Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek”

23/04/2022 - 08:24
"Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Niet in ‘Familie’ te zien, maar wel in dit boek verklapt: dit is het geheime ingrediënt van het magische stoofvlees van de Bomma (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

In ‘Familie’ stond de voorbije weken het lekkerste stoofvlees van de wereld centraal: dat van de Bomma. Of beter: het geheime ingrediënt dat Anna gebruikt om haar gerecht te pimpen en zijn unieke smaak te geven. Louise kreeg het recept ingefluisterd, maar kreeg de onthulling niet te horen. Dat leidde op sociale media tot nogal wat gemor en wrevel. Onnodig, want het geheim werd op een andere manier verklapt. [naar artikel]


2. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


3. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


4. 3 exclusieve recepten vol comfortfood van The Messy Chef: “Haalbaar om te koken na een drukke werkdag of wanneer er volk langskomt” (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe zou jij voor jezelf ‘goei eten’ omschrijven? Voor Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, is dat duidelijk: “gerechten die erom vragen nog eens bij te scheppen, zelfs al zit je eigenlijk vol.” Wie door zijn derde boek langs recepten bladert zoals romige burrata meatballs en smoutebollen die je makkelijk maakt op basis van sandwiches weet dat hij die belofte ook waarmaakt. We stelden Jelle vier vragen over zijn ultieme comfortfoodrecepten én delen drie exclusieve recepten uit zijn nieuwste kookboek. [naar artikel]


5. “Sneller klaar dan een afhaalmaaltijd en Instagramproof”: Foodblogger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budgetvriendelijke recepten (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een drukke werkdag en ‘s avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek ‘Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. “Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten. [naar artikel]


6. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


7. Hasseltse geneeskundestudent lanceert kookboek "Koken met Cara Pils": "Elk recept is meermaals getest" (01/12/2021 - VRT NWS)

Nog op zoek naar een kerstcadeautje? Dan is het kookboek ‘Koken met Cara Pils’ misschien wel iets voor onder de kerstboom. In het boek staan 26 recepten die allemaal één gemeenschappelijk ingrediënt hebben: Cara Pils, het huismerkbier van Colruyt. [naar artikel]


8. “Koolhydraatarm eten kan je suikerverslaving doorbreken": 3 exclusieve recepten van Julie Van den Kerchove voor meer energie (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Door low carb te eten, kun je uit de dieetcultuur stappen.” Dat is een belofte die chef Julie Van den Kerchove waarmaakt in haar nieuwste boek ‘Low carb, lekker en snel’. “Deze levensstijl is heel toegankelijk en flexibel. Het is een manier van eten waarbij je je energie hoog houdt en vanzelf een natuurlijk gewicht bereikt zonder dat je porties hoeft te beperken of calorieën te tellen.” We stelden Julie vier vragen om te weten te komen hoe dat precies in zijn werk gaat én delen 3 exclusieve recepten uit haar kookboek. [naar artikel]


9. Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek ‘SOS Piet XL’ uit: 4 exclusieve recepten die je zondag op het menu kan zetten voor moederdag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


10. Hoe maak je de perfecte hamburger? “Het broodje moét zacht zijn zodat er geen ingrediënten uitvallen als je erin bijt” (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Duitse kookboekenschrijver Martin Kintrup is gefascineerd door hamburgertenten. In zijn nieuwste kookboek bundelt hij daarom meer dan 70 (!) verschillende recepten voor de klassieker. Maar hij brengt ook broodjes, burgerschijven, bijgerechten en extraatjes. Hij wil de liefhebbers zo uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Hij deelt het geheim achter de lekkerste hamburgers én vier exclusieve recepten. [naar artikel]


11. “Niet iedereen moet maatje 36 hebben en er hetzelfde uitzien”: Sofie Dumont brengt met kookboek ‘Happy Moments’ ode aan feel good eten (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zes jaar lang voelde chef-kok Sofie Dumont er niets voor om met een nieuw boek tussen alle boeken over diëten en gezondheidsregels te staan. “Door corona ontdekten mensen weer hoe léuk koken en normaal eten kunnen zijn", vertelt ze. “Dat is de keuken waar ik voor sta.” In ‘Happy Moments’ verzamelt ze haalbare recepten boordevol smaak. We spraken met Sofie over haar eetvisie én delen vier exclusieve gerechten uit het boek. [naar artikel]


12. 3 topchefs onthullen het lievelingsgerecht van hun mama: “Ze maakt altijd heerlijk smeuïge puree met een royale klont hoeveboter” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chefs Jeroen De Pauw, Seppe Nobels en Wim Ballieu leerden van hun mama de basis in de keuken en namen daarvan heel wat geheime ingrediënten en recepten mee. “Ze is de enige die van klassiekers zoals stoofvlees, spaghettisaus en vol-au-vent zo'n smaakbommen kan maken", vertelt Wim Ballieu. Ter ere van Moederdag delen deze chefs hun mama’s exclusieve recept en vertellen hoe moeders keuken hen gevormd heeft als chef. [naar artikel]


13. SOS Piet XL ter hulp voor moederdag: met deze 4 exclusieve recepten uit zijn nieuwe kookboek scoor je zondag (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]


14. Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. “Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden.” Zelf past ze de ‘80/20-regel’ toe en met haar nieuwe kookboek ‘Lekker gezond’ tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren. [naar artikel]


15. Exclusieve voorpublicatie. Tv- en radiopresentatrice Rani De Coninck deelt 3 recepten uit haar kookboek: “Maak de spaghettitaart een dagje op voorhand” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In plaats van ‘Wat eten we vandaag?’, stelt tv-presentatrice Rani De Coninck (52) zichzelf de vraag ‘Wat eten we deze week?’. Het bracht een andere dynamiek teweeg in haar gezin én in haar voorraadkast. Dankzij onder meer mealprepping loopt alles volgens plan en is er nooit een gebrek aan eten op tafel. Ze deelt 3 recepten uit haar boek ‘Rani’s Goed Plan’ om zelf succesvol te mealpreppen deze week. [naar artikel]


16. Kimchi croques of spaghetti aglio e olio: snelle recepten uit ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het keukentalent van actrice Laurence Roothooft vond het creatieve brein van Martena Duss in ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Het hoofdingrediënt? Toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. “Het is geen kookboek voor dummies”, zegt Martena. “De liefde voor eten zit er duidelijk in.” Laurence: “Iedereen die een beetje graag kookt, kan ermee weg.” Wij geven alvast een voorproefje. [naar artikel]


17. 3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: “De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek. [naar artikel]


18. Geen zin om uitgebreid te koken? Het kookboek vol recepten waarvoor je slechts vijf ingrediënten nodig hebt (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Alweer een vegetarisch kookboek? Mijn echtgenoot staat beslist niet te springen van enthousiasme als ik met dit boek kom aanzetten. Ik knik al bijna verontschuldigend want ook ik zal niet gauw een lekker stukje vlees of vis achterwege laten. [naar artikel]


19. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]


20. ‘Ons kookboek’: hét boek dat elke jonge vrouw kreeg als ze het huis uit ging (20/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Ons kookboek krijgt dit jaar speciale aandacht op zondag 21 april tijdens Erfgoeddag. Het bijna honderdjarige boek is nog steeds razend populair. Vroeger vertelde een recept dat een kieken zolang op de stoof moest staan tot het mals was. Tegenwoordig zijn de recepten iets gedetailleerder en gevarieerder dan dat. [naar artikel]


21. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren (19/08/2023 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heike De Schepper te delen. Als […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


22. "Snel klaar en geen bergen afwas achteraf": 4 recepten van foodblogger Kokerellen die deze belofte waarmaken (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]


23. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


24. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


25. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!