De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Verenigd Koninkrijk stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger

Het Laatste Nieuws

24/03/2022 - 06:17

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Groot-Brittannië stuurt 6.000 extra raketten naar Oekraïne, regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky roept de hele wereld op om vandaag de straat op te gaan vanwege de oorlog met Rusland, die precies een maand geleden begon. In een gisteravond geposte video vroeg hij in het Engels om “Oekraïne te ondersteunen en voor onze vrijheid te pleiten”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 2. Regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - De Tijd)
  01:05 Vivaldi gaat een miljard euro bijkomend investeren in het leger, zoals minister van Defensie Ludivine Dedonder had gevraagd. Premier Alexander De Croo kan op de NAVO-top over de oorlog in Oekraïne, di...
  [naar artikel]
 3. Regering pompt miljard euro extra in Belgisch leger (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) krijgt tot het einde van de legislatuur nog eens een miljard euro om te kunnen voldoen aan de vereisten van het militaire NAVO-bondgenootschap, dat met een snelle interventiemacht aan de grenzen met Oekraïne is gemobiliseerd sinds de oorlog er is losgebarsten. Ze was vragende partij voor extra middelen voor de uitbouw van een cybersecuritymacht in het Belgische leger. Maar er moeten ook dringend stocks worden aangevuld, want jarenlange besparingen hebben hun tol geëist. Dat schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 4. Nederland stuurt luchtafweerraketten naar Oekraïne (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland stuurt voor 15 miljoen euro aan extra luchtdoelraketten naar Oekraïne. Die moeten het land helpen zich te verweren tegen de Russische raketten en andere projectielen die Moskou de laatste dagen weer afvuurt op Oekraïne.
  [naar artikel]
 5. KIJK LIVE. Federale regering stelt begrotingsakkoord voor: 2 miljard euro extra uitgaven door corona en oorlog in Oekraïne (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Er worden voor twee miljard euro aan extra uitgaven voorzien door corona en de oorlog in Oekraïne. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens een persconferentie van de federale regering.
  [naar artikel]
 6. Oekraïne krijgt 5 miljard euro extra steun van EU (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De EU heeft volgens Kiev een memorandum van overeenstemming ondertekend voor het vrijmaken van vijf miljard euro aan noodleningen voor Oekraïne. “Dit is een nieuw gebaar van de EU om Oekraïne te steunen bij het winnen van de oorlog, bij de wederopbouw en bij het nastreven van een Europese toekomst”, meldt de Oekraïense premier Denys Sjmyhal maandag op Twitter.
  [naar artikel]
 7. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om nieuwe raketaanvallen op Oekraïne uit te voeren door nieuwe projectielen voor lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Dat zegt de Oekraïense legerleiding op basis van de militaire inlichtingendiensten. De raketten zouden bedoeld zijn om te gebruiken met een Iskander-wapensysteem en kunnen worden voorzien van kernkoppen. Het Russische leger heeft via Wit-Rusland al duizenden militairen Oekraïne ingestuurd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
  [naar artikel]
 8. België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne (12/05/2023 - De Tijd)
  17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.
  [naar artikel]
 9. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Amnesty: “Aanval op theater Marioepol was oorlogsmisdaad” - Britten geven Oekraïne extra miljard aan militaire steun (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de tot nu toe grootste ruil van krijgsgevangenen sinds de Russische invasie zijn gisteren 144 Oekraïense soldaten vrijgekomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie te leveren. Volgens hem heeft Oekraïne ook “ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro; nvdr) per maand” nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Verder vraagt hij ook strengere sancties tegen Moskou. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 10. LIVE OEKRAÏNE. LIVE OEKRAÏNE. Biden vraagt Congres om 13 miljard dollar extra militaire steun voor Oekraïne (11/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Oekraïense troepen hebben bijna alle strategische plekken rond de stad Bachmoet veroverd”, dat zegt de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Maljar tegen de Britse krant The Guardian. “We hebben de Russen bijna omsingeld. Ze zitten nu gevangen in de stad”. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 11. Ook Verenigd Koninkrijk levert luchtafweerraketten aan Oekraïne (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na toezeggingen van onder meer Frankrijk en Nederland, heeft ook het Verenigd Koninkrijk beloofd om luchtafweerraketten aan Oekraïne te leveren. Het Britse ministerie van Defensie heeft in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt dat het belaagde land in de komende weken AMRAAM-raketten krijgt. "De raketten zullen de kritieke infrastructuur van Oekraïne helpen beschermen", luidt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. VK stuurt opnieuw wapens naar Oekraïne (24/04/2022 - Express)
  Het Verenigd Koninkrijk stuurt militaire hulp, waaronder gepantserde voertuigen, drones en antitankwapens, naar Oekraïne. Dat bevestigt Boris Johnson, de premier van het VK. De oorlog in Oekraïne begon twee maanden geleden. NAVO-landen waren tot voor kort terughoudend met het sturen van militaire hulp naar het land. Beelden van de Russische wreedheden, waaronder die in Boetsja, […]
  [naar artikel]
 13. VS gaan drie miljard dollar extra militaire steun leveren aan Oekraïne, ook Duitsland stuurt ruim 500 miljoen euro extra wapens (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de Oekraïense onafhankelijkheid gaan de Verenigde Staten woensdag drie miljard dollar/euro aan nieuwe militaire hulp voor het land aankondigen. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag aangegeven. Gisteren maakte Duitsland al bekend een half miljard euro extra wapens te sturen.
  [naar artikel]
 14. Live. België stuurt 3.000 extra machinegeweren en 200 antitankwapens naar Oekraïne (27/02/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 15. Opvallende eensgezindheid in Amerikaanse Congres: Huis zet licht op groen voor 40 miljard dollar extra hulp aan Oekraïne (11/05/2022 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden een hulppakket van 40 miljard dollar (omgerekend zo’n 38 miljard euro) voor Oekraïne goedgekeurd. Een ruime meerderheid van zowel Democratische als Republikeinse parlementsleden schaarde zich achter het voorstel. Het geld is onder andere bedoeld om het Oekraïense leger extra te bewapenen, maar ook voor hulp aan vluchtelingen en om dreigende graantekorten op te vangen.
  [naar artikel]
 16. Zwitserland geeft ruim 1,5 miljard euro extra steun aan Oekraïne (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zwitserland zal tegen 2028 1,5 miljard Zwitserse frank (1,53 miljard euro) extra beschikbaar stellen voor Oekraïne, zei minister van Buitenlandse Zaken Ignazio Cassis op een conferentie in Washington. De minister benadrukte nog dat Zwitserland zich voor Oekraïne verbindt tot steun op lange termijn.
  [naar artikel]
 17. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland stuurt nieuwe waarschuwing naar Westen: "Stel ons geduld niet verder op de proef” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische troepen hebben het tempo van hun aanvallen in het oosten van Oekraïne gevoelig verhoogd, zegt de generale staf van het Oekraïense leger. Bedoeling is naar verluidt de Oekraïense verdedigers in het oosten te omsingelen. Intussen zegt het Kremlin dat de wapenleveringen aan Oekraïne de Europese veiligheid bedreigen. Verschillende westerse landen hebben recentelijk nog nieuwe wapensteun beloofd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 18. Europese leiders bezoeken Kiev, Biden stuurt 1 miljard dollar extra (16/06/2022 - Express)
  Het is een belangrijke week voor Oekraïne. Aan het front zijn de ogen vooral gericht op Severodonetsk, die stilaan in handen van Rusland lijkt te vallen. Achter het front kan Oekraïne echter enkele kleine overwinningen opspelden. Eerst was er de nieuwe militaire steun: woensdag al maakten verschillende NAVO-partners bekend extra wapens te sturen naar Oekraïne. […]
  [naar artikel]
 19. Verenigd Koninkrijk zendt omstreden lange-afstandsraketten naar Oekraïne (11/05/2023 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft Storm Shadows, lange-afstandsraketten zijn dat, aan Oekraïne geleverd. Dat heeft de Britse minister van Defensie Ben Wallace aangekondigd. Volgens de minister zijn de wapens mogelijk al aangekomen in Oekraïne. De Verenigde Staten is tot op vandaag erg terughoudend met de levering van soortgelijke raketten.
  [naar artikel]
 20. LIVE OEKRAÏNE. Biden vraagt Congres om 13 miljard dollar extra militaire steun voor Oekraïne (11/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Oekraïense troepen hebben bijna alle strategische plekken rond de stad Bachmoet veroverd”, dat zegt de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Maljar tegen de Britse krant The Guardian. “We hebben de Russen bijna omsingeld. Ze zitten nu gevangen in de stad”. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 21. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russische troepen vuren raketten af op steden in het zuiden” - Oekraïense regering ontkent aanval op Russisch oliedepot (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 22. VS gaan drie miljard dollar extra militaire steun leveren aan Oekraïne, ook Duitsland stuurt ruim half miljard aan wapens (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de Oekraïense onafhankelijkheid gaan de Verenigde Staten woensdag drie miljard dollar/euro aan nieuwe militaire hulp voor het land aankondigen. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag aangegeven. Gisteren maakte Duitsland al bekend een half miljard euro extra wapens te sturen.
  [naar artikel]
 23. Verenigd Koninkrijk gaat als eerste westerse land zware gevechtstanks leveren aan Oekraïne (14/01/2023 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk gaat Challenger 2-tanks leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Britse regering bevestigd. Het is het eerste westerse land dat zware gevechtstanks stuurt naar Oekraïne, om Kiev te steunen tegen de Russische invasie. Er zouden zo'n twaalf tanks gestuurd worden, volgens de BBC.
  [naar artikel]
 24. Live - Oekraïne stuurt extra troepen naar front • Westerse pantservoertuigen ‘verlengen leed’ van Oekraïners, zegt Kremlin (09/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. “Oekraïne vernietigde in mei 90 procent van Russische raketten en drones”: rekening van bijna 2 miljard dollar voor Rusland (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïense luchtverdedigingssystemen konden in de maand mei zo’n 90 procent van de meer dan 500 raketten en drones die Rusland lanceerde, vernietigen. Dat schrijft de krant ‘The Kyiv Post’ op basis van cijfers van het Oekraïense leger. Voor die nederlaag betalen de Russen een hoge prijs. Zo zouden ze naar schatting bijna 2 miljard dollar (ongeveer 1,9 miljard euro) aan materiaal kwijt zijn.
  [naar artikel]
 26. Federale regering voorziet 2 miljard euro extra uitgaven door corona en oorlog in Oekraïne (01/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense dro­ne-aan­val zet oliedepot in Rusland in brand - Russische raketten treffen zuiden van Oekraïne (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een Oekraïense drone heeft een olieopslagplaats in het zuidwesten van Rusland beschadigd, dat meldt de lokale gouverneur. Volgens Moskou zijn vijf burgers gedood door beschietingen door Kiev in de regio Donetsk. En de NAVO-secretaris-generaal heeft gewaarschuwd om niet te hopen op een snel einde van de oorlog. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Poetin zet deur open voor vredesbesprekingen met Oekraïne, maar “geen sprake van een staakt-het-vuren” (30/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin staat niet negatief tegenover gesprekken met Oekraïne. Dat zei hij zaterdagavond op een persconferentie. En Oekraïne heeft een brug aangevallen die naar de Krim leidt en vooruitgang geboekt nabij het oostelijke Bachmoet, zo meldt het Oekraïense leger. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 29. LIVE OEKRAÏNE. Rusland haalt Oekraïense raketten neer nabij Krimbrug: “De brug is niet beschadigd” (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft vannacht en vanmorgen meerdere aanvallen op de Krim en de Krimbrug afgeslagen. Zo meldde gouverneur Sergej Aksjonov op Telegram dat er twee Oekraïense raketten zijn neergeschoten door de luchtafweer. Intussen zijn in Odesa enkele stranden terug geopend voor het eerst sinds het begin van de oorlog. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 30. VS stuurt voor miljoenen aan wapens naar Oekraïne. Maar de raketten die Zelenski echt nodig heeft, wil Biden niet leveren (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten gaan 325 miljoen dollar aan wapens leveren aan Oekraïne. Van extra luchtverdedigingsuitrustingen en artilleriemunitie tot antitankwapens. Maar Atacms, waarmee Oekraïne de controle zou kunnen terugwinnen op de Krim, wil Biden níét leveren.
  [naar artikel]
 31. Liveblog Oekraïne-oorlog: "Biden zegt Oekraïne woensdag extra militair materieel toe" (16/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 32. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 33. Antwerpse Oekraïeners over dreigende oorlog met Rusland: “Ons land is klaar om zich te verdedigen” (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Russische invasie in Oekraïne lijkt met de dag dichterbij te komen. De VS en de Navo sturen extra vliegtuigen, schepen en troepen naar Oost-Europa en Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS halen deels hun diplomatiek personeel terug uit Kiev. Ook in Antwerpen wordt de situatie in Oekraïne op de voet gevolgd. “Wat er nu gebeurt, is angstaanjagend”, zegt de Antwerpse studente geneeskunde Marta Movchan. “Als het tot een oorlog komt, draagt ook Europa de gevolgen.”
  [naar artikel]
 34. Polen reageert op Oekraïne-oorlog: regering koopt 1.400 nieuwe pantservoertuigen voor het leger (01/03/2023 - Express)
  De Poolse regering beseft dat, met de oorlog in Oekraïne, extra investeringen in het leger noodzakelijk zijn. Het land koopt nu 1.000 nieuwe gevechts- en 400 ondersteuningsvoertuigen, bovenop de monsterbestelling die de afgelopen zomer werd geplaatst. In het nieuws: 1.400 nieuwe voertuigen moeten de komende twee jaar afgeleverd worden bij de Poolse strijdmachten. Onderliggend: Opnieuw […]
  [naar artikel]
 35. Verenigde Staten kondigen 1,2 miljard dollar extra steun voor Oekraïne aan (27/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten maken 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) begrotingssteun over aan Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen aangekondigd tijdens een bezoek aan de Oekraïense hoofdstad Kiev.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Oekraïne verplaatst kerstviering van 7 januari naar 25 december (30/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne hoeft niet te vrezen voor uitvallen van voorzieningen in de winter door de oorlog, probeert de regering haar burgers gerust te stellen. De Russische president Vladimir Poetin staat intussen niet negatief tegenover gesprekken met Oekraïne. Dat zei hij zaterdagavond op een persconferentie. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 37. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky blijft hopen op diplomatieke oplossing - “NAVO klaar om volledige strijdmacht in te zetten om grenzen te verdedigen” (10/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is zaterdag naar Kiev gereisd om daar rechtstreeks te praten met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Na de ontmoeting maakte Downing Street bekend dat het Verenigd Koninkrijk 120 pantserwagens en nieuwe antischeepsraketsystemen naar Oekraïne zal sturen om het land te helpen in zijn strijd tegen de Russische invasie. Op een donorconferentie in Polen is internationaal ruim 10 miljard euro toegezegd om vluchtelingen uit het oorlogsgebied te helpen. Ons land voorziet 800 miljoen euro, zo verklaarde premier Alexander De Croo in een videoboodschap. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 38. LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse autoriteiten denken dat Oekraïens offensief gaat falen - VS akkoord met sturen F-16's van Nederland naar Oekraïne (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zal Oekraïne het belangrijkste doel van het huidige tegenoffensief niet halen, schrijft The Washington Post. De Verenigde Staten hebben goedgekeurd dat F-16-straaljagers vanuit Nederland en Denemarken naar Oekraïne worden gestuurd zodra de opleiding van Oekraïense piloten is voltooid. Rusland heeft een Zweedse fabriek in het westen van Oekraïne gebombardeerd. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 39. Belgische houwitsers nu toch naar Oekraïne, dankzij … de Britten (21/09/2022 - VRT NWS)
  Belgische houwitsers zijn dan toch naar het front in Oekraïne gestuurd. Het gaat om zo'n 25 zware rijdende kanonnen die het Belgische leger in 2008 verkocht aan twee privébedrijven. Bij het begin van de oorlog in Oekraïne wilde ons land de wapens terugkopen, maar vond de vraagprijs te hoog. Daarom heeft het Verenigd Koninkrijk de houwitsers uiteindelijk gekocht en naar Oekraïne gestuurd. België wil volgend jaar enkele jeeps opsturen van de medische component van defensie.
  [naar artikel]
 40. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev overweegt versoepeling uitreisverbod voor mannen - Brits leger: Russische raketaanvallen treffen doel in heel Oekraïne (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel Russische grondtroepen zich vooral richten op het oosten van Oekraïne, treffen Russische raketaanvallen doelen in het hele land. Dat meldt het Britse leger op basis van inlichtingendiensten die de situatie in Oekraïne in de gaten houden. De raketten treffen niet alleen militaire doelwitten, maar raken ook scholen, ziekenhuizen en appartementencomplexen en richten zich op voor Oekraïne belangrijke steden als Odesa, Cherson en Marioepol. Uit die laatste stad en omgeving zijn volgens Kiev gisteren 344 mensen gered. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 41. VK geeft 3.000 Songfestival-tickets aan gevluchte Oekraïners (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering geeft 3.000 kaartjes van het Eurovisie Songfestival aan Oekraïense vluchtelingen die in het Verenigd Koninkrijk wonen. De liedjescompetitie vindt dit jaar plaats in Liverpool omdat Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, vanwege de oorlog niet in staat is om het evenement te houden.
  [naar artikel]
 42. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Greenpeace probeert tanker met Russische olie te blokkeren in Antwerpen - Brits ministerie van Defensie: “Bewijzen dat Russen burgerdoelwitten viseren” (10/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is zaterdag naar Kiev gereisd om daar rechtstreeks te praten met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Na de ontmoeting maakte Downing Street bekend dat het Verenigd Koninkrijk 120 pantserwagens en nieuwe antischeepsraketsystemen naar Oekraïne zal sturen om het land te helpen in zijn strijd tegen de Russische invasie. Op een donorconferentie in Polen is internationaal ruim 10 miljard euro toegezegd om vluchtelingen uit het oorlogsgebied te helpen. Ons land voorziet 800 miljoen euro, zo verklaarde premier Alexander De Croo in een videoboodschap. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. Verenigd Koninkrijk en Rusland vechten robbertje uit over tankmunitie met verarmd uranium (22/03/2023 - Express)
  Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens stuurt ze wekelijks recht naar jouw mailbox. Interesse? Schrijf je via deze link in! Het Verenigd Koninkrijk zal tankmunitie, gemaakt met verarmd uranium, opsturen naar Oekraïne. Dit leverde Londen een stevige reprimande op van Russisch dictator Vladimir Poetin. […]
  [naar artikel]
 44. LIVE. “Russisch leger stuit op sterk verzet in de Donbas” - Oekraïne spreekt van nog meer Russische raketaanvallen op Odesa (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een tijdelijk staakt-het-vuren waarop Oekraïne aanstuurde vanwege het orthodoxe paasfeest is niet tot stand gekomen. Op zaterdag mislukte bovendien opnieuw een poging om burgers uit Marioepol te evacueren. Rusland en Oekraïne geven daar elkaar de schuld van. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 45. LIVE OEKRAÏNE. Odesa opnieuw onder vuur - Russische onderzeeërs krijgen raketten met bereik tot 900 kilometer (14/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft deze ochtend vroeg opnieuw de regio Odesa in het zuiden van Oekraïne aangevallen met raketten en kamikazedrones. Dat heeft de Oekraïense luchtmacht bekendgemaakt. En na de dood van een gezin van vier, onder wie een baby van 23 dagen, door een Russisch bombardement gisteren in de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne, heeft president Volodymyr Zelensky gezworen wraak te nemen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 46. LIVE OEKRAÏNE. Charkiv bouwt zestig klaslokalen in metrostations tegen dreiging supersonische Russische raketten (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt geen internationaal onderzoek naar de vliegtuigcrash waarbij Wagner-baas Prigozjin om het leven is gekomen. Bij een raketaanval op Kiev zijn twee mensen omgekomen. En Rusland zegt tijdens een operatie in de Zwarte Zee vier bemande vaartuigen van het Oekraïense leger te hebben vernietigd. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 47. OEKRAÏNE LIVE. Dode en meer dan 70 gewonden bij Russische drone- en raketaanvallen op Oekraïne (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Russische raketaanval op een politiegebouw in het Oekraïense Kryvy Rih zijn tientallen slachtoffers gevallen, melden de autoriteiten in Oekraïne. De Britse regering wil intussen de door de Russische blokkade van de Zwarte Zee veroorzaakte voedselonveiligheid bespreken in een voedseltop op 20 november in Londen.Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 48. Den Haag-trip van De Croo werpt vruchten af voor Oekraïne (04/05/2023 - Express)
  Op de persconferentie in Den Haag kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld), met aan zijn rechterkant de Nederlandse minister-president Mark Rutte en Oekraïens president Volodymyr Zelensky, extra steun aan voor het land in oorlog. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens stuurt […]
  [naar artikel]
 49. OEKRAÏNE LIVE. Oekraïne herovert boorplatformen in de buurt van de Krim - “Kim Jong-un onderweg naar Rusland” (11/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Amerikaanse generaal Mark Milley heeft Oekraïne nog iets meer dan 30 dagen te gaan voor de weersomstandigheden het tegenoffensief gaan belemmeren. Moskou beweert dat de partij Verenigd Rusland van president Poetin de lokale verkiezingen in geannexeerde Oekraïense gebieden heeft gewonnen. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy