De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Datovoc Tongeren pakt titel op veld van Waremme en promoveert naar nationale 1

Het Belang van Limburg

24/04/2022 - 20:53

Datovoc Tongeren heeft autoritair de titel gepakt in nationale 2. Op de slotspeeldag had het voldoende aan een punt op het veld van concurrent Waremme, maar Dato greep de volle buit en won met 0-3. Het piepjonge Tongeren geeft de promotie naar nationale 1 zo wat extra glans.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Datovoc B promoveert naar eerste divisie (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De B-ploeg van Datovoc Tongeren promoveert voor het tweede jaar op een rij.
  [naar artikel]
 2. Datovoc Tongeren krijgt deksel op de neus in tiebreak (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tongeren heeft geen vervolg kunnen breien aan de gewonnen topper tegen Geel. Het ervaren Waremme, dat zakte uit nationale 1, maakte knap een 2-0-achterstand ongedaan.
  [naar artikel]
 3. Datovoc debuteert in eerste nationale: “Af en toe topploeg kietelen moet mogelijk zijn” (17/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoe verteert Datovoc Tongeren de stap van tweede naar eerste nationale? De piepjonge bende van Niels Notelaers raasde afgelopen seizoen naar de titel, maar krijgt nu bakken meer ervaring tegenover zich. Aan de vooravond van de seizoensopener tegen Roeselare wikt en weegt manager Pieter Walbers de kansen van zijn Dato.
  [naar artikel]
 4. Datovoc pakt twee punten in wisselvallige topper (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tongeren blijft na acht speeldagen de rangschikking aanvoeren. In een topper vol uitersten troefde het Zoersel af in de tiebreak. Eerste achtervolgers Geel en Waremme zagen hun onderling duel uitgesteld worden.
  [naar artikel]
 5. OVERZICHT NATIONAAL VOLLEYBAL: Datovoc klimt gezwind naar vijfde plaats (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De meisjes van Datovoc Tongeren (nationale 1) zetten hun opmars verder. Promovendus Dato won zaterdag met 3-0 van Michelbeke en boekte daarmee de vierde overwinning op rij.
  [naar artikel]
 6. Datovoc pakt uit met Mouha (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Liesbeth Mouha (35) is de eerste aanwinst van Datovoc Tongeren met het oog op volgend seizoen. Na vele jaren keert ze terug naar de club waarmee ze vele prijzen pakte en ook verschillende Europese successen boekte.
  [naar artikel]
 7. Piepjong Datovoc is voorzichtig ambitieus (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu LVL zich volledig heeft verankerd in Genk mag Datovoc Tongeren weer eigenhandig aan de weg naar boven timmeren. Dato start de interclub in tweede nationale B met een moeilijke uitmatch in Geel. Trainer Niels Notelaers wil zijn jonge groep niet te veel druk opleggen.
  [naar artikel]
 8. Groepswinnaar Tongeren houdt Europese droom levend (31/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een bruisende Eburons Dome heeft Datovoc Tongeren in drie sets de maat genomen van Jaraco As dat zich nochtans kranig verweerde. Door deze zege is Tongeren halfweg play-off 2 al wiskundig zeker van poulewinst. Datovoc mag dus verder blijven dromen van Europees volleybal.
  [naar artikel]
 9. Dames van Datovoc onderuit bij Antwerpen (04/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de dames is Datovoc Tongeren aan een goed seizoen bezig. Datovoc ligt op schema om de playoffs te halen en speelde gisteren in Antwerpen, maar daar konden ze het niet waarmaken.
  [naar artikel]
 10. OVERZICHT VOLLEYBAL. “Quasi elke speelster zocht vandaag naar zichzelf” (18/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de slotspeeldag van een schitterende heenronde heeft Tongeren (nationale 1 dames) de kers niet op de taart kunnen zetten. Promovendus Datovoc ging met 3-1 voor de bijl op het veld van Lint en gaat als vijfde de kerstperiode in.
  [naar artikel]
 11. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... DATOVOC TONGEREN B (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Datovoc Tongeren B.
  [naar artikel]
 12. Datovoc Tongeren staat net voor de winterstop op vierde stek: “Plaats in top-vijf cementeren” (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Promovendus Tongeren puurde zeven overwinningen uit zijn laatste acht matchen. Net voor de winterstap kampeert Datovoc zo netjes op de vierde stek, slechts één puntje achter Wellen. Met een overwinning in Lint zou de jonge garde van Niels Notelaers zaterdag zelfs de poort naar de top-drie kunnen openbreken.
  [naar artikel]
 13. Datovoc strandt op zucht van stunt (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de eerste speeldag van play-off één bij de dames heeft Tongeren net niét kunnen stunten op het veld van titelfavoriet Oostende. Het werd 3-2.
  [naar artikel]
 14. “Ben hier al een ancien” (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Datovoc Tongeren start morgen haar drieluik in play-off 2 met een uitwedstrijd bij Zoersel, dat vorig weekend nog met 3-1 verloor in As. Lotte Penders zorgt bij Zoersel voor een Limburgse tint. De 24-jarige aanvalster is een jeugdproduct van Tongeren, speelde meerdere seizoenen voor de hoofdmacht van Datovoc en woont in de Tongerse deelgemeente Rutten. “Ondanks mijn vrij jeugdige leeftijd ben ik bij Zoersel al een ancien.”
  [naar artikel]
 15. OVERZICHT VOLLEYBAL. Tongeren zegeviert verrassend in eerste derby (17/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  In eerste nationale dames vochten Tongeren en Wellen een eerste Limburgs onderonsje uit. Ietwat verrassend hield Datovoc de drie punten thuis, waardoor Wellen de voeling met de top eventjes kwijt is.
  [naar artikel]
 16. Jongste volleyballers Datovoc zeggen nee tegen pesten (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook de allerjongsten van de volleybalschool van Datovoc Tongeren zijn tegen pesten. Dat tonen ze door vier stippen op hun hand te tekenen. Zo nemen ze deel aan de actie van Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.
  [naar artikel]
 17. Verrassing in het volleybal: Datovoc promoveer naar eerste divisie (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ook na het seizoenseinde zit de volleybalwereld nog vol verrassingen. Gisteren kondigde Datovoc Tongeren de promotie naar eerste divisie aan. De Tongerse meisjes eindigden afgelopen seizoen als derde in tweede divisie A. Maar door een gebrek aan inschrijvingen wordt Dato nu als beste derde toch nog opgevist. “Een schitterende bekroning voor onze jeugdwerking”, aldus manager Pieter Walbers.
  [naar artikel]
 18. Heur-Tongeren promoveert voor het tweede jaar op rij (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door de zege van Wellen moest Heur-Tongeren vanmiddag thuis winnen van Bilzen-Waltwilder. Anders was de titel voor de Wellenaren. Maar Heur-Tongeren deed wat het moest doen en kon zo voor het tweede jaar op rij promoveren.
  [naar artikel]
 19. Griep velt Dahl, Achel buigt op eigen veld voor Waremme (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Achel heeft zijn goede vorm niet kunnen verzilveren tegen Waremme. De Luikenaars kwamen met 1-3 winnen in de Koekoek en wippen zo over Achel naar de zevende plaats.
  [naar artikel]
 20. Eendracht Termien promoveert naar nationale reeksen (02/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eendracht Termien is vanmiddag kampioen geworden in eerste provinciale. Een historische dag voor de club uit het Genkse, want voor het eerst in haar bestaan promoveert ze naar de nationale reeksen.
  [naar artikel]
 21. Maaseik met Cox of toch weer Reggers tegen Waremme? (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na het succesvol Europees uitje in Zagreb (0-3) hervat Maaseik de nationale interclub met vertrouwen. Seizoensrevelatie Waremme is zaterdag tegenstander met dienst.
  [naar artikel]
 22. “Graag meedoen voor de eerste plaats” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De reguliere competitie in Liga A nam vorig weekend een einde. Datovoc Tongeren miste op een haar na de kwalificatie voor play-off 1 en treedt dus aan in play-off 2. Tegenstanders daarin zijn Zoersel en Jaraco As. De Limburgse volleyballiefhebber krijgt zo in extremis nog twee boeiende derby’s op zijn bord. Met managers Pieter Walbers (Datovoc) en Jo Santermans (As) maken we de balans op van de reguliere competitie en blikken we vooruit naar volgend seizoen.
  [naar artikel]
 23. Maaseik wint met de vingers in de neus van Waremme (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maaseik staat met anderhalf been in de halve finales van de Belgische beker. De landskampioen ging in de heenronde van de kwartfinales met 0-3 winnen op het veld van Waremme, dat op geen enkel moment een vuist kon maken tegen de Maaslanders.
  [naar artikel]
 24. Tongerse remonte strandt in set vier, Wevoc pakt volle buit in leuke derby (14/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wellen mag zich weer de beste ploeg van Haspengouw noemen na een 3-1-overwinning tegen Tongeren. Wevoc is zo meteen ook favoriet voor de Limburgse bekerfinale. Datovoc heeft vooral receptioneel werk aan de winkel.
  [naar artikel]
 25. OVERZICHT NATIONAAL VOLLEYBAL. Heren van Lanaken verliezen belangrijk kelderduel (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de dames van Lanaken (nationale 3) de titel al kunnen ruiken, blijft het voor de heren in tweede nationale zwoegen. Afgelopen weekend werd het staartduel tegen Waremme verloren (1-3), waardoor het degradatiespook weer opduikt.
  [naar artikel]
 26. Schoonbeek-Beverst promoveert naar nationale reeksen (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet Achel VV, dat zondag de kampioenstitel in eerste provinciale op zak stak, maar nummer twee (én licentiehouder) Schoonbeek-Beverst promoveert naar derde afdeling VV. “We willen een scenario als Koersel vermijden.”
  [naar artikel]
 27. Heur-Tongeren promoveert naar tweede amateurliga (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heur-Tongeren dwong een promotieticket af naar tweede amateurs. Coach Marco Pauls viel bijna van zijn stoel toen hij het nieuws vernam.
  [naar artikel]
 28. Van VRT naar Limburgse volleyfinale? Noa Sneyers (Alken) wil ex-club Tongeren tonen wat ze in haar mars heeft (10/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De meisjes van Tongeren starten zaterdag als favoriet in wat ongetwijfeld een pittige halve bekerfinale wordt. Maar in sporthal de Alk worden geen cadeaus uitgedeeld. Vliegende reporter Noa Sneyers, middenspeelster bij Jeval, heeft nog een appeltje te schillen met Datovoc.
  [naar artikel]
 29. Gewonde bij botsing in Tongeren (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het kruispunt van de Roden Kruislaan en de Kruissteenweg zijn woensdag rond 23.30 uur twee auto’s gebeurd. Een van de twee bestuurders - een man uit Tongeren en een man uit Waremme - liep verwondingen op. (mm)
  [naar artikel]
 30. “Liga knijpt heel wat clubs dood” (06/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische volleybalclubs happen naar adem. Zoersel kondigde zaterdag de schrapping van de heren- én damesploeg in Liga A aan. Ook Menen en Gent zitten in vieze papieren, Tongeren en As deden hun samenwerkingsplannen recent uit de doeken. Met managers Dieter Leenders (Greenyard Maaseik), Etienne Willekens (Tectum Achel) en Pieter Walbers (Datovoc Tongeren) leggen we de vinger op de wonde.
  [naar artikel]
 31. Elf op een rij voor Datovoc (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tongeren blijft op titelkoers. Na een mindere eerste set maakte het jeugdige Dato brandhout van concurrent Geel: 3-1.
  [naar artikel]
 32. Leider Datovoc Tongeren maatje te groot in derby tegen Kivola Riemst (05/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zelfs in de derby wordt de logica soms gerespecteerd. Leider Tongeren kwam bij streekgenoot Riemst nooit in de problemen en behoudt vijf punten voorsprong op Zoersel, dat wel nog een match te goed heeft.
  [naar artikel]
 33. TITEL MET EEN GOUDEN RANDJE (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dubbel feest bij De Zwaluw Vechmaal. Uitgerekend in het gouden jubileumjaar kroonde de club uit Heers zich zondag immers tot kampioen in vierde provinciale B. Vechmaal pakte het meeste punten van alle provinciale clubs, maar moest toch tot de slotdag wachten om de titel te vieren. Met een 0-5-zege op het veld van Jong STVV schudde De Zwaluw titelconcurrent Rosmeer definitief van zich af. Vechmaal promoveert na zestien jaar weer naar derde provinciale.
  [naar artikel]
 34. Volleybalwedstrijd Waremme-Achel stopgezet wegens lek in dak (06/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Consternatie in de sporthal van Waremme zondag. Tijdens de wedstrijd in de hoogste afdeling tussen de heren van Waremme en Tectum Achel begon het plots… binnen te regenen. Er werd noodgedwongen beslist om de wedstrijd uit te stellen.
  [naar artikel]
 35. ASV Geel promoveert naar nationale reeksen: “Ik ben al voor zot verklaard” (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Via de eindronde promoveert ASV Geel dan toch naar derde afdeling VV. “Sommigen hebben mij al zot verklaard, maar ik wou deze club niet laten wegkwijnen”, reageert Truienaar Benny Hoebregs, sinds twee jaar voorzitter bij de Geelse Zotten.
  [naar artikel]
 36. Jeval Alken aast op eindrondeticket, Tongeren loopt averij op in titelrace (03/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alken blijft de plannen van Datovoc Tongeren dwarsbomen. Een week nadat Jeval Dato uit de Limburgse bekerfinale hield, herhaalde het dat huzarenstukje in de competitie. Deze keer moest Tongeren al na drie sets de koffers pakken. Dat de zusjes Meynckens en Noa Sneyers niet van de partij waren is natuurlijk een belangrijke voetnoot. Demulder, Quintens en Pieters en luisterden hun laatste thuismatch voor Alken op met een mooie prestatie.
  [naar artikel]
 37. Tom Dumoulin snelt naar Nederlandse titel in het tijdrijden (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Dumoulin reist volgende maand met een nationale titel af naar de olympische tijdrit. De kopman van Jumbo-Visma won vanavond in Emmen het NK. Het is zijn vierde nationale titel in de race tegen de klok. Dumoulin reed de 29,6 kilometer in 36.06.
  [naar artikel]
 38. Bo Schoryen pakt Belgische titel BMX in Dessel (09/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het weekend van 7 en 8 juli werd Dessel omgetoverd tot het evenement van het Belgische Kampioenschap BMX 2018. Heel wat rijders, waaronder ook enkelen van PMC Cycling, vonden de weg naar dit zonovergoten parcours om daar te strijden voor hun nationale driekleur. Bij de elites mannen ging de titel naar Ruben Gommers en bij de elites dames kon het niet anders dan Elke Van Hoof zijn die haar titel verlengde.
  [naar artikel]
 39. Knokke viert 3e titel op rij, maar Lommel promoveert uit 1e Amateur (27/05/2018 - Sporza)
  Knokke heeft dankzij een 2-1-thuiszege tegen Dessel de nacompetitie in 1e Amateur gewonnen. Het is voor de 3e keer op een rij kampioen, maar promoveert niet wegens geen licentie.
  [naar artikel]
 40. KOERS KORT. Ineos-wielrenner Plapp pakt Australische titel op de weg (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wielrenner Luke Plapp heeft zondag de Australische titel op de weg veroverd. Het 21-jarige talent van de Britse topploeg Ineos Grenadiers soleerde op het nationale kampioenschap in Buninyong naar de winst. Vorig jaar veroverde Plapp al de Australische titel in de tijdrit.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT VOLLEYBAL. Helchteren promoveert naar tweede nationale (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 42. Tongeren pakt overlast van duiven aan met voederrobot (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Limburgse stad Tongeren heeft vandaag een automatische voederdispenser geplaatst op het dak van het Gallo-Romeins Museum. Tongeren startte in...
  [naar artikel]
 43. Houben pakt Nationale LRV-titel (28/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Goud, tweemaal zilver en brons. Dat is het Limburgse resultaat van de nationale LRV-kampioenschappen springen. Houben, Appeltans, Moors en Pieck vielen in de prijzen.
  [naar artikel]
 44. Na twee jaar opnieuw kampioenen gehuldigd in Tongeren (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na twee jaar werd er opnieuw een kampioenenhulde georganiseerd door de stedelijke Sportraad. José Olefs werd gehuldigd als verdienstelijke vrijwilliger. Hij ontfermt zich over de wedstrijden van alle Datovoc-ploegen. De meeste titels blijven in handen van dezelfde sporters: amazone Liezel Everars werd opnieuw beloftevol sportfiguur. Elodie Francart (atletiek) is opnieuw het beloftevolle meisje en Korneel Weekers (atletiek) de beloftevolle jongen. De atletiekploeg van ADD is de beloftevolle jeugdploeg. Mieke Gorissen (atletiek) verlengt haar titel van Sportvrouw en Bram Lentjes (modelvliegen) kaapt opnieuw de titel van Sportman weg.
  [naar artikel]
 45. Kersvers kampioen FT Tongeren – zonder coach Geraerts - terug naar nationale (10/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Naast dat van kersvers eersteklasser PIBO Hoeselt was er nog een kampioensfeest in Zuid-Limburg. FT Tongeren stijgt na één (volledig) seizoen in interprovinciale weer naar tweede nationale na 1-2-winst bij La Squadra Maasmechelen.
  [naar artikel]
 46. Football Talk. Jeunechamps nieuwe coach van Seraing? - Ajaccio promoveert naar Ligue 1 (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  AC Ajaccio heeft zekerheid verworven over promotie naar de Ligue 1. Het team uit Corsica versloeg in eigen stadion Toulouse, het team van Brecht Dejaegere, op de 38e en laatste speeldag met 1-0. Toulouse was al zeker van de titel in de Ligue 2 en bijhorende promotie. Dejaegere kwam als invaller na een uur op het veld.
  [naar artikel]
 47. Van Looveren pakt zesde LRV-titel (24/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Annelies Van Looveren (foto) heeft in Oud-Heverlee een zesde nationale LRV-titel (ZZ) op haar palmares bijgeschreven.
  [naar artikel]
 48. Esp. Pelt kampioen in eerste, maar de club promoveert niet (11/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij een 5-0-zege tegen Louwel heeft Esperanza Pelt zich vrijdag tot kampioen gekroond in eerste provinciale van het vrouwenvoetbal. De ploeg van coach Gionni Peluso promoveert echter níét naar tweede nationale. “Van het bestuur mag het wel, maar de speelsters verkiezen de gezelligheid van eerste.”
  [naar artikel]
 49. Nationale kampioenschappen: Luis Leon Sanchez pakt Spaanse titel na spannende finale (23/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In België is het nationaal kampioenschap uitgesteld tot na de Tour de France. Maar in de meeste landen werd wel gewoon gekoerst. Een overzicht van de nationale titelwedstrijden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy