De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Groot-Brittannië stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger

Het Laatste Nieuws

24/03/2022 - 05:46

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Verenigd Koninkrijk stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 2. Regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - De Tijd)
  01:05 Vivaldi gaat een miljard euro bijkomend investeren in het leger, zoals minister van Defensie Ludivine Dedonder had gevraagd. Premier Alexander De Croo kan op de NAVO-top over de oorlog in Oekraïne, di...
  [naar artikel]
 3. Regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) krijgt tot het einde van de legislatuur nog eens een miljard euro om te kunnen voldoen aan de vereisten van het militaire NAVO-bondgenootschap, dat met een snelle interventiemacht aan de grenzen met Oekraïne is gemobiliseerd sinds de oorlog er is losgebarsten. Ze was vragende partij voor extra middelen voor de uitbouw van een cybersecuritymacht in het Belgische leger. Maar er moeten ook dringend stocks worden aangevuld, want jarenlange besparingen hebben hun tol geëist. Dat schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 4. Britse onderwaterdrones moeten weg vrijmaken voor Oekraïense graanexport (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië stuurt onderwaterdrones naar Oekraïne om mijnen te detecteren voor de Oekraïense kust. Tientallen Oekraïners zullen in Groot-Brittannië leren hoe ze met de zes drones moeten werken, om te helpen bij de herneming van de graanuitvoer uit Oekraïne naar de rest van de wereld.
  [naar artikel]
 5. Nederland stuurt luchtafweerraketten naar Oekraïne (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland stuurt voor 15 miljoen euro aan extra luchtdoelraketten naar Oekraïne. Die moeten het land helpen zich te verweren tegen de Russische raketten en andere projectielen die Moskou de laatste dagen weer afvuurt op Oekraïne.
  [naar artikel]
 6. Groot-Brittannië stuurt klein aantal troepen naar Oekraïne (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië stuurt een klein aantal troepen naar Oekraïne, heeft minister van Defensie Ben Wallace volgens Britse media maandag meegedeeld aan het parlement. De militairen worden naar Oekraïne gestuurd voor trainingsdoeleinden nu de spanningen aan de grens met Rusland verder zijn opgelopen.
  [naar artikel]
 7. KIJK LIVE. Federale regering stelt begrotingsakkoord voor: 2 miljard euro extra uitgaven door corona en oorlog in Oekraïne (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Er worden voor twee miljard euro aan extra uitgaven voorzien door corona en de oorlog in Oekraïne. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens een persconferentie van de federale regering.
  [naar artikel]
 8. Oekraïne krijgt 5 miljard euro extra steun van EU (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De EU heeft volgens Kiev een memorandum van overeenstemming ondertekend voor het vrijmaken van vijf miljard euro aan noodleningen voor Oekraïne. “Dit is een nieuw gebaar van de EU om Oekraïne te steunen bij het winnen van de oorlog, bij de wederopbouw en bij het nastreven van een Europese toekomst”, meldt de Oekraïense premier Denys Sjmyhal maandag op Twitter.
  [naar artikel]
 9. Live. België stuurt 3.000 extra machinegeweren en 200 antitankwapens naar Oekraïne (27/02/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 10. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om nieuwe raketaanvallen op Oekraïne uit te voeren door nieuwe projectielen voor lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Dat zegt de Oekraïense legerleiding op basis van de militaire inlichtingendiensten. De raketten zouden bedoeld zijn om te gebruiken met een Iskander-wapensysteem en kunnen worden voorzien van kernkoppen. Het Russische leger heeft via Wit-Rusland al duizenden militairen Oekraïne ingestuurd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 11. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Amnesty: “Aanval op theater Marioepol was oorlogsmisdaad” - Britten geven Oekraïne extra miljard aan militaire steun (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de tot nu toe grootste ruil van krijgsgevangenen sinds de Russische invasie zijn gisteren 144 Oekraïense soldaten vrijgekomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie te leveren. Volgens hem heeft Oekraïne ook “ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro; nvdr) per maand” nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Verder vraagt hij ook strengere sancties tegen Moskou. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 12. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russische troepen vuren raketten af op steden in het zuiden” - Oekraïense regering ontkent aanval op Russisch oliedepot (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 13. VS gaan drie miljard dollar extra militaire steun leveren aan Oekraïne, ook Duitsland stuurt ruim 500 miljoen euro extra wapens (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de Oekraïense onafhankelijkheid gaan de Verenigde Staten woensdag drie miljard dollar/euro aan nieuwe militaire hulp voor het land aankondigen. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag aangegeven. Gisteren maakte Duitsland al bekend een half miljard euro extra wapens te sturen.
  [naar artikel]
 14. Opvallende eensgezindheid in Amerikaanse Congres: Huis zet licht op groen voor 40 miljard dollar extra hulp aan Oekraïne (11/05/2022 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden een hulppakket van 40 miljard dollar (omgerekend zo’n 38 miljard euro) voor Oekraïne goedgekeurd. Een ruime meerderheid van zowel Democratische als Republikeinse parlementsleden schaarde zich achter het voorstel. Het geld is onder andere bedoeld om het Oekraïense leger extra te bewapenen, maar ook voor hulp aan vluchtelingen en om dreigende graantekorten op te vangen.
  [naar artikel]
 15. Verenigde Staten kondigen 1,2 miljard dollar extra steun voor Oekraïne aan (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten maken 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) begrotingssteun over aan Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen aangekondigd tijdens een bezoek aan de Oekraïense hoofdstad Kiev.
  [naar artikel]
 16. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland stuurt nieuwe waarschuwing naar Westen: "Stel ons geduld niet verder op de proef” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische troepen hebben het tempo van hun aanvallen in het oosten van Oekraïne gevoelig verhoogd, zegt de generale staf van het Oekraïense leger. Bedoeling is naar verluidt de Oekraïense verdedigers in het oosten te omsingelen. Intussen zegt het Kremlin dat de wapenleveringen aan Oekraïne de Europese veiligheid bedreigen. Verschillende westerse landen hebben recentelijk nog nieuwe wapensteun beloofd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 17. De druk werd te groot: daarom stapt Wit-Rusland in de oorlog in Oekraïne (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hij heeft er alles aan gedaan om uit de oorlog in Oekraïne te blijven. Maar de druk op de Wit-Russische president Loekasjenko werd te groot. Maandagmiddag terwijl het raketten regende op Oekraïense steden, kondigde hij aan dat er een gezamenlijk militair commando met Rusland is geïnstalleerd. Poetin heeft elke bondgenoot nodig om in Oekraïne niet ten onder te gaan. Zelfs al stelt het Wit-Russisch leger niet veel voor. Voor Loekansjenko is het een kwestie van overleven, maar ook een gevaarlijke gok.
  [naar artikel]
 18. Het Eurovisiesongfestival zal niet plaatsvinden in Oekraïne, Groot-Brittannië krijgt de kans om over te nemen (17/06/2022 - VRT NWS)
  Er komt geen Eurovisiesongfestival in Oekraïne volgend jaar. Dat heeft organisator EBU beslist. Oekraïne won dit jaar het Eurovisiesongfestival, maar door de oorlog in het land is de situatie te onveilig en te onzeker om er de liedjeswedstrijd te organiseren. EBU gaat nu onderhandelen met de Britse omroep BBC. Groot-Brittannië werd dit jaar tweede en krijgt nu de kans om gastland te worden.
  [naar artikel]
 19. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 20. DISCUSSIE. Moet België extra wapens naar Oekraïne sturen? Waarom wel/niet? (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan Oekraïne. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag gezegd aan de vooravond van een cruciale vergadering van de contactgroep Oekraïne in het Duitse Ramstein. De bijeenkomst is bedoeld om verdere hulp aan Kyiv te coördineren nu het Russische leger zijn troepen in de strijd om Bachmoet gooit.
  [naar artikel]
 21. Oekraïners in België: ‘Mijn grootvader wantrouwde me toen ik hem belde’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 22. Europese leiders bezoeken Kiev, Biden stuurt 1 miljard dollar extra (16/06/2022 - Express)
  Het is een belangrijke week voor Oekraïne. Aan het front zijn de ogen vooral gericht op Severodonetsk, die stilaan in handen van Rusland lijkt te vallen. Achter het front kan Oekraïne echter enkele kleine overwinningen opspelden. Eerst was er de nieuwe militaire steun: woensdag al maakten verschillende NAVO-partners bekend extra wapens te sturen naar Oekraïne. […]
  [naar artikel]
 23. Zal Oekraïne westerse tanks ontvangen voordat het gevreesde Russische offensief losbarst? (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Oekraïne dringend extra wapens nodig heeft om het Russische leger het hoofd te bieden, staat buiten kijf. Zeker nu Rusland al in het oosten van Oekraïne aan een nieuw offensief is begonnen, neemt de druk razendsnel toe. Hoewel verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië, hebben beloofd om legertanks en andere wapens naar Oekraïne te sturen, laten de leveringen van de tanks op zich wachten. Wanneer mag Kiev de bijstand verwachten? En zullen de wapens arriveren voor het gevreesde Russische offensief losbarst?
  [naar artikel]
 24. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Regering Oekraïne ontkent dat het Russisch oliedepot aanviel - bussen met ontheemden komen toe in Zaporizja (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 25. Oekraïners in België: ‘We hopen dat het Westen ingrijpt voor het te laat is’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 26. VS gaan drie miljard dollar extra militaire steun leveren aan Oekraïne, ook Duitsland stuurt ruim half miljard aan wapens (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de Oekraïense onafhankelijkheid gaan de Verenigde Staten woensdag drie miljard dollar/euro aan nieuwe militaire hulp voor het land aankondigen. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag aangegeven. Gisteren maakte Duitsland al bekend een half miljard euro extra wapens te sturen.
  [naar artikel]
 27. Live - Oekraïne stuurt extra troepen naar front • Westerse pantservoertuigen ‘verlengen leed’ van Oekraïners, zegt Kremlin (09/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. België levert materiële steun aan Oekraïense leger en stuurt 300 militairen naar Roemenië (27/02/2022 - VRT NWS)
  België gaat 2.000 machinegeweren leveren aan het Oekraïense leger en zal 3.800 ton brandstof sturen, om de Oekraïense troepen te bevoorraden. Daarnaast zendt ons land ook 300 militairen naar Roemenië om het NAVO-grondgebied te helpen beschermen. Ook andere landen sturen materiële hulp naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 29. België belooft extra wapens aan Oekraïne (20/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan het Oekraïense leger. Dat zei minister van Defensie ­Ludivine Dedonder (PS) aan de vooravond van een cruciale bijeenkomst van tientallen bondgenoten in het Duitse Ramstein.
  [naar artikel]
 30. België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne: 5.000 machinegeweren en 200 antitankwapens (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne. Premier Alexander De Croo (Open VLD) had het zondag over 5.000 machinegeweren - in plaats van de eerder aangekondigde 2.000 geweren -  en 200 antitankwapens.
  [naar artikel]
 31. België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne: 5.000 machinegeweren en 200 antitankwapens (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne. Premier Alexander De Croo (Open VLD) had het zondag over 5.000 machinegeweren - in plaats van de eerder aangekondigde 2.000 geweren -  en 200 antitankwapens.
  [naar artikel]
 32. België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne: 5.000 machinegeweren en 200 antitankwapens (27/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  België stuurt nog extra wapens naar Oekraïne. Premier Alexander De Croo (Open VLD) had het zondag over 5.000 machinegeweren - in plaats van de eerder aangekondigde 2.000 geweren -  en 200 antitankwapens.
  [naar artikel]
 33. België levert nu ook 200 antitankwapens aan Oekraïne, naast 5.000 machinegeweren, na opnieuw een stevig potje armworstelen binnen Vivaldi tussen liberalen en PS (27/02/2022 - Express)
  Goedemiddag. Op zondag uitzonderlijk een bericht, omwille van de oorlog in Oekraïne. Op 48 uur tijd is België, net als de rest van de EU, spectaculair opgeschoven in haar militaire steun aan Oekraïne, een land in volle oorlog. Vilvadi stuurt 200 antitankwapens, naast 5.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof naar Oekraïne. In een telefoongesprek zaterdag […]
  [naar artikel]
 34. Liveblog Oekraïne-oorlog: "Biden zegt Oekraïne woensdag extra militair materieel toe" (16/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 35. België stuurt voor 11 miljoen euro extra militair materiaal naar Oekraïne (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België levert voor 11 miljoen euro extra militair materiaal aan Oekraïne. Dat zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) in een interview aan ‘Le Soir’. Haar woordvoerder bevestigt het nieuws aan Belga. Het dossier is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad.
  [naar artikel]
 36. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: “5 miljard dollar per maand nodig om ons te kunnen verdedigen” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie en financiële steun te bieden. Volgens hem heeft Oekraïne “ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro, red.) per maand” nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Stroomtoevoer naar oude kerncentrale Tsjernobyl hersteld (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 38. Federale regering voorziet 2 miljard euro extra uitgaven door corona en oorlog in Oekraïne (01/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Polen reageert op Oekraïne-oorlog: regering koopt 1.400 nieuwe pantservoertuigen voor het leger (01/03/2023 - Express)
  De Poolse regering beseft dat, met de oorlog in Oekraïne, extra investeringen in het leger noodzakelijk zijn. Het land koopt nu 1.000 nieuwe gevechts- en 400 ondersteuningsvoertuigen, bovenop de monsterbestelling die de afgelopen zomer werd geplaatst. In het nieuws: 1.400 nieuwe voertuigen moeten de komende twee jaar afgeleverd worden bij de Poolse strijdmachten. Onderliggend: Opnieuw […]
  [naar artikel]
 40. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev overweegt versoepeling uitreisverbod voor mannen - Brits leger: Russische raketaanvallen treffen doel in heel Oekraïne (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel Russische grondtroepen zich vooral richten op het oosten van Oekraïne, treffen Russische raketaanvallen doelen in het hele land. Dat meldt het Britse leger op basis van inlichtingendiensten die de situatie in Oekraïne in de gaten houden. De raketten treffen niet alleen militaire doelwitten, maar raken ook scholen, ziekenhuizen en appartementencomplexen en richten zich op voor Oekraïne belangrijke steden als Odesa, Cherson en Marioepol. Uit die laatste stad en omgeving zijn volgens Kiev gisteren 344 mensen gered. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 41. LIVE. “Russisch leger stuit op sterk verzet in de Donbas” - Oekraïne spreekt van nog meer Russische raketaanvallen op Odesa (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een tijdelijk staakt-het-vuren waarop Oekraïne aanstuurde vanwege het orthodoxe paasfeest is niet tot stand gekomen. Op zaterdag mislukte bovendien opnieuw een poging om burgers uit Marioepol te evacueren. Rusland en Oekraïne geven daar elkaar de schuld van. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 42. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vicepremier Oekraïne: 4.000 mensen geëvacueerd - Amerikaanse journalist gewond tijdens reportage (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland worden vandaag voortgezet. Dat heeft een Oekraïense onderhandelaar gezegd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verlopen de gesprekken met Moskou moeilijk. Er zijn ondertussen al meer dan 2,8 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne, zo melden de VN. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 45. België levert vrachtwagens en mortieren aan Oekraïne (07/11/2022 - Express)
  Het Oekraïense leger kan binnenkort beschikken over extra Belgische trucks en mortieren. Toch blijft het Belgisch aandeel in de wapenleveringen eerder mager. De levering: Geen tanks zoals Nederland, maar wel vrachtwagens en mortieren. Onderliggend: De Belgische leveringen aan Oekraïne nemen wel toe, maar de meeste andere partners doen beter. (lb)
  [naar artikel]
 46. Liveblog Oekraïnecrisis: België stuurt extra oorlogswapens; Duitsland investeert massaal in defensie (27/02/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 47. Oekraïense commandant: “Russisch leger vuurde 20 raketten af, waarvan 12 zijn neergehaald” (31/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische strijdkrachten hebben zaterdag verscheidene Oekraïense steden bestookt en twintig raketten afgevuurd, onder meer vanuit bommenwerpers, zo heeft de Oekraïense stafchef Valerij Zaloezjnyj gemeld. Twaalf van de raketten zijn door de Oekraïense luchtafweer neergehaald, waarvan zes in Kiev, zo voegde hij eraan toe.
  [naar artikel]
 48. Oorlog in Oekraïne: 'Russisch vlaggenschip werd gekelderd door twee Oekraïense raketten' (Pentagon) (15/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 49. Groot-Brittannië roept onderdanen op Oekraïne te verlaten (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het licht van de gespannen situatie aan de grens tussen Oekraïne en Rusland heeft Groot-Brittannië zijn onderdanen opgeroepen Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen vraagt zijn burgers een beroep te doen op “commerciële kanalen” om het land uit te geraken, “zolang die beschikbaar zijn.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy