Vegan koken ingewikkeld? Nee hoor! Met een paar ingrediënten uit de supermarkt zet je de simpelste én lekkerste veganistische gerechtjes in no time op tafel. [naar artikel]
“Samen koken en samen eten is veel gezelliger dan alleen. Zien eten, doet eten”, lacht Monique. In woonzorgcentrum Prinsenpark wordt er niet alleen lekker gekookt door het keukenteam, maar ook door de bewoners zelf. Iedere afdeling heeft wel een eigen kook- of bakclub. Samen toveren ze de lekkerste gerechtjes en gebakjes op tafel. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Waar veganisme tot voor enkele jaren nog een hoog geitenwollensokkenimago had, is het anno 2018 helemaal ingeburgerd om geen dierlijke producten... [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. [naar artikel]
De feestdagen staan voor de deur en de kalkoenrecepten worden van onder het stof gehaald. Wat een gezellig feest zou moeten zijn, brengt vaak ook stress met zich mee. Bijvoorbeeld als je moet koken voor een grote bende met verschillende wensen, of als je als vegan moet aanschuiven bij je vleesetende familie. Waar komt onze kalkoentraditie vandaan? En wordt het tijd om die te vervangen door een plantaardig alternatief? Tv-kok Loïc Van Impe (29), vegan chef Teun Lauwerier (29) en voedselhistorica Laura Danckaert (28) aan tafel bij Aurélie in een nieuwe aflevering van "Snapt ge mij nu?". [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
Bekroonde restaurants zien hun reservaties fors oplopen. Wie in het weekend bij Slagmolen in Oudsbergen aan tafel wil schuiven, moet bijna een half jaar geduld oefenen. Ook de andere winnende sterrenrestaurants in Limburg zitten momenteel overvol. [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Veganisten zwaaien steeds vaker de plak in de lifestylewereld. Dit zijn de nieuwste vegan hebbedingen voor in je keuken, in je badkamer en in je kleerkast. The place to V Dit is weliswaar geen hebbeding, maar in deze online veganwinkel kan je wel een heleboel hebbedingen scoren. Zo kan je er terecht voor vegan kleding, […] Het bericht Drie vegan verwentips om je voor te bereiden op de werkweek verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wetenschappers van de Britse universiteit Cambridge zijn er in geslaagd om spinrag na te maken in een laboratorium. Bij het proces komt geen spinnetje aan te pas, de stof is dus vegan. Daarbovenop gebruiken de wetenschappers enkel natuurlijke bouwstenen en geen chemicaliën om het goedje te produceren, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is. De nieuw ontwikkelde “vegan spinrag” kan dus voor een duurzamere wereld zorgen door plastiek te vervangen en zo vervuiling tegen te gaan. [naar artikel]
Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken. [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.