Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
19:37 uur

De Gucht: "Als Le Pen wint, dan valt Europa zoals we het nu kennen uiteen"

De Redactie

07/03/2017 - 00:25

Als de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen de Franse presidentsverkiezingen wint, dan valt Europa zoals we het nu kennen uiteen. Dat heeft voormalig eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht gezegd in "Van Gils en gasten".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Karel De Gucht:"Europa is verkeerd bezig met het  vluchtelingenprobleem" (11/01/2018 - VRT NWS)
  We zijn in België en in heel Europa verkeerd bezig met het vluchtelingenprobleem. Dat zegt voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht in "De afspraak".  Er moet geluisterd worden naar mensen die dat durven zeggen.
  [naar artikel]
 2. Marine Le Pen wil komaf maken met Europese Unie zoals we die nu kennen (24/02/2017 - De Redactie)
  Als presidente zou Le Pen naar eigen zeggen aan "een ander Europa" bouwen. Concreet wil ze een herziening van de Europese verdragen en een "Europa van vrije landen".
  [naar artikel]
 3. De Gucht: "Plan-Tusk is een plan met losse eindjes" (24/06/2018 - VRT NWS)
  Ex-Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) is kritisch voor het plan-Tusk, dat opvangkampen voor vluchtelingen buiten Europa wil opzetten. "Er zitten losse eindjes aan", zegt hij in "De zevende dag".  Het laatste nieuwe plan, met gesloten detentiecentra binnen Europa, vindt hij een beter plan. 
  [naar artikel]
 4. Karel De Gucht na debat Europese topkandidaten: "Populisten worden wellicht sterker, maar Europa zal overwinnen"  (16/05/2019 - VRT NWS)
  "De populisten zullen bij de Europese verkiezingen wellicht sterker worden, maar het is Europa dat zal overwinnen." Dat heeft Karel De Gucht gezegd in "Europa kiest" op Canvas waarin het kopstukkendebat in het Europese parlement met verschillende Europakenners geanalyseerd werd.
  [naar artikel]
 5. De Gucht: "Trump zal een voetnoot zijn in de geschiedenis" (28/04/2017 - De Redactie)
  "Er zijn zoveel checks en balances in de Amerikaanse democratie dat hij steevast wordt teruggefloten", zegt De Gucht in "De ochtend".
  [naar artikel]
 6. Karel De Gucht: "Zou niet meteen vergeldingsmaatregelen genomen hebben" (07/03/2018 - VRT NWS)
  Voormalig Europees commissaris voor Handel, Karel De Gucht, vindt het niet slim dat Europa meteen met vergeldingsmaatregelen dreigt tegen de Amerikaanse taksen op staal en aluminium die president Trump heeft aangekondigd. Dat zegt hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 7. De Gucht sceptisch: "Er zullen zeer grote waarborgen moeten tegenover staan om Jong-un te doen bewegen" (27/04/2018 - VRT NWS)
  Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht is sceptisch over de historische ontmoeting vandaag tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. "Het is nog nooit gebeurd dat een kernmacht zijn kernwapens opnieuw afstaat", zei De Gucht in "Terzake".
  [naar artikel]
 8. Eva Van der Gucht is dokter Bea en geeft voorlichting: "Geen seksuele vraag is te gek" (05/10/2017 - VRT NWS)
  "Geen vraag is te gek", dat vertelt Eva Van der Gucht die voortaan dokter Bea is op Ketnet.  "De dokter Bea show" biedt seksuele voorlichting met een flinke dosis humor -om de spanning weg te nemen- en steekt bloot helemaal niet weg. "Mijn voorlichting was een uur tijdens de les zedenleer. Dat was het. En ik zat nog met zovéél vragen", aldus Van der Gucht. Zij gaat nu antwoorden aan prille pubers geven.  
  [naar artikel]
 9. Ook Karel De Gucht vindt dat Europa zich duidelijk moet uitspreken over Catalaanse kwestie: "Politici achter tralies is niet normaal" (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ook voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vindt dat Europa niet monddood mag blijven over het opsluiten van Catalaanse politici en de...
  [naar artikel]
 10. De Gucht: "Europa moet iets zeggen over de Catalaanse kwestie" (06/11/2017 - VRT NWS)
  Volgens voormalig Europees commissaris Karel De Gucht kan de Europese Unie niet langer zeggen dat de Catalaanse kwestie een interne Spaanse aangelegenheid is. Hij stelt zich vragen over de zware straffen voor politieke misdrijven in Spanje "die niet in overeenstemming met mijn begrip van mensenrechten zijn".
  [naar artikel]
 11. Karel De Gucht: "Er heerst sterke druk in Turkije om de vluchtelingen weg te krijgen" (13/10/2019 - VRT NWS)
  "Er heerst een sterke druk in Turkije om de vluchtelingen, vreemdelingen, migranten in de bevolking weg te krijgen", dat heeft voormalig Eurocommissaris Karel De Gucht gezegd in het programma "De zevende dag". De Gucht ziet dit als een van de redenen waarom Turkije het noorden van Syrië aanvalt. De inval van de Turken tegen de Koerden in de grensstreek in Syrië beroert wereldwijd de gemoederen. De Gucht geeft duiding bij het conflict.
  [naar artikel]
 12. "Gevoel voor tumor" wint Prix Europa als beste televisieserie (19/10/2018 - VRT NWS)
  Officieel heet de trofee: "Best European TV Fiction Series of the Year". De Prix Europa is een toonaangevende referentie in de televisiewereld. Vorig jaar kregen andere Eén-reeksen, "Tytgat chocolat" en "Goed Volk" een prijs. 
  [naar artikel]
 13. [VIDEO] - De Gucht tegen Crombez: "U staat hier maar wat te bazelen" (25/09/2016 - De Redactie)
  Oud-EU-commissaris voor Handel Karel De Gucht (Open VLD) en partijvoorzitter John Crombez (SP.A) vochten een bits duel uit in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 14. De Gucht: "Afwijzing TTP is geostrategische vergissing van formaat" (23/01/2017 - De Redactie)
  De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn land terug te trekken uit het TPP-handelsverdrag kan op weinig begrip rekenen bij oud-eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht, zo laat hij in "Terzake" verstaan.
  [naar artikel]
 15. De Gucht: "Europa moet zich anders opstellen tegenover Italië" (28/05/2018 - VRT NWS)
  De Europese Unie moet zich anders opstellen tegenover Italië om de anti-Europese gevoelens in het land te bedwingen. Dat zegt voormalig Europees commissaris Karel De Gucht in "Terzake".
  [naar artikel]
 16. "Dachten ze misschien in Europa dat ik veranderd zou zijn?" (06/11/2016 - De Redactie)
  Tien jaar geleden leerde ook Europa tijdens de uitreiking van de MTV European Music Awards het baldadige karakter van Kanye West kennen, toen hij niet akkoord bleek met de winnaar in de categorie "Beste video".
  [naar artikel]
 17. Stedelijk Lyceum Lamorinière wint "Ster van Europa" (24/05/2018 - VRT NWS)
  Het Stedelijk Lyceum Lamorinière organiseert al jarenlang buitenlandse stages voor leerlingen gastronomie, animatie in de ouderenzorg, kinderzorg, zorgkunde en jeugd- en gehandicaptenzorg. Dit jaar wint ze de "Ster van Europa" omdat ze de Europese samenwerking naar een hoger niveau tilt.
  [naar artikel]
 18. Van Gucht over zijn ultraloop: "Het moet voor mij niet extremer" (06/10/2016 - Sporza)
  Zijn avontuur was woensdag te zien op Canvas in het programma '4x7'. Van Gucht haalde de finish niet, maar daar kan hij mee leven. "Ik wil mezelf gewoon een keer per jaar uitdagen."
  [naar artikel]
 19. Ruben Van Gucht: "Die droomjob moest ik hebben, ik had zelfs geen plan B" (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als het parcours van sportjournalist Ruben Van Gucht één ding bewijst, dan wel dat je veel kunt bereiken door in je droom te geloven. "Ik ben
  [naar artikel]
 20. Karel De Gucht wil dat de regering al kandidaten voor EU-Commissie voorstelt: "Wie te lang wacht, komt er bekaaid vanaf" (20/07/2019 - VRT NWS)
  Open VLD-coryfee en voormalig eurocommissaris Karel De Gucht vindt dat ons land niet mag wachten om onze kandidaten voor de Europese Commissie naar voren te schuiven. Doen we dat wel, dan krijgen we een ondankbare portefeuille, "zoals bij Marianne Thyssen gebeurd is". Door die tijdsdruk, zo zegt hij, is dat geen zaak voor de toekomstige formateur, maar wel een voor de regering in lopende zaken.
  [naar artikel]
 21. Voormalig eurocommissaris De Gucht: "Een lang uitstel van de brexit zou de meest charmante oplossing zijn" (27/03/2019 - VRT NWS)
  Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) heeft een duidelijke mening over welke richting het brexitproces uitmoet: een lang uitstel van de brexit. "Verschuif de hele zaak een paar jaar zodat alles rustig kan worden bekeken", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 22. Viroloog Steven Van Gucht: "Quarantaine zoals in Italië? Dat heeft weinig zin in België” (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maatregelen zoals in Italië, waarbij miljoenen inwoners in het noorden van het land in quarantaine worden geplaatst, hebben "in een Belgische...
  [naar artikel]
 23. Belgisch succes op Berlinale met "InSyriated" (17/02/2017 - De Redactie)
  De film "InSyriated" is gelauwerd met het Europa Cinemas Label en de kortfilm "The jungle knows you better than you do" wint een award in de nevensectie Generation 14plus.
  [naar artikel]
 24. Karel De Gucht: "Trump is een onverbeterlijke narcist" (05/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  "Donald Trump is een onverbeterlijke narcist, iets tussen een sociopaat en een psychopaat", dat zegt oud-eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) in de studio van VTM NIEUWS. "Er scheelt iets als je er nu nog niet van overtuigd bent dat er met die man iets aan de hand is."
  [naar artikel]
 25. Karel De Gucht: "Trump is een onverbeterlijke narcist" (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  "Donald Trump is een onverbeterlijke narcist, iets tussen een sociopaat en een psychopaat", dat zegt oud-eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) in de studio van VTM NIEUWS. "Er scheelt iets als je er nu nog niet van overtuigd bent dat er met die man iets aan de hand is."
  [naar artikel]
 26. Europa kiest (15/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Europa kiest" van woensdag 15 mei. Lieven Verstraete analyseert het kopstukkendebat in het Europese parlement en de Europese kiescampagne met de eurowatchers Karel De Gucht, Marianne Thyssen, Sander Loones en Rudi Vranckx.
  [naar artikel]
 27. Karel De Gucht: "N-VA beweegt naar extreemrechts” (09/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een interview met De Zondag valt Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht hard uit tegen ex-coalitiepartner N-VA, die hij naar extreemrechts ziet...
  [naar artikel]
 28. De Gucht: "Trump is onverbeterlijke narcist" (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Donald Trump is een onverbeterlijke narcist, iets tussen een sociopaat en een psychopaat", dat zegt oud-eurocommissaris Karel De Gucht (Open
  [naar artikel]
 29. Guy Verhofstadt herhaalt: "Aan brexitakkoord valt niet te morrelen"  (30/01/2019 - VRT NWS)
  Aan het brexitakkoord valt "weinig of niets te morrelen", zegt brexitonderhandelaar Guy Verhofstadt in "De ochtend". Gisteren stemde het Britse parlement dat de afspraken over de grens met Noord-Ierland uit het akkoord moeten worden aangepast. Maar volgens Europa ligt alles vast in het akkoord dat in november met de Britten werd gesloten. "Waar er wel ruimte is, is om verder te onderhandelen over de toekomstige relatie", voegt Verhofstadt toe. 
  [naar artikel]
 30. Karel De Gucht: "Trump is onverbeterlijke narcist" (05/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  "Donald Trump is een onverbeterlijke narcist, iets tussen een sociopaat en een psychopaat", dat zegt oud-eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) in de studio van VTM NIEUWS. "Er scheelt iets als je er nu nog niet van overtuigd bent dat er iets met die man iets aan de hand is."
  [naar artikel]
 31. Zo vieren ze bij StuBru de overwinning van Eva op Ruben Van Gucht (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eva De Roo wist maandagavond, na een razend spannende finale, topkandidaat Ruben Van Gucht uit te schakelen in de Slimste Mens ter Wereld. Bij Studio Brussel vonden ze dat dat confetti verdiende, heel erg veel confetti. "Neen," zegt Linde Merckpoel," dit is niet pesten, dit is vieren."
  [naar artikel]
 32. Voormalig Eurocommissaris De Gucht: "In het belang van alle partijen dat brexitdatum van 29 maart opschuift" (14/01/2019 - VRT NWS)
  Vrijdag 29 maart, de dag dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, nadert met rasse schreden. Maar zal die dag de brexit ook doorgevoerd worden? Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vermoedt van niet. "Het is in het belang van alle partijen dat die datum opschuift", legt hij in "De ochtend" uit.
  [naar artikel]
 33. De Gucht: "Goed dat euthanasie een mogelijkheid is" (17/09/2016 - De Redactie)
  Jean-Jacques De Gucht was de bezieler van de wet die euthanasie voor minderjarigen mogelijk heeft gemaakt. "Ik sta niet te juichen dat iemand er gebruik van heeft gemaakt, maar het is wel goed dat we als maatschappij die keuze aanbieden."
  [naar artikel]
 34. Weiler: "Als we doorstoten in Europa, krijgen we weinig tijd om te rusten" (15/02/2017 - Sporza)
  Anderlecht speelt morgen gastheer voor Zenit in de Europa League. "Zenit heeft vedetten kwijtgespeeld zoals Axel Witsel. Het wordt een moeilijke match."
  [naar artikel]
 35. De Gucht: "Francken kan niet aanblijven" (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gewezen minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) vindt dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moet...
  [naar artikel]
 36. De Gucht: "Ernstige kans dat Britten in de EU blijven" (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens voormalig eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) is er een "ernstige kans" dat de Britten in de Europese Unie blijven. Dat zegt hij in
  [naar artikel]
 37. De Gucht: "Ernstige kans dat Britten in de EU blijven" (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens voormalig eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) is er een "ernstige kans" dat de Britten in de Europese Unie blijven. Dat zegt hij in
  [naar artikel]
 38. "De Gucht krijgt nog altijd bijna 125.000 euro per jaar van Europese Commissie" (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) ontvangt, net als 15 van zijn vroegere collega's, nog altijd een 'overgangsvergoeding'
  [naar artikel]
 39. "De Gucht krijgt nog altijd bijna 125.000 euro per jaar van Europese Commissie" (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) ontvangt, net als 15 van zijn vroegere collega's, nog altijd een 'overgangsvergoeding'
  [naar artikel]
 40. Dewinter in fel debat: "U bent een slechte verliezer, mijnheer De Gucht" (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Terzake bogen Karel De Gucht en Filip Dewinter zich vanavond over de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Voor de Open VLD'er was de
  [naar artikel]
 41. De Gucht: "Ik ben tegen cumulverbod" (18/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Karel De Gucht (Open Vld) is tegen een totaal cumulverbod. Dat zegt hij in VTM NIEUWS. "Ik zou zelfs zeggen dat ik een beetje tegen
  [naar artikel]
 42. De Gucht: "Wetgeving over levensmoeheid loskoppelen van euthanasiewet" (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Open Vld-senator Jean-Jacques De Gucht stelt het advies van het Comité Bio-ethiek terecht dat levensmoeheid niet thuishoort in de huidige...
  [naar artikel]
 43. De Gucht: "Aalsterse politie moet weten welke jongeren in Brussel keet gaan schoppen" (27/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deelstaatsenator en gemeenteraadslid in Aalst Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) wil dat er betere informatiedoorstroming van politie-informatie komt...
  [naar artikel]
 44. Karel De Gucht: "Theo Francken kan geen staatssecretaris blijven" (22/12/2017 - VRT NWS)
  "Theo Francken (N-VA) kan niet langer staatssecretaris voor Migratie blijven." Dat schrijft oud-minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht in zijn wekelijkse column in Het Laatste Nieuws. Hij vindt dat er politieke consequenties moeten verbonden worden aan de zaak-Soedan.
  [naar artikel]
 45. Karel De Gucht (Open VLD): "Kiezer doet verschuivingen, maar wijst naar ons als er geen regering is" (20/12/2019 - VRT NWS)
  Volgens oud-minister en voormalig Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) is de kiezer voor een groot stuk verantwoordelijk voor de huidige stilstand in de federale formatie. Door de kaarten zo te leggen zoals ze nu liggen heeft geen enkele partij volgens hem echt zin om in een regering te stappen.
  [naar artikel]
 46. Venetië onder water, "stad zakt millimeter per jaar weg, maar de stijgende zeespiegel is de grote bedreiging" (13/11/2019 - VRT NWS)
  De klimaatopwarming en de stijging van de zeespiegel bedreigen het voortbestaan van de Italiaanse stad Venetië. "Venetië ligt amper 90 centimeter boven de zeespiegel, die stijgt door de klimaatopwarming. Volgens de beste voorspellingen zal de zeespiegel met 85 centimeter stijgen tegen het einde van de eeuw. Onze kleinkinderen zullen de stad nooit kennen zoals wij ze kennen", zegt professor Stijn Temmerman van de Universiteit van Antwerpen in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 47. Gevangenisdirecteur met 32 jaar ervaring: "Voer gevangenissen zoals we ze nu kennen af. Maar voer korte straffen wel uit" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Schaf de gevangenis af. Vervang ze door kleinere detentiehuizen waar je met gedetineerden kan werken aan hun herstel". Dat zegt Hans Claus (56),...
  [naar artikel]
 48. "Dat ik rook, dat ik drink, mijn focus... Het is altijd ík" (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de storm weer wat gaan liggen is, doorbreekt Radja Nainggolan (29) de stilte. Zoals we hem kennen: rechtuit en ongezouten. "Er is geen reden
  [naar artikel]
 49. Karel De Gucht scherp: "De integratie van vreemdelingen is mislukt, zeker in België" (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week dinsdag viert Europa feest (*), maar groeiend euroscepticisme speelt de 'partypooper'. 'Of dat euroscepticisme verklaring vindt in
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.