De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Moskou zet Amnesty en Human Rights Watch buiten

Het Laatste Nieuws

09/04/2022 - 03:01

Het Russische ministerie van Justitie heeft vrijdag de registratie van mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch (HRW) en Amnesty International geannuleerd. Ook dertien andere buitenlandse ngo's en stichtingen zijn niet langer welkom in Moskou. Dat meldt HRW vanochtend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Human Rights Watch beschuldigt Moskou van foltering (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger heeft zich in Oekraïne schuldig gemaakt aan foltering, onwettige vrijheidsberoving en verdwijningen van burgers in het zuiden van Oekraïne. Dat concludeert de ngo Human Rights Watch.
  [naar artikel]
 2. Human Rights Watch bezorgd over blokkeren van humanitaire hulp in Jemen (15/09/2020 - VRT NWS)
  Uit een rapport van de VN-mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch blijkt dat de Houthi-rebellen, de sjiitische gewapende groep in Jemen, grotendeels verantwoordelijk zijn voor de belemmering van humanitaire hulp in het land. De blokkades zorgen ervoor dat de humanitaire organisaties steeds moeilijker hun weg vinden naar de zwaargetroffen gebieden. Human Rights Watch roept op om zo snel mogelijk een einde te maken aan de blokkades.
  [naar artikel]
 3. Human Rights Watch: “Syrië en Rusland vallen bewust burgerdoelwitten aan” (15/10/2020 - VRT NWS)
  De organisatie Human Rights Watch klaagt in een nieuw rapport militaire aanvallen aan in de Syrische provincie Idlib, uitgevoerd door het Syrische en het Russische leger. Volgens Human Rights Watch zijn die specifiek gericht tegen burgerdoelwitten. Het gaat om aanvallen tegen scholen, gezondheidscentra en woonbuurten waarbij burgers gedood en verwond worden. De organisatie spreekt van oorlogsmisdaden.
  [naar artikel]
 4. Human Rights Watch klaagt moorden door “koeienbeschermers” in India aan (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Human Rights Watch roept de Indiase overheid op om actief op te treden tegen gewapende groepen burgers die zichzelf als taak hebben gesteld de...
  [naar artikel]
 5. Human Rights Watch klaagt geweld en moorden door “koeienbeschermers” aan (19/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Human Rights Watch roept de Indiase overheid op om actief op te treden tegen gewapende groepen burgers die zichzelf als taak hebben gesteld de...
  [naar artikel]
 6. Human Rights Watch beschuldigt Israël van ‘apartheid en vervolging’ (27/04/2021 - Express)
  Israël maakt zich met zijn discriminerende beleid jegens de Palestijnen binnen zijn eigen grenzen en in de bezette gebieden schuldig aan ‘apartheid en vervolging’. Dat zegt Human Rights Watch.  In een rapport van 213 pagina’s schrijft de mensenrechtenorganisatie dat de Israëlische regering regeert over twee bevolkingsgroepen van ongeveer gelijke grootte, maar op systematische wijze de […] Lees dit artikel: Human Rights Watch beschuldigt Israël van ‘apartheid en vervolging’
  [naar artikel]
 7. Human Rights Watch beschuldigt jezidi's van executie van burgers (27/12/2017 - Knack)
  Strijders van de jezidi-minderheid hebben in het noorden van Irak 52 burgers ontvoerd en geëxecuteerd. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).
  [naar artikel]
 8. Human Rights Watch beschuldigt België van politiegeweld (04/11/2016 - De Standaard)
  Human Rights Watch heeft een kritisch rapport opgesteld over België en zijn maatregelen tegen terreur. Mét beschuldigingen van politiegeweld.
  [naar artikel]
 9. Human Rights Watch roept Griekenland en EU op om kinderen in Griekse kampen te beschermen (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) klaagt aan dat de kinderen in de overbevolkte migranten- en vluchtelingenkampen in Griekenland...
  [naar artikel]
 10. Chinese stuwdam in Cambodja is een ramp voor mensenrechten, zegt Human Rights Watch (18/08/2021 - De Morgen)
  Cambodja krijgt schone energie dankzij een grote stuwdam. Maar bij de bouw zijn de rechten geschonden van duizenden mensen, stelt Human Rights Watch.
  [naar artikel]
 11. Human Rights Watch spreekt van oorlogsmisdaden in Boetsja: “Opzettelijke wreedheid tegen burgers” (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft Rusland zich bezondigd aan verschillende inbreuken op het oorlogsrecht. Het gaat onder meer om verkrachting, executies en ander ongerechtvaardigd geweld tegen de burgerbevolking.
  [naar artikel]
 12. Human Rights Watch: 'Egyptische overheid legt kunstenaars systematisch het zwijgen op' (16/08/2018 - Knack)
  De Egyptische autoriteiten hebben in de afgelopen maanden minstens twaalf kunstenaars gearresteerd. Ze willen daarmee kritiek op de regering via tv, film, in theater en literatuur tegengaan, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).
  [naar artikel]
 13. Human Rights Watch: "Leger én rebellen bezondigen zich aan gruweldaden in Zuid-Soedan" (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het geweld in Zuid-Soedan neemt buitensporige proporties aan. Volgens een rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch begaan zowel
  [naar artikel]
 14. Human Rights Watch spreekt van oorlogsmisdaden: “Opzettelijke wreedheid tegen Oekraïense burgers” (04/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft Rusland zich bezondigd aan verschillende inbreuken op het oorlogsrecht. Het gaat onder meer om verkrachting, executies en ander ongerechtvaardigd geweld tegen de burgerbevolking.
  [naar artikel]
 15. Rapport Human Rights Watch: Israël is apartheidsstaat en vervolgt Palestijnen (27/04/2021 - De Morgen)
  Israël voert een apartheidsregime, en vervolgt Palestijnse inwoners. Daarmee begaat het land twee misdaden tegen de menselijkheid. Dat stelt Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat dinsdag is vrijgegeven.
  [naar artikel]
 16. Israël weigert visums uit te reiken aan medewerkers Human Rights Watch (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Israël zal geen visums meer uitreiken aan buitenlandse medewerkers van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), omdat die ngo te
  [naar artikel]
 17. Human Rights Watch: 'Assad mag niet onze gesprekspartner worden over de Syriëstrijders' (23/03/2018 - Knack)
  Europese landen moeten zo snel mogelijk hun Syriëstrijders berechten, vindt Nadim Houry, terrorisme-expert bij mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. 'Als we toelaten dat president Assad de mensen tegenhoudt voor wie wij bang zijn, geven we hem een enorme macht.'
  [naar artikel]
 18. Human Rights Watch: Veiligheidsdiensten Venezuela maken zich schuldig aan martelingen (09/01/2019 - De Morgen)
  De autoriteiten van Venezuela hebben de afgelopen jaren tientallen militairen gevangengezet en laten martelen. Die militairen werden verdacht van samenzwering tegen het bewind van president Nicolas Maduro. Dat zeggen Human Rights Watch en de Venezolaanse mensenrechtenorganisatie Foro Penal in een gezamenlijk rapport.
  [naar artikel]
 19. Human Rights Watch over migranten­kinderen in VS: "Hun situatie is zo afschuwelijk als de geluidsopnames aangeven" (19/06/2018 - VRT NWS)
  Niemand zorgt echt voor de migrantenkinderen in de VS die van hun ouders zijn gescheiden. Ze zijn het noorden kwijt en ze krijgen geen emotionele of psychologische steun. Dat zegt Michael Garcia Bochenek van Human Rights Watch die persoonlijk met hen heeft gesproken in een interview met VRT NWS.
  [naar artikel]
 20. Human Rights Watch: Syrië zet systematisch chemische wapens in (01/05/2017 - Knack)
  De Syrische regeringstroepen zetten volgens een onderzoek van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) systematisch en steeds meer chemische wapens in. Sinds december 2016 zijn minstens vier dergelijke aanvallen bevestigd, deelde de organisatie maandag op een persconferentie in New York mee.
  [naar artikel]
 21. Topman Human Rights Watch: ‘China’s succesvolste exportproduct is censuur’ (14/01/2020 - De Morgen)
  Kenneth Roth, directeur van Human Rights Watch, is zondag de toegang tot Hongkong ontzegd. Roth presenteert het jaarlijkse mensenrechtenrapport, dit keer met focus op China, dus niet in Hongkong zoals voorzien, maar thuis in New York, waar we hem konden bereiken.
  [naar artikel]
 22. Human Rights Watch: "Naoorlogs mensenrechtensysteem staat op het spel" (12/01/2017 - De Redactie)
  De kiescampagne in de VS die teerde op "haat en onverdraagzaamheid" en de "stijgende invloed van politieke partijen in Europa die universele rechten verwerpen", zetten het naoorlogse mensenrechtensysteem op het spe". Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.
  [naar artikel]
 23. Human Rights Watch: Hamas en Palestijnse regering martelen tegenstanders (23/10/2018 - Knack)
  De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft de Hamas-beweging en de Palestijnse regering van Mahmoed Abbas ervan beticht haar critici routinematig te arresteren en te martelen.
  [naar artikel]
 24. Beticht van moord en oorlogsmisdaden: Human Rights Watch dient klacht in tegen Saudische kroonprins (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft in Argentinië klacht ingediend tegen de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman voor de...
  [naar artikel]
 25. Human Rights Watch: 'Asielzoekers moeten dringend weg van Griekse eilanden' (21/12/2017 - Knack)
  Meer dan 13.500 asielzoekers zitten met de winter voor de deur in abominabele omstandigheden vast op de Griekse eilanden. Ze moeten zo snel mogelijk naar het vasteland, waar de situatie beter is, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).
  [naar artikel]
 26. Human Rights Watch eist dat China Noord-Koreaanse vluchtelingen vrijlaat (24/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vraagt China om de vrijlating van acht Noord-Koreaanse vluchtelingen. Ze werden vorige maand
  [naar artikel]
 27. Human Rights Watch bijzonder ongerust over Belgische terreurbestrijding (04/11/2016 - Knack)
  Bijna een jaar na de aanslagen in Parijs en de daaropvolgende golf van terreur waar ook ons land in verzeild raakte, maakt Human Rights Watch zich bijzonder ongerust over de manier waarop de Belgische overheid de dreiging probeert in te perken. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie in een nieuw rapport, 'Reden tot bezorgdheid'.
  [naar artikel]
 28. Human Rights Watch: 'Onregelmatigheden en onderdrukking bij Congolese verkiezingen' (05/01/2019 - Knack)
  De Congolese verkiezingen van vorige week waren getekend door grootschalige onregelmatigheden, onderdrukking van kiezers en geweld. Dat zegt Human Rights Watch. De mensenrechtenorganisatie roept de Congolese kiescommissie op om de correcte verkiezingsresultaten bekend te maken.
  [naar artikel]
 29. "Ze praten tegen ons als tegen honden": Human Rights Watch klaagt discriminatie aan bij politiecontroles in Frankrijk (18/06/2020 - VRT NWS)
  Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bezondigt de Franse politie zich bij identiteitscontroles aan discriminatie, geweld en beledigingen. Ze klagen de situatie aan in een nieuw rapport met getuigenissen van jongeren met migratieachtergrond en vragen de Franse staat om actie te ondernemen.
  [naar artikel]
 30. Reacties op rapport Human Rights Watch: 'Terreurbeleid is goede middenoplossing' (04/11/2016 - Knack)
  In een reactie op het kritische rapport van Human Rights Watch reageert Justitieminister Geens dat het terreurbeleid 'een goede middenoplossing' is. Het Minderhedenforum is dan weer vernietigend voor Geens: 'De overheid komt vijftien jaar te laat'.
  [naar artikel]
 31. Directeur Human Rights Watch mag Hongkong niet binnen (12/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De directeur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, Kenneth Roth, heeft van de overheid in Hongkong het verbod gekregen om de Chinese semi-autonome regio binnen te mogen. Roth wou er het jaarrapport presenteren van de ngo, na de maandenlange protesten in de regio.
  [naar artikel]
 32. Martelingen en gedwongen verdwijningen: rapport van Human Rights Watch schetst luguber beeld van oorlogsmisdaden in Oekraïne (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen hebben Oekraïners gemarteld, hen onwettig vastgehouden en zelfs doen verdwijnen. Dat is het harde verdict van een rapport van Human Rights Watch. Ooggetuigen spreken in dit rapport nog over executies en groepsverkrachtingen door Russische militairen.
  [naar artikel]
 33. Human Rights Watch: “Oekraïne maakte wellicht burgerlijke slachtoffers met illegale landmijnen” (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vermoedt dat Oekraïense troepen illegale landmijnen hebben ingezet tegen de Russische bezetter. Dat besluit trekken ze uit een onderzoek rond de stad Izjoem, die tot september in Russische handen was.
  [naar artikel]
 34. Human Rights Watch: “Russen executeerden en folterden burgers in Kiev en Tsjernihiv” (18/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische troepen die van eind februari tot maart 2022 een groot deel van de regio’s Kiev en Tsjernihiv onder controle hadden, hebben zich schuldig gemaakt aan standrechtelijke executies van burgers, foltering en andere ernstige mishandelingen. Het gaat waarschijnlijk om oorlogsmisdaden. Dat meldt Human Rights Watch.
  [naar artikel]
 35. Human Rights Watch: “Qatar mishandelt leden van LGBTQ-gemeenschap” (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Veiligheidsdiensten in Qatar hebben nog in september van dit jaar willekeurig leden van de LGBTQ-gemeenschap gearresteerd. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, in aanloop naar het WK voetbal dat op 20 november in het land begint. Hoewel de autoriteiten zeggen dat iedereen welkom is in Qatar, ongeacht seksuele geaardheid of achtergrond.
  [naar artikel]
 36. Human Rights Watch vindt bewijzen voor Russische controleposten waar Oekraïners worden “gefiltreerd” (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen zouden de afgelopen maanden Oekraïense burgers uit Marioepol en Charkov verplicht hebben zich te vestigen in Rusland of in regio’s die in handen zijn van Rusland, zo blijkt uit een rapport van hulporganisatie Human Rights Watch.
  [naar artikel]
 37. Israël hanteert “apartheid” in beleid tegen Palestijnen volgens nieuw rapport van Human Rights Watch (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Israël maakt zich schuldig aan “apartheid” in zijn beleid tegenover de Arabieren op zijn grondgebied en de Palestijnen in de bezette gebieden. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat dinsdag gepubliceerd werd.
  [naar artikel]
 38. Human Rights Watch: "Kabila zette oud-rebellen van M23 in voor repressie van betogers" (04/12/2017 - VRT NWS)
  De Congolese president Joseph Kabila rekruteerde oud-rebellen van M23 om in december vorig jaar protesten tegen zijn regime te onderdrukken. Dat schrijft Human Rights Watch in een nieuw rapport. Bij de repressie van die betogingen, in verschillende steden in Congo, vielen volgens de mensenrechtenorganisatie zeker 60 doden en werden honderden mensen opgepakt.
  [naar artikel]
 39. “Qatar mishandelt leden LGBTQIA+-gemeenschap”, zegt Human Rights Watch in aanloop van WK (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Veiligheidsdiensten in Qatar hebben nog in september van dit jaar willekeurig leden van de LGBTQIA+-gemeenschap gearresteerd, stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), in aanloop naar het WK Voetbal dat op 20 november in het land begint. Dit gebeurde hoewel de autoriteiten zeggen dat iedereen welkom is in Qatar, ongeacht seksuele geaardheid of achtergrond.
  [naar artikel]
 40. Human Rights Watch: “LGBTQI+-gemeenschap in Afghanistan nog meer bedreigd sinds machtsovername taliban” (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de machtsovername van de taliban in augustus vorig jaar, loopt de LGBTQI+-gemeenschap in Afghanistan nog meer risico op vervolging en mishandeling. Dat meldt de ngo Human Rights Watch (HRW) vandaag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 41. Human Rights Watch: Russische troepen begingen reeks oorlogsmisdaden tijdens bezetting van Boetsja (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische troepen hebben een reeks oorlogsmisdaden begaan tijdens hun bezetting van Boetsja, een stad ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat blijkt uit een rapport dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bekendmaakte.
  [naar artikel]
 42. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch: "Amerikaanse sancties in Iran veroorzaken onnodig menselijk lijden" (29/10/2019 - VRT NWS)
  In Iran hebben burgers steeds minder toegang tot medicijnen, dat blijkt uit een nieuw rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Het gebrek aan medicijnen en andere humanitaire goederen komt door Amerikaanse sancties tegen Iran, die van kracht zijn sinds vorig jaar.
  [naar artikel]
 43. Israëlische rechtbank bevestigt uitwijzing directeur Human Rights Watch (17/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Israëlische rechtbank heeft dinsdag de beslissing bevestigd van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de directeur van Human Rights Watch in Israël en de Palestijnse gebieden, Omar Shakir, uit te zetten. De aanleiding voor de uitwijzing is zijn steun voor de boycot van Israël, maar HRW ontkent dit en trekt naar het Hooggerechtshof om de beslissing aan te vechten.
  [naar artikel]
 44. Human Rights Watch komt met een nieuw, hard rapport over Qatar (24/10/2022 - Express)
  Zijn LGBTQ-personen veilig in Qatar? Duidelijk niet, als het nieuwste rapport van Human Rights Watch gelezen wordt: daarin een paar bloedstollende getuigenissen van personen uit de LGBTQ-gemeenschap, vier transvrouwen, een biseksuele vrouw en een homoseksueel, die allemaal mishandeld zijn in Qatar, de afgelopen jaren. Er zit zelfs een geval tussen van september dit jaar. Daarbij is […]
  [naar artikel]
 45. Human Rights Watch: "Donald Trump is een bedreiging voor de mensenrechten" (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Human Rights Watch is de pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump een bedreiging voor de mensenrechten. Dat schrijft de
  [naar artikel]
 46. Human Rights Watch reageert scherp op uitlatingen FIFA-voorzitter Infantino: “Waardigheid en trots? Moderne slavernij” (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zes maanden voor de start van het WK voetbal in Qatar zou de Wereldvoetbalbond FIFA er beter aan doen zijn verantwoordelijkheden op het vlak van mensenrechten te nemen, in plaats van de lelijke arbeidsomstandigheden achter ‘het mooie voetbalspel’  te verdoezelen, zo klinkt het woensdag in een persmededeling van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), daags na de omstreden uitlatingen van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.
  [naar artikel]
 47. Martelingen in Rwanda: Human Rights Watch komt met bewijzen (10/10/2017 - VRT NWS)
  Tussen 2010 en 2016 zijn zeker 104 mensen in Rwanda zonder enige vorm van proces opgesloten in een militair kamp en daar gemarteld en mishandeld. Niets wijst erop dat die praktijken intussen gestopt zijn, wel integendeel. Wellicht is het totaal aantal martelingen in het Rwanda van het regime-Kagame veel hoger maar dit is het aantal dossiers waarover de gerenommeerde internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch tot nu toe zekerheid heeft.
  [naar artikel]
 48. Human Rights Watch: “Chinese regering vormt bedreiging voor mensenrechten” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese regering valt het internationale systeem voor de verdediging van mensenrechten aan, zo zegt Kenneth Roth, de directeur van Human Rights Watch, dinsdag bij de publicatie van het Wereldrapport 2020 van de organisatie. Decennia van vooruitgang waardoor mensen over de wereld vrijuit kunnen spreken, niet voor willekeurige opsluiting en foltering hoeven te vrezen en andere mensenrechten hebben, staan op de helling, voegt Roth er in een mededeling aan toe.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy