De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Werknemers Amazon in New York stemmen voor vorming vakbond

Het Laatste Nieuws

01/04/2022 - 20:59

Werknemers van een distributiecentrum van webwinkel Amazon in New York hebben voor de oprichting van een vakbond gestemd. Het is de eerste keer voor Amazon in de Verenigde Staten dat werknemers voor een vakbond stemmen. Daardoor zou Amazon met een bond moeten onderhandelen over bijvoorbeeld loon, rustpauzes en andere arbeidsvoorwaarden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werknemers Amazon New York stemmen voor oprichting vakbond (03/04/2022 - Express)
  Werknemers van Amazon in een vestiging in New York hebben voor de oprichting van een vakbond gestemd. Dat wordt als een gamechanger gezien in de arbeidsrelaties bij de e-commercegigant in de VS. Medewerkers van de JFK8-faciliteit, de grootste van Amazon op Staten Island, stemden met 2.654 tegen 2.131 voor de oprichting van een vakbond, zei […]
  [naar artikel]
 2. Primeur voor de VS: werknemers in Amazon-vestiging in New York willen een vakbond (01/04/2022 - VRT NWS)
  In Alabama was het vorig jaar niet gelukt, maar op Staten Island in New York heeft een meerderheid van werknemers bij Amazon gekozen voor de oprichting van een vakbond. Dat is in de VS niets minder dan een mijlpaal voor de vakbeweging: het e-commerce-bedrijf geniet geen al te sterke reputatie inzake arbeidsvoorwaarden en heeft de vorming van vakbonden in zijn Amerikaanse vestigingen altijd proberen tegen te gaan.
  [naar artikel]
 3. Slaagt Amazon er niet meer in vakbondsvorming tegen te houden in de VS? (22/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Slaagt Amazon er niet meer in vakbondsvorming tegen te houden in de VS? De werknemers van Amazon in New York zijn op een belangrijk punt gekomen in de vorming van een vakbond. Werknemers van de distributiecentra van Amazon klagen al langer over slechte werkomstandigheden. Slaagt Amazon er deze keer niet de vakbondsstart in de kiem te smoren? Bij de Amazondistributiecentra in New York lijkt de oprichting van een […] Lees dit artikel: Slaagt Amazon er niet meer in vakbondsvorming tegen te houden in de VS?
  [naar artikel]
 4. Opdoffer voor vakbonden bij Amazon: meerderheid werknemers stemt tegen oprichting vakbond (09/04/2021 - VRT NWS)
  Een stemming over de oprichting van een vakbond in het depot van Amazon in Alabama is uitgedraaid in het voordeel van de onlinewinkelreus. Met nog niet alle stemmen geteld, blijkt dat een meerderheid van de werknemers in de vestiging in Bessemer tegen de oprichting van een vakbond heeft gestemd.
  [naar artikel]
 5. Er komt geen vakbond bij Amazon in de VS (09/04/2021 - Express)
  Er komt voorlopig geen vakbondsvertegenwoordiging bij Amazon in de VS. Een stemming over de oprichting van een vakbond in een depot in Alabama draaide uit in het voordeel van de onlinewinkelreus. Met nog niet alle stemmen geteld, bleek dat een meerderheid van de werknemers in Bessemer, Alabama, tegen de oprichting van een vakbond heeft gestemd. […] The post Er komt geen vakbond bij Amazon in de VS appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Amazon-werknemers stemmen tegen oprichting van vakbond (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt voorlopig geen vakbondsvertegenwoordiging bij Amazon in de VS. Een stemming over de oprichting van een vakbond in een depot in Alabama draaide uit in het voordeel van de onlinewinkelreus.
  [naar artikel]
 7. Amazon beschuldigt nieuw opgerichte vakbond van intimidatie: “Absurde aantijging” (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon is van mening dat de groep vakbondsleden die vorige week in New York een historische overwinning boekte, Amazon-personeel heeft geïntimideerd om in te stemmen met de oprichting van een vakbondsvertegenwoordiging in een depot van het bedrijf, dat vorig jaar 470 miljard dollar omzet boekte. De vakbond Amazon Labor Union (ALU) heeft het over “absurde” aantijgingen.
  [naar artikel]
 8. Werknemers Amazon verwerpen oprichting vakbond (09/04/2021 - De Tijd)
  19:27 In de Verenigde Staten heeft e-commercegigant Amazon vrijdag een belangrijke slag thuisgehaald. Een meerderheid van de werknemers van de vestiging in Alabama stemde de oprichting van een vakbond weg. ...
  [naar artikel]
 9. Amazon en vakbonden beschuldigen elkaar van bemoeienissen (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon is van mening dat de groep vakbondsleden, die vorige week in New York een historische overwinning boekte, Amazon-personeel heeft geïntimideerd om in te stemmen met de oprichting van een vakbondsvertegenwoordiging in een depot van het bedrijf, dat vorig jaar 470 miljard dollar omzet boekte. De vakbond Amazon Labor Union (ALU) heeft het over "absurde" aantijgingen.
  [naar artikel]
 10. Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een staking bij zes locaties van Amazon. Het werk zou vanaf de nachtdienst op zondag vier dagen neergelegd moeten worden. Volgens de vakbond is het in coronatijd razend druk bij de webwinkel en is het daardoor voor werknemers amper mogelijk coronamaatregelen na te leven.
  [naar artikel]
 11. Amazon-medewerkers stemmen voor vakbond (01/04/2022 - De Tijd)
  22:18 Medewerkers van een Amerikaans Amazon-magazijn in het New Yorkse stadsdeel Staten Island hebben voor het vormen van een vakbond gestemd. Een historische stap.
  [naar artikel]
 12. Arbeidersrevolutie in Alabama: strijd tegen Amazon én ‘de witte inhalige man’ (22/03/2021 - De Morgen)
  In een distributiecentrum van Amazon in Alabama is een kleine revolutie aan de gang: werknemers nemen het op tegen topman Jeff Bezos, ‘s werelds rijkste man, en willen een vakbond oprichten. De arbeidskrachten kregen dit weekend steun van demonstranten in de wijk Harlem, New York.
  [naar artikel]
 13. Minister Kitir bezoekt allereerste vakbond Amazon in marge van VN-top New York (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir (Vooruit) dinsdag de allereerste vakbond bij een Amerikaans magazijn van Amazon opgezocht. Een half jaar na de historische syndicale doorbraak probeert de online gigant de erkenning echter nog steeds tegen te houden. "Heel bizar om vast te stellen dat een vakbond in vraag wordt gesteld."
  [naar artikel]
 14. Staking bij verschillende vestigingen van Amazon in Duitsland (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een oproep van vakbond Verdi zondag hebben werknemers van de webwinkel Amazon maandag op meerdere locaties in Duitsland het werk neergelegd. De actie begon volgens een woordvoerder van de vakbond bij het begin van de nachtshift en zou tot woensdag duren.
  [naar artikel]
 15. Staking bij verschillende vestigingen van Amazon in Duitsland (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De werknemers van de webwinkel Amazon hebben vandaag op meerdere locaties in Duitsland het werk neergelegd, na een oproep van vakbond Verdi gisteren. Volgens een woordvoerder van de vakbond begon de actie bij het begin van de nachtshift en zou het nog tot woensdag duren.
  [naar artikel]
 16. Oproep tot staking bij Amazon in Duitsland (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse vakbond Verdi heeft de werknemers van zeven distributiecentra van de Amerikaanse internetwinkelreus Amazon in Duitsland opgeroepen om vanaf maandagochtend het werk neer te leggen. Verdi eist dat de werknemers meer loon krijgen. Volgens Amazon zal de staking de leveringen aan klanten niet hinderen.
  [naar artikel]
 17. Britse magazijnmedewerkers Amazon staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen vandaag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 18. Na massa-ontslagen bij Twitter en Facebook: “Amazon ontslaat 10.000 werknemers” (14/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Amazon is van plan om ongeveer 10.000 werknemers op straat te zetten. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times maandag. Het zou gaan om de grootste reorganisatie van het bedrijf tot nu toe.
  [naar artikel]
 19. Na massa-ontslagen bij Twitter en Meta: “Amazon ontslaat 10.000 werknemers” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Amazon is van plan om ongeveer 10.000 werknemers op straat te zetten. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times maandag. Het zou gaan om de grootste reorganisatie van het bedrijf tot nu toe.
  [naar artikel]
 20. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (15/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland (17/07/2019 - Metro)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk maandag neer te leggen. Aanleiding is de “Prime Day” van dinsdag, waarbij de onlineketen stunt met superpromoties voor zijn leden. Onder de slogan “geen korting op ons inkomen” wil Verdi dat het personeel al vanaf 7 uur het werk neerlegt. Er zal gestaakt worden in de Amazon-vestigingen in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. Verdi pleit al meer dan zes jaar voor een CAO en loonsverhogingen. In heel Duitsland heeft Amazon twaalf magazijnen op elf locaties en heeft het ongeveer 13.000 werknemers in dienst. Bron: Belga   Het bericht Vakbond roept op tot staking bij Amazon in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Magazijnmedewerkers Amazon in Britse stad Coventry staken om loon (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen woensdag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo'n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
  [naar artikel]
 23. Hoe een ontslagen ex-rapper erin slaagde de eerste vakbond in te voeren bij Amazon in VS (02/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst heeft een distributiecentrum van webwinkel Amazon een vakbond in de Verenigde Staten. De historische eer is voor een pakhuis in Staten Island, in New York. Het gezicht achter die beweging? Chris Smalls (33), een werknemer die betere coronamaatregelen eiste en ironisch genoeg ontslagen werd omdat hij de coronaregels in het bedrijf schond.
  [naar artikel]
 24. Krijgt vestiging van Amazon in Alabama een vakbond? "Mogelijk kantelpunt in sociale geschiedenis van Amerika" (30/03/2021 - VRT NWS)
  Krijgt onlinereus Amazon een vakbond in één van zijn vestigingen in de Verenigde Staten? 6.000 voornamelijk zwarte werknemers van Amazon in Bessemer, in de zuidelijke staat Alabama, konden zich daarover tot zondag 28 maart uitspreken. Amazon verzet zich met hand en tand tegen de komst van de vakbond. Er wordt dan ook in heel de VS en de wereld uitgekeken naar de uitkomst van de stemming. Onze correspondent Björn Soenens heeft het over "een mogelijk kantelpunt in de sociale geschiedenis van Amerika. Hij bracht een bezoek aan Bessemer. Bekijk hierboven zijn reportage.
  [naar artikel]
 25. Staking bij Amazon in Duitsland stuurt mogelijk leveringen tijdens kerstperiode in de war (17/12/2018 - VRT NWS)
  Bij webwinkel Amazon in Duitsland hebben werknemers in twee vestigingen vannacht het werk neergelegd. De vakbond eist al jaren dat de lonen worden bepaald volgens de Duitse wet. Maar het Amerikaanse bedrijf ging daar tot nog toe niet op in. De vakbond roept nu op om de staking tot kerstavond te laten duren om zo de drukke eindejaarsperiode in de war te sturen.
  [naar artikel]
 26. Amazon ontslaat werknemers die gebruikersgegevens lekten (12/01/2020 - Express)
  De e-commercegigant laat voor de tweede keer in een week weten dat hij werknemers op straat zet die hun boekje te buiten gingen. Enkele personeelsleden van Amazon hebben e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers van de website gedeeld met een derde partij. Nadat Amazon daarachter kwam, heeft het meteen de betrokken werknemers ontslagen, laat het weten […] The post Amazon ontslaat werknemers die gebruikersgegevens lekten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Werknemers Volvo Car Gent stemmen over nieuw voorstel (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel de christelijke vakbond ACV, de socialistische vakbond ABVV als de liberale vakbond ACLVB roepen de arbeiders van Volvo Car Gent op om te
  [naar artikel]
 28. ‘Amazon dreigt met ontslag voor werknemers die zich uitspreken over klimaatbeleid’ (03/01/2020 - Express)
  Een groep werknemers beweert dat internetgigant Amazon ermee dreigt om medewerkers te ontslaan die zich uitspreken over het klimaatbeleid van hun werkgever. De groep, op Twitter bekend als Amazon Employees For Climate Justice, kwam donderdag met een mededeling. Daarin stond dat verschillende werknemers gecontacteerd werden door de juridische en personeelsdienst van Amazon. Zij kregen de […] The post ‘Amazon dreigt met ontslag voor werknemers die zich uitspreken over klimaatbeleid’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Staat New York naar rechter tegen Amazon wegens discriminatie (18/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse staat New York start een rechtszaak tegen Amazon wegens discriminatie. De e-commercegigant zou zwangere vrouwen en werknemers met een handicap benadelen.
  [naar artikel]
 30. Vakbond vergalt Amazon-stunt (15/07/2019 - De Morgen)
  En weer is er sociale onvrede bij Amazon. Nu stunt de onlinereus met superpromoties. Die kortingen staan volgens de Duitse vakbond Verdi, die actievoert, in contrast met de vaak laagbetaalde jobs die Amazon biedt. ‘Ik vind het arrogant dat we als maatschappij onze neus ophalen voor dergelijke jobs’, zegt economiefilosoof Rogier De Langhe.
  [naar artikel]
 31. Medewerkers Amazon gaan wereldwijd demonstreren op Black Friday (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Werknemers van de Amerikaanse webwinkel Amazon gaan vrijdag in meerdere landen demonstreren op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd. Volgens de Nederlandse vakbond FNV zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk “gigantisch”.
  [naar artikel]
 32. Medewerkers Amazon gaan wereldwijd staken op Black Friday (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Amerikaanse webwinkel Amazon gaan morgen in meerdere landen staken op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd. Volgens de Nederlandse vakbond FNV zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk “gigantisch”.
  [naar artikel]
 33. Medewerkers Amazon gaan wereldwijd demonstreren op Black Friday (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van de Amerikaanse webwinkel Amazon gaan morgen in meerdere landen demonstreren op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd. Volgens de Nederlandse vakbond FNV zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk “gigantisch”.
  [naar artikel]
 34. Duitse Amazon-werknemers leggen werk neer op jaarlijks kortingfestival (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland heeft de vakbond Verdi het personeel van onlinewinkel Amazon opgeroepen het werk vandaag neer te leggen. Aanleiding is de "Prime...
  [naar artikel]
 35. Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon op jaarlijks kortingsfeest Prime Day en dat kan gevolgen hebben voor ons land (21/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duitse vakbond heeft medewerkers van webwinkelreus Amazon opgeroepen om met ingang van maandag enkele dagen in staking te gaan. De actie valt samen met Amazon Prime Day, de jaarlijkse kortingshoogmis van Amazon en dus een drukke periode. De actie kan ook gevolgen hebben voor de distributie in ons land.
  [naar artikel]
 36. 20.000 werknemers Amazon positief getest op corona (02/10/2020 - Express)
  Bijna 20.000 werknemers van Amazon zijn tussen maart en september positief getest op het coronavirus. De Amerikaanse webwinkelgigant maakte de... The post 20.000 werknemers Amazon positief getest op corona appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Primeur: Google-werknemers beginnen vakbond (04/01/2021 - Express)
  De werknemers van de techgroep Google en haar moederbedrijf Alphabet verenigen zich voor de eerste vakbond in de geschiedenis van... The post Primeur: Google-werknemers beginnen vakbond appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Britse werknemers Amazon leggen het werk neer: “De robots worden beter behandeld dan wij” (25/01/2023 - Express)
  De Britse werknemers van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon zijn op dit moment aan het staken. Ze zijn onder meer ontevreden over de beperkte loonstijging die ze hebben gekregen. In het nieuws: Amazon heeft afgelopen zomer het uurloon van de Britse werknemers verhoogd met 0,5 pond (iets minder dan 0,6 euro). Het personeel van het magazijn […]
  [naar artikel]
 39. Massale ontslaggolf bij Amerikaanse techbedrijven houdt aan: “Amazon plant 10.000 banen te schrappen” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Technologiegigant Amazon is van plan ongeveer 10.000 werknemers te ontslaan. Dat schrijft de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ maandag. Het zou de grootste ontslagronde ooit zijn voor het bedrijf.
  [naar artikel]
 40. Vakbonden uit 15 landen komen bijeen over Amazon (29/04/2019 - Metro)
  Voor het eerst zijn vakbondsvertegenwoordigers uit een vijftiental landen maandag in Berlijn bijeengekomen om acties tegen de Amerikaanse onlinewinkel Amazon op elkaar af te stemmen. Amazon ligt al jaren onder vuur voor zijn personeelsbeleid. De vakbondsmensen kwamen uit alle hoeken van de wereld: Egypte, Brazilië, Frankrijk, Italië, Pakistan enzovoort. Ze houden in Berlijn een top achter gesloten deuren over de arbeidsomstandigheden in de verdeelcentra van Amazon. “Over de hele wereld ondervinden we dezelfde moeilijkheden”, zegt Christy Hoffmann van de internationale vakbond UNI Global Union. De bonden klagen onder meer over de hoge werkdruk, de controle van werknemers via ‘tracking’ en de lage lonen. De vakbonden voeren in Europa al jaren strijd met de directie van Amazon. Op belangrijke verkoopdagen zoals Black Friday werd de voorbije jaren actiegevoerd in vestigingen van het bedrijf. Vorig jaar waren er stakingen in verschillende landen tegelijkertijd. bron: Belga   Het bericht Vakbonden uit 15 landen komen bijeen over Amazon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Vakbonden uit 15 landen komen bijeen over Amazon (29/04/2019 - Metro)
  Voor het eerst zijn vakbondsvertegenwoordigers uit een vijftiental landen maandag in Berlijn bijeengekomen om acties tegen de Amerikaanse onlinewinkel Amazon op elkaar af te stemmen. Amazon ligt al jaren onder vuur voor zijn personeelsbeleid. De vakbondsmensen kwamen uit alle hoeken van de wereld: Egypte, Brazilië, Frankrijk, Italië, Pakistan enzovoort. Ze houden in Berlijn een top achter gesloten deuren over de arbeidsomstandigheden in de verdeelcentra van Amazon. “Over de hele wereld ondervinden we dezelfde moeilijkheden”, zegt Christy Hoffmann van de internationale vakbond UNI Global Union. De bonden klagen onder meer over de hoge werkdruk, de controle van werknemers via ‘tracking’ en de lage lonen. De vakbonden voeren in Europa al jaren strijd met de directie van Amazon. Op belangrijke verkoopdagen zoals Black Friday werd de voorbije jaren actiegevoerd in vestigingen van het bedrijf. Vorig jaar waren er stakingen in verschillende landen tegelijkertijd. Bron: Belga   Het bericht Vakbonden uit 15 landen komen bijeen over Amazon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Geen Europese versie van de New York Times door staking bij Nijvelse drukkerij (24/04/2018 - Metro)
  Het personeel van de met sluiting bedreigde drukkerij Bea Printing in Nijvel, dat de Europese versie van de New York Times drukt, legt dinsdagavond het werk neer. Met als gevolg geen krant morgen, zo meldt de socialistische vakbond. Het contract waardoor Bea Printing, in Italiaanse handen, de New York Times mag drukken, loopt dit jaar af. Als gevolg besliste de directie tegen eind 2018 de site te sluiten. De werknemers, een twintigtal, zullen worden ontslagen. Maar volgens de vakbond ontbreekt elke vorm van sociaal plan. Het is al een maand geleden dat de Italiaanse directie nog van zich liet horen, aldus de vakbond. Met de staking willen de werknemers de directie aan tafel krijgen. bron: Belga   Het bericht Geen Europese versie van de New York Times door staking bij Nijvelse drukkerij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Stakingen bij internetreus Amazon op Black Friday (23/11/2018 - VRT NWS)
  Op Black Friday hebben werknemers van verschillende Amazon vestigingen massaal het werk neergelegd. In Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië wordt er volop gestaakt. De werknemers eisen betere werkomstandigheden. Volgens Amazon blijft de impact van de stakingsacties beperkt.
  [naar artikel]
 44. Werknemers Amazon leggen het werk neer op Black Friday: 'We are not robots' (23/11/2018 - Knack)
  Werknemers van de Amerikaanse internetreus Amazon in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië hebben vrijdag, op de koopjesdag Black Friday, het werk neergelegd. Ze eisen betere werkomstandigheden. Amazon minimaliseert de impact van de acties.
  [naar artikel]
 45. Honderden werknemers Amazon Duitsland leggen het werk neer tot kerstavond (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In meerdere Duitse vestigingen van webwinkelconcern Amazon zijn vandaag werkonderbrekingen uitgebroken te midden van de kerstdrukte. Zo zijn ongeveer 800 werknemers op locaties in Rheinberg en Werne weggelopen van hun bezigheden vanwege een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Het is nog niet duidelijk of de acties ook gevolgen kunnen hebben voor de bezorging van Amazon-artikelen in België.
  [naar artikel]
 46. Historische stemming over mogelijke eerste Amerikaanse vakbond bij Amazon afgerond (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De stemming voor of tegen de oprichting van een vakbond in een magazijn van webwinkelgigant Amazon in Alabama, de eerste in de VS, eindigt vandaag na meer dan vijf maanden. Die campagne van David versus Goliath wordt nu al als historisch beschouwd, ongeacht de uitslag.
  [naar artikel]
 47. 'Amazon wil verrukking brengen' (29/03/2019 - De Morgen)
  Ooit begon het met drie werknemers, tegenwoordig zijn het er 150.000. Maar het succes van Amazon heeft ook een keerzijde. 'Onredelijk hoge werkdruk, gevoelloze managementpraktijken, zielloze werkplek', zo schetste The New York Times afgelopen week de werkcultuur bij de webwinkelier. Topman Jeff Bezos: 'Zo'n bedrijf zou ik zelf onmiddellijk verlaten.'
  [naar artikel]
 48. Amazon ontslaat nog eens 9.000 werknemers (20/03/2023 - Express)
  De e-commercegigant Amazon gaat nog eens 9.000 werknemers op straat zetten. Dat blijkt uit een memo die CEO Andy Jassy heeft gestuurd naar de personeelsleden. In het nieuws: Om verder het mes in de kosten te zetten, wil Amazon nog eens 9.000 medewerker ontslaan. De AWS-, PXT-, adverentie- en Twitch-teams worden het zwaarst getroffen door de […]
  [naar artikel]
 49. Amazon zoekt 50.000 werknemers op gigajobbeurs (26/07/2017 - De Tijd)
  18:00 Webwinkel Amazon zoekt 50.000 nieuwe werknemers. Intussen is het bedrijf meer dan 500 miljard dollar waard.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy