanaf 1 januari geeft Vlaanderen geen premies meer voor elektrische wagens, omdat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) oordeelde dat ze hun doel voorbij schoten. De beslissing om de premie af te schaffen werd eind oktober genomen door de Vlaamse regering. De voornaamste reden was dat ze te weinig werd aangevraagd, en ook vooral voor duurdere wagens. Dat terwijl de premie bedoeld was om de aankoop van elektrische wagens te stimuleren, voor mensen voor wie de hoge aankoopprijs een drempel was. Wie nog ten laatste op 31 december een elektrische wagen bestelt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. ‘Elektrische auto kan in Europese Unie ruim 800.000 banen creëren’ (12/03/2021 - Express)
  De Europese Unie moet tegen het midden van dit decennium een productiecapaciteit uitbouwen die het mogelijk maakt om jaarlijks zeven miljoen elektrische wagens met batterijen uit te rusten. Dat hebben Peter Altmaier en Bruno Le Maire, de ministers van Economie van respectievelijk Duitsland en Frankrijk, samen met Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, in […] The post ‘Elektrische auto kan in Europese Unie ruim 800.000 banen creëren’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Mercedes-Benz wil bij overstap naar elektrische wagens inzetten op flexibele productielijnen (22/02/2022 - Express)
  De Duitse autobouwer Mercedes-Benz verwacht tegen de tweede helft van dit decennium fabrieken te hebben waar uitsluitend elektrische wagens zullen worden geproduceerd. Maar er zullen geen fabrieken worden gebouwd die uitsluitend elektrische voertuigen kunnen maken. Dat heeft Jörg Burzer, productiechef van Mercedes-Benz, in een interview met het persbureau Reuters gezegd. Burzer benadrukte dat het bedrijf […]
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy