De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

YouTubers ontdekken in oude schuur sneeuwmobielen van Zuidpoolexpeditie van 50 jaar geleden

Het Nieuwsblad

06/03/2017 - 18:04

Jordy en Lesley Houben uit Opitter (Bree) hebben op hun YouTube-kanaal Bros Of Decay een video gepost van een toevallige, maar wel heel opmerkelijke ontdekking. In een verlaten schuur “in het Brusselse” vonden ze vorige week drie sneeuwmobielen die gebruikt werden voor een Zuidpoolexpeditie in de jaren 60. “Ik had er al eens een reportage over gezien op tv, maar de ontdekking gebeurde eigenlijk toevallig”, vertelt Jordy.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlamingen ontdekken 50 jaar oude sneeuwmobielen in verlaten schuur: “Ze zijn miljoenen waard” (06/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jordy en Lesley Houben uit het Limburgse Bree hebben op hun YouTube-kanaal Bros Of Decay een video gepost van een toevallige maar wel heel opmerkelijke ontdekking. In een verlaten schuur “in het Brusselse” vonden ze vorige week drie sneeuwmobielen die gebruikt werden voor een Zuidpoolexpeditie in de jaren 60.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Limburgers ontdekken 50 jaar oude sneeuwmobielen in verlaten schuur: “Ze zijn miljoenen waard” (06/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jordy en Lesley Houben uit Opitter (Bree) hebben op hun YouTube-kanaal Bros Of Decay een video gepost van een toevallige maar wel heel opmerkelijke ontdekking. In een verlaten schuur “in het Brusselse” vonden ze vorige week drie sneeuwmobielen die gebruikt werden voor een Zuidpoolexpeditie in de jaren 60. “Ik had er al eens een reportage over gezien op tv, maar de ontdekking gebeurde eigenlijk toevallig”, vertelt Jordy.
  [naar artikel]
 3. Agenten riskeren hun leven om paard uit brandende schuur te redden (04/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee Amerikaanse agenten schieten in actie wanneer ze ontdekken dat er een schuur in brand staat. Op weg naar de schuur ontdekken ze dat alle mensen in veiligheid zijn, maar dat er nog een paard in de brandende schuur staat. Ze aarzelen geen moment om het paard te redden. Er is enkel één probleem: het doodsbange dier weigert om de stal te verlaten.
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Zuidpoolexpeditie filmt zeldzaam natuurverschijnsel: drakenhuidijs (12/05/2017 - De Redactie)
  Eind april filmde een wetenschappelijke Zuidpoolexpeditie dit zeldzame soort zeeijs, dat zijn naam dankt aan de schubachtige vorm.
  [naar artikel]
 5. Kraker stookt vuurtje in oude schuur in Neeroeteren (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Elerweg in Neeroeteren is donderdagavond een brand in een leegstaande oude houten schuur gesignaleerd. Er was rook te zien. Toen de brandweer arriveerde was er geen sprake van vuur. ’s Ochtends vroeg waren de hulpdiensten al eens uitgerukt naar dezelfde locatie. Een passant had toen ook rook uit de schuur zien komen. Ter plaatse bleek er een man in de schuur te wonen. Hij had hout gestookt om het warm te krijgen. Het vuur werd toen gedoofd. (ppn)
  [naar artikel]
 6. Bejaarde vrouw bedolven nadat oude schuur instort in Pécrot (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een oude schuur in Pécrot is een vrouw van in de negentig jaar vanochtend gewond geraakt. Ze raakte bedolven, meldt de reddingszone van Waals-Brabant.
  [naar artikel]
 7. Rieten dak van oude schuur vat vuur: “Gebouwtje ging nieuw leven tegemoet” (11/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Om een nog onduidelijke reden is donderdag rond 11.30u brand ontstaan in het rieten dak van oude pittoreske schuur aan Sassenhout in Vorselaar. De dakbedekking heeft zware schade opgelopen. De leegstaande schuur zou binnenkort een nieuw leven tegemoet gaan als gemeenschappelijke bergruimte voor een woonproject. Het is even afwachten of dit nog kan.
  [naar artikel]
 8. Bestelwagen verwoest honderd jaar oude schuur: “Even voordien was ik er nog hout aan het zagen” (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het kruispunt van de Piet Stautstraat en de Bosstraat in Beveren is dinsdagavond een spectaculair ongeval gebeurd. De chauffeur van een bestelwagen knalde om nog onduidelijke reden een honderd jaar oude schuur binnen. Die stortte na het takelen van de bestelwagen volledig in. “Ik was gelukkig net in de woning ernaast met mijn dochter en de kleinkinderen”, zegt de vader van de bewoonster.
  [naar artikel]
 9. YouTubers ontdekken ongebruikte metrotunnel vol oude bussen in Luik (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de vroege jaren zeventig moest en zou de stad Luik een metrolijn krijgen. De tunnel werd gegraven en afgewerkt, alleen is er nooit een
  [naar artikel]
 10. Gaspedaal te ver ingedrukt: jonge bestuurder ramt zijgevel van oude schuur met peperdure BMW (06/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In de Biezestraat in Hamme is afgelopen nacht een spectaculair ongeval gebeurd. Een jonge bestuurder ramde met een peperdure BMW M5 de gevel van een oude schuur.
  [naar artikel]
 11. Gaspedaal te ver ingedrukt: jonge bestuurder ramt zijgevel van oude schuur met peperdure BMW (06/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de Biezestraat in Hamme is afgelopen nacht een spectaculair ongeval gebeurd. Een jonge bestuurder ramde met een peperdure BMW M5 de gevel van een oude schuur.
  [naar artikel]
 12. Gaspedaal te ver ingedrukt: jonge bestuurder ramt zijgevel van oude schuur met peperdure BMW (06/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de Biezestraat in Hamme is afgelopen nacht een spectaculair ongeval gebeurd. Een jonge bestuurder ramde met een peperdure BMW M5 de gevel van een oude schuur.
  [naar artikel]
 13. YouTubers sluiten zich aan bij IG Metall (29/07/2019 - De Tijd)
  16:51 De YouTubers Union, een beweging die de rechten van YouTubers en vloggers verdedigt, gaat in zee met de grootste vakbond van Europa.
  [naar artikel]
 14. SJIEK WONEN. Oude schuur werd leefruimte én koffiebranderij (09/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De oude schuur achter de woning bouwde designer Jan Kuppers om tot leefruimte. Vanuit de glazen wand heeft hij zicht op zijn koffiebranderij. Hier timmert hij aan de weg van het ambachtelijke koffiemerk Monx, een van zijn recentste ontwerpen.
  [naar artikel]
 15. Uit schuur getrokken oude Lamborghini brengt 1,4 miljoen op (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een verwaarloosde Lamborghini Miura die in een Duitse schuur werd aangetroffen met slechts 30.000 kilometer op de teller, bracht tijdens een...
  [naar artikel]
 16. YouTubers trekken naar aftands stadion waar voetbalclub ruim 10 jaar geleden vertrok en stoten er op perfecte grasmat (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De YouTubers achter het kanaal ‘Hell on Earth’ zijn voor geen kleintje vervaard. De Urban Explorers trokken eerder al onder meer naar een verlaten...
  [naar artikel]
 17. 90-jarige vrouw bedolven nadat oude schuur instort (08/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij een instorting van een oude schuur in Pécrot, een dorp in de gemeente Graven in de provincie Waals-Brabant, is een bejaarde vrouw donderdagochtend gewond geraakt. Ze raakte bedolven, meldt de reddingszone van Waals-Brabant. Het slachtoffer is ter plaatse verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 18. Schuur gehandicapteninstelling vat vuur in Dilsen-Stokkem (10/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Rond drie uur afgelopen nacht is een schuur met hooibalen uitgebrand op het domein van vzw De Meander in Dilsen-Stokkem. De brandweer vermoedt dat het hooi vanzelf heeft vuur gevat. Het hooi was nog maar enkele weken geleden opgestapeld in de schuur.
  [naar artikel]
 19. Een enorme historische graanschuur over een brug rollen doe je zo (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een historische graanschuur is gered van de sloop in de Amerikaanse staat Wisconsin. Tot een paar weken geleden zou de 115 jaar oude schuur...
  [naar artikel]
 20. Brandstichting in Balen (19/07/2018 - VRT NWS)
  Omstreeks 1.30 uur werd er brand gesticht aan een veldschuur aan Breden Els in Balen. Volgens de eigenaar van de schuur werden twee oude auto's in brand gestoken. Die auto's stonden al bijna twee jaar in de schuur als onderdelen voor rallywagens.
  [naar artikel]
 21. Dakloze slaapt al maanden in oude schuur: "Dit is echt geen leven" (29/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De 51-jarige Luc is ten einde raad. Al een tijdlang woont hij in een schuur net buiten het stadscentrum. Een triest verhaal van een Mechelaar die blijkbaar van de radar kon verdwijnen.
  [naar artikel]
 22. Oude schuur en deel van huis ingestort, speurhond zoekt in puin naar mogelijke slachtoffers (25/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Ichtegem stortte een grote, oude schuur en een deel van een woning zondagavond in. Het ging om een leegstaand vervallen huis, maar door al het puin kon men niet uitsluiten dat er slachtoffers onder de brokstukken lagen. Daarom werd een speurhond ter plaatse gevraagd om alles te doorzoeken.
  [naar artikel]
 23. Alex (18) uit Mortsel is bij grootste YouTubers in België (10/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De 18-jarige Alex Van Dun uit Mortsel, op YouTube ook wel bekend als Olex, is een waar internetfenomeen aan het worden. Zes jaar geleden plaatste hij uit verveling een filmpje van zichzelf op het videokanaal. Nu heeft hij bijna 40.000 volgers en mag hij zich bij de grootste YouTubers in België rekenen. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht hij.
  [naar artikel]
 24. Vloeren die van buiten naar binnen lopen, oude balken en hoge plafonds: binnenkijken in de oude vlasloods van Ward en Elise (28/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Naar West-Vlaanderen verhuizen? Daar zaten de mooie ogen van Ward voor iets tussen, maar zeker ook ‘De Schuur’, een oude vlasloods in Gullegem. En de liefde blijft groeien, ook na drie jaar intensief verbouwen.
  [naar artikel]
 25. Brand in schuur in Zonhoven (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse Beverzakstraat in Zonhoven is maandagmorgen even over tweeën brand uitgebroken in een schuur. De brandweer van Hasselt heeft het vuur gedoofd. De schuur lag achter een huis. De woning werd gevrijwaard.
  [naar artikel]
 26. Archeologen ontdekken 1.600 jaar oude Samaritaanse hoeve in Israël (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische archeologen hebben overblijfselen gevonden van een 1.600 jaar oude landbouwhoeve, die vermoedelijk toebehoorde aan een rijke...
  [naar artikel]
 27. Deze stoffige miljoenen-Mercedes stond 40 jaar onaangeroerd in een schuur (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Toen een familie in de Verenigde Staten onlangs de erfenis van een overleden familielid bestudeerde, ontdekte ze een schuur met daarin een...
  [naar artikel]
 28. Archeologen ontdekken tientallen oude steden in Amazonewoud (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Braziliaanse regenwoud een wildernis waarin geen mens kan overleven? Zeker niet. Britse archeologen ontdekten oude nederzettingen waarin honderden jaren geleden al honderdduizenden mensen verbleven.
  [naar artikel]
 29. Archeologen ontdekken tientallen oude steden in Amazonewoud (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Braziliaanse regenwoud een wildernis waarin geen mens kan overleven? Zeker niet. Britse archeologen ontdekten oude nederzettingen waarin honderden jaren geleden al honderdduizenden mensen verbleven.
  [naar artikel]
 30. Archeologen ontdekken oude Romeinse weg in Aken (07/11/2017 - VRT NWS)
  In het centrum van Aken hebben archeologen een oude Romeinse weg ontdekt. Die verbond de stad honderden jaren geleden met Maastricht.
  [naar artikel]
 31. Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer in Sakkara (14/04/2019 - Metro)
  Egyptische archeologen hebben in de necropolis Sakkara ten zuiden van Caïro een goed bewaarde grafkamer ontdekt die 4.500 jaar oud is. Dat meldt het Egyptische ministerie van Oudheden. Het gaat om de laatste rustplaats van een hoogwaardigheidsbekleder die de naam Chui droeg. Opmerkelijk is dat de rijkelijk versierde voorkamer goed bewaard is gebleven, en dat terwijl de kalkstenen sarcofaag in het verleden volledig is verwoest door grafrovers. De necropolis van Sakkara nabij Cairo is een van de belangrijkste begraafplaatsen van het Oude Egypte. In het midden ervan ligt de piramide van farao Djoser (circa 2720-2700 voor Christus). bron: Belga Het bericht Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer in Sakkara verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw brandstichting in Balen: schuur en vier voertuigen lopen zware schade op (19/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een schuur in Balen is de afgelopen nacht mogelijk opnieuw brand gesticht. Volgens de eigenaar van de schuur op Breden Els werden twee wagens in brand gestoken. Dat meldt Radio 2.
  [naar artikel]
 33. Lamborghini duikt na 30 jaar op in schuur, eigenaar op mysterieuze wijze verdwenen (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na meer dan dertig jaar verwaarloosd in een schuur op het Britse platteland te hebben gestaan, is een zeldzame Lamborghini Espada ontdekt. Ondanks de slechte omstandigheden heeft de Italiaanse V12 de tand des tijds behoorlijk goed doorstaan.
  [naar artikel]
 34. Vlaamse tweelingbroers halen legendarisch merk Saroléa uit de vergetelheid: “De beste elektrische motorfiets moet uit onze schuur komen” (07/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De motorwereld bewonderend naar adem doen snakken: het is de Vlaamse broers Torsten en Bjorn ­Robbens gelukt. In een oude schuur, ergens in het ­Oudenaardse, hebben zij het legendarische Belgische motormerk Saroléa weer tot leven gewekt met een technologisch en esthetisch hoogstandje: de Saroléa Manx7.
  [naar artikel]
 35. Archeologen ontdekken 5.000 jaar oude bierbrouwerij in Egypte (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben een 5.000 jaar oude bierbrouwerij ontdekt in de oude Egyptische stad Abydos, zo’n 450 kilometer ten zuiden van Caïro. Dat meldt het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden. Volgens Egyptische en Amerikaanse onderzoekers is het complex in Abydos mogelijk de oudste grootschalige brouwerij ter wereld.
  [naar artikel]
 36. Binnenkijken bij Elise en Ward, die een oude vlasloods verbouwden tot een strakke en industriële woning (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Naar West-Vlaanderen verhuizen? Daar zaten de mooie ogen van Ward voor iets tussen, maar zeker ook ‘De Schuur’, een oude vlasloods in Gullegem. En de liefde blijft groeien, ook na drie jaar intensief verbouwen.
  [naar artikel]
 37. GEPROEFD. Vlees op de grill, de specialiteit van Schuur 17 in Rosmeer (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Begin dit jaar werd in een vierkantshoeve in het Haspengouwse Rosmeer bistro Schuur 17 geopend. Chef Jordi Lenaers (25) serveert er een gevarieerde kaart met de nadruk op gegrilde vleesgerechten.
  [naar artikel]
 38. Leerlingen adopteren kerkhof (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Grote Spouwen gaan schoolkinderen het kerkhof adopteren en helpen onderhouden. Aan de archeologische site in Grote Brogel mogen jongeren dan weer mee opgraven. En in Kortessem wordt de Chiro ingeschakeld om een oude schuur te lemen. Met vijf proefprojecten onder de noemer ‘Jong redt oud’ wil de provincie kinderen erfgoed laten ontdekken en hen duwen in de richting van behoud. Vanaf september kan elke gemeente een project indienen, goed voor 2.500 euro.
  [naar artikel]
 39. Opnieuw brandstichting in Balen: schuur en vier wagens lopen zware schade op (19/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  In een schuur in Balen is afgelopen nacht mogelijk opnieuw brand gesticht. Volgens de eigenaar van de schuur op Breden Els werden twee wagens in brand gestoken. Dat meldt Radio 2.
  [naar artikel]
 40. Archeologen ontdekken spectaculaire nieuwe grafkamers met mummies in Egypte (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. De zowat 3.500 jaar oude kamers bevatten onder meer verschillende...
  [naar artikel]
 41. VIDEO. Grote schade aan huis en schuur na brand in Opglabbeek (09/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Dreesstraat is zaterdagmiddag een brand uitgebroken aan een huis en de aanliggende schuur. De brandweer is ter plaatse, maar de schuur zou al volledig uitgebrand zijn. In het huis is er voornamelijk rookschade. De brandweer onderzoekt of ook het aanpalende huis aan de linkerkant schade heeft opgelopen. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 42. Nederlandse YouTubers ontlopen celstraf en krijgen boete voor betreden Area 51 (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in. De...
  [naar artikel]
 43. Archeologen ontdekken 3.800 jaar oude gouden ring in Duits graf (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Archeologen hebben bij opgravingen in de buurt van de zuidwestelijke Duitse stad Tübingen een 3.800 jaar oude gouden, spiraalvormige ring gevonden in het graf van een vrouw.
  [naar artikel]
 44. Archeologen ontdekken 1.000 jaar oude drugs van sjamaan (10/05/2019 - Metro)
  Een antropoloog heeft in een grot in Bolivia een oude begraafplaats en verschillende attributen gevonden, waaronder een duizend jaar oud tasje gemaakt van samengebonden vossensnuiten. Uit analyse blijkt nu dat er verschillende drugs in zaten. Samen met zijn collega’s ontdekte antropoloog José Capriles dat de duizend jaar oude buidel verschillende hallucinogene stoffen bevatte. Naast sporen van cocaïne troffen ze ook DMT en harmine aan. Dat zijn stoffen die zich in ‘ayahuasca’, een hallucinerende thee bevinden. Het goedje werd eeuwenlang gedronken tijdens spirituele rituelen. Sjamaan Door de opmerkelijke inhoud van het tasje gaan de onderzoekers er van uit dat de gebruikers weet hadden van de psychoactieve eigenschappen van de stoffen. Vermoedelijk behoorde de buidel toe aan een sjamaan, een soort medicijnman die communiceert met de geestenwereld en magie zou gebruiken. Bewijs “Mogelijk heeft de eigenaar van het tasje verschillende planten tegelijk gecombineerd om hun uitwerking te vergroten”, vertelt archeologe Melanie Miller van de universiteit van Ontago in Nieuw-Zeeland aan het wetenschapsmagazine Science Mag. In het zakje zaten ook allerlei hulpmiddelen die bij het toedienen van de drugs van pas komen. De bijzondere vondst is het bewijs dat mensen al zeker duizend jaar verdovende middelen gebruiken. Lees ook : Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer in Sakkara Het bericht Archeologen ontdekken 1.000 jaar oude drugs van sjamaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Legendarische ‘Eddie The Eagle’ sliep jaar in schuur zónder dak: “Dat was leuk, tenzij de vossen aan het paren waren” (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  30 jaar geleden werden de Olympische Winterspelen gehouden in Calgary. Eén van de blikvangers destijds in Canada: schansspringer Michael Edwards,...
  [naar artikel]
 46. Nederlandse YouTubers op borgtocht vrij na arrestatie bij Area 51 (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Nederlandse YouTubers die gisteren werden gearresteerd nadat zij de Amerikaanse legerbasis Area 51 probeerden binnen te dringen, zijn op...
  [naar artikel]
 47. Dak van oude schuur begeeft onder hevige rukwinden, ook gevel instabiel (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het dak van een oude boerderijschuur in het centrum van Damme is zondagavond volledig ingestort. Enkele felle rukwinden zorgden ervoor dat het gebouw volledig vernield werd. Er was niemand thuis, dus er raakte ook niemand gewond.
  [naar artikel]
 48. Auto gaat over de kop en schuift tegen schuur (11/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Pelterweg in Balen is zondagochtend rond 5u een ongeval gebeurd. Een ging over de kop en belandde op zijn dak in een voortuin. Er raakte ook een poort van een schuur zwaar beschadigd.
  [naar artikel]
 49. Antwerpse imker verwijdert 20 jaar oud bijennest: ‘Honing kwam uit plafond gedruppeld’ (22/06/2020 - De Standaard)
  Een Antwerpse imker had dit weekend een wel erg bijzondere opdracht: de man moest een twintig jaar oud bijennest verwijderen. Niet in een vervallen schuur of oude garage, maar gewoon in een huis in het Nederlandse Zeeland.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy