Voeding is meer dan de optelsom van de nutriënten. Of: 1 + 1 is niet altijd 2. [naar artikel]
Een stijging van het CO2-gehalte door menselijke activiteit leidt ertoe dat basisproducten zoals rijst en graan minder voedingsstoffen bevatten. Dat kan tot gevolg hebben dat 175 miljoen mensen tegen 2050 een tekort aan zink ontwikkelen, en 122 miljoen mensen een tekort aan proteïne. [naar artikel]
Geschreven met input van online vitamineshop Flinndal Wortelen zijn misschien het meest bekende voedsel om je ogen gezond te houden. Maar er zijn nog heel wat andere voedingsmiddelen en -stoffen die zelfs belangrijker kunnen zijn om je gezichtsvermogen scherp te houden naarmate je ouder wordt. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen zijn onmisbaar om je gezichtsvermogen … The post Essentiële voedingsstoffen voor je ogen appeared first on Express. [naar artikel]
“De pizza is een van de oudste producten uit het Mediterraanse dieet, en is een bron van gevarieerde voedingsstoffen.” Met dat argument heeft de... [naar artikel]
Met hun zwierige blad, talrijke kleuren en wuivende pluimen zijn siergrassen nu de sterren van je tuin. Ze creëren een ware ‘Indian Summer’-sfeer, en laat september net een uitstekende maand zijn om ze te kiezen en te planten. Onze tuinexperte Laurence Machiels tipt de mooiste soorten. [naar artikel]
Voeding heeft mogelijk een invloed op het ziekteverloop bij een coronabesmetting. Een team onderzoekers van de UGent ontdekte namelijk dat de kans op zware ziekte en overlijden een pak groter wordt bij patiënten met een tekort aan zink en selenium, twee stoffen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. “Artsen hebben te weinig aandacht voor die elementen.” [naar artikel]
Voeding heeft mogelijk een invloed op het ziekteverloop bij een coronabesmetting. Een team onderzoekers van de UGent ontdekte namelijk dat de kans op zware ziekte en overlijden een pak groter wordt bij patiënten met een tekort aan zink en selenium, twee stoffen die een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. “Artsen hebben te weinig aandacht voor die elementen.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Tijdens de les natuurwetenschappen onderzochten de eerstejaars van Don Bosco Helchteren welke voedingsstoffen in ons voedsel zitten. [naar artikel]
Deze week haalt het kwik in het bekende Palm Beach in Florida vlotjes 26 graden Celsius. De stranden zitten normaal afgeladen vol, maar nu blijven toeristen weg. Het witte zand wordt nu ingepalmd door zeewier met een reukje aan, dat massaal aanspoelt. Volgens experts wordt het elk jaar erger door de opwarming van de aarde en lekt er te veel afval rijk aan voedingsstoffen - zoals rioolwater met menselijk uitwerpselen of kunstmest uit de landbouw - in de oceaan waardoor het stinkende zeewier erg goed gedijt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.