Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

BUDGETTIP. Met deze 3 no waste-recepten tover je restjes oud brood of kaas om in een nieuwe maaltijd

20/03/2022 - 12:06
"Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3x brood: Jeroen Meus weet wat te doen met restjes van de bakker (12/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Heb je nog wat brood op overschot? Jeroen weet raad met die restjes. Tover ze om tot een snelle hap, een feestontbijt of een kunstwerk van een hoofdmaaltijd. [naar artikel]


2. Drie zero waste recepten met restjes (08/09/2019 - Metro)

Koken is ontspannend en het resultaat opsmikkelen is zo mogelijk nog leuker. Maar helaas wordt er veel te veel voedsel verspild. Maar liefst 35 tot 50% van het geproduceerde eten wordt weggegooid en daar zijn consumenten voor de helft verantwoordelijk voor. Nochtans is het makkelijk om je voedselafval te beperken. In ‘De kunst van no-waste’ […] Het bericht Drie zero waste recepten met restjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Luilekkere recepten om de restjes feestelijk weg te werken (19/12/2020 - Het Belang van Limburg)

2021 komt eraan! Tijd dus om nog snel alle restjes van 2020 uit de koelkast te halen - en kuis die meteen ook even uit. Twee recepten uit het kookboek ‘Empty the fridge’ voor lekkers met feestrestjes. [naar artikel]


4. Brood op restaurant voor de maaltijd? Geen goed idee, tenzij je het in deze volgorde of met deze andere dingen eet (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]


5. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


6. Van comfortfood tot het perfecte apérohapje: 5 recepten voor op je weekmenu (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Lang weekend! Dat betekent extra tijd om je weekmenu op punt te stellen én om toch nog voldoende te ontspannen. Van een smeuïge macaroni met kaas en hesp tot een fris trio van groentefrietjes als apéro: dankzij deze 5 recepten uit het HLN Eten-weekmenu tel je elke dag af naar de volgende maaltijd. Is het al etenstijd? [naar artikel]


7. Voor amper 3,5 euro een volledige maaltijd: 5 recepten van het HLN Eten-weekmenu die je wil proeven (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]


8. Nood aan comfortfood bij dit koude weer? Deze 5 maaltijdsoepen met pasta, kaas en worstjes verwarmen je (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Twijfel je met dit koude weer tussen een verwarmende curry, een stoofpotje of een ovenschotel? Dan krijg je al die wensen met deze 5 recepten voor maaltijdsoepen van foodblogger Elise Van de Poele allemaal tegelijkertijd op tafel. Verse soep is niet per se een tussendoortje, voorgerecht of extraatje bij oud brood. Deze soepen bevatten worstjes, pasta, gnocchi of zelfs kaas: daar krijg je iedereen warm mee bij deze temperaturen. [naar artikel]


9. Waarom het geen goed idee is om een stukje brood voor je maaltijd te eten (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]


10. Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar” (07/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]


11. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


12. Zero-waste koken: met deze recepten verspil je zo weinig mogelijk in de keuken (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zero-waste koken is in: je verspilt zo weinig mogelijk voedsel. Het begint eigenlijk al in de winkel, met ecobewust kopen. Echt niet moeilijk! [naar artikel]


13. Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook je stokbrood of pistolets zijn nog bruikbaar” (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]


14. Drukke planning? Deze 7 recepten tover je in sneltempo op tafel (04/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Een pizza met geitenkaas of een frittata met zoete aardappel: Jeroen Meus kookt creatief met restjes (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Een originele frittata, een heerlijke tartiflette voor koude dagen of een troostende bladerdeegpizza met lekker veel kaas. In deze drie gerechten van Jeroen Meus kun je zowat alle restjes uit je frigo kwijt. [naar artikel]


16. Naast brood en kaas maakt brouwerij Ter Dolen nu ook koeken van bier (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Naast brood en kaas kan je voortaan ook koek kopen die gemaakt wordt met bier van kasteelbrouwerij Ter Dolen in Helchteren. “Na corona moesten we onszelf heruitvinden”, zegt zaakvoerder Ike Janssen. [naar artikel]


17. Onderzoek: Eten van restjes is niet zo gezond (11/09/2018 - Metro)

Vraag je wel eens een doggybag op restaurant of eet je altijd de restjes op van een vorige maaltijd? Dan is de kans groot dat je je later op de avond beloont met ongezonde snacks. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan hebben ondervonden dat personen die overschotjes opeten het gevoel hebben dat ze ondereten, waardoor […] Het bericht Onderzoek: Eten van restjes is niet zo gezond verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


18. Dit maak je met de restjes van je kerstdiner (18/12/2018 - Metro)

Voor een kerstdiner pak je graag uit en je wil niet dat er te weinig is. Je gasten mogen toch niet met honger naar huis, wel? Dat betekent ook dat je de volgende dag vaak met heel wat restjes zit. In plaats van die gewoon de vuilbak in te kieperen, kan je ook aan de […] Het bericht Dit maak je met de restjes van je kerstdiner verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Salades smaken ook in de herfst en deze drie hartige recepten bewijzen dat (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

In het najaar kan je even goed genieten van (rijkelijk gevulde maaltijd)salades als in het hartje van de zomer. Met deze drie herfstproof recepten serveer je het beste van het seizoen in een fris bord vol kleur en vitamines. [naar artikel]


20. Britse campagne: “Toast bevroren brood voor minder afval.” Maar is dat wel veilig? (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Een nieuwe Britse campagne van het Waste & Resources Action Programme (WRAP) roept op om brood vanuit de diepvriezer direct in de toaster te gooien. Zo belanden er minder sneetjes in de vuilnisbak. Maar is het wel een goed idee om klam brood in een elektronisch apparaat te plaatsen? Culinair journaliste en schrijfster Tine Bral legt het uit. [naar artikel]


21. Je tafelgenoten verrassen met roze gerechten? Met dit ingrediënt tover je Instagramwaardige receptjes op tafel (02/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Vier recepten om Pinksteren kleur te geven. Of gewoon omdat je fan bent van pink food. Of omdat je van bietjes houdt want zij geven deze vier recepten hun typische roze tint. productie BLURP [naar artikel]


22. Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


23. Kan je zelf kaas maken? En is gekochte niet sowieso goedkoper en beter? Wij deden de test voor 3 kazen (11/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Is maak je eigen kaas, het nieuwe bak je eigen brood? “Voeg citroen toe aan melk en je hebt kaas”. Zo simpel is het volgens YouTube om zelf (zachte) kaas te maken. Maar is kaas maken geen omslachtig procedé en heb je daarvoor niet een heleboel ingrediënten nodig die je doorsnee niet in huis hebt? We deden de test, maakten onze eigen kaas en dat ging van “best fier” tot “gortdroog”. [naar artikel]


24. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


25. Van sardientjes met zeekraal tot een smoothie bowl: met deze 5 recepten combineer je de voordelen van de mediterrane keuken én het ketodieet (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Deze week toveren we met de hulp van bestsellerauteur Julie Van den Kerchove de mediterrane keuken op je bord. En dat in een jasje van het ketodieet, met weinig koolhydraten dus. Hier vijf recepten om je vingers bij af te likken. “Deze comfort food-maaltijd kan je gerust elke week op het menu zetten.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!