De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Als wij hen niet vernietigen, zullen zij ons vernietigen’: Aleksander Doegin, het ‘brein’ van Poetin

De Morgen

22/03/2022 - 08:03


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wie Poetin wil begrijpen, moet zijn ‘brein’ Aleksander Doegin leren kennen. Waar staat hij voor? (22/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Live - Poetin plant voorlopig geen nieuwe ‘massale’ aanvallen: ‘Niet het doel om Oekraïne te vernietigen’ (14/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Oud-chef CIA: “VS zou Russische troepen vernietigen als Poetin kernwapens inzet” (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens David Petraeus, een voormalig directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, kunnen de Verenigde Staten ‘alle Russische troepen op Oekraïens grondgebied vernietigen en de vloot in de Zwarte Zee tot zinken brengen’. De voormalige generaal zei wel dat dat een hypothese is en hij dat niet besproken heeft met de nationale veiligheidsadviseur.
  [naar artikel]
 4. ‘Zo voelt het om vandaag klimaatwetenschapper te zijn’: wetenschap lacht met ‘Don’t Look Up’, al is het zuur (05/01/2022 - De Morgen)
  Wat te doen als een meteoor de aarde dreigt te vernietigen? Niets. Gewoon wegkijken. Klimaatwetenschappers herkennen zich perfect in de satire van Don’t Look Up. Al kan niet elke wetenschapper er ook mee lachen.
  [naar artikel]
 5. ‘Don’t Look Up’ hit bij klimaatwetenschappers: ‘Benieuwd naar studies over effect van de film’ (05/01/2022 - De Morgen)
  Wat te doen als een meteoor de aarde dreigt te vernietigen? Niets. Gewoon wegkijken. Klimaatwetenschappers herkennen zich perfect in de satire van Don’t Look Up. Al kan niet elke wetenschapper er ook mee lachen.
  [naar artikel]
 6. ‘De Russen vernietigen de steden van de mensen die ze komen ‘redden’. Het toppunt van cynisme’ (28/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Rusland dreigt met ‘killer robots’ die westerse tanks kunnen vernietigen: “Vooral een PR-stunt” (03/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vier ‘killer robots’ die in staat zouden zijn om tanks uit het Westen te herkennen en te vernietigen, zijn aangekomen in de Donbas. Dat meldt Dmitry Rogozin, Russische ex-ruimtevaartbaas en hoofd van een groep militaire adviseurs, op Telegram. Kan dit een ommekeer betekenen in de oorlog? “Bij Rusland gaat het vaak om veel woorden, maar weinig daden.”
  [naar artikel]
 8. Live - Na Polen stuurt ook Slowakije straaljagers naar Oekraïne • Rusland zegt gevechtsvliegtuigen te zullen ‘vernietigen’ (17/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Generaal Aleksander Dvornikov: de ‘held van Rusland’ die Poetin een trofee moet bezorgen (liefst tegen 9 mei) (11/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Poetin heeft Aleksander Dvornikov (60) aangesteld tot nieuwe bevelhebber van de Russische troepen in Oekraïne. De generaal voerde eerder al het Russische leger aan in Syrië en kreeg daarvoor het ereteken ‘held van de Russische federatie’. Dvornikov moet Poetin een trofee bezorgen door de Donbas-regio te veroveren. Liefst tegen 9 mei, de dag dat Rusland de overwinning op de nazi’s herdenkt.
  [naar artikel]
 10. “Uitschot dat we uitspugen als een vlieg in de mond”: Poetin waarschuwt voor ‘vijfde colonne’, maar wat is dat? (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  President Vladimir Poetin heeft een scherpe waarschuwing gegeven aan de Russische “verraders” die volgens hem door het Westen als “vijfde colonne” worden ingezet om het land te vernietigen. Maar wat is een ‘vijfde colonne’? Is dat iets van alle tijden en van alle oorlogen?
  [naar artikel]
 11. Obama belooft IS te vernietigen en haalt uit naar Poetin (05/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Obama beloofde donderdag terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vernietigen in Syrië en Irak, en haalde tegelijkertijd uit naar de Russische president Poetin, die het Syrische regime steunt.
  [naar artikel]
 12. Obama belooft IS te vernietigen en haalt uit naar Poetin (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Obama beloofde donderdag terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vernietigen in Syrië en Irak, en haalde tegelijkertijd uit naar de Russische president Poetin, die het Syrische regime steunt.
  [naar artikel]
 13. Obama belooft IS te vernietigen en haalt uit naar Poetin (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Obama beloofde gisteren terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vernietigen in Syrië en Irak, en haalde tegelijkertijd
  [naar artikel]
 14. China staat klaar “om onafhankelijkheid van Taiwan te vernietigen” (16/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  China is bereid om “elke vorm van onafhankelijkheid van Taiwan resoluut te vernietigen”, beweert het leger dinsdag. De Verenigde Staten bereiden zich van hun kant voor op een snellere verkoop van defensieve wapens en andere militaire hulp aan het zelfbesturende eiland, schrijft ‘Bloomberg’.
  [naar artikel]
 15. ‘Roomies’-regisseur Gilles Coulier zoekt jong talent voor nieuwe fictiereeks ‘Beats of Love’ (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Productiehuis De Wereldvrede - het brein achter reeksen als ‘Roomies’, ‘Albatros’ en ‘Bevergem’ - is op zoek naar ‘unieke jongeren' tussen de 13 en 17 jaar voor de gloednieuwe reeks ‘Beats of Love’.
  [naar artikel]
 16. Live - Joe Biden: ‘Rusland wil het bestaansrecht van het Oekraïense volk vernietigen’ (21/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Live - Zelensky: ‘Rusland probeert met energieoorlog het normale leven van Europeanen te vernietigen’ (04/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Live - Zelensky tevreden met visabeperkingen voor Russen ‘die Europese waarden vernietigen’ (01/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Live - Zelensky op Europese top in Brussel: ‘Russen willen onze way of life vernietigen’ (09/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Live - Zelensky: ‘Rusland probeert met energieoorlog het normale leven van Europeanen te vernietigen’ (04/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. ‘Als Oekraïne de bruggen bij Cherson kan vernietigen, zitten de Russen als ratten in de val’: keren de kansen? (25/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. ▶ Live - Zelensky op Europese top in Brussel: ‘Russen willen onze way of life vernietigen’ (09/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Live - Meerdere explosies boven Kiev: ‘Luchtafweer kon meer dan 24 Russische drones vernietigen’ (10/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Chemiebedrijf 3M trekt ten strijde tegen PFAS-verplichtingen: ‘Hallucinant en moreel verwerpelijk’ (08/09/2023 - De Standaard)
  3M wil via de Raad van State het besluit ‘PFAS 3M - Zwijndrecht’ van de Vlaamse regering laten vernietigen. Daarin staat onder meer dat het chemiebedrijf vervuilde tuinen en landbouwgronden in zijn omgeving moet herstellen.
  [naar artikel]
 25. Live - Na Polen stuurt ook Slowakije straaljagers naar Oekraïne, Rusland wil ze allemaal ‘vernietigen’ (17/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Minister Weyts reageert op vernietiging eindtermen: ‘Alles bij het oude laten is nu geen optie’ (16/06/2022 - De Standaard)
  ‘Een opdoffer’, zo noemt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de beslissing van het Grondwettelijk Hof om de eindtermen van het tweede en derde graad secundair onderwijs te vernietigen.
  [naar artikel]
 27. Live - 20 gewonden bij luchtaanval in Dnipro • Wagner-baas: ‘Ze zijn bezig de Russische staat te vernietigen’ (04/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Is Elon Musk écht voor vrije meningsuiting? ‘Als hij doet wat hij heeft beloofd, vermoed ik dat hij Twitter zal vernietigen’ (27/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Poetin zweert islamistische terroristen te vernietigen (09/04/2019 - De Morgen)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft een bezoek gebracht aan de burgers die gewond raakten bij de aanslagen van eerder deze week in Volgograd. Poetin zweert de terreur met wortel en tak te zullen uitroeien.
  [naar artikel]
 30. Gouden beer-winnaar ‘Sur l’Adamant’: Baas in eigen brein 2.0 (09/06/2023 - De Wereld Morgen)
  Documentaires scoren plots op internationale filmfestivals. Na de triomf van ‘All the Beauty and the Bloodshed’ in Venetië volgde de Gouden Beer van Berlijn voor ‘Sur l’Adamant’. De Franse regisseur Nicolas Philibert, die naam maakte met arthouse hit ‘Être et avoir’, stond er zelf van te kijken dat zijn documentaire over een drijvende dagopvang voor mensen met psychologische problemen bekroond werd. Maar onbegrijpelijk was de jurybeslissing niet. Dit is immers warme, menselijke cinema. Empathische kunst. The post Gouden beer-winnaar ‘Sur l’Adamant’: Baas in eigen brein 2.0 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 31. Brussels burgemeester Close laat kartonnen tenten van minderjarige migranten vernietigen: ‘Trieste episode van een structureel probleem’ (19/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Live - Opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kiev • Wagner-baas: ‘Ze zijn bezig de Russische staat te vernietigen’ (04/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Dit zijn de leukste Poetin-parodieën: ‘Street Fighter’, ‘South Park’ en playbacken op ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het internet duiken verschillende parodieën en memes op van Vladimir Poetin. Vooral de versie van ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ van Borsato blijkt een grote hit op sociale media. Ook de makers van het komische programma ‘South Park’ spotten met de Russische president.
  [naar artikel]
 34. Russische ruimtechef: “Rusland kan NAVO-landen in een half uur vernietigen” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoofd van het Russische ruimteagentschap ‘Roskosmos’, Dmitry Rogozin, heeft beweerd dat Rusland de lidstaten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) erg snel kan vernietigen indien er een nucleaire oorlog zou plaatsvinden. Rogozin, die de laatste maanden al heel wat provocatieve uitspraken deed, deelde de boodschap in een bericht op het platform Telegram. “Rusland kan de NAVO-landen in 30 minuten kapotmaken, maar dat mogen we niet toelaten”, aldus de ruimtechef. “De gevolgen van een nucleaire oorlog zullen namelijk een impact hebben op de toestand van onze Aarde.”
  [naar artikel]
 35. ‘Poetin kán Oekraïne nooit helemaal bezetten’: expert Russisch leger schetst vijf mogelijke scenario’s (17/02/2022 - De Morgen)
  De Belgische kolonel buiten dienst Roger Housen, die professioneel het Russische leger bestudeerde, denkt dat Vladimir Poetin niet in staat is het land te veroveren. ‘Het is fysiek onmogelijk’, zegt hij. ‘Rusland kan een bezetting niet bolwerken.’
  [naar artikel]
 36. “We zullen hem vernietigen.” Waarom Poetin bang moet zijn van Nationaal Republikeins Leger dat moordaanslag in Moskou opeist (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ‘Nationaal Republikeins Leger’. Zo heet de Russische groepering die de moord op Darja Doegina opeist en het Kremlin de oorlog verklaart. Wie zit daar achter? Wie wil ze nog treffen? Waarom roept ze op om een wit-blauw-witte vlag te hijsen? “Volgens Ruslandkenner Mark Galeotti heeft de president toch meer te vrezen van zo’n binnenlandse guerrilla dan van de recente golf aan Oekraïense aanvallen.”
  [naar artikel]
 37. Poetin heeft genoeg kernwapens om wereld te vernietigen: wat zijn realistische doelwitten? (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  5.977 kernkoppen, genoeg om de wereld te vernietigen. Zoveel nucleaire wapenkracht heeft de Russische president Vladimir Poetin ter beschikking. Afgelopen weekend liet hij zijn wapens schietklaar maken. Zal het ooit tot een aanval komen? Wat zijn realistische doelwitten? En kunnen we er iets tegen beginnen?
  [naar artikel]
 38. Poetin heeft genoeg kernwapens om wereld te vernietigen en Europa is eerste doelwit: “Brussel kan in het vizier komen” (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  5.977 kernkoppen, genoeg om de wereld te vernietigen. Zoveel nucleaire wapenkracht heeft de Russische president Vladimir Poetin ter beschikking. Afgelopen weekend liet hij zijn wapens schietklaar maken. Zal het ooit tot een aanval komen? Wat zijn realistische doelwitten? En kunnen we er iets tegen beginnen?
  [naar artikel]
 39. ‘Al wat de mens uitspookt is een uitdrukking van de natuur in actie. Zelfs wanneer we schijnbaar de natuur vernietigen’ (11/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Live - Wagner-baas: ‘Ze zijn bezig de Russische staat te vernietigen’ • Zelensky zegt dat Oekraïne klaar is voor tegenoffensief (03/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Live - Lichaam van peuter gevonden onder puin na luchtaanval in Dnipro • Wagner-baas: ‘Ze zijn bezig de Russische staat te vernietigen’ (04/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. ‘That ‘70s Show’ krijgt spin-off getiteld ‘That ‘90s Show’ (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De makers van ‘That ‘70s Show’ zijn druk in de weer met een vervolg voor de populaire reeks. Op vraag van Netflix werd ‘That ‘90s Show’ in het leven geroepen. Al zeker twee leden van de originele cast zullen terugkeren.
  [naar artikel]
 43. Is mei ook al verloren? Onze weerman voorspelt kwakkelweer tot Hemelvaart (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Regenachtig’. ‘Grijs’. ‘Wisselvallig’. ‘Frisser’. ‘Mistig’. Ziehier het weerbericht van de komende dagen. Want na maart en april lijkt ook mei het mooie weer niet te zullen maken: tot en met Hemelvaart blijft het kwakkelen. “We zitten aan de verkeerde kant.”
  [naar artikel]
 44. Poetin ‘ontvangt leiders uit 49 Afrikaanse landen’ om ‘nieuwe wereldorde’ te bespreken (25/07/2023 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin zal vrijdag verschillende Afrikaanse leiders ontvangen tijdens een speciale top. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt in een persbericht De regeringshoofden, aldus het persbericht, zullen vanaf donderdag aankomen in Sint-Petersburg. Volgens het Kremlin hebben 49 van de 54 Afrikaanse landen hun aanwezigheid bevestigd. Het is de tweede keer dat dat Russisch-Afrikaanse top wordt georganiseerd. In 2019 ontving Poetin zijn ambtsgenoten in Sotsji, aan de Zwarte Zee. ‘Meer dan vijftig vergaderingen en ronde tafels’ staan op de agenda, klinkt het. De gesprekken zullen vooral gaan over economische samenwerking op vlak van voedsel, energie en over veiligheid. Maar ook onderwijs en gezondheid moeten aan bod komen.  Poetin zal het woord nemen tijdens de plenaire zitting. Volgens zijn diplomatieke adviseur Joeri Oesjakov plant hij een ‘lange toespraak’ waarin hij onder meer ‘de vorming van een nieuwe wereldorde’ zal bespreken. Wellicht komt ook de graanbevoorrading van Afrika ter sprake. The post Poetin ‘ontvangt leiders uit 49 Afrikaanse landen’ om ‘nieuwe wereldorde’ te bespreken appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 45. Recensie: ‘Oorlog met Rusland’ en ‘We moeten het even over Poetin hebben’ (26/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week boeken waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘Oorlog met Rusland’ van Michel Krielaars en ‘We moeten het even over Poetin hebben’ van Mark Galeotti.
  [naar artikel]
 46. Burberry stopt met vernietigen onverkochte producten én met bont (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse luxemerk Burberry gaat niet langer kledingstukken en cosmetica vernietigen die niet verkocht raken. Het merk hoopt zo hun...
  [naar artikel]
 47. Burberry stopt met vernietigen onverkochte producten én bont (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse luxemerk Burberry gaat niet langer kledingstukken en cosmetica vernietigen die niet verkocht raken. Het merk hoopt zo hun...
  [naar artikel]
 48. Egbert Lachaert: ‘De Bleeker wordt gebruikt om de premier te vernietigen’ (17/12/2022 - De Tijd)
  02:00 De manier waarop de oppositiepartij N-VA premier Alexander De Croo heeft weggezet als leugenaar ergert Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. ‘De enige winnaar van dit afgrijselijke politieke theater is...
  [naar artikel]
 49. Poetins favoriete filosoof suggereert om Poetin ten val te brengen (13/11/2022 - Knack)
  Ja, u las de titel correct. Een van de belangrijkste Russische figuren die ‘het brein van Poetin’ wordt genoemd, heeft op Telegram opgeroepen om president Vladimir Poetin ten val te brengen. Alexander Doegin liet doorschemeren dat de Russische president zelfs zou moeten worden gedood na de vernederende nederlaag van Moskou in Kherson. De ultrarechtse nationalist Alexander Doegin is de eerste belangrijke Rus die het stilzwijgen heeft verbroken over de groeiende afkeer van Poetins mislukte invasie in Oekraïne. De dochter van Doegin werd in juli door een autobom gedood. “Putin’s brain”, Alexander Dugin, calls for Russian leader to be killed for his failures in Ukraine. The Russians can accept all sorts of terrible atrocities, but can’t handle their strongman to be a loser. https://t.co/8bFRnyRL9u — Bill Browder (@Billbrowder) November 12, 2022 Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Klik hier om dit alsnog toe te laten Het gaat Doegin echter niet om de wreedheden van Rusland in Oekraïne. Hij wil de invasie escaleren. De terugtrekking uit Kherson ziet hij als het kwetsen van de Russische trots. Some people spoke about Dugin’s letter from yesterday, here’s the full translation. He states that Russian authorities reached the limit of what they can surrender. He blames Putin directly for the failures and low-key threatens him with death. https://t.co/SHbZCikkRY pic.twitter.com/U397Swv2RM — Dmitri (@wartranslated) November 11, 2022 Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Klik hier om dit alsnog toe te laten Poetins favoriete ideoloog citeert uit een verhaal van de Golden Bough van James Frazer waarin de koning wordt gedood omdat hij er niet in slaagde het te laten regenen tijdens een droogteperiode. Daarop werd zijn maag opengereten. In zijn tirade schreef Doegin: ‘We geven de heerser absolute volheid van macht, en hij redt ons allemaal, het volk, de staat, het volk, de burgers op een kritiek moment.’ ‘Als hij zich daarvoor omringt met stront of spuugt op sociale rechtvaardigheid, is dat onaangenaam, zolang als hij ons maar redt. En wat als dat niet lukt? ‘Dan – het lot van de ‘koning van de regens’.’ Kort nadat hij zijn uitbarsting op Telegram had geplaatst, werd zijn tirade tegen Poetin verwijderd. Hij ontkent ondertussen zijn boodschap als zijnde fake news en zou Poetin nog altijd steunen. Het is wel opvallend dat het zogezegde fake news nog steeds in een Italiaanse versie bij een bevriende thinktank te lezen is. The post Poetins favoriete filosoof suggereert om Poetin ten val te brengen appeared first on Knack.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy